την πιο λεπτομερη αναλυση πανω στο θεμα(στα ελληνικα) την εχω βρει στο
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Κάνναβη, ένα φυτό με πολλά χαρίσματα αλλά απαγορευμένο και προπαγανδισμένο!
- Μέλος που άνοιξε το νήμα arxidoulis
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 716
- Εμφανίσεις 47K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Zac Clouseau
Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Οκτ 2007
- Like
- 8
- Πόντοι
- 6
νόμιμες καλλιέργειες στην Ξάνθη επιδοτούμενες για φαρμακευτικούς λόγους.
trelamenos22
Μέλος
- Εγγρ.
- 28 Μαρ 2008
- Like
- 0
- Πόντοι
- 0
γεια σαs..ενταξει τισ συνεπειεσ τισ ξερουμε..που να το βρουμε δεν ξερουμε..
pipinolatris12
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 10 Δεκ 2006
- Κριτικές
- 17
- Like
- 12
- Πόντοι
- 1.997
Σε όλα τα περίπτερα.
Επιτέλους ελεύθερα τα ναρκωτικά για όλους όσους είναι χρήστες.
Οι χρήστες είναι ασθενείς δεν είναι εγκληματίες.
Εγκληματίες γίνονται γιατί δεν έχουν ναρκωτικά.
Κανένας νέος χρήστης.
Να απαγορευτούν τσιγάρα, ποτά και ψυχοφάρμακα. Να δίνονται μόνο μετά από εξέταση.
Οι χρήστες είναι ασθενείς δεν είναι εγκληματίες.
Εγκληματίες γίνονται γιατί δεν έχουν ναρκωτικά.
Κανένας νέος χρήστης.
Να απαγορευτούν τσιγάρα, ποτά και ψυχοφάρμακα. Να δίνονται μόνο μετά από εξέταση.
Επισκέπτης
Η μπατσος εισαι ή παιδακι.
χωρίς να έχω διαβάσει όλα τα ποστ αλλά απο μερικά που είδα
κρίνοντας απο εμένα και απο φίλους με ίδιες εμπειρίες
οτι θα πάθεις ανοσία και μετά θα θες 7 τρίφυλλα να την ακούσεις το θεωρώ μεγάλη μαλακία.
δεν με θυμάμαι ποτέ να την άκουσα πιο πολύ με 3 τσιγάρα, στην καλύτερη να παρατείνω την διάρκεια που χαζογελάω.
τώρα αν κάποιος στρίβει με μανία το κόλλημα είναι στο κεφάλι του όχι στην ουσία, το ίδιο κόλλημα μπορεί να πάθεις με σοκολάτα, με video-game με οτιδήποτε! αρα όλα είναι στο μυαλό.
ποτέ δεν εθίστηκα και ας είχα την πρώτη εμπειρία στα 17 μου. αν κάτσει φάση σε κανενα πάρτυ 9 στις 10 θα το πάρω στα χέρια μου.
αν δεν ήταν παράνομο θα είχα σπίτι μου για όποτε μου καυλώσει να στρίψω.
καθώτι παράνομο δεν αξίζει τον κόπο να ρισκάρω να αγοράσω έστω και 2 τσιγάρα!
σε άλλους προκαλεί καύλες και θέλουν να γαμίσουν, εμένα ποτέ δεν έτυχε απλά είχα μια χαλάρωση και φυσικά καλή διάθεση, ότι με 3-4 ποτήρια ποτό δηλαδή
οτι καθόμαστε και γράφουμε ο καθένας το δικό του αυτό δείχνει οτι μας έχουν μέσα στο ψέμα και το τζιζζ.
μη εκείνο μη το άλλο όλα στην ίδια κατηγορία.
και επειδή πάντα η κουβέντα καταλήγει στο γνωστό "μετά το χασίς πας στην ηρωίνη" επιτρέψτε μου να γίνω λίγο ακόμα κουραστικός
έφηβος σύχναζα σε ένα κακόφημο καφέ. τίγκα στους μαλλιάδες έβαζε και ροκιές όλη μέρα ε τι πιο λογικό να βγάλει άσχημο όνομα
θυμάμαι τον Κωστα που όποτε τον έβλεπα μετά απο μπάφο είχε ενα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά
θυμάμαι και τον Γιώργο που μετά απο χάπια είχε κάτι μάτια σαν σκουμπρί, να τρώει φρίκες οτι έχασε το πορτοφόλι του και να περπατάει αργά μα πολύ αργά
στο μυαλό μου τους είχα και τους 2 σαν ναρκομανείς
αργότερα ήρθε η ώρα που δοκίμασα, την άκουσα, γέλασα, εκτίμησα τον ιον αμυγδάλου που ξέσκισα μετά, η όλη φάση μάρεσε!
την άλλη ημέρα μου ήρθαν οι εικόνες των δυο τύπων.
κατάλαβα οτι συμπεριφέρομαι όπως ο κώστας που γουστάρει μόνο τον μπάφο, δεν τρώω φρίκες σαν τον γιώργο τον "χαπάκια".
την επόμενη που ξαναδοκίμασα, το ίδιο συμπέρασμα
έβαλα λοιπόν ένα όριο, οτι ποτέ δεν θα δοκιμάσω χάπια και τα συναφή
μετά απο τόσα χρόνια ακούω ΑΚΟΜΑ την ατάκα "το χασίς σε εθίζει, είναι προθάλαμος..." και σκέφτομαι:
ποιος μου λέει οτι σαν έφηβος δεν θα πέρναγε απο το μυαλό μου "ρε τι μου λένε οι ψεύτες τίποτα δε έπαθα με το χασίς, ψέματα θα λένε και για τα χάπια"
με λίγα λόγια ίσως είναι καιρός να πούνε όλη την αλήθεια και τι προκαλεί το κάθε τι!
δεν είναι δυνατόν το 2008 να προσπαθούμε να μάθουμε απο το κάθε γουικιπίντια
στην τελική αν ισχύει οτι καίω κύτταρα, νεύρα κι οτι άλλο θες "διότι ένα τσιγάρο χασίς είναι σαν να κάπνισες ενα πακέτο τσιγάρα" δεν βλέπω τον λόγο να κινδυνέυω με φυλακή.
άσε που καπνιζω 2 πακέτα την ημέρα
οτι θα πάθεις ανοσία και μετά θα θες 7 τρίφυλλα να την ακούσεις το θεωρώ μεγάλη μαλακία.
δεν με θυμάμαι ποτέ να την άκουσα πιο πολύ με 3 τσιγάρα, στην καλύτερη να παρατείνω την διάρκεια που χαζογελάω.
τώρα αν κάποιος στρίβει με μανία το κόλλημα είναι στο κεφάλι του όχι στην ουσία, το ίδιο κόλλημα μπορεί να πάθεις με σοκολάτα, με video-game με οτιδήποτε! αρα όλα είναι στο μυαλό.
ποτέ δεν εθίστηκα και ας είχα την πρώτη εμπειρία στα 17 μου. αν κάτσει φάση σε κανενα πάρτυ 9 στις 10 θα το πάρω στα χέρια μου.
σε άλλους προκαλεί καύλες και θέλουν να γαμίσουν, εμένα ποτέ δεν έτυχε απλά είχα μια χαλάρωση και φυσικά καλή διάθεση, ότι με 3-4 ποτήρια ποτό δηλαδή
οτι καθόμαστε και γράφουμε ο καθένας το δικό του αυτό δείχνει οτι μας έχουν μέσα στο ψέμα και το τζιζζ.
και επειδή πάντα η κουβέντα καταλήγει στο γνωστό "μετά το χασίς πας στην ηρωίνη" επιτρέψτε μου να γίνω λίγο ακόμα κουραστικός
έφηβος σύχναζα σε ένα κακόφημο καφέ. τίγκα στους μαλλιάδες έβαζε και ροκιές όλη μέρα ε τι πιο λογικό να βγάλει άσχημο όνομα
θυμάμαι τον Κωστα που όποτε τον έβλεπα μετά απο μπάφο είχε ενα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά
θυμάμαι και τον Γιώργο που μετά απο χάπια είχε κάτι μάτια σαν σκουμπρί, να τρώει φρίκες οτι έχασε το πορτοφόλι του και να περπατάει αργά μα πολύ αργά
αργότερα ήρθε η ώρα που δοκίμασα, την άκουσα, γέλασα, εκτίμησα τον ιον αμυγδάλου που ξέσκισα μετά, η όλη φάση μάρεσε!
κατάλαβα οτι συμπεριφέρομαι όπως ο κώστας που γουστάρει μόνο τον μπάφο, δεν τρώω φρίκες σαν τον γιώργο τον "χαπάκια".
μετά απο τόσα χρόνια ακούω ΑΚΟΜΑ την ατάκα "το χασίς σε εθίζει, είναι προθάλαμος..." και σκέφτομαι:
ποιος μου λέει οτι σαν έφηβος δεν θα πέρναγε απο το μυαλό μου "ρε τι μου λένε οι ψεύτες τίποτα δε έπαθα με το χασίς, ψέματα θα λένε και για τα χάπια"
με λίγα λόγια ίσως είναι καιρός να πούνε όλη την αλήθεια και τι προκαλεί το κάθε τι!
στην τελική αν ισχύει οτι καίω κύτταρα, νεύρα κι οτι άλλο θες "διότι ένα τσιγάρο χασίς είναι σαν να κάπνισες ενα πακέτο τσιγάρα" δεν βλέπω τον λόγο να κινδυνέυω με φυλακή.
trelamenos22
Μέλος
- Εγγρ.
- 28 Μαρ 2008
- Like
- 0
- Πόντοι
- 0
φιλε συμφωνω με αυτα που λες...και εγω πινω απο τα 23μου..και οδηγαω 10 ωρες την ημερα...Συγνωμη φιλοι, αλλα εδω γραφονται πολλες ανακριβιες. Καπνιζω "χορτο" απο τα 17 και ειμαι 40 χρονων. Τα τελέυταια 15 χρονια σε καθημερινη βαση. Ξερω ανθρωπους πολυ μεγαλυτερους μου στο χωριο που την πινουν για περισοτερα απο μενα χρονια. Ταυτοχρονα πινω -με μετρο- κρασακι δικιας μου παραγωγης. Σπανια γινομε λιωμα. Δεν εχω αντιμετωπισει κανενα προβλημα ουτε με τη δουλεια μου, ουτε με το sex αλλα ουτε με τον περιγυρο μου, αλλωστε στο χωριο οι περισοτεροι "την πινουν". Αν δεν εχω 1 - 2 μερες να πιω, δεν χαλασε κι κοσμος. Εχω δει ομως και ατομα τα οποια ειναι κολημενα με το χορτο. Η εξαρτηση απο τη φουντα ειναι ψυχολογικη και μονο. Πιστευω ειναι θεμα χαρακτηρα αν θα κολησει καποιος. Αυτοι που κολανε, ειναι αυτοι που θα κολαγαν ή με το αλκοολ, ή με τον τζογο (δεν βλεπετε καθημερινα στα Προπατζιδικα ατομα να παιζουν ολοι μερα ΚΙΝΟ και να χανουν λεφτα?) ή και με τις πουτανες ακομα. Εχω δοκιμασει επισης σχεδον ολων των ειδων τα ναρκωτικα, αλλα δεν κολησα, ηταν απλα θεμα εμπειριας και νεανικης μαγκιας. Αν απο κατι θελω να απεξαρτηθω ειναι απο τα 30 περιπου τσιγαρα camel που καπνιζω καθημερινα. Αυτα πιστευω μου διμιουργουν μεγαλυτερο προβλημα απο τη φουντα και το κρασακι.
Και δε σε πιάνει και το αλκοτέστ!...και εγω πινω απο τα 23μου.. και οδηγαω 10 ωρες την ημερα...
παν μετρον αριστον...
Η φουντα κανει τους χαζους...ακομα πιο χαζους...και τους ισοροπιμενους ακομα πιο ισοροπιμενους...
Και εγω συμφωνω οτι καλυτερα φουντα παρα αλκοολ η χημικα ναρκωτικα.
Μια ματια στο παρακατω χαρτη και τον πινακα και θα δειτε τι συμβαινει στην ευρωπη και στην ελλαδα
Η φουντα κανει τους χαζους...ακομα πιο χαζους...και τους ισοροπιμενους ακομα πιο ισοροπιμενους...
Μια ματια στο παρακατω χαρτη και τον πινακα και θα δειτε τι συμβαινει στην ευρωπη και στην ελλαδα
Συνημμένα
trelamenos22
Μέλος
- Εγγρ.
- 28 Μαρ 2008
- Like
- 0
- Πόντοι
- 0
μπραβο και οδηγαω χαλαρα και προσεχτικα ..Και δε σε πιάνει και το αλκοτέστ!
Ερώτηση(εις):
Επιμέλεια: Πέτρος Σκαπινάκης, Λέκτορας Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Γρηγόρης Μιχάλης, Ψυχολόγος - Παιδαγωγός, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Κοινωνική Ψυχιατρική - Παιδοψυχιατρική
Πρώτη έκδοση: 17 Jun 2004.
Τελευταία ενημέρωση: 17 Jun 2004.
Ποιές είναι οι συνέπειες από τη χρήση χασίς;
Απάντηση:
Το φυτό κάνναβη περιέχει περισσότερες από 400 χημικές ουσίες. Περίπου 60 απ� αυ-τές είναι μοναδικές και δε βρίσκονται σε άλλο φυτό. Η ουσία που ευθύνεται περισσό-τερο για τις οργανικές και ψυχικές συνέπειες της κάνναβης είναι το THC, η συντομο-γραφία για την δέλτα-9-υδροκαναβινόλη. Στις μέρες μας είναι δυνατόν να παραχθεί αυτή η ουσία και σε ένα εργαστήριο. Η περιεκτικότητα σε THC των διαφόρων προϊ-όντων κάνναβης μπορεί να ποικίλει ευρέως. Η μαριχουάνα (φούντα) περιέχει τη μι-κρότερη ποσότητα THC. Το χασίς περιέχει υψηλότερες ποσότητες THC αλλά αυτό εξαρτάται από τη σύνθεση. Το THC φτάνει στον εγκέφαλο πιο γρήγορα όταν καπνί-ζεται. Για να απελευθερωθεί το THC από την κάνναβη πρέπει να θερμανθεί, συχνά μέσω του καπνίσματος. Το σώμα απορροφά 10-25% του THC όταν εισπνέεται και μόνο το 6% όταν τρώγεται. Η δόση του THC που χρειάζεται κάποιος για να αισθαν-θεί ανεβασμένος είναι περίπου 10 mg, μια ποσότητα της οποίας μόνο ένα μικρό μέ-ρος φτάνει πραγματικά στον εγκέφαλο. Μια εβδομάδα μετά το κάπνισμα κάνναβης μόνο 60-70% του THC έχει αποβληθεί από το σώμα, επειδή ένα μέρος αποθηκεύεται στο λίπος του σώματος. Θα χρειαστεί να περάσουν 4-6 εβδομάδες ώστε το THC να μην μπορεί να ανιχνευτεί στο αίμα. Από την άλλη, οι ψυχοδραστικές συνέπειες εξα-φανίζονται μετά από δύο ώρες. Το THC ή προϊόντα που παράγονται απ� αυτό μπο-ρούν να ανιχνευτούν στα ούρα μέχρι 2 μέρες μετά την τελευταία χρήση. Στα ούρα χρόνιων χρηστών μπορεί να ανιχνευτεί ακόμα και 2 εβδομάδες μετά την τελευταία χρήση.
More Information
Μπορεί η κάνναβη να προκαλέσει ψύχωση; Συνέπειες στη συναισθηματική διάθεση Συνέπειες στον οργανισμό Συνέπειες της μακροχρόνιας χρήσης Εξαρτήσεις
Προσοχή:Τα κείμενα που περιλαμβάνονται σ' αυτή την ιστοσελίδα παρέχονται μόνο για πληροφόρηση. Το υλικό σε καμία περίπτωση δεν αποσκοπεί να αντικαταστήσει την επαγγελματική ιατρική φροντίδα που προσφέρει ένας ειδικός. Το υλικό αυτής της ιστοσελίδας δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας. Εάν βρείτε κάτι που πρέπει να διορθωθεί παρακαλώ πατήστε εδώ.
edit_antisthenis: το thread συγχωνεύτηκε.
Επιμέλεια: Πέτρος Σκαπινάκης, Λέκτορας Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Γρηγόρης Μιχάλης, Ψυχολόγος - Παιδαγωγός, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Κοινωνική Ψυχιατρική - Παιδοψυχιατρική
Πρώτη έκδοση: 17 Jun 2004.
Τελευταία ενημέρωση: 17 Jun 2004.
Ποιές είναι οι συνέπειες από τη χρήση χασίς;
Απάντηση:
Το φυτό κάνναβη περιέχει περισσότερες από 400 χημικές ουσίες. Περίπου 60 απ� αυ-τές είναι μοναδικές και δε βρίσκονται σε άλλο φυτό. Η ουσία που ευθύνεται περισσό-τερο για τις οργανικές και ψυχικές συνέπειες της κάνναβης είναι το THC, η συντομο-γραφία για την δέλτα-9-υδροκαναβινόλη. Στις μέρες μας είναι δυνατόν να παραχθεί αυτή η ουσία και σε ένα εργαστήριο. Η περιεκτικότητα σε THC των διαφόρων προϊ-όντων κάνναβης μπορεί να ποικίλει ευρέως. Η μαριχουάνα (φούντα) περιέχει τη μι-κρότερη ποσότητα THC. Το χασίς περιέχει υψηλότερες ποσότητες THC αλλά αυτό εξαρτάται από τη σύνθεση. Το THC φτάνει στον εγκέφαλο πιο γρήγορα όταν καπνί-ζεται. Για να απελευθερωθεί το THC από την κάνναβη πρέπει να θερμανθεί, συχνά μέσω του καπνίσματος. Το σώμα απορροφά 10-25% του THC όταν εισπνέεται και μόνο το 6% όταν τρώγεται. Η δόση του THC που χρειάζεται κάποιος για να αισθαν-θεί ανεβασμένος είναι περίπου 10 mg, μια ποσότητα της οποίας μόνο ένα μικρό μέ-ρος φτάνει πραγματικά στον εγκέφαλο. Μια εβδομάδα μετά το κάπνισμα κάνναβης μόνο 60-70% του THC έχει αποβληθεί από το σώμα, επειδή ένα μέρος αποθηκεύεται στο λίπος του σώματος. Θα χρειαστεί να περάσουν 4-6 εβδομάδες ώστε το THC να μην μπορεί να ανιχνευτεί στο αίμα. Από την άλλη, οι ψυχοδραστικές συνέπειες εξα-φανίζονται μετά από δύο ώρες. Το THC ή προϊόντα που παράγονται απ� αυτό μπο-ρούν να ανιχνευτούν στα ούρα μέχρι 2 μέρες μετά την τελευταία χρήση. Στα ούρα χρόνιων χρηστών μπορεί να ανιχνευτεί ακόμα και 2 εβδομάδες μετά την τελευταία χρήση.
More Information
Μπορεί η κάνναβη να προκαλέσει ψύχωση; Συνέπειες στη συναισθηματική διάθεση Συνέπειες στον οργανισμό Συνέπειες της μακροχρόνιας χρήσης Εξαρτήσεις
Προσοχή:Τα κείμενα που περιλαμβάνονται σ' αυτή την ιστοσελίδα παρέχονται μόνο για πληροφόρηση. Το υλικό σε καμία περίπτωση δεν αποσκοπεί να αντικαταστήσει την επαγγελματική ιατρική φροντίδα που προσφέρει ένας ειδικός. Το υλικό αυτής της ιστοσελίδας δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί σαν βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας. Εάν βρείτε κάτι που πρέπει να διορθωθεί παρακαλώ πατήστε εδώ.
edit_antisthenis: το thread συγχωνεύτηκε.
Keyser Soze
Μέλος
- Εγγρ.
- 4 Ιουλ 2008
- Like
- 0
- Πόντοι
- 1
Και... ??
Tsambo
Μέλος
- Εγγρ.
- 26 Απρ 2008
- Κριτικές
- 1
- Like
- 5
- Πόντοι
- 66
χωρίς να έχω διαβάσει όλα τα ποστ αλλά απο μερικά που είδα
πεσ'τα ρε φιλε!!!και θα σου περναγε απτο μυαλο "ρε τι μου λένε οι ψεύτες τίποτα δε έπαθα με το χασίς, ψέματα θα λένε και για τα χάπια" και θα σου ελεγε το μουνι ο εμπορος οτι σημερα δεν εχει χασις παρε τη σκονη ή το χαπι, το ιδιο ειναι, και θα τη παταγες!!ενα αλλο μεγαλο θεμα ειναι οτι ΠΡΕΠΕΙ να νομιμοποιηθει το χασις, σε στυλλ οπως και στην Ολλανδια ας πουμε, για να διαχωριστει απο τα υπολοιπα...
πεσ'τα ρε φιλε!!!και θα σου περναγε απτο μυαλο "ρε τι μου λένε οι ψεύτες τίποτα δε έπαθα με το χασίς, ψέματα θα λένε και για τα χάπια" και θα σου ελεγε το μουνι ο εμπορος οτι σημερα δεν εχει χασις παρε τη σκονη ή το χαπι, το ιδιο ειναι, και θα τη παταγες!!ενα αλλο μεγαλο θεμα ειναι οτι ΠΡΕΠΕΙ να νομιμοποιηθει το χασις, σε στυλλ οπως και στην Ολλανδια ας πουμε, για να διαχωριστει απο τα υπολοιπα...
Η λύση, φίλε, στο "πρόβλημα των ναρκωτικών" είναι πολύ πιο ριζική από αυτό που γράφεις εδώ.
Η λύση είναι μια και μόνη, και είναι η εκμηδένιση της οικονομικής τους αξίας. ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ θα πάψουν να υπάρχουν ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ που ΘΕΛΟΥΝ να αρχίζουν άνθρωποι να καταναλώνουν πρέζα.
ΤΕΡΑΣΤΙΑ συμφέροντα, που φτάνουν ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ, γιατί τα λεφτά είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ.
Η λύση είναι ότι στο πρεζόνι, το ναρκωτικό του θα του το δίνει το κράτος τσάμπα. Τότε (και μόνο τότε) θα ψάξει ο έμπορος να βρει άλλη δουλειά να κάνει.
Επισκέπτης
Η λύση είναι ότι στο πρεζόνι, το ναρκωτικό του θα του το δίνει το κράτος τσάμπα. Τότε (και μόνο τότε) θα ψάξει ο έμπορος να βρει άλλη δουλειά να κάνει.
Πρεπει να φροντισει το συντομοτερο το κρατος για την δημιουργια του αναλογου τμηματος στο δημοσιο
Πρεπει να φροντισει το συντομοτερο το κρατος για την δημιουργια του αναλογου τμηματος στο δημοσιο
Ασπρούλη,
Δεν κάνω πλάκα, αυτό που σου γράφω είναι Η ΜΟΝΗ λύση στο πρόβλημα.
Με τις απαγορεύσεις και τις αυστηρές ποινές, ένα μόνο πράμα επιτυγχάνεται: Η αύξηση της τιμής της πρέζας. Όχι ο εκμηδενισμός της.
Το πρόβλημα υπάρχει επειδή η πρέζα έχει αξία, και αφήνει κέρδη σε αυτούς που την διακινούν. ΤΕΡΑΣΤΙΑ κέρδη, όπως είπα.
Όταν πάψει να υπάρχει αυτή η δυνατότητα γι' αυτούς, τότε θα πάψει και το πρόβλημα.
Κάθε αντίρηση δεκτή, αλλά να είσαι σίγουρος ότι έχω επιχειρήματα να την αντικρούσω.
παν μετρον αριστον...
βαλε και κανα χαρτη για την κοκα αμα βρεις. εκει να δεις τι γινεται. τεσπα ειμαι οφ τοπικ οπως παντα