Νέα

Κωστόπουλος-Κωστόπουλοι ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ.Η αλλοίωση των χαρακτηριστικών του Έλληνα..

• Μέλος που άνοιξε το νήμα jstar
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 99K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Επειδή η καλή μνήμη είναι είδος σε ανεπάρκεια ... ψάξε και βρές σε ένα οποιοδήποτε παλαιοβιβλιοπωλείο παλιά τεύχη του Κωστοπολαίουκου "κλίκ" & του Τσαγκαρουσιάνικου "01", διάβασε ένα οποιοδήποτε τεύχος από το καθένα με την γνώση και σοφία του σήμερα και τότε τα ξαναλέμε ... Το ότι ο κάθε "Κωστόπουλος" συνοψίζει το ΔΙΚΟ ΣΟΥ πρότυπο κοσμοαντίληψης και συμπεριφοράς ΔΕΝ καθιστά κατ ανάγκην οποιονδήποτε τον αμφισβητεί κομπλεξικό ...

Εδώ έχεις δίκιο...
Το να διαφωνείς με τον κάθε κωστόπουλο κτλ όπως και με κάεθ εκδότη είναι απόλυτα θεμιτό, όπως απόλυτα θεμιτό είναι να απορρίπτεις κάθε επιβαλλόμενο lifestyle.
Είναι αλλο ζήτημα όμως να παρουσιάζεται ο ΠΚ ως ο καταστροφέας της ... ελληνικής νεολαίας και να αμφισβητείται ότι στα late 80s- early mid 90s είχε πιάσει τον παλμό της εποχής και δημιούργησε πετυχημένα εμπορικά έντυπα...

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
3.466
Πόντοι
786
Κωστό δέν έδειξε σέ κνήτες νά αλλάξουν αμπέχωνοτάγαρο, αυτά τά άλλαξε ή πολιτική τους μετακίνηση σέ ΠΑΣΟΚ. Κωστό έβγαλε μέσο αδιάφορο από ταβέρνα καί οικογενειακό παραθερισμό καί τόν έβαλε σέ club & beach bar.

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Τα κλικ/ νιτρο ήταν σχετικά φθηνά και δεν χρειαζόσουν επιδότηση για να τα αγοράσεις...
Μην μπερδευουμε άσχετα πράγματα.

Φυσικά ο τεφτεριτζής της ιστοσελίδας παρέβλεψε ότι σε συναφές θρεντ μιλάω για το ότι η ιμακο δεν πάει καλά κτλ...
Και φυσικά πουθενά δεν έγραψα "μιμηθείτε τον Κωστόπουλο"...
Προφανώς το ότι ο Κωστόπουλος έβαλε ταφόπλακα στο lifestyle του αμπέχωνου και ταγαριού ενοχλεί ακόμη και σήμερα, τη στιγμή που ο κωστόπουλος είναι ένας άλλος χρεωμένος εκδότης και έχουν κάνει δυναμικά την εμφάνιση τα νεοταγάρια που καταφέρνουν να συνδυάσουν όλα τα αρνητικά των lifestyλαδων και των ταγαριών...

Άυτά που είχε ως ύλη τα έπαιρναν οι Πασόκοι με επιδότηση

Το life style του Κωστόπουλου έκανε προσιτή τη Βουλιαγμένη στον απλό πασόκο.  
Η Φιλλιπα Μαθιους ανήκει σε όλους :cheesy:

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
3.466
Πόντοι
786
Τό είδος μας μαϊμούς χόμο σάπιος είναι ζώον μιμητικόν. Peak your own poison καί βάδην είς πεδίον δόξης λαμπρόν κατά εποχάς καί καθοδηγητάς αγαπητέ μου φίλε. Ή Φιλλίπα ήτο τεμάχιον αξιόλογον όντως, ώς είχα διαπιστώσει είς Μύκονον τό καιρώ εκείνο.

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Είναι αλλο ζήτημα όμως να παρουσιάζεται ο ΠΚ ως ο καταστροφέας της ... ελληνικής νεολαίας και να αμφισβητείται ότι στα late 80s- early mid 90s είχε πιάσει τον παλμό της εποχής και δημιούργησε πετυχημένα εμπορικά έντυπα...

Ένας φίλος μου, αν και δεξιός(τότε) του έκοβε λιγάκι εκεί που διασκεδάζαμε στην Αυτοκίνηση, μου είχε πει
Δεν είναι δυνατόν ο εργάτης και ο εφοπλιστής να διασκεδάζουν στο ίδιο κλαμπ. Οι αριστεροί που τόσο φοβάστε, απλά συνδιασκεδαστές είναι του παχταρμά του Κωστοπουλου και του βλαχο-ΚΛΙΚ

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Κωστό δέν έδειξε σέ κνήτες νά αλλάξουν αμπέχωνοτάγαρο, αυτά τά άλλαξε ή πολιτική τους μετακίνηση σέ ΠΑΣΟΚ. Κωστό έβγαλε μέσο αδιάφορο από ταβέρνα καί οικογενειακό παραθερισμό καί τόν έβαλε σέ club & beach bar.

Για την ακρίβεια απενοχοποίησε τη χλιδή και έδειξε ότι ένας άλλος δρόμος ήταν εφικτός στο ... lifestyle. Παράλληλα αποτέλεσε τη "βιβλο" μιας ομάδας ανθρώπων που είχε αρχίσει να αναδεικνύεται στα μέσα της δεκαετίας του 1980, άσχετα από πολιτικές τοποθετήσεις,  που είχε διαθέσιμο εισόδημα, συνήθως από τον ιδιωτικό τομέα, είχε μόρφωση, είχε φιλοδοξίες, σιχαινόταν τη δημοσιοϋπαλληλική μιζέρια, ήθελε να περνάει καλά, να τρώει καλά, να ντύνεται καλά και είχε προοδευτικές αντιλήψεις σε θέματα σχέσεων κτλ.

Για να το τοποθετήσουμε "ιδεολογικά" και όχι πολιτικά, εξέφρασε το φιλελεύθερο χώρο της εποχής, μιας εποχής που γαμούσε και έδερνε η Μαγκυ και ο Ρόνυ, το τείχος έπεφτε και η ΔΑΠ είχε 50% σε όλες σχεδόν τις σχολές...

Φυσικά, όπως κάτι σε αυτή τη ζωή, η φάση εκφυλίστηκε και ίσχυσε το "είπαμε στο λωλό να χέσει και αυτός ξεκωλόθηκε"...
Από ένα σημείο και μετά, όταν πια το ΚΛΙΚ έγινε ΝΙΤΡΟ, τα καταναλωτικά δάνεια και οι πιστωτικές έγιναν προσιτα σε όλους, ο ιδιωτικός τομέας κρατικοδίαιτος, το ΧΑΑ πόλος έλξης των απανταχού βαλκανογιάπηδων και το δημόσιο το νέο greek dream, έχασε και ο Κωστόπουλος την όποια προχωρημενιά είχε...

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Για την ακρίβεια απενοχοποίησε τη χλιδή και έδειξε ότι ένας άλλος δρόμος ήταν εφικτός στο ... lifestyle. Παράλληλα αποτέλεσε τη "βιβλο" μιας ομάδας ανθρώπων που είχε αρχίσει να αναδεικνύεται στα μέσα της δεκαετίας του 1980, άσχετα από πολιτικές τοποθετήσεις,  που είχε διαθέσιμο εισόδημα, συνήθως από τον ιδιωτικό τομέα, είχε μόρφωση, είχε φιλοδοξίες, σιχαινόταν τη δημοσιοϋπαλληλική μιζέρια, ήθελε να περνάει καλά, να τρώει καλά, να ντύνεται καλά και είχε προοδευτικές αντιλήψεις σε θέματα σχέσεων κτλ.

Σιγά μην ο κολλητός του Αντρέα ήταν Θατσερικός

+

ο Πετραν. πλην Τζενης, συνεχιζει να π@δαει...prime cuts  ;)

:)

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
3.466
Πόντοι
786

Για να το τοποθετήσουμε "ιδεολογικά" και όχι πολιτικά, εξέφρασε το φιλελεύθερο χώρο της εποχής, μιας εποχής που γαμούσε και έδερνε η Μαγκυ και ο Ρόνυ, το τείχος έπεφτε και η ΔΑΠ είχε 50% σε όλες σχεδόν τις σχολές...

Μία εθελούσια μικροαστική μερίδα ήδη ρέπουσα, τύπου Ν. Σμύρνης, πλησίασε κοντύτερα το Κολωνάκι δικαίως μέ τήν αύξηση τού εισοδήματος τότε, ωστόσο ή Κωστοπουλική μάζα είχε πολύ περισσότερο Αιγάλεω απ' ότι αρχικά συναντούσε τό μάτι.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Ένας φίλος μου, αν και δεξιός(τότε) του έκοβε λιγάκι εκεί που διασκεδάζαμε στην Αυτοκίνηση, μου είχε πει
Δεν είναι δυνατόν ο εργάτης και ο εφοπλιστής να διασκεδάζουν στο ίδιο κλαμπ. Οι αριστεροί που τόσο φοβάστε, απλά συνδιασκεδαστές είναι του παχταρμά του Κωστοπουλου και του βλαχο-ΚΛΙΚ

Αυτοκίνηση...Τί μου θύμισες παλιόπαιδο...Και ήμουν δεν ήμουν 15 όταν πρωτοπήγα - 1991 αν ενθυμούμαι, τελευταίες αναλαμπές της...
Όσο για αυτό που διαπίστωσε ο φίλος σου, ποτέ δεν έπαιξε στην Ελλάδα... Μαγαζιά και περιοχές αποκλειστικά για πλουσίους ή αποκλειστικά για  φτωχούς δεν υπήρξαν... Σε μια χώρα με έντονη "ταξική" κινητικότητα, "ταξικα" στεγανά δεν υπήρξαν στη διασκέδαση...
Ντάξει, το ύψος του λογαριασμού μπορεί να διέφερε αλλά μέχρι εκεί.

OP
OP
jstar

jstar

Μέλος
Εγγρ.
5 Απρ 2010
Like
14
Πόντοι
16
Μία εθελούσια μικροαστική μερίδα ήδη ρέπουσα, τύπου Ν. Σμύρνης, πλησίασε κοντύτερα το Κολωνάκι δικαίως μέ τήν αύξηση τού εισοδήματος τότε, ωστόσο ή Κωστοπουλική μάζα είχε πολύ περισσότερο Αιγάλεω απ' ότι αρχικά συναντούσε τό μάτι.

μεγάλη αλήθεια...

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Σιγά μην ο κολλητός του Αντρέα ήταν Θατσερικός

Ο ΠΚ θαύμαζε τον Ανδρέα αλλά μια δεκαετία νωρίτερα από τους εκσυγχρονιστές κατάλαβε ότι ο τριτοκοσμικός σοσιαλισμός δεν πήγαινε πουθενά....
Και αναφέρθηκα στο ιστορικό πλαίσιο, όχι στις όποιες απόψεις του ΠΚ (οι οποίες (νεο)φιλελευθέριζαν αγρίως)

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Αυτοκίνηση...Τί μου θύμισες παλιόπαιδο...Και ήμουν δεν ήμουν 15 όταν πρωτοπήγα - 1991 αν ενθυμούμαι, τελευταίες αναλαμπές της...
Όσο για αυτό που διαπίστωσε ο φίλος σου, ποτέ δεν έπαιξε στην Ελλάδα... Μαγαζιά και περιοχές αποκλειστικά για πλουσίους ή αποκλειστικά για  φτωχούς δεν υπήρξαν... Σε μια χώρα με έντονη "ταξική" κινητικότητα, "ταξικα" στεγανά δεν υπήρξαν στη διασκέδαση...

Παλιόπαιδο :cheesy: με το μπαμπά πήγαινες Αυτοκίνηση; :cheesy: Δεν τα θυμάσαι καλά και μου φαίνεται ότι πρέπει να μελετήσεις καλυτέρα το Ζάχο

Επισκέπτης
Τα κλικ/ νιτρο ήταν σχετικά φθηνά και δεν χρειαζόσουν επιδότηση για να τα αγοράσεις...
Μην μπερδευουμε άσχετα πράγματα.

Φυσικά ο τεφτεριτζής της ιστοσελίδας παρέβλεψε ότι σε συναφές θρεντ μιλάω για το ότι η ιμακο δεν πάει καλά κτλ...
Και φυσικά πουθενά δεν έγραψα "μιμηθείτε τον Κωστόπουλο"...
Προφανώς το ότι ο Κωστόπουλος έβαλε ταφόπλακα στο lifestyle του αμπέχωνου και ταγαριού ενοχλεί ακόμη και σήμερα, τη στιγμή που ο κωστόπουλος είναι ένας άλλος χρεωμένος εκδότης και έχουν κάνει δυναμικά την εμφάνιση τα νεοταγάρια που καταφέρνουν να συνδυάσουν όλα τα αρνητικά των lifestyλαδων και των ταγαριών...
Το αν ο ΠΚ παει καλα η οχι οικονομικα ειναι αδιαφορο.

Εγω μιλησα σαφως για την γραμμη"φραγκα-κωλοι"(προτυπο κοσμαντιληψης,οπως πολυ σωστα γραφτηκε)που ο ΠΚ αντιπροσωπευε,και αντιπροσωπευει.

Και που υμεις και ορισμενοι αλλοι υπεραμυνεστε,της γραμμης"φραγκα-κωλοι"δηλαδη.

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
3.466
Πόντοι
786

Ακριβώς. Μία χώρα μέ μεγάλη ομοιογένεια, μέ προνομιούχους καί μή, αλλά χωρίς βαθιά ταξική διαφοροποίηση λόγω καταγωγής, άρχισε νά προσδιορίζεται βάση επιλογών αισθητκής ζωής σέ μία πρωτεύουσα από όπου σχεδόν κανείς δέν καταγεται, καί νά πουλάει μούρη μεταξύ της. Κάπως έπρεπε νά γίνουμε ''μοντέρνα κοινωνία''. Καί μετά ήρθαν οί ΤΡΑΠΕΖΕΣ... :zfuck:

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166

ΔΕν θα το πήγαινα με βάση τις περιοχές αλλά είναι γεγονός ότι αυτούς που επηρρέασε περισσότερο το lifestyle (ιδίως μέσω τηλεόρασης) ήταν οι λιγότερο ευκατάστατοι/ μορφωμένοι...
Και όταν αυτό συνδυάστηκε με την εύκολη πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό αλλά τους μαζικούς διορισμούς στο δημόσιο, έγινε το έλα να δεις...
Εγώ μιλάω για την "αρχαϊκή" περίοδο όμως...

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Ακριβώς. Μία χώρα μέ μεγάλη ομοιογένεια μέ προνομιούχους καί μή αλλά χωρίς βαθιά ταξική διαφοροποίηση λόγω καταγωγής, άρχισε νά προσδιορίζεται βάση επιλογών αισθητκής ζωής, καί νά πουλάει μούρη μεταξύ της. Κάπως έπρεπε νά γίνουμε ''μοντέρνα κοινωνία''. Καί μετά ήρθαν οί ΤΡΑΠΕΖΕΣ... :zfuck:

Με πρόλαβες!  :grin:
+1 για το σχόλιο.

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
ΔΕν θα το πήγαινα με βάση τις περιοχές αλλά είναι γεγονός ότι αυτούς που επηρρέασε περισσότερο το lifestyle (ιδίως μέσω τηλεόρασης) ήταν οι λιγότερο ευκατάστατοι/ μορφωμένοι...
Και όταν αυτό συνδυάστηκε με την εύκολη πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό αλλά τους μαζικούς διορισμούς στο δημόσιο, έγινε το έλα να δεις...
Εγώ μιλάω για την "αρχαϊκή" περίοδο όμως...

Διορισμοί τη αρχαική περιοδο έγιναν να μην πω την κρητιδική :cheesy:

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Καλά, μίλα και για τη κλασσική

Μίλησα πιο πάνω...

Από ένα σημείο και μετά, όταν πια το ΚΛΙΚ έγινε ΝΙΤΡΟ, τα καταναλωτικά δάνεια και οι πιστωτικές έγιναν προσιτα σε όλους, ο ιδιωτικός τομέας κρατικοδίαιτος, το ΧΑΑ πόλος έλξης των απανταχού βαλκανογιάπηδων και το δημόσιο το νέο greek dream, έχασε και ο Κωστόπουλος την όποια προχωρημενιά είχε...

Το αν ο ΠΚ παει καλα η οχι οικονομικα ειναι αδιαφορο.

Εγω μιλησα σαφως για την γραμμη"φραγκα-κωλοι"(προτυπο κοσμαντιληψης,οπως πολυ σωστα γραφτηκε)που ο ΠΚ αντιπροσωπευε,και αντιπροσωπευει.

Και που υμεις και ορισμενοι αλλοι υπεραμυνεστε,της γραμμης"φραγκα-κωλοι"δηλαδη.

Είπες ότι κάποιοι τον παρουσιάζουν ως πρότυπο επιχειρηματία...
Αλλά δεν έχει σημασία.. Κάποιος που τα πήγαινε καλά πριν 20 χρόνια, δεν σημαίνει ότι θα τα πάει για πάντα..

Όσο για τα φράγκα- κώλοι, πέραν από ηθικολογικές προσεγγίσεις, εμμέσως ή αμέσως καταλαμβάνουν μεγάλο μέρος της δραστηριότητάς μας, δε νομίζεις; Κάποιος έπρεπε να γράψει και για αυτά.
Το ζήτημα είναι να βλέπεις και πιο πέρα, όπως το εννοεί ο καθένας...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom