Επισκέπτης
Και σε τι κουβέντες θα έπρεπε να αναλώνομαι για να μην είμαι συντηρητικός;
Ρε συντροφοι ,δωστε και σε μενα τον αδαη περι ναρκωτικων τα φωτα σας. Εχω εναν 26χρονο ανηψιο που φερεται περιεργα και προσπαθουμε να καταλαβουμε εαν κανει χρηση καποιων ουσιων( συμπτωματα= εντονες εξαρσεις,θυμος, βαρεμαρα, μη σταθερη επαγγελματικη ενασχοληση, τα παραταει ευκολα, ασυνεπης στις υποχρεωσεις του κ.α) .
Ειναι αυτα συμπτωματα ενος νεου που κανει χρηση ουσιων;;Δωστε μου τα φωτα σας σας παρακαλω..
Ευχαριστω....
Απώλεια συγκέντρωσης,αδικαιολόγητες ψυχολογικές μεταπτώσεις και κυκλοθυμία, απάθεια, μειωμένη όρεξη. Τίποτα από αυτά δεν έχει παρατηρήσει κανένας σας, την επόμενη της χαλάρωσης και ηρεμίας;
Σωστός!Η δική μου πρόσθεση στην συζήτηση προέρχεται από στοιχειώδη απλή λογική και θα ήθελα τις απόψεις όσων υποστηρίζουν την χρήση κάναβης. Αν οδηγηθούμε στο λογικό συμπέρασμα πως ο έμπορος "σκληρών" ναρκωτικών δεν διαφέρει από όλους τους άλλους εμπόρους και θέλει να προωθήσει το προϊόν του, ποια αγορά είναι η πιο κατάλληλη για αυτόν;
Κάποιος που πίνει ένα ποτηράκι κρασί με τα γεύματα του ή κανα ουίσκι το βράδυ ή στις εξόδους του και μπορεί μια ή λίγο περισσότερες φορές τον χρόνο να γίνει τύφλα;
Κάποιος που καπνίζει 2-3 πακέτα Malboro την μέρα;
Ή μήπως κάποιος που του έχει χτυπήσει ήδη την πόρτα για να προμηθευθεί παράνομα υπερτιμολογημένα μαλακά ναρκωτικά και μάλιστα εκτός του οτί είναι συστηματικός χρήστης τους υποστηρίζει πως η όλη φάση δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, είναι απολύτως ακίνδυνη, χαλαρωτική, ευεργετική κτλ. ;
(Υπάρχουν και οι χρήστες κουμπιών, αλλά δεν μιλάμε για κουμπιά εδώ).
Η χρήση χασίς αναπόφευκτα σχεδόν συνοδεύεται και από συγκεκριμένο τρόπο ζωής:
Συγκεκριμένες παρέες(παρέες συστηματικών χρηστών), αλητείες, συγκεκριμένες μουσικές και άρα συγκεκριμένα μέρη που συχνάζουν στα οποία και τα οποία προωθούν-ελέγχουν οι έμποροι ναρκωτικών(δεν είναι δα και δύσκολο να το καταλάβεις) και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, ας μας διαφωτίσουν οι χρήστες σε αυτό (υποψιάζομαι παίζει και σημαντικό ρόλο το σεξ σε τέτοιες φάσεις).
Σε όλο αυτό τον τρόπο ζωής μόνο το όριο δεν υπάρχει εξ'όσον γνωρίζω, οπότε οι τοποθετήσεις παν μέτρον άριστον μου ακούγονται ολίγον τι προφάσεις, για να μην πω αστείες και για να ξεγελάνε τον εαυτό τους ορισμένοι.
Επίσης δεν βλέπω όριο όταν κάποιος πληρώνει υπερτιμολογημένα μια παράνομη ουσία, έρχεται σε επαφή με παράνομους εμπόρους για να την προμηθευθεί και παρανομεί(και ρισκάρει να μπεί φυλακή) και ο ίδιος συστηματικά κουβαλώντας ποσότητες που ξεπερνούν τις επιτρεπόμενες, αρκετές φορές.
Και εμένα δεν μου αρέσει να δουλεύω τόσες ώρες, αλλά δεν έγινα ληστής επειδή είναι πιο εύκολο.Γιατί; Γιατί είναι παράνομο βέβαια. Όπως σε κάποιον μπορεί να αρέσει ή να θεωρεί καλύτερο το χασίσι από το αλκοόλ, αλλά το αλκοολ είναι όπως και να το κάνουμε νόμιμο, ενώ το χασίσι παράνομο.
Οι παρέες συστηματικών χρηστών χασίς λοιπόν διαμορφώνουν την τέλεια δεξαμενή υποψήφιων πελατών για σκληρά ναρκωτικά και για αύξηση των κερδών σε μορφή μιας καλοστημένης πυραμίδας, από τους εμπόρους ναρκωτικών. Γιατί η τέλεια πυραμίδα; Γιατί βλέπουμε και εδώ πως ο πελάτης που πληρώνει το προϊόν-βάση της πυραμίδας, ταυτόχρονα είναι ο αυτόκλητος διαφημιστής και υποστηρικτής του.
Αν λογικά και πάλι πούμε πως το 10% των χρηστών χασίς θα προχωρήσουν στα πιο σκληρά ναρκωτικά, τότε καταλαβαίνουμε με τι τρόπο συμφέρει τους εμπόρους η αύξηση της βάσης της πυραμίδας τους.
Και παιδιά, όποιος είναι αρκετα συνειδητοποιημένος, αφήνει τα ναρκωτικά στην ησυχία τους ή έστω αν κάνει χρήση, δεν ψαχνεί ολημερίς και οληνυχτίς να πείσει κόσμο για το πόσο καλό και ακίνδυνο και άκακο είναι αυτό που κάνει. Το έχει απενεχοποιήσει στην συνείδηση του και δεν ψάχνει νομιμοποίηση από άλλους.
Και κάτι για να τελειώνουμε, όσοι λένε πως το χασίς χαλαρώνει και ηρεμεί χωρίς καμία παρενέργεια να σταματήσουν να κρύβονται πίσω από το δάκτυλο τους. Απώλεια συγκέντρωσης,αδικαιολόγητες ψυχολογικές μεταπτώσεις και κυκλοθυμία, απάθεια, μειωμένη όρεξη. Τίποτα από αυτά δεν έχει παρατηρήσει κανένας σας, την επόμενη της χαλάρωσης και ηρεμίας; Έλεος αν είναι να χαλαρώσω λίγες ώρες και μετά να νιώθω αποβλακωμένος και απαθής και να έχω νεύρα-κατάθλιψη, χωρίς λόγο, να μου λείπει το βύσσινο.
Σωστός!