Νέα

Κατερίνα Γώγου

• Μέλος που άνοιξε το νήμα easyrider77
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 34
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

easyrider77

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Κριτικές
6
Like
242
Πόντοι
86
http://[URL unfurl="true"]www.apn.gr/wp-content/uploads/2008/11/gwgou-a.jpg[/img[/URL]]

Η Κατερίνα Γώγου αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην ελληνική ποίηση. Η αιώνια έφηβος, η οργισμένη, η πιο σπαρακτικά ραγισμένη φωνή της γενιάς της. Μια ποιήτρια που έγραφε για να μην εκραγεί, που είχε κάνει τον πόνο και το παράπονο στίχους, κι αυτοί οι στίχοι ήταν παραπονεμένοι και οργισμένοι, αλλά πάνω απ’ όλα αληθινοί.

Όπως αναφέρει κάποιος φίλος γι’ αυτήν στο Ιnternet: «Η Κατερίνα Γώγου έκανε ποίηση σε μια εποχή που οι άλλοι ‘ποιητές’ έκαναν δημόσιες σχέσεις. Πάνω απ’ όλα ήταν η ίδια ποίηση. Ανάμεσα σε χάπια, ποτά, σβησμένα τσιγάρα, φτωχογειτονιές, προδοσίες…». Όσα χρόνια κι αν περάσουν η Γώγου θα παραμένει η ποιήτρια των νεοτέρων γενιών, αφού με τους νέους, κατά κύριο λόγο «συνομίλησε». Όπως αναφέρει ο Λεωνίδας Χρηστάκης, η Κατερίνα ήταν έξω από κάθε λογής εκδοτικά και καλλιτεχνικά κυκλώματα και κλίκες και γι’ αυτό σπάνια γίνονταν γι’ αυτήν αναφορές στα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης. Ο Τηλέμαχος Χυτήρης, ποιητής και πρώην υπουργός δε δίστασε να χαρακτηρίσει την Κατερίνα σαν τον: «Μαγιακόφσκι της Πλατείας Εξαρχείων».

Το σίγουρο είναι ότι η Κατερίνα ήταν ένας ασυμβίβαστος άνθρωπος, κάποια που δεν άντεχε όλο αυτό τον πόνο και την αθλιότητά γύρω της, και έβγαζε ποιητικές κραυγές μπας και ξυπνήσουν οι χαρτοφυλακένιοι άνθρωποι. Οι κραυγές της δεν πήγαν χαμένες, αφού όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι διαβάζουν την ποίησή της, όλο και περισσότεροι αληθινοί άνθρωποι την ανακαλύπτουν. Και σήμερα το τραγούδι της ακούγεται πιο επίκαιρο από ποτέ άλλοτε:

Εμένα οι φίλοι μου είναι μαύρα πουλιά
που κάνουν τραμπάλα στις ταράτσες ετοιμόρροπων σπιτιών
Εξάρχεια Πατήσια Μεταξουργείο Μετς.
Κάνουν ό,τι λάχει.
Πλασιέ τσελεμεντέδων και εγκυκλοπαιδειών
φτιάχνουν δρόμους και ενώνουν ερήμους
διερμηνείς σε καμπαρέ της Ζήνωνος
επαγγελματίες επαναστάτες
παλιά τους στρίμωξαν και τα κατέβασαν
τώρα παίρνουν χάπια και οινόπνευμα να κοιμηθούν
αλλά βλέπουν όνειρα και δεν κοιμούνται.
Εμένα οι φίλες μου είναι σύρματα τεντωμένα
στις ταράτσες παλιών σπιτιών
Εξάρχεια Βικτώρια Κουκάκι Γκύζη.
Πάνω τους έχετε καρφώσει εκατομμύρια σιδερένια μανταλάκια
τις ενοχές σας αποφάσεις συνεδρίων δανεικά φουστάνια
σημάδια από καύτρες περίεργες ημικρανίες
απειλητικές σιωπές κολπίτιδες
ερωτεύονται ομοφυλόφιλους
τριχομονάδες καθυστέρηση
το τηλέφωνο το τηλέφωνο το τηλέφωνο
σπασμένα γυαλιά το ασθενοφόρο κανείς.
Κάνουν ό,τι λάχει.
Ταξιδεύουν οι φίλοι μου
γιατί δεν τους αφήσατε σπιθαμή για σπιθαμή.
Όλοι οι φίλοι μου ζωγραφίζουνε με μαύρο χρώμα
γιατί τους ρημάξατε το κόκκινο
γράφουνε σε συνθηματική γλώσσα
γιατί η δική σας μόνο για γλύψιμο κάνει.
Οι φίλοι μου είναι μαύρα πουλιά και σύρματα
στα χέρια σας. Στο λαιμό σας.
Οι φίλοι μου.

Το πιο πάνω ποίημα είναι παρμένο από τη συλλογή «Τρία Κλικ Αριστερά», και έγινε διασκευή από το μουσικό συγκρότημα Magic de Spell.

Όλα τα βιβλία της – εκτός από ένα (Νέα Σύνορα) – κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Καστανιώτη. Η Κατερίνα Γώγου, η οργισμένη ποιήτρια των Εξαρχείων, αυτοκτόνησε παίρνοντας χάπια το 1993, σε ηλικία 53 χρόνων.

Απο apn.gr

OP
OP
easyrider77

easyrider77

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Κριτικές
6
Like
242
Πόντοι
86
Θα μπορούσε να μείνει ως η ξεχωριστή ηθοποιός που έπαιζε το ρόλο της υπηρέτριας η του ατίθασου πλουσιοκόριτσου. Έμεινε η αντισυμβατική. Όχι μόνο από την αυτοκτονία της. Αλλά από την ανατρεπτική ποιητική γραφή της.
«Η ζωή μας είναι σουγιαδιές
σε βρώμικα αδιέξοδα
σάπια δόντια ξεθωριασμένα συνθήματα
μπάσο βεστιάριο…
Εντάξει. Δεν κλαίμε μεγαλώσαμε.
Μονάχα όταν βρέχει
βυζαίνουμε κρυφά το δάχτυλό μας…».

«Την Τετάρτη το απόγευμα , 6 Οκτωβρίου 1993, - γράφει στο αφιέρωμα Γιώργος Χρονάς- μία είδηση στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις έδινε μία άλλη διάσταση στις κόρνες, στις αφίσες και στα μεγάφωνα των προεκλογικών συγκεντρώσεων- οι εκλογές θα γινόντουσαν σε 4 μέρες. «Η ηθοποιός Κατερίνα Γώγου, 53 ετών, βρέθηκε νεκρή την Κυριακή, αλλά μόλις χθες διαπιστώθηκε η ταυτότητά της», έλεγαν οι εκφωνητές λίγο πριν μεταδώσουν το δελτίο καιρού της επομένης».

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Πήγε στη σχολή θεάτρου του Τάκη Μουζενίδη. Χορό έκανε στις Πράτσικα, Ζουρούδη, Βαρώνη. Έπαιζε με τους θιάσους Ηλιόπουλο, Βίλμας, Κύρου, Ρένας Βλαχοπούλου, Γιώργου Κωνσταντίνου και άλλους. Έπαιξε σε πολλές ταινίες: «Νόμος 4000», «Βαρύ πεπόνι», «Παραγγελιά», «Όστρια», Το τελευταίο έργο που έπαιξε στο θέατρο ήταν η «Φιλουμένα Μαρτουράνο», το 1979, με την Έλλη Λαμπέτη.

Έγραψε τα βιβλία «Τρία κλικ αριστερά», «Ιδιώνυμο», «Ξύλινο παλτό», «Νόστος», «Ο μήνας των παγωμένων σταφυλιών» και το ανέκδοτο κείμενο «Ρόδον».
Η Όλγα Βασιλοπούλου σημειώνει : «Ψυχή ευαίσθητη, τραγική, η Κατερίνα Γώγου βλέπει τη ζωή, τον θάνατο, την ύπαρξη της με έντονη την αίσθηση του πόνου, της αλήθειας και της απελπισμένης προσπάθειας να πιαστεί από κάπου. Ψάχνε τη λύτρωση από τον ίδιο της τον εαυτό, νοιώθει ανήμπορη να ζήσει, να χαρεί, να βρει την ευτυχία στα γήινα και τα φθαρτά. Γνωρίζει, με τη λεπτότητα και το άλγος της καλλιτεχνικής της φύσης, πόσο σκληρή είναι η ζωή…

«Η ανήσυχη φύση της έψαχνε την λύτρωση στα ναρκωτικά, τα χάπια και το αλκοόλ. Το ύφος της ωμό, μα τρυφερό. Ήταν μια κραυγή απόγνωσης, υπαρξιακής και κοινωνικής. Η ποίηση για την Κατερίνα ήταν το σωσίβιο που τη βοήθησε να κρατηθεί στην ταραγμένη θάλασσα της ζωής. Έφτασε στα όρια της τρέλας».

«Αποκλεισμένη από τους λογοτεχνικούς κανόνες, τις ανθολογήσεις ποιητών της γενιάς της, τις επίσημες παρουσίες σε εκδηλώσεις τέχνης, τις σικέ συνεντεύξεις σε Κυριακάτικα φύλλα, τις ερμαφρόδιτες λέξεις, τις ερμαφρόδιτες λύσεις, τις ερμαφρόδιτες στάσεις, η Κατερίνα έζησε τα 53 χρόνια που της έμελλε να ζήσει, σαν πουλάκι. Πληγωμένο, με μπανταρισμένα φτερά, αλλά τιτιβίζοντας. Με απίστευτο τσαμπουκά, με απίστευτο θράσος, με απίστευτα όνειρα. Και όταν δεν άντεχε άλλο να βλέπει να ξεπουλάν τη φάρα της, άναψε ένα τσιγάρο….και την έκανε», γράφει ο Σταύρος Σταυρόπουλος.

Στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας θα τριγυρνά πάντα η Κατερίνα Γώγου. Και, πότε λυγμικά , πότε ουρλιάζοντας θα μας προκαλεί…

«Η ελευθερία μου είναι στις σόλες
των αλήτικων παπουτσιών μου».

Γειάσου Κατερίνα…

e-write.gr

antisthenis

Administrator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
148
Λύσεις
5
Like
9.102
Πόντοι
17.085
Συμπαθητική ηθοποιός. Στα τελευταία της τα 'χασε όμως και νόμιζε πως είναι ποιήτρια...

loukritia!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2008
Like
14
Πόντοι
366
Η Κατερίνα Γώγου έκανε ποίηση σε μια εποχή που οι άλλοι "ποιητές" έκαναν δημόσιες σχέσεις. Πάνω από όλα ήταν η ίδια ποίηση. Ανάμεσα σε χάπια, ποτά, σβησμένα τσιγάρα, φτωχογειτονιές, προδοσίες...  
Ας ξεμπερδεύω με τα βιογραφικά. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Από μικρή δούλεψε σαν ηθοποιός στο θέατρο και στον κινηματογράφο, κυρίως σε ταινίες της Φίνος Φίλμς. Το πρώτο της βιβλίο με ποιήματα ήταν το "Τρία κλικ αριστερά" και βγήκε το 1978. Έβγαλε επίσης τα βιβλία "Ιδιώνυμο"(1980)," Το ξύλινο παλτό"(1982)," Απόντες"(1986)," Ο μήνας των παγωμένων σταφυλιών"(1988). Όπως αναφέρει ο Λεωνίδας Χρηστάκης, η Κατερίνα ήταν έξω από κάθε λογής εκδοτικά και καλλιτεχνικά κυκλώματα και κλίκες και γι΄αυτό σπάνια θα δείτε να αναφέρονται σε αυτήν στα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης. Αυτοκτόνησε το 1993 με χάπια σε ηλικία 53 χρονών...  
Ακολουθούν κάποια από τα ποιήματα της...
 25 ΜΑΪΟΥ  
Ένα πρωί θ' ανοίξω την πόρτα  
και θα βγω στους δρόμους  
όπως και χτες.  
Και δεν θα συλλογιέμαι παρά  
ένα κομμάτι από τον πατέρα  
κι ένα κομμάτι από τη θάλασσα  
-αυτά που μ' άφησαν-  
και την πόλη. Την πόλη που τη σάπισαν.  
Και τους φίλους μας που χάθηκαν.  
Ένα πρωί θα ανοίξω την πόρτα  
ίσα ολόισα στη φωτιά  
και θα μπω όπως και χτες  
φωνάζοντας "φασίστες!!"  
στήνοντας οδοφράγματα και πετώντας πέτρες  
μ' ένα κόκκινο λάβαρο  
ψηλά να γυαλίζει στον ήλιο.  
Θ' ανοίξω την πόρτα  
και είναι -όχι πως φοβάμαι-  
μα να, θέλω να σου πω, πως δεν πρόλαβα  
και πως εσύ πρέπει να μάθεις  
να μην κατεβαίνεις στο δρόμο  
χωρίς όπλα όπως εγώ  
- γιατί εγώ δεν πρόλαβα-  
γιατί τότε θα χαθείς όπως και εγώ  
"έτσι"  "αόριστα"  
σπασμένη σε κομματάκια  
από θάλασσα, χρόνια παιδικά  
και κόκκινα λάβαρα.  
Ένα πρωί θ' ανοίξω την πόρτα  
και θα χαθώ  
με τ΄όνειρο της επανάστασης  
μες την απέραντη μοναξιά  
των δρόμων που θα καίγονται,  
μες την απέραντη μοναξιά  
των χάρτινων οδοφραγμάτων  
με το χαρακτηρισμό -μην τους πιστέψεις!-  
Προβοκάτορας.

--------
Εκείνο που φοβάμαι πιο πολύ  
είναι μη γίνω "ποιητής"  
Μην κλειστό στο δωμάτιο  
ν' αγναντεύω τη θάλασσα  
κι απολησμονήσω.  
Μην κλείσουνε τα ράμματα στις φλέβες μου  
κι από θολές αναμνήσεις και ειδήσεις της ΕΡΤ  
μαυρίζω χαρτιά και πλασάρω απόψεις.  
Μη με αποδεχτεί η ράτσα που μας έλειωσε  
για να με χρησιμοποιήσει.  
Μη γίνουνε τα ουρλιαχτά μου μουρμούρισμα  
για να κοιμίζω τους δικούς μου.  
Μη μάθω μέτρο και τεχνική  
και κλειστώ μέσα σε αυτά  
για να με τραγουδήσουν.  
Μην πάρω κιάλια για να φέρω πιο κοντά  
τις δολιοφθορές που δεν θα παίρνω μέρος  
μη με πιάσουν στην κούραση  
παπάδες και ακαδημαϊκοί  
και πουστέψω  
Έχουν όλους τους τρόπους αυτοί  
και την καθημερινότητα που συνηθίζεις  
σκυλιά μας έχουν κάνει  
να ντρεπόμαστε για την αργία  
περήφανοι για την ανεργία  
Έτσι είναι.  
Μας περιμένουν στη γωνία  
καλοί ψυχίατροι και κακοί αστυνόμοι.  
Ο Μάρξ...  
τον φοβάμαι  
το μυαλό μου τον δρασκελάει και αυτόν  
αυτοί οι αλήτες φταίνε  
δεν μπορώ γαμώτο να τελειώσω αυτό το γραφτό  
μπορεί...ε;...μίαν άλλη μέρα...  

--------------------------------------------------------------------------------

Σ' ΟΣΟΥΣ ΣΠΑΣΑΝΕ  
Σ' ΟΣΟΥΣ ΚΡΑΤΑΝΕ  
Κουρελιασμένοι απ' τ' αγριεμένα κύματα  
πεταμένα υπολείμματα για πάντα από δω και μπρος  
στο σκοτεινό θάλαμο της γης  
με ισκιωμένο το μυαλό  
απ' το ξέφρενο κυνηγητό  
τις ασάλευτης πορείας των άστρων  
οι τελευταίοι  
απόθεσαν το κουρασμένο κεφάλι τους  
θυσία  
στην τελετουργία των ανεμοστρόβιλων καιρών.  
Κι άνθρωποι δεν υπήρχανε.  
κι ένα άσπρο χιόνι σιωπής  
σκέπασε οριστικά τις βυθισμένες πόλεις...  

grhgorhs

Μέλος
Εγγρ.
31 Αυγ 2008
Κριτικές
2
Like
18
Πόντοι
1
Με το κεφάλι θρύψαλα
απ` τη μέγγενη των παζαριών σας
την ώρα της αιχμής και κόντρα στο ρεύμα
θ` ανάψω μια μεγάλη φωτιά
και κει θα ρίξω όλα τα Μαρξιστικά βιβλία
έτσι που να μη μάθει ποτέ η Μυρτώ
τα αίτια του θανάτου μου.
Μπορείτε να της πείτε
πως δεν άντεξα την άνοιξη η πως πέρασα με κόκκινο.
Ναι .Αυτό είναι πιο πιστευτό.
Με κόκκινο. Αυτό να πείτε.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ωρε φιλαρα!
Στο τηλέφωνο δε λέγονται…
Άμα κατέβεις από δω θα σου δείξω κάτι μεγάλα φτερά που μου φύτρωσαν
Θα σου δείξω
Πόσο ανάλαφρα πεταγα
Πηγαίνοντας στην απαγορευμένη συγκέντρωση
Γιατί σφύριζε στο χέρι μου
Μια βαριά αλυσίδα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αν καμία φορά με πιάσεις να λέω ψέματα
-σταματά να σου πω-
Μη βιάζεσαι και με λες ψεύτρα.
Είναι τώρα που δεν μπορώ να ξεχωρίσω πια
Και μπερδεύω που σταματαει τ`ονειρο
Και που αρχίζει η αλήθεια…..
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ειμαι ελευθερη ελευθερη ελευθερη
κι οταν ερθει καιρος
που θα κρεμεται στο τσιγγελι
το πετσι μου σαν τομαρι
απ`τους κρατικους εκδρομεις και τη λογοκρισια
η φαντασια μου θα τρεχει...τρεχει
ειμαι φευγατη απο τωρα τρεχει...γειαααααααααα
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

θα εισαι παντα μαζι μας παντα κοντα σε καθε ανήσυχο ασυμβίβαστο πνεύμα,να τον συντροφεύεις στα μονοπάτια της μοναξιάς  του...

sasakis

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2009
Like
2
Πόντοι
6
τι διαβαζετε ρε..  ημαρτον!

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Εσύ τι διαβάζεις ρε φίλε - το Ciao? :2funny: :2funny:

OP
OP
easyrider77

easyrider77

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Κριτικές
6
Like
242
Πόντοι
86
Από την εκπομπή Πρωταγωνιστές  με αφιέρωμα στους Νικόλα Άσιμο, την Κατερίνα Γώγου και τον Παύλο Σιδηρόπουλο με τίτλο "Οι Άγιοι των Εξαρχείων"

katerinagogouoiagioitwn.jpg

Κώδικας:
[URL unfurl="true"]http://rapidshare.com/files/280009426/katerina.gogou.oi.agioi.twn.exarxiwn.avi[/code[/URL]]

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Άλλος μουρλός ο Άσιμος.Ούτε με τους αναρχικούς δεν μπορούσε να κάνει χωριό.
όσον αφορά κ την Γώγου για το αν ήταν ποιήτρια,αν είχες κατεβάσει κανά-δυο μπουκάλια JACK DANIELS, κάτι μπορούσες να διαβάσεις από αυτά που θεωρούσε η ίδια ποιήματα.

Επισκέπτης
Άλλος μουρλός ο Άσιμος.Ούτε με τους αναρχικούς δεν μπορούσε να κάνει χωριό.
όσον αφορά κ την Γώγου για το αν ήταν ποιήτρια,αν είχες κατεβάσει κανά-δυο μπουκάλια JACK DANIELS, κάτι μπορούσες να διαβάσεις από αυτά που θεωρούσε η ίδια ποιήματα.

Φοίβο διαβάζεις?

Επισκέπτης
http://[URL unfurl="true"]www.apn.gr/wp-content/uploads/2008/11/gwgou-a.jpg[/img[/URL]]

Η Κατερίνα Γώγου αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην ελληνική ποίηση. Η αιώνια έφηβος, η οργισμένη, η πιο σπαρακτικά ραγισμένη φωνή της γενιάς της. Μια ποιήτρια που έγραφε για να μην εκραγεί, που είχε κάνει τον πόνο και το παράπονο στίχους, κι αυτοί οι στίχοι ήταν παραπονεμένοι και οργισμένοι, αλλά πάνω απ’ όλα αληθινοί.

Όπως αναφέρει κάποιος φίλος γι’ αυτήν στο Ιnternet: «Η Κατερίνα Γώγου έκανε ποίηση σε μια εποχή που οι άλλοι ‘ποιητές’ έκαναν δημόσιες σχέσεις. Πάνω απ’ όλα ήταν η ίδια ποίηση. Ανάμεσα σε χάπια, ποτά, σβησμένα τσιγάρα, φτωχογειτονιές, προδοσίες…». Όσα χρόνια κι αν περάσουν η Γώγου θα παραμένει η ποιήτρια των νεοτέρων γενιών, αφού με τους νέους, κατά κύριο λόγο «συνομίλησε». Όπως αναφέρει ο Λεωνίδας Χρηστάκης, η Κατερίνα ήταν έξω από κάθε λογής εκδοτικά και καλλιτεχνικά κυκλώματα και κλίκες και γι’ αυτό σπάνια γίνονταν γι’ αυτήν αναφορές στα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης. Ο Τηλέμαχος Χυτήρης, ποιητής και πρώην υπουργός δε δίστασε να χαρακτηρίσει την Κατερίνα σαν τον: «Μαγιακόφσκι της Πλατείας Εξαρχείων».

Το σίγουρο είναι ότι η Κατερίνα ήταν ένας ασυμβίβαστος άνθρωπος, κάποια που δεν άντεχε όλο αυτό τον πόνο και την αθλιότητά γύρω της, και έβγαζε ποιητικές κραυγές μπας και ξυπνήσουν οι χαρτοφυλακένιοι άνθρωποι. Οι κραυγές της δεν πήγαν χαμένες, αφού όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι διαβάζουν την ποίησή της, όλο και περισσότεροι αληθινοί άνθρωποι την ανακαλύπτουν. Και σήμερα το τραγούδι της ακούγεται πιο επίκαιρο από ποτέ άλλοτε:

Εμένα οι φίλοι μου είναι μαύρα πουλιά
που κάνουν τραμπάλα στις ταράτσες ετοιμόρροπων σπιτιών
Εξάρχεια Πατήσια Μεταξουργείο Μετς.
Κάνουν ό,τι λάχει.
Πλασιέ τσελεμεντέδων και εγκυκλοπαιδειών
φτιάχνουν δρόμους και ενώνουν ερήμους
διερμηνείς σε καμπαρέ της Ζήνωνος
επαγγελματίες επαναστάτες
παλιά τους στρίμωξαν και τα κατέβασαν
τώρα παίρνουν χάπια και οινόπνευμα να κοιμηθούν
αλλά βλέπουν όνειρα και δεν κοιμούνται.
Εμένα οι φίλες μου είναι σύρματα τεντωμένα
στις ταράτσες παλιών σπιτιών
Εξάρχεια Βικτώρια Κουκάκι Γκύζη.
Πάνω τους έχετε καρφώσει εκατομμύρια σιδερένια μανταλάκια
τις ενοχές σας αποφάσεις συνεδρίων δανεικά φουστάνια
σημάδια από καύτρες περίεργες ημικρανίες
απειλητικές σιωπές κολπίτιδες
ερωτεύονται ομοφυλόφιλους
τριχομονάδες καθυστέρηση
το τηλέφωνο το τηλέφωνο το τηλέφωνο
σπασμένα γυαλιά το ασθενοφόρο κανείς.
Κάνουν ό,τι λάχει.
Ταξιδεύουν οι φίλοι μου
γιατί δεν τους αφήσατε σπιθαμή για σπιθαμή.
Όλοι οι φίλοι μου ζωγραφίζουνε με μαύρο χρώμα
γιατί τους ρημάξατε το κόκκινο
γράφουνε σε συνθηματική γλώσσα
γιατί η δική σας μόνο για γλύψιμο κάνει.
Οι φίλοι μου είναι μαύρα πουλιά και σύρματα
στα χέρια σας. Στο λαιμό σας.
Οι φίλοι μου.

Το πιο πάνω ποίημα είναι παρμένο από τη συλλογή «Τρία Κλικ Αριστερά», και έγινε διασκευή από το μουσικό συγκρότημα Magic de Spell.

Όλα τα βιβλία της – εκτός από ένα (Νέα Σύνορα) – κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Καστανιώτη. Η Κατερίνα Γώγου, η οργισμένη ποιήτρια των Εξαρχείων, αυτοκτόνησε παίρνοντας χάπια το 1993, σε ηλικία 53 χρόνων.

Απο apn.gr
[/quote]

Ένα μόνο θα σου πώ.........

[size=20pt]ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΜΑΓΚΑ!!!!!!!!!!!![/size]

Τέλος.

moutsos13

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαρ 2006
Like
211
Πόντοι
36
Από την εκπομπή Πρωταγωνιστές  με αφιέρωμα στους Νικόλα Άσιμο, την Κατερίνα Γώγου και τον Παύλο Σιδηρόπουλο με τίτλο "Οι Άγιοι των Εξαρχείων"

katerinagogouoiagioitwn.jpg

Κώδικας:
[URL unfurl="true"]http://rapidshare.com/files/280009426/katerina.gogou.oi.agioi.twn.exarxiwn.avi[/code[/URL]]
[/quote]
ειναι ολη η εκπομπη???

το ειδα χθες αργα το βραδυ... ωραια αφιερωμα
θενκς για το λινκ...εψαχνα να το βρω

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom