Νέα

Κίνα: Πρωκτικό τεστ κοροναϊού στους ταξιδιώτες εξωτερικού.............

• Μέλος που άνοιξε το νήμα perseas
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 36
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

perseas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Νοε 2006
Κριτικές
7
Like
3.811
Πόντοι
736
Η Κίνα καταφεύγει όλο και περισσότερο στα πρωκτικά διαγνωστικά τεστ Covid-19 για να ελέγχει πρόσωπα που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης, καθώς και τους ταξιδιώτες που φθάνουν από το εξωτερικό, καθώς η μέθοδος είναι περισσότερο αξιόπιστη, αν και επικρίνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η χώρα κατάφερε από την άνοιξη του 2020 να περιορίσει σε σημαντικό βαθμό την επιδημία χάρη σε αυστηρούς περιορισμούς: από τον Μάιο έχουν καταγραφεί μόνο δύο θάνατοι. Όμως μικρές εντοπισμένες εστίες έχουν εκδηλωθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι εστίες αυτές έκαναν τις υγειονομικές αρχές να πραγματοποιήσουν μαζικά και γρήγορα διαγνωστικά τεστ PCR σε δεκάδες χιλιάδες κατοίκους. Τα δείγματα λαμβάνονται γενικά από το επίχρισμα στη μύτη ή τον φάρυγγα.

Σύμφωνα πάντως με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, το 2021 έχει μετατραπεί ήδη σε μια φρικτή χρονιά για τους κατοίκους συνοικιών του Πεκίνου, στις οποίες ανακαλύφθηκαν πρόσφατα νοσούντες: όλοι τους υποβλήθηκαν σε πρωκτικό διαγνωστικό τεστ με ειδική μπατονέτα.

Το μέτρο αυτό επιβάλλεται επίσης σε όσους βρίσκονται σε υποχρεωτική καραντίνα στα ξενοδοχεία, ιδιαίτερα στους ταξιδιώτες που φθάνουν από το εξωτερικό.

Το πρωκτικό διαγνωστικό τεστ «επιτρέπει να αυξηθεί το ποσοστό εντοπισμού των προσώπων που έχουν μολυνθεί» επειδή ο κοροναϊός παραμένει παρών για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στον πρωκτό απ' ό,τι στις αναπνευστικές οδούς, δήλωσε στο CCTV ο γιατρός Λι Τονγκζένγκ του νοσοκομείου Γιου'αν του Πεκίνου.

Στο Ίντερνετ, οι αντιδράσεις κυμαίνονται σήμερα από τον φόβο μέχρι τον χλευασμό.

«Ανακουφισμένος που επέστρεψα στην Κίνα!», γράφει ένας χρήστης του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Weibo.

«Δεν είναι υπερβολικά οδυνηρό, όμως είναι ασφαλώς σούπερ ταπεινωτικό», εκτιμά ένας άλλος.

Μερικοί που έχουν ήδη υποστεί το πρωκτικό τεστ, συνέρχονται χρησιμοποιώντας το χιούμορ.

«Έκανα δύο πρωκτικά διαγνωστικά τεστ. Μέσα στη φούρια, μου πήραν επίσης δείγμα από τον φάρυγγα. Κάθε φορά, φοβόμουν πως η νοσηλεύτρια θα ξεχάσει να αλλάξει την ειδική μπατονέτα από το ένα στο άλλο», αστειεύεται ένας χρήστης του Weibo.

Το CCTV διευκρίνισε την Κυριακή πως δεν υπάρχει τάση γενίκευσης των πρωκτικών τεστ, επειδή «δεν είναι αρκετά πρακτικά».

Με την επιδημία της Covid-19 να εξακολουθεί να μαίνεται σε πολυάριθμες περιφέρειες του κόσμου, η Κίνα, η οποία από τον Μάρτιο 2020 έχει ήδη περιορίσει σημαντικά τις διεθνείς αφίξεις, ενίσχυσε τους τελευταίους μήνες τους περιορισμούς.

Όσοι θέλουν να μεταβούν στη χώρα οφείλουν να παρουσιάζουν πριν από την επιβίβαση δύο αρνητικά τεστ για την Covid (PCR και αντισωμάτων) και, μόλις αφιχθούν, να παραμείνουν σε καραντίνα τουλάχιστον 14 ημερών --ή και περισσότερο-- σε ξενοδοχείο με δικά τους έξοδα.

anatoliz

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2009
Like
143
Πόντοι
1
Να πέσεις και σε πούστη Κινέζο εκεί να δεις. Ούτε που θα καταλάβεις τη διαφορά με τη μπατονέτα :2funny:

msakis

Μέγας
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Κριτικές
20
Like
12.678
Πόντοι
4.546
Με αυτή την μέθοδο οι κιτρινιάρηδες βοηθούν παράλληλα όσους κρύβουν βαθιά μέσα τους έναν δεύτερο εαυτό.. εξάλλου όλοι από κάπου ξεκινούν τώρα αν αυτό θα είναι μια απλή μπατονέτα κι όχι ένας δονητής, αγγούρι ή μπουκάλι μικρή σημασία έχει..!

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.406
Πόντοι
2.606
ο λιλας λογικα μετα τα νεα εβγαλε απεριοριστων...

kachaplias

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2017
Κριτικές
1
Like
6.017
Πόντοι
2.356
αδιασταυρωτο! ασχετα που απλα γραφουν πηγη αμε μπε...

ηθελα να μαθω ποιος το ξεκινησε

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Διαβασα την ειδηση προ ολιγου, και τον εκοβα οτι θα ειχε ηδη ανοιξει σχετικο θεμα στο μπου

OP
OP
perseas

perseas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Νοε 2006
Κριτικές
7
Like
3.811
Πόντοι
736
Αρκετά ξένα site το αναφέρουν !!

Συνημμένα

• 'The Guardian' China starts using anal swabs to test 'high-risk' people for Covid.png
    'The Guardian' China starts using anal swabs to test 'high-risk' people for Covid.png
    568 KB · Εμφανίσεις: 90
  • 'The Washington post'China rolls out anal swab coronavirus test, saying it’s more accurate than thro
    'The Washington post'China rolls out anal swab coronavirus test, saying it’s more accurate than thro
    243,6 KB · Εμφανίσεις: 84

cretan336

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιουλ 2020
Like
3.617
Πόντοι
1.706
Κίνα εγώ δεν πάω οπότε όλα καλά.
Για όποιον αισθάνεται Ίθαν Χάντ:

μπατονέτα θηλυκό

μικρή και λεπτή γλυφίδα με βαμβάκι στις δύο άκρες της, η οποία χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό των αφτιών

και εμπιστεύεται ακόμα τους Κινέζους ας πάει να του τεστάρουν την τερηδόνα.
Από την πίσω είσοδο :confused::confused::confused:

Sapakias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2016
Like
1.284
Πόντοι
216
Όταν βάζουν άλλα υπόθετα στον κώλο τους δεν τρέχει τίποτα

ΦΑΚΙΡΗΣ

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
17 Ιουν 2012
Κριτικές
167
Like
28.107
Πόντοι
34.538
Ο αλλος λεει μου πηραν δυο φορες πρωκτικο δειγμα και μεσα στη φουρια μου πηραν και απο τον φαρρυγγα.

Εχει γουστο να ηταν η ιδια μπατονετα....ass to mouth η πιπα κωλο δλδ...

:new_shocked::new_shocked::new_shocked:

Mystery X

Σπουδαίος
Εγγρ.
2 Οκτ 2007
Κριτικές
4
Like
9.248
Πόντοι
2.306
Ο αλλος λεει μου πηραν δυο φορες πρωκτικο δειγμα και μεσα στη φουρια μου πηραν και απο τον φαρρυγγα.

Εγω φαντάζομαι κάτι χειρότερο τυπε... Ότι από τον κωλο έφτασε στο φαρυγγα η πατονετα... Τόσο βαθιά μπήκε.. :confused:

Call_Saul

Νέο Μέλος
Εγγρ.
30 Μαΐ 2020
Κριτικές
47
Like
1.899
Πόντοι
2.390
Αν αυτο που σου βαζουν στη μυτη στο βαζουν και στο κωλι, θα τρεξουν πολλοι κρυφοί....

OP
OP
perseas

perseas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Νοε 2006
Κριτικές
7
Like
3.811
Πόντοι
736

Εγω φαντάζομαι κάτι χειρότερο τυπε... Ότι από τον κωλο έφτασε στο φαρυγγα η πατονετα... Τόσο βαθιά μπήκε.. :confused:

:thumbsup:

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.752
Πόντοι
9.297
Θα κοψουμε τις γλειφοκωλαδες δηλαδη;
Να τα εφαρμοσουμε και εμεις τα τεστ αυτα μηπως και περιορισθουν οι πτησεις προς αραβικα υπερλουξ βασιλεια...

Thatweirdone

Μέλος
Εγγρ.
10 Μαΐ 2020
Κριτικές
1
Like
265
Πόντοι
21
Βλέπω τόν Κούλη με ενα μπλοκακι στην γωνία να περνει σημειώσεις.

obi1

Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2016
Κριτικές
2
Like
689
Πόντοι
86
Δεν θα μου κάνει εντύπωση να αρχίσει να εφαρμόζεται και εδώ αυτή η μαλακία. Ό,τι ηλιθιότητα ξεκινάει στο εξωτερικό την φέρνουν κι εδώ. Λίγη προπαγάνδα από τον Ευαγγελάτο, το Θέμα και τους λοιπούς καλοθελητές και θα το χάψουν κι αυτό.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom