κοιτα από ότι διαβαζω σε φορουμ πχ για alba που θα με ενδιεφερε στα ναυτιλιακα το κοστος ανερχεται από 12.000 εως και 15.000ευρω γραφουν αρκετα ατομα και για το bca καπου στα 12.000. είναι θεωρω πολλα χρηματα για να δωσει πλεον καποιος για 1 χρονο σπουδων για ένα χαρτι.... αν αναγνωριζονταν ισως ναι οκ αλλα όπως λετε και εσεις εδώ μαλλον δεν αξιζει τον κοπο.
Απλα με εψηνε μια φιλη μου επειδή ειχε ένα γνωστο ο οποιος πηγε alba για μεταπτυχιακο και μετα βρηκε αμεσως μια καλη δουλεια μεσω του alba.
Μακαρι αν ειχα την ευκαιρια να κανω ένα master στο ΠαΠει αλλα δυσκολα παιρνουν ατομα από ΤΕΙ ρε γαμωτο για αυτό και ξεκινησα να κοιταζω ιδιωτικα. Ασε δε που από την άλλη ζητανε 2 συστατικες επιστολες... και σκεφτομουν εγω... τελειωσα το 2005 το ΤΕΙ. Oι καθηγητές μου που ειχα τοτε εχουν παρει συνταξη που θα βρω συστατικες ?
τυπε, επειδη οι περισσοτεροι σου γραφουν το μακρυ τους και το κοντο τους, ειδικα εδω μεσα που δεν ξερεις ποιος ειναι τι και γιατι το γραφει.
Τραβα μονος σου και ψαξτο, εκτος απο alba υπαρχουν κ αλλα ιδιωτικα μεταπτυχιακα που ο τιτλος τους ειναι απο αγγλικα πανεπιστημια και αναγνωριζονται κανονικα.
Η απορια μου ομως ειναι μια, γιατι σε νοιαζει να αναγνωριζεται ενα μεταπτυχιακο που θα κανεις 10 χρονια μετα το τει?
Δηλαδη αν κανεις το αλμπα και σε στειλουν κατευθειαν για δουλεια, εσυ θα ψαχνεις να μπεις στο δημοσιο?
Υπαρχουν και μεταπτυχιακα που γινονται σε συμπραξη με κυπριακα πανεπιστημια, πολυ φθηνοτερα..
Το δημοσιο ξεχνα το για την ωρα, αφου προφανως μενεις αθηνα..
Οι σχολες μια κλεινουν, μια ανοιγουν, δε θες να εχεις τετοια στο μυαλο σου.
Ασε που δεν ειναι καθολου ευκολο να μπεις και δεν ειναι το προβλημα οι συστατικες επιστολες..
Πηγαινε και ρωτα εδω, κανουν ενημερωσεις καθε τοσο..
Ψαξε και αυτο
και αυτο
Γενικα ψαξου και μην ακους κανεναν για το οτι τα δημοσια ειναι καλυτερα, κλπ, ολα αυτα ειναι μαλακιες.
Υπαρχουν τα καλα δημοσια και τα καλα ιδιωτικα, ουτε το γεηλ, ουτε το χαρβαρντ ειναι δημοσια ;)
Αυτα που σου εδωσα ξεκινανε και απο 6-7000ευρω, αλλα δεν ξερω για τον τομεα σου συγκεκριμενα.
Το alba ειναι μια πολυ καλη εναλλακτικη, που μπορει να σου ανοιξει και πορτες περα απο τον ατλαντικο.. Δυστυχως και MBA στην ΑΣΟΕΕ να κανεις, παλι μονος σου θα εισαι μετα.. Εκτος αν εχεις κλεισμενη δουλεια απο πριν, οποτε παω πασο. Αλλα να ξερεις οτι δεν ειναι καθολου ευκολα μεταπτυχιακα, ποσο μαλλον για καποιον που προερχεται απο τει κ εχει να διαβασει για εξετασεις 10 χρονια.
Το ιδιο ισχυει και για το ΠαΠει.
Πρεπει να κατσεις να το ψαξεις λιγο, να δεις ποιες ακριβως ειναι οι αποριες σου, να τις γραψεις σ' ενα χαρτι και μετα να τα γυρισεις ολα και στο τελος να κανεις τη συγκριση μεταξυ τους.
Προφανως και καμια σχολη δε θα σου βρει δουλεια αμα δε σε δουνε να τραβας, απλα καποιες θα σε βαλουν πιο καλα στο κλιμα της αγορας με συναντησεις, σεμιναρια, κλπ