Νέα

Καταγγελία - ΑΠΑΤΗ με κινητά!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Provios
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 16
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Provios

Μέλος
Εγγρ.
19 Φεβ 2008
Κριτικές
1
Like
3
Πόντοι
1
Προς γνώσιν και συμμόρφωσιν !

Σίγουρα όλοι θα έχετε δει τα διαφημιστικά Banners, Με πυξίδες, ακτίνες X, πολά ακόμη καλούδια για χρήση με το κινητό μας.
Σε μια από αυτές καταχωρήσεις λοιπόν υπήρχε μια πυξίδα. Το ανηψάκι μου είχε φαγωθεί και γκρινιάζε συνέχεια. Να την κατεβάσουμε να δούμε τι είναι, μπουρου,μπούρου....το νιαουρισμά του... :superman:
Με έψησε λοιπόν και αποφάσισα να του κάνω το χατήρι...Διαβάζω τους όρους της συνδρομής και τις χρεώσεις, και αποφάσίζω ότι Οκ, αφού το πρώτο είναι δωρεάν θα χρεωθώ πρός 2 εύρω, άλλα  4-5 που θα κατεβάσω εγώ, και εν συνεχεία θα ζητήσω την διαγραφή του αριθμού του κινητού μου,  απο την συνδρομική αυτή υπηρεσία ...
Την επόμενη ή την μεθεπoμένη ημέρα λοιπόν (δεν θυμάμαι για να είμαι ειλικρινής) , στέλνω ακυρωτικό sms όπως σε απλά Ελληνικά περιέγραφαν οι οδηγίες...
ΟΚ λέω, αυτοί κέρδισαν ένα 10 ευρω,αλλά και εγώ γλύτωσα και απο την γκρίνια του μικρού, αλλά και κατέβασα ένα όμορφο screensaver...Δίκαιη η συναλαγή !   (όλα αυτά πριν 2 μήνες περίπου).

Αμ δε...! Τον προηγούμενο μήνα φουσκωμένος κανα 35ευρο ο λογαριασμός του κινητού. Αυτόν τον μήνα εξίσου φουσκωμένος ! Επειδή όμως πληρώνεται μέσω πιστωτικής κάρτας, αλλά και γιατί διακοπές, ιστορίες, τρεξίματα.... :dizzy2: :dizzy2: δεν έδωσα σημασία...Το πέρασα στο ντούκου...
Εώς την σήμερον όπου και αναρωτήθηκα τι συμβαίνει ? και που στον "μαυροκόρακα"  μιλάω τόσες ώρες, και υπερβαίνω τα 400΄δωρεάν χρόνου ? (Να πω ότι και είμουν και καψούρης... :inlove: :inlove:)

Κατέληξα λοιπόν στο να μελετήσω τον πίνακα των αναλυτικών χρεώσεων μου...Προκύπτει λοιπόν ότι το κινητό μου πραγματοποιούσε κλήση υπηρεσίας στο 5xxxx, ακόμη και ως 2 φορές την ίδια ημέρα αλλά και το ίδιο λεπτο (π.χ  στίς 14.02 της 08/09/2008) με χρέωση χωρίς τον ΦΠΑ 1.68 Ε ,για την κάθε φορά !!!

Τηλεφωνώ στον Provider ( Help Desk )...¨ετσι και έτσι συμβαίνει λέω...
- Μισό λεπτό κύριε να δούμε που αντιστοιχεί το νούμερο που μας δώσατε...Κύριε το νούμερο που βρίσκουμε είναι της W.....  Α.Ε, και είναι Ελληνικός αριθμός κλήσης....Καλέστε εκεί !

Τηλεφωνώ, αρχικά εληνόφωνο μήνυμα υποδοχής... ότι τώρα η υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη... και τελικά μια αμερικοκαναδέζικη φωνή τηλεφωνικής θυρίδας.
Ψυλιάζομαι λοιπόν και μπαίνω gamatxxxxxxxxxxxx. Κάνω περιήγηση και πέφτω πάνω sta banners ...Κλικάρω και τσούπ...Εδώ είμαστε λέω...
Συμπληρώνω φόρμα περί διαγραφής του κινητού μου απο την υπηρεσία στέλνοντας contact mail πάνω από 3 φορές ...confirmation = ZERO...
Εν συνεχεία ανακαλύπτω έτερη φόρμα που επίσης συμπληρώνω ...( γονικής προστασίας, "και καλά" αυτήν την φορά ), προκειμένου να αιτηθώ την διακοπή της συνδρομής μου...

Μου λέει λοιπόν η αυτοματοποιημένη διαδικασία τους, ότι άμεσα και με την αποστολή της αιτησεώς σας να είστε κοντα στο κινητό σας, γιατί θα σας αποσταλεί sms για επιβεβαίωση, στο οποίο και θα πρέπει μέσω sms απο το κινητό σας πια, να κάνεται reply το κείμενο ΟΚ...
Έτσι και έγινε ...Αφού συμπληρώνω την ακυρωτική φόρμα μου έρχεται άμεσα sms ..." Σίγουρα θέλετε να διαγραφήτε απο τις υπηρεσίες μας ? Αν ναι απαντήστε ΟΚ με sms. Με το που θα παραλάβουμε την επιβεβαίωση σας, θα πραγματοποιηθεί και η οριστική σας διαγραφή ".
Γεγονός είναι ότι συμπλήρωσα σχεδόν 12 φορές την φόρμα, άλλες τόσες έρχονταν μήνυμα για το αν σίγουρα, θέλω να διαγραφώ....και άλλες τόσες εγώ σαν τον χάνο. τον απολίτιστο απαντούσα ΟΚ   . >:( >:( >:(

Εκείνο που κατάφερα ? ....Κάθε, μα κάθε φορά που έστελνα το μήνυμα... πάλι μου έρχονταν, αναφορά σφάλματος παράδοσης μηνύματος / Αποτυχία αποστολής μηνύματος ( Κάτι μου θυμίζει αυτό , βλέπε στην αρχή του ποστ ). :exclamation: :exclamation: :exclamation:
Δοκιμάζω μήμπως φταίω εγώ ?  ...στέλνω mms, sms...σε φίλους, υπηρεσίες και γνωστούς !  Αποτέλεσμα όλα καλά.  Ξανατηλεφωνώ στον provider ..."παιδία όλα καλά με την σύνδεση και τις ρυθμίσεις μου...?  "Περίφημα είναι κύριε..."  μου λένε.

Είμαι πραγματικά θυμωμένος  με την αφελειά μου ( δεν μπορεί να θές να το γυρίσεις σε linux ρε φίλε ...και να μην μπορείς να κλειδώσεις ένα ακυρωτικό συνδρομής...Μονολογώ !).
Αλλά πάνω από όλα είμαι έξαλλος με τον αντιεπαγγελματισμό τους, την κακογνωμία και την φθήνια τους, την απόλυτη απώλεια σεβασμού και ανάληψης ευθύνης ως προς τον καταναλωτή, που περίτρανα επιδεικνύουν !
Ακόμη και αν είναι "θυσία" σκέφτομαι να κινηθώ νομικά.
Αυτά  λοιπόν ...."συν-gamxxxxxxxxxxxx" !

Υγ...Τα 30' που με πήρε να γράψω τα παραπάνω αναρωτήθηκα αν άξιζε τον κόπο...όμως σκέφτηκα ότι τελικά παράξιζε τον κόπο !
Επειδή δεν είναι τα 60 - 70 ευρώ που με πόνεσαν...Eκείνο που πραγματικά με χαλάει είναι τ' ότι θεωρήθηκα  αυταπάγγελτα εκμεταλεύσιμος και τσουτσεκοκανάτας ...

(Θα τον χάλαγε δηλαδή τον εν λόγω π@π@ροεπιχειρηματία να λειτουργούσε εντίμως και μετά απο κανένα 2μηνο να ξανακέρδιζε ένα 10ευρο απο εμένα...? και απο τόσους άλλους αντίστοιχα !)
Για τ' όνομα ΡΕ ! Τσου και ήμαρτον !

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
Σε τέτοιες περιπτώσεις... συνιστάται ΑΜΕΣΑ η επικοινωνία με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Για θέματα Καταναλωτών καλέστε από σταθερό τηλέφωνο στο 801 11000 80 ή από κινητό τηλέφωνο στο 210 6151194.

Για την  υποβολή αιτήματος/ καταγγελίας στην ΕΕΤΤ:
Λεωφ. Κηφισίας 60, 151 25 Μαρούσι 
Τηλ 210 610 5049
email: katanalotes@eett.gr

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
Σίγουρα όλοι θα έχετε δει τα διαφημιστικά Banners, Με πυξίδες, ακτίνες X, πολά ακόμη καλούδια για χρήση με το κινητό μας.
Σε μια από αυτές καταχωρήσεις λοιπόν υπήρχε μια πυξίδα. Το ανηψάκι μου είχε φαγωθεί και γκρινιάζε συνέχεια. Να την κατεβάσουμε να δούμε τι είναι, μπουρου,μπούρου....το νιαουρισμά του... :superman:
Με έψησε λοιπόν και αποφάσισα να του κάνω το χατήρι...

ΓΝΩΣΤΗ ΑΠΑΤΗ! ΠΡΟΣΟΧΗ! ΜΗΝ ΔΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΣΑΣ!

Διαβάστε σχετικά...

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
ρε παιδιά μήπως ξέρετε και άλλες τέτοιες απάτες.. θέλω να γαμήσω έναν που παίρνει τηλέφωνο την αδεφρή μου συνέχεια... αλλά ο κερατάς πήρε μερικές φορές χωρίς απόκρυψη και έχω τον αριθμό του.

Επισκέπτης
ρε παιδιά μήπως ξέρετε και άλλες τέτοιες απάτες.. θέλω να γαμήσω έναν που παίρνει τηλέφωνο την αδεφρή μου συνέχεια... αλλά ο κερατάς πήρε μερικές φορές χωρίς απόκρυψη και έχω τον αριθμό του.

Τι ακριβως της λεει? :think: :think: :think:

amc_anthony13

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2007
Κριτικές
9
Like
3
Πόντοι
2.057
Πάρε στην εταιρεία που έχεις γραμμένο το κινητό σου και πες τους να σου μπλοκάρουν το τάδε νούμερο μου φαίνεται υπάρχει δυνατότητα .

amc_anthony13

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2007
Κριτικές
9
Like
3
Πόντοι
2.057
υπάρχουν πολλά τέτοια στο net . όπως ένα άλλο που λέει ότι μπορεί να δεις τους άλλους γυμνούς μέσω της κάμερας του κινητού σου .

OP
OP
P

Provios

Μέλος
Εγγρ.
19 Φεβ 2008
Κριτικές
1
Like
3
Πόντοι
1
Πάρε στην εταιρεία που έχεις γραμμένο το κινητό σου και πες τους να σου μπλοκάρουν το τάδε νούμερο μου φαίνεται υπάρχει δυνατότητα .
Να μην σου φαίνεται φίλε μου...Δεν υπάρχει ! Το έχω ήδη κάνει !

OP
OP
P

Provios

Μέλος
Εγγρ.
19 Φεβ 2008
Κριτικές
1
Like
3
Πόντοι
1
Η  αδερφή σου η γλυκία...Τι λέει για όλα αυτά ....? Χαλιέται άραγε ?

amc_anthony13

Τιμημένος
Εγγρ.
10 Ιαν 2007
Κριτικές
9
Like
3
Πόντοι
2.057
Για πες μου το προγραμματάκι είναι μέσα στο κινητό σου η δεν το κατέβασες ποτέ ?

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Προς γνώσιν και συμμόρφωσιν !
.................

Εγώ στο  site αυτό διαβάζω:

Το πρώτο είναι δωρεάν. Η υπηρεσία αυτή είναι συνδρομητική. Θα λαμβάνετε 2 κάθε εβδομάδα με κόστος 2 ευρώ ανά μήνυμα (έως 4 sms/εβδομάδα). Οι αγορές χρεώνονται στο λογαριασμό του κινητού τηλεφώνου ή αφαιρούνται από το υπόλοιπο. Ενδέχεται να ισχύουν τυπικές χρεώσεις υπηρεσίας μηνυμάτων κειμένου/WAP/GMTS/UMTS. Η ελάχιστη απαιτούμενη ηλικία είναι 18 ετών, με την έγκριση του ατόμου που πληρώνει το λογαριασμό. Για να διακόψετε την υπηρεσία αυτή: Στείλτε μήνυμα με το κείμενο STOP IT2 στο 54006. H Celldorado παρέχει καινοτόμες υπηρεσίες πληροφόρησης και ψυχαγωγίας για το κινητό σας τηλέφωνο, όπως ringtone και wallpaper. H Celldorado παρέχει πρωτότυπες, μοναδικές υπηρεσίες με τα υψηλότερα πρότυπα. Για βοήθεια: Καλέστε το 211-102-6810. Πάροχος: Artiq Mobile BV

και (ειδικά για Ελλάδα):

6. ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ COPYRIGHT
Σας προσφέρουμε υπηρεσίες για τα Site και/ ή μέσω της υπηρεσίας SMS και/ ή μέσω των τηλεοπτικών διαφημιστικών μας που αντιστοιχούν στην Υπηρεσία. Επιπρόσθετα, εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες ή έχετε συγκεκριμένες ερωτήσεις, μπορείτε να αποστείλετε e-mail στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών μας και/ ή στον Αντιπρόσωπο Copyright μας μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης που σας γνωστοποιείτε στα Site και/ ή μέσω των Υπηρεσιών μας. Επίσης, μπορείτε να τηλεφωνείτε στο 211-102-6810.

Αυτοί είναι υποτίθεται "οι όροι".
Πρόκειται για κείμενο ασύντακτο, απο το οποίο δε βγαίνει ΚΑΝΕΝΑ νόημα.
Αυτό και μόνο θα έπρεπε να βάλει τον οποιοδήποτε σε σκέψεις, και του πιτσιρικά που σε πίεσε θα έπρεπε είτε να του εξηγήσεις, είτε (αν δε καταλαβαίνει από λόγια) να του πεις "Κοίτα, εγώ δε το κάνω, όταν μεγαλώσεις καν'το μόνος σου".

Αν και πάλι συνεχίζει να ωρύεται, τότε πιάσε τη μάνα του και δωσ'της ένα χέρι ξύλο.
Αυτή φταίει που τον έχει κακομάθει.

Jules_Jordan

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
12
Like
191
Πόντοι
6.055
Πρόκειται για κείμενο ασύντακτο, απο το οποίο δε βγαίνει ΚΑΝΕΝΑ νόημα.
Αυτό και μόνο θα έπρεπε να βάλει τον οποιοδήποτε σε σκέψεις, και του πιτσιρικά που σε πίεσε θα έπρεπε είτε να του εξηγήσεις, είτε (αν δε καταλαβαίνει από λόγια) να του πεις "Κοίτα, εγώ δε το κάνω, όταν μεγαλώσεις καν'το μόνος σου".

Αν και πάλι συνεχίζει να ωρύεται, τότε πιάσε τη μάνα του και δωσ'της ένα χέρι ξύλο.
Αυτή φταίει που τον έχει κακομάθει.

Τα κείμενα δεν βγάζουν νόημα και είναι ασύντακτα γιατί το site έχει βάλει script αυτόματης μετάφρασης αναλόγως την ip που βλέπει πως έχεις....κι έτσι νομίζεις πως πρόκειται για ελληνικό.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Τα κείμενα δεν βγάζουν νόημα και είναι ασύντακτα γιατί το site έχει βάλει script αυτόματης μετάφρασης αναλόγως την ip που βλέπει πως έχεις....κι έτσι νομίζεις πως πρόκειται για ελληνικό.

Δεν αντιλέγω...
Ότι και να είναι (και μάλλον είναι αυτό που λες), είναι αποτρεπτικό από το να κάνεις οτιδήποτε μ' αυτούς...

joyjoy

Μέλος
Εγγρ.
26 Αυγ 2008
Κριτικές
3
Like
0
Πόντοι
1
Τέτοιες βλακείες έχει πολλές, όπως και τον Αχμετ τον Νεκρό τρομοκράτη ( που το βρίσκω και πολύ κακόγουστο). Λίγο χρειάζεται σύνεση και από εμάς , αλλά ρε παιδιά στην εποχή των Torrent είναι δυνατόν να σκάμε τέτοια ποσά για χαζομάρες? Ένα άλλο που μου έκανε τρομερή εντύπωση είναι το εξής : Στον ΑΝΤ1 κατά καιρους έχει διαφημήσεις για Realtones από τραγουδιστές της εταιρίας τους, της Heaven .Το κόστος της υπηρεσίας αυτής είναι περίπου 7€ το τραγούδι , όταν για να αγοράσεις το αντίστοιχο mp3  κάνει γύρω στο 1€ .Απίστευτη εκμετάλευση . Απορώ ποιοί τα κατεβάζουν. Είναι οι έφηβοι τόσο μπουνταλάδες?

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Είναι οι έφηβοι τόσο μπουνταλάδες?

Δυστυχώς ναι, φίλε.

Και δεν είναι μόνο μπουνταλάδες.  Είναι το ότι δεν ξέρουν πως βγαίνει το ευρώ (γιατί κάποιος τους τα δίνει), οπότε δε το εκτιμάνε.

Μιλάει καθισμένη στον καναπέ με το γκόμενο στο κινητό.  Ο γκόμενος σπίτι του επίσης.   "Γιατί ρε μιλάτε στα κινητά?"

"Βαρέθηκα να πάρω το σταθερό"  (έπρεπε να κουνηθεί 60 πόντους).

OP
OP
P

Provios

Μέλος
Εγγρ.
19 Φεβ 2008
Κριτικές
1
Like
3
Πόντοι
1
Ρε παιδία δεν μιλάμε για απλή απάτη που λόγω μη κατανόησης των όρων της συνδρομής του την πατήσαμε....
ΑΠΛΑ μιλάμε για αθέτηση των όρων της εμπορικής συναλλαγής....  Με 2 λόγια δηλαδή !
Τους όρους και τους διάβασα και τους κατανόησα αλλά και συμφώνησα ...Το ιδιαίτερο αλλά και το διδακτικότερο σημείο είναι ότι με πανούργα έξυπνο τρόπο ( θα το καταλάβετε αν διαβάσετε το 1ο μου post ), "φιμώνουν" την οποιαδήποτε αίτηση ακύρωσης με εύσχημο τρόπο...
Π.Χ Mου τηλεφωνεις για να σε συνδράμω, και όταν σου τηλεφωνω γιατί χρειάζομαι κάτι που δικαιωματικά το αξίζω παριστάνεις οτί ποτέ σου δεν έλαβες το mail  μου, ή το sms μου...απλά γιατί μου πατάς στα μούτρα το κουμπί της απόριψης ! Παριστάνωντας τον ανίδεο ....

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom