Έχω παλιό laptop Αcer Aspire 1703SM.Εδώ και 1 βδομάδα ακούω περίεργους θορύβους από το εσωτερικό και πιστεύω κατα 90% είναι σκληρός δίσκος που σε λίγο θα τα φτύσει.Ξέρετε που μπορώ να βρω διαδικτυακά παλιούς σκληρούς;Ο Η/Υ μου παίρνει IDE 3,5" και όχι 2,5" 5400 rpm με ATA/100.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Info για αλλαγή σκληρού δίσκου στο laptop μου;;
- Μέλος που άνοιξε το νήμα KOSTAS_23
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 16
- Εμφανίσεις 2K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Έχω παλιό laptop Αcer Aspire 1703SM.Εδώ και 1 βδομάδα ακούω περίεργους θορύβους από το εσωτερικό και πιστεύω κατα 90% είναι σκληρός δίσκος που σε λίγο θα τα φτύσει.Ξέρετε που μπορώ να βρω διαδικτυακά παλιούς σκληρούς;Ο Η/Υ μου παίρνει IDE 3,5" και όχι 2,5" 5400 rpm με ATA/100.
Ebay φίλε χωρίς δεύτερη σκέψη...
Tsolias.Psolias
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 8 Ιουλ 2007
- Like
- 28
- Πόντοι
- 166
μπα... δεν αξίζει... πάρε άλλο λαπτοπ... δώσε μια 500αρα και πέρνεις ένα και κάνεις την δουλεια σου.
πλέον δεν αξίζει να φτιάχνεις ακόμα και τις ηλεκτρονικές συσκευές
jd
Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Απρ 2007
- Κριτικές
- 1
- Like
- 2
- Πόντοι
- 6
Μπορεί ο φίλος να μην εχει 500 να πάρει καινούριο. Άλλο να δώσεις 40 για άλλο σκληρό και άλλο 500. Μη τα ισοπεδώνουμε όλα βρε παιδιά.
Σκληρούς PATA μπορείς να βρεις ακόμα στην αγορά, η αλλαγή μπορεί να γίνει από τον ίδιο αφού είναι σχετικά απλή άρα αν τον ικανοποιεί το μηχάνημα του και δεν εχει μεγάλες απαιτήσεις δε βλέπω το λόγο να τον πετάξει.
Σκληρούς PATA μπορείς να βρεις ακόμα στην αγορά, η αλλαγή μπορεί να γίνει από τον ίδιο αφού είναι σχετικά απλή άρα αν τον ικανοποιεί το μηχάνημα του και δεν εχει μεγάλες απαιτήσεις δε βλέπω το λόγο να τον πετάξει.
φιλαρακο για δες εδω...
Tsolias.Psolias
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 8 Ιουλ 2007
- Like
- 28
- Πόντοι
- 166
ναι... έχεις δίκιο... και μετά στο παλιό μηχάνημα χαλάει μια κάρτα γραφικών, καίγεται καμιά μηρτική... και πάνε χαμένα και τα λεφτά του δίσκου.Μπορεί ο φίλος να μην εχει 500 να πάρει καινούριο. Άλλο να δώσεις 40 για άλλο σκληρό και άλλο 500. Μη τα ισοπεδώνουμε όλα βρε παιδιά.
άμα δεν πάει να γαμήσει 20 φορές στην φυλής τότε θα το έχει έτοιμο το καινούριο λάπτοπ.
με 10 ευρώ παραπάνω παίρνει sata 2 3πλάσιας χωρητηκότητας
εμένα αυτές οι αναλογίες μου λένε πεταμένα λεφτά σε παλιά τεχνολογία.
αυτοί οι σκληροί δεν κάνουν για λαπτοπ. το λαπτοπ παίρνει σκληρούς οι οποίοι είναι μεν 3.5" αλλά είναι πιο λεπτοί από τους άλλους.
μόνο αναν το λαπτοπ του έχει 10 ππόντους πάχος τότε μπορεί να τους βάλει αυτούς.
για πάρετε μια γεύση πως είναι οι σκληροί για λαπτοπ
http://[URL unfurl="true"]www.laptopparts101.com/wp-content/uploads/2008/12/sata-ide-laptop-hard-drive.jpg[/img[/URL]]
είπαμε... κράτα το μέχρι να τα φτύσει... κάνε ένα back-up και μάζευε λεφτά για καινούριο
Μετάβαση στην κατηγορία του προϊόντος Notebooks
Κωδικός 175648
Κατασκευαστής Lenovo
Τύπος Notebook
Μέγεθος Οθόνης 15.6''
Τύπος Οθόνης LED-Backlit Glossy Display
Τύπος Επεξεργαστή Intel Core 2 Duo
Μοντέλο Επεξεργαστή T5870
Συχνότητα Επεξεργαστή 2.00 Ghz
Cache Επεξεργαστή 2 MB
FSB Επεξεργαστή 800
Μέγεθος Μνήμης 3072 MB
Μέγιστη Επέκταση Μνήμης 8192 MB
Τύπος Μνήμης DDR3
Συχνότητα Μνήμης 1066 Mhz
Αριθμός Σκληρών Δίσκων 1
Τύπος Σκληρών Δίσκων SATA
Συνολική Χωρητικότητα 250 GB
Ταχύτητα Σκληρών Δίσκων 5400 Rpm
Κατασκευαστής Κάρτας Γραφικών Intel
Chipset Κάρτας Γραφικών SHARED
Οπτικό Μέσο DVD+/-RW SuperMulti
Λειτουργικό Σύστημα Windows 7 Home Premium (64bit)
Γλώσσα Λειτουργικoύ Greek
Τύπος Μπαταρίας 6 Cell Li-ion
Ethernet Gigabit Ethernet
Ασύρματη Δικτύωση Ναί
Τύπος Ασύρματης Δικτύωσης 802.11b/g/n
Bluetooth Ναί
Card Reader 7 in 1
Webcam Ναί
Αριθμός Εισόδων: USB 2.0 3
Έξοδος : HDMI Ναί
Εξοδος : VGA Ναί
Part Number Κατασκευαστή NSLQ9GM
Μεικτό βάρος 4.200
Καθαρό βάρος 3.500
Μονάδα μέτρησης KG
Μέγεθος/Διαστάσεις -
EAN/UPC -
Εγγύηση 1 έτος
Κατασκευαστής
498.00euro
akouw gnomes?
Κωδικός 175648
Κατασκευαστής Lenovo
Τύπος Notebook
Μέγεθος Οθόνης 15.6''
Cache Επεξεργαστή 2 MB
FSB Επεξεργαστή 800
Μέγεθος Μνήμης 3072 MB
Τύπος Μνήμης DDR3
Αριθμός Σκληρών Δίσκων 1
Ασύρματη Δικτύωση Ναί
Bluetooth Ναί
Card Reader 7 in 1
Webcam Ναί
Μεικτό βάρος 4.200
Καθαρό βάρος 3.500
Μονάδα μέτρησης KG
Μέγεθος/Διαστάσεις -
EAN/UPC -
Εγγύηση 1 έτος
Κατασκευαστής
498.00euro
akouw gnomes?
jd
Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Απρ 2007
- Κριτικές
- 1
- Like
- 2
- Πόντοι
- 6
ναι... έχεις δίκιο... και μετά στο παλιό μηχάνημα χαλάει μια κάρτα γραφικών, καίγεται καμιά μηρτική... και πάνε χαμένα και τα λεφτά του δίσκου.
άμα δεν πάει να γαμήσει 20 φορές στην φυλής τότε θα το έχει έτοιμο το καινούριο λάπτοπ.
Καλά με τη λογική αυτή τότε να τα αλλάζουμε προληπτικά τα μηχανήματα μας στο χρόνο πάνω μόλις βγουν από την εγγύηση μήπως και κάπου στο μακρινό μέλλον χαλάσει κάτι στη μητρική ή στη καρτα γραφικών. Σοβαρολογείς τώρα με αυτά που λες? Και καλά εσύ μπορεί να εχεις λέφτά για πέταμα κάθε τόσο, για ρώτα όμως και τους άλλους? Δηλαδή το παιδί που μπήκε και ρωτάει για το σκληρό είναι βλάκας? Δε ξέρει ότι με 500 € παίρνει καινούριο μηχάνημα? Προφανώς για να ρωτάει και να τη ψάχνει δεν θέλει ή δε μπορεί αυτή τη στιγμή να το αντικαταστήσει. Η λυση της αγοράς νέου είναι πάντα η εύκολη όταν εχεις, όταν δεν έχεις όμως? Για σκέψου το λίγο.
και οπος παντα τα πραγματα ειναι καπου στην μεση...εγω συμφωνω και με του 2 αλλα ρςταω κιολας
αντε και βρηκε τον δισκο...κανα 60,00€
φορματ ξερει να κανει....ο/s εχει...back up Μπορει να παρει?
και αν ο θορυβος δεν ειναι απο το δισκο?μιας και την διαγνωση την εκανε ο ιδος?
και μιας και θα τον αλλαξει ο ιδιοσ αμα σπασει κανα καπακι?(3 φορες το εχω παθει 2 με acer παλια μιασ και δεν εχουν ολλα καπακι στον δισκο αλλα πρεπει να το ξεκουμποσεισ ολλο...
σουμα
60+45+windows+χρονος ψαξιματος+χρονος και κοπος αλλαγης+παλιο μηχανημα που κατι θα βγαλει σε λιγο
οποτε ο ακθενος πρατει ανα περιπτοση...αυτα....
αντε και βρηκε τον δισκο...κανα 60,00€
φορματ ξερει να κανει....ο/s εχει...back up Μπορει να παρει?
και αν ο θορυβος δεν ειναι απο το δισκο?μιας και την διαγνωση την εκανε ο ιδος?
και μιας και θα τον αλλαξει ο ιδιοσ αμα σπασει κανα καπακι?(3 φορες το εχω παθει 2 με acer παλια μιασ και δεν εχουν ολλα καπακι στον δισκο αλλα πρεπει να το ξεκουμποσεισ ολλο...
σουμα
60+45+windows+χρονος ψαξιματος+χρονος και κοπος αλλαγης+παλιο μηχανημα που κατι θα βγαλει σε λιγο
οποτε ο ακθενος πρατει ανα περιπτοση...αυτα....
madk4speed
Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Αυγ 2006
- Κριτικές
- 5
- Like
- 1
- Πόντοι
- 16
Μετάβαση στην κατηγορία του προϊόντος Notebooks
Κωδικός 175648
Κατασκευαστής Lenovo
Τύπος Notebook
Μέγεθος Οθόνης 15.6''
Cache Επεξεργαστή 2 MB
FSB Επεξεργαστή 800
Μέγεθος Μνήμης 3072 MB
Τύπος Μνήμης DDR3
Αριθμός Σκληρών Δίσκων 1
Ασύρματη Δικτύωση Ναί
Bluetooth Ναί
Card Reader 7 in 1
Webcam Ναί
Μεικτό βάρος 4.200
Καθαρό βάρος 3.500
Μονάδα μέτρησης KG
Μέγεθος/Διαστάσεις -
EAN/UPC -
Εγγύηση 1 έτος
Κατασκευαστής
498.00euro
akouw gnomes?
Κοιτα για Dell. Κορυφαια τεχνικη εξυπηρετηση και εξυπηρετηση πελατων. Καμια σχεση με ολες τις αλλες εταιρειες. Μακρια απο Sony VAIO.
Νομίζω όλη η συζήτηση είναι στον αέρα από τη στιγμή που δεν έχει υπάρξει έγκυρη διάγνωση για την προέλευση των θορύβων. Και αν οι θόρυβοι δεν προέρχονται από το σκληρό δίσκο; Νομίζω καλύτερα θα ήταν πρώτα να βεβαιωθεί ο ενδιαφερόμενος έγκυρα (είτε μέσω της αντιπροσωπείας είτε μέσω ανεξάρτητου τεχνικού που εμπιστεύεται) για την προέλευση των θορύβων. Και μετά βλέπουμε...
madk4speed
Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Αυγ 2006
- Κριτικές
- 5
- Like
- 1
- Πόντοι
- 16
Θα μπορούσε να είναι και το fan τις cpu. Κανε έναν αναλυτικό έλεγχο του σκληρού δίσκου μέσα από τα windows.Ότι χρειαστείς θα το βρείς στο ebay.
Όλα τα laptop φοράνε σκληρούς 2.5"....αυτό πως γίνεται και έχει 3.5"; Αν είναι έτσι,τότε έχει δίκιο ο Tsolias που σου είπε ότι δε χωράει στο laptop.Αν ήταν 2.5",τότε η αλλαγή ήταν παιχνιδάκι...έπαιρνες image του παλιού και το πέρναγες στον καινούριο.Οπότε ή πας στη λύση του ebay αν θέλεις οπωσδήποτε να το κρατήσεις,ή αναγκαστικά το αλλάζεις.Όλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση ότι φταίει σίγουρα ο σκληρός.Έχω παλιό laptop Αcer Aspire 1703SM.Εδώ και 1 βδομάδα ακούω περίεργους θορύβους από το εσωτερικό και πιστεύω κατα 90% είναι σκληρός δίσκος που σε λίγο θα τα φτύσει.Ξέρετε που μπορώ να βρω διαδικτυακά παλιούς σκληρούς;Ο Η/Υ μου παίρνει IDE 3,5" και όχι 2,5" 5400 rpm με ATA/100.
Sephiroth79
Μέλος
- Εγγρ.
- 22 Φεβ 2008
- Like
- 0
- Πόντοι
- 0
Δεν υπάρχει λάπτοπ με δίσκο 3,5''. Όλα 2.5'' .