Νέα

«Ιδεολογία» και καθημερινή πρακτική

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα studian
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 9
  • Εμφανίσεις 842
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Μηνύματα
1.297
Like
9
Πόντοι
16
Το σημερινό πρωτοσέλιδο άρθρο του Παπαχελά στην Καθημερινη.


Η τελευταία παράγραφος παραπέμπει σε εμπειρίες πολλών.

"Είναι καιρός πάντως να δεχθούμε πως το αριστερό και βασανισμένο παρελθόν οιουδήποτε δεν αποτελεί άλλοθι για ανήθικες, προκλητικές, αντικοινωνικές συμπεριφορές. Μπορείς άλλωστε εύκολα να ξεχωρίσεις τον αγωνιστή που χαίρεται ακόμη που έκανε το ταξίδι των αγώνων του, έστω και αν ναυάγησε στο τέλος, από τον επαγγελματία-αγωνιστή που θέλει να πίνει και να τρώει χωρίς να δίνει λογαριασμό, βρίζοντας ως «αντιδραστικό» όποιον τον μέμφεται."
 

PANAXIOS

Μέλος
Εγγρ.
23 Φεβ 2006
Μηνύματα
641
Κριτικές
4
Like
109
Πόντοι
6
οταν δεν εχεις προσωπικοτητα το μονο που σου μενει ειναι να καυχιεσαι συνεχως για τον επαγγελματισμο σου σε καποιο τομεα , ασχετα ποιος ειναι αυτος ο τομεας.

και το χειροτερο ειναι οτι εχεις και την απαιτηση να σε σεβονται και να σε τιμουν για αυτο........
 

ZTOD

Σεβαστός
Εγγρ.
19 Ιουλ 2006
Μηνύματα
898
Κριτικές
14
Like
8
Πόντοι
1.997
"Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους έκαναν καριέρα και στην πολιτική με βάση τα όσα έκαναν την περίοδο της χούντας. Το «Πολυτεχνείο» έκτισε πολλές καριέρες ατόμων που το πρωί έψελναν ηρωικά άσματα ενός δοξασμένου παρελθόντος και το βράδυ συμμετείχαν στην πιο άγρια μορφή του λάιφ στάιλ."

Πείτε μου έναν αριστερό ιδεολόγο του Πολυτεχνείου ο οποίος δεν είναι βολεμένος σε χρυσή καρέκλα (ειδικά Δημοσίου) οργανισμού ή Αμερικάνικης Εταιρείας.... Στην πρώτη κατηγορία ανήκει η κυρία Μαρία "Εδω ΠΟλυτεχνείο" Δαμανάκη η οποία απαρνήθηκε και την καθαρά όπως υποστηρίζει αριστερή ιδεολογία για την σιγορία της βουλευτικής εκλογής της μέσω τοτυ ψηφοδελτίου της Επικρατείας μέσω του ΠΑΣΟΚ. Για την δευτερη κατηγορία όλο και κάκποιος γνωστός θα υπάρχει.


"Είναι καιρός πάντως να δεχθούμε πως το αριστερό και βασανισμένο παρελθόν οιουδήποτε δεν αποτελεί άλλοθι για ανήθικες, προκλητικές, αντικοινωνι κές συμπεριφορέ ς. Μπορείς άλλωστε εύκολα να ξεχωρίσεις τον αγωνιστή που χαίρεται ακόμη που έκανε το ταξίδι των αγώνων του, έστω και αν ναυάγησε στο τέλος, από τον επαγγελματί α-αγωνιστή που θέλει να πίνει και να τρώει χωρίς να δίνει λογαριασμό, βρίζοντας ως «αντιδραστικό» όποιον τον μέμφεται."

Δικαίωμα του καθενός η ιδεολογία του.Ομως κάποιες ιδεολογίες που "αναπνέουν " στην κοινωνία μας καταντάνε εκτός από γραφικές προκλητικές και επικίνδυνες για την νεολαία
Δεν είναι δυνατόν για μια ιδεολογία -η οποία αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές - δεν βρίσκει εφαρμογή (ούτε πρακτική ούτε καν θεωριτική ) να φανατίζονται και να κατευθύνουν σε λάθος δρόμο νεολαία και αμαθείς ανΘρώπους.Και όταν ο άλλος δεν έχει γνώση παιδεία θα πάει να πρκαλέσει να σπάσει να πλάκωθεί γιατί τα επιχειρήματα που του έχουν δώσει καταρρέουν σαν χάρτινος πύργος στο δεύτερόλεπτο.
Αλλά είπαμε...Η δημοκρατία έχει και τα κακά της .......
Αλλά
 

Επισκέπτης
Όπως είχε πει και ο σοφός Τσώρτσιλ:

"Είναι εντελώς αφύσικο στα 20 σου να μην είσαι αριστερός... όπως είναι και εντελώς αφύσικο μετά τα 30 σου να εξακολουθείς να είσαι αριστερός!"

Πολύ μεγάλη κουβέντα!
 

λαγαρος

Μέλος
Εγγρ.
29 Νοε 2006
Μηνύματα
4.025
Like
4
Πόντοι
16
Όπως είχε πει και ο σοφός Τσώρτσιλ:

"Είναι εντελώς αφύσικο στα 20 σου να μην είσαι αριστερός... όπως είναι και εντελώς αφύσικο μετά τα 30 σου να εξακολουθείς να είσαι αριστερός!"

Πολύ μεγάλη κουβέντα!
για μετα τα 40 ειπε.....
μη μας τρως τη δεκαετια!!!!
 

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Μηνύματα
8.672
Like
86
Πόντοι
66
...
 

Συνημμένα

  • life-cyrcle.jpg
    life-cyrcle.jpg
    79,6 KB · Εμφανίσεις: 44

peloponisios

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2005
Μηνύματα
1.630
Like
3
Πόντοι
16
Πείτε μου έναν αριστερό ιδεολόγο του Πολυτεχνείου ο οποίος δεν είναι βολεμένος σε χρυσή καρέκλα (ειδικά Δημοσίου) οργανισμού ή Αμερικάνικης Εταιρείας....

Οι γονείς μου... εγώ... κάποιοι συγγενείς μου... ένας δύο φίλοι μου...
Ειδικά οι δικοί μου, παρότι όχι αριστεροί με την έννοια που δίδεται εδώ, ατύχησαν σφόδρα. Θα ήταν πολύ ωραία ειδικά για μένα να είμαι υιός βολεμένου που ήταν δήθεν στο Πολυτεχνείο(αλήθεια τελικά πόσοι ήταν στα γεγονότα? Όλοι? Κάθε χρόνο αυξάνονται με γεωμετρικό ρυθμό...) και να γελάω διαβάζοντας αυτές τις γενικεύσεις. Αλλά δυστυχώς δεν επωφελήθηκαν οι αφελείς από το παρελθόν τους να πιάσει την καλή και ο γιός τους.
 

Bluevertigo

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2007
Μηνύματα
393
Like
4
Πόντοι
1
Ο κύριος Παπαχελάς έχει γράψει  ανάλογο άρθρο και για τον ενοχικό δεξιό Νεοέλληνα ή μήπως οι ενοχές της δεξιάς ξεβράζονται στα κατάβαθα του ασυνειδήτου παρασυρμένες απο το ελληνορθόδοξο φρόνημά της;
 

λαγαρος

Μέλος
Εγγρ.
29 Νοε 2006
Μηνύματα
4.025
Like
4
Πόντοι
16
θα πω λιγα λογια με την ελπιδα οτι θα ειναι χρησημα στους νεοτερους που "ψαχνονται".
την προηγουμενη 15ετια του "πολυτεχνειου"ειχαν διαδραματιστει (χοντρικα) τα :
1 αναταραχη-διαδηλωσεις για το 15%της παιδειας και "ενωση"Κυπρου.
2 αλλη ταραχη το 114 (τελευταιο αρθρο του τοτε Συνταγματος)
3 εκλογη του Γ Παπανδρεου φυγη του Καραμανλη στη Γαλλια με αλλο διαβατηριο (Τριανταφυλιδης νομιζω)
4 παρεμβαση του βασηλια στη συνθεση της κυβερνησης διαφωνια με πρωθυπουργο.
5 αποστασια -πτωση κυβερνησης
6 δικτατορια.
οι ανθρωποι που ζουσαν αυτα τα γεγονοτα, υστερα μαλιστα απο την κατοχη και τον εμφυλιο, μονο το πως θα κονομισουν δεν ειχαν στο νου τους!
Αυτο το κλιμα εφερε τη νομικη και καπακι το πολυτεχνειο!
Αυτοι που συμετειχαν(και ηταν πολλοι)καθε αλλο παρα προσωπικα συμφεροντα υπηρετουσαν τοτε.
μπορεις να καταλαβεις οτι προσωπικα διεκδικουσα το δικαιωμα να κουρευω το κεφαλι μου οπως ΕΓΩ νομιζα,και να εχω το δικαιωμα να οδηγω αμαξι και να διαβαζω οποια εφημεριδα θελω.
Οταν λοιπον με την παροδο του χρονου η ελευθερη-Δημοκρατικη κοινωνια μπηκε στο τριπακι της ατομικης βολεψης και της καταναλωσης (κυριως μετα το 81)βρεθηκαν και αυτοι οι λιγοι που τρεξαν να ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΟΥΝ τους "Αγωνες"
και σημερα γινεται κουβεντα.
οι "αλλοι" ειναι χιλιαδες και παρα πολλοι απο αυτους ακομη μαχονται "φυλανε Θερμοπυλες"!!
μη σε ξενιζει ετσι γινεται παντα.
απο τους συγχρονους επαναστατες μονο ο Τσε αφησε την υπουργικη καρεκλα για να συνεχισει αλλου την επανασταση, και αν ζουσε θα λεγονταν και γι αυτον διαφορα!
το αηδιαστικο ειναι αυτοι που τοτε υμνουσαν την χουντα και σημερα σκουζουν για τη δημοκρατικοτητα τους και κατεχουν και θεση στα κομματα αλλα και αυτοι κραζονται απο τηλεωρασεως και ετσι ισσοροπουμε και ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ!!!!!!!!!!! να τωρα το αρθρο 16 .........κατι θυμιζει κατι θυμιζει......
Οσο υπαρχει νεολαια υπαρχει Ελπιδα!!!!!!!!!!
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom