Φιλε μου δεν αμφιβάλω οτι ειναι εκλεγμένος δήμαρχος χειμαρας...
άλλο λέω εγώ, πόσο αθώος μπορεί να ειναι ένας άνθρωπος που στο παρελθόν είχε δικαστήρια για όπλα?
Όσο για την φυλακή, δύσκολο να τον βγάλουν γιατί στην Αλβανια ειναι και άλλοι 5-6 δήμαρχοι προφυλακισμένοι για ίδια αδικήματα (δωροδοκία, αγορά ψήφων, διαφθορά κλπ)
Αν βγάλουν αυτόν, πρέπει να βγάλουν και τους άλλους!
Ο κύριος μάρτυρας κατηγορίας του δήλωσε πως πληρώθηκε από την αλβανική αστυνομία, για να ψευδομαρτυρήσει. Επισήμως, στο δικαστήριο.
Εμείς όμως δεν εξετάζουμε το αν είναι αθώος ή όχι, αλλά το ότι η αλβανική Κυβέρνηση του αρνείται το δικαίωμα να ορκιστεί Δήμαρχος και ορίζει αυτή δοτό, μη εκλεγμένο Δήμαρχο. Σε μία κατάφωρη παραβίαση κάθε έννοιας πολιτικών ελευθεριών και προφανώς του Αλβανικού Συντάγματος.
Γιατί δε νομίζω να αντιμετωπίζεται ως χώρα υποψήφια για την ΕΕ, κάποια που στο Σύνταγμά της προβλέπει ότι ο Πρόεδρος διορίζει Δήμαρχο όποιον του καπνίσει, αδιαφορώντας για τα εκλογικά αποτελέσματα.
Το αν είναι προφυλακισμενοι κι άλλοι δε με απασχολεί. Ας ασχοληθούν οι Αλβανοί με αυτούς.
Του συγκεκριμένου πάντως του αρνούνται άδεια να ορκιστεί Δημαρχος. Γιατί καταδίκη δεν υπάρχει. Απλά προφυλακισμένος είναι, με κατασκευασμένη κατηγορία.
Οπότε δε χρειάζεται να βγάλουν κανέναν. Άδεια μιας ωρας να του δώσουν χρειάζεται για να ορκιστεί.
Και του την αρνούνται.
Παρανόμως.