Νέα

Ηχορύπανση από εξωτερική μονάδα A/C

• Μέλος που άνοιξε το νήμα tasos999
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 46
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

tasos999

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2008
Κριτικές
16
Like
120
Πόντοι
606
Καλησπέρα παίδες. Μια γρήγορη ερώτηση. Με απασχολεί έντονα ο θόρυβος από μια εξωτερική μονάδα air condition (12.000 BTU). Είναι τοποθετημένη σε φωταγωγό (sic!) και εγώ κάθομαι στον 2ο όροφο. Πάνω από αυτήν υπάρχουν πλάκες πολυουρεθάνης (σαν στέγαστρο). Καμιά ιδέα πως να μην κάνει τόση ηχορύπανση η εξωτερική μονάδα? PS έχει υποστεί service/καθαρισμό φίλτρων/λάδια κτλ.

Man-With-No-Name

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2011
Κριτικές
2
Like
2.111
Πόντοι
456
Καλησπέρα παίδες. Μια γρήγορη ερώτηση. Με απασχολεί έντονα ο θόρυβος από μια εξωτερική μονάδα air condition (12.000 BTU). Είναι τοποθετημένη σε φωταγωγό (sic!) και εγώ κάθομαι στον 2ο όροφο. Πάνω από αυτήν υπάρχουν πλάκες πολυουρεθάνης (σαν στέγαστρο). Καμιά ιδέα πως να μην κάνει τόση ηχορύπανση η εξωτερική μονάδα? PS έχει υποστεί service/καθαρισμό φίλτρων/λάδια κτλ.
Δική σου μονάδα να υποθέσω; Και, έκανε πάντοτε τόσο θόρυβο, ή τώρα ξεκίνησε;
Πάντως θα τσέκαρα μήπς έχει χαλαρώσει το δέσιμο που έχει στον τοίχο του φωταγωγού, και "παίζει" εκεί, αλλιώς, και αν δεν είναι δική σου η μονάδα, ηχομόνοση στα παράθυρα που βλέπουν φωταγωγό;

OP
OP
tasos999

tasos999

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Σεπ 2008
Κριτικές
16
Like
120
Πόντοι
606
Δική σου μονάδα να υποθέσω; Και, έκανε πάντοτε τόσο θόρυβο, ή τώρα ξεκίνησε;
Πάντως θα τσέκαρα μήπς έχει χαλαρώσει το δέσιμο που έχει στον τοίχο του φωταγωγού, και "παίζει" εκεί, αλλιώς, και αν δεν είναι δική σου η μονάδα, ηχομόνοση στα παράθυρα που βλέπουν φωταγωγό;
όχι ενός μίνι μάρκετ! Χμ, έκανε απλά όχι τόσο πολύ! έχω αλουμινίου κουφώματα που δεν κάνουν σχεδόν τίποτα. Μάλλον 'λάσκαρε' το δέσιμο ή/και χρειάζεται αντικραδασμικούς ελαστικούς συνδέσμους (σαν 'αυτάκια')..thx for the reply!

Man-With-No-Name

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2011
Κριτικές
2
Like
2.111
Πόντοι
456
όχι ενός μίνι μάρκετ! Χμ, έκανε απλά όχι τόσο πολύ! έχω αλουμινίου κουφώματα που δεν κάνουν σχεδόν τίποτα. Μάλλον 'λάσκαρε' το δέσιμο ή/και χρειάζεται αντικραδασμικούς ελαστικούς συνδέσμους (σαν 'αυτάκια')..thx for the reply!
Το πρόβλημα είναι εκεί, στο οτι δεν είναι δική σου. Τώρα, αν το mini market δεν έχει κάνει σωστή συντήρηση, τι να σου πω... πάντως, αν έχεις καλή σχέση με τον μαγαζάτορα, μίλα του, μπορεί ο ίδιος να μην το έχει πάρει χαμπαρι

Εγγρ.
24 Αυγ 2017
Like
897
Πόντοι
86
Δεν θεωρείται  ηχορύπανση αυτό είναι φυσιολογικό
κάνει κάποια dB θόρυβο ακόμα και ώρες κοινής ησυχίας

Τζανης__Α

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2019
Like
8
Πόντοι
0
αν κανει πολυ φασαρια και δεν μπορεις να κοιμηθεις χαλασε το του

antifa

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2008
Κριτικές
23
Like
377
Πόντοι
2.272
Εγώ πάντως που μένω πάνω από κρεοπωλείο με την κεντρική μονάδα των ψυγείων του στο ένα μέτρο από κάτω μου, κοντεύω να πάθω νευρικό κλονισμό. 24 ώρες να δουλεύει η μαλακία και να μη μπορώ να βρω ησυχία ποτέ έχω τρελαθεί. Τρεις φορές έχει κάνει εργασίες για να μειώσει το θόρυβο μετά από παρακλήσεις μου, αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι ικανοποιητικά.  Στην αρχή δε, είχε δονήσεις το σπίτι απ' το μηχάνημα, μετά κάπως βελτιώθηκε η κατάσταση. Θα είχα φύγει προ πολλού, έλα όμως που στην πόλη αυτή βρίσκεις πολύ δύσκολα σπίτι και έχω μείνει με το πουλί στο χέρι. Συμπέρασμα: όταν ψάχνετε για σπίτι εκτός από τα συνηθισμένα, να ελέγχετε και άλλες παραμέτρους που μπορεί να μην είναι άμεσα εμφανείς όπως πηγές θορύβου για να μην έρθετε προ τετελεσμένων και βλαστημησετε μετά την ώρα και τη στιγμή...

BAKALIS74

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2012
Like
2.051
Πόντοι
456
Εγώ πάντως που μένω πάνω από κρεοπωλείο με την κεντρική μονάδα των ψυγείων του στο ένα μέτρο από κάτω μου, κοντεύω να πάθω νευρικό κλονισμό. 24 ώρες να δουλεύει η μαλακία και να μη μπορώ να βρω ησυχία ποτέ έχω τρελαθεί. Τρεις φορές έχει κάνει εργασίες για να μειώσει το θόρυβο μετά από παρακλήσεις μου, αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι ικανοποιητικά.  Στην αρχή δε, είχε δονήσεις το σπίτι απ' το μηχάνημα, μετά κάπως βελτιώθηκε η κατάσταση. Θα είχα φύγει προ πολλού, έλα όμως που στην πόλη αυτή βρίσκεις πολύ δύσκολα σπίτι και έχω μείνει με το πουλί στο χέρι. Συμπέρασμα: όταν ψάχνετε για σπίτι εκτός από τα συνηθισμένα, να ελέγχετε και άλλες παραμέτρους που μπορεί να μην είναι άμεσα εμφανείς όπως πηγές θορύβου για να μην έρθετε προ τετελεσμένων και βλαστημησετε μετά την ώρα και τη στιγμή...

Ωτοασπίδες φίλε

antifa

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2008
Κριτικές
23
Like
377
Πόντοι
2.272

Οκ σύμφωνοι φιλαράκι αλλά δεν είναι μόνο ο ύπνος... 24 ώρες βαράει η μαλακία και η ηρεμία στον προσωπικό χώρο και ειδικά μετά τη δουλειά είναι ότι πιο πολύτιμο έχει κανείς.

Mounokwlaraki

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2016
Κριτικές
62
Like
3.130
Πόντοι
7.216
Απαγορεύεται η τοποθέτηση ac σε φωταγωγό. Είναι φυσικό να κάνει σαν τρακτέρ.

gravatakias

Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2017
Like
814
Πόντοι
96
Δώστου τα μισά να το βάλει αλλού

gravatakias

Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2017
Like
814
Πόντοι
96
Δώστου τα διπλά να το βάλει αλλού

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Το όριο είναι τα 50db. Σε κατοικίες που γειτνιάζουν, δηλαδή μεσοτοιχία ή πάνω κάτω όροφος είναι 40db με μέτρηση στην κρεβατοκάμαρά σου. Κατέβασε στο κινητό μια εφαρμογή ηχομετρησης. Υπάρχουν άπειρες δωρεάν. Είναι σχετικά αξιόπιστες. Αν δεις ότι τα όρια ξεφεύγουν κάνεις καταγγελία στη διεύθυνση περιβάλλοντος της περιφέρειας και έρχονται για μέτρηση. Όχι αμέσως φυσικά, αλλά έρχονται. Κάτι άλλο δεν υπάρχει. Εκτός κι αν το βάλει σε κουτί με ηχοαπορροφητικό υλικό. Απιθανο.....

kaloskaloskalos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Φεβ 2016
Κριτικές
12
Like
672
Πόντοι
311
Φανταζομαι δεν ειναι μονο ο θορυβος αλλα και το τρεμουλο που προκαλει στους τοιχους. Αυτο πως μετριεται, δεν νομιζω να εχει σχεση με DB?

menios46

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιαν 2019
Like
12
Πόντοι
0
καταρχην εκει που την εχει απαγορευεται

taxidiaris

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Ιαν 2006
Κριτικές
20
Like
306
Πόντοι
5.785
Το όριο είναι τα 50db. Σε κατοικίες που γειτνιάζουν, δηλαδή μεσοτοιχία ή πάνω κάτω όροφος είναι 40db με μέτρηση στην κρεβατοκάμαρά σου. Κατέβασε στο κινητό μια εφαρμογή ηχομετρησης. Υπάρχουν άπειρες δωρεάν. Είναι σχετικά αξιόπιστες. Αν δεις ότι τα όρια ξεφεύγουν κάνεις καταγγελία στη διεύθυνση περιβάλλοντος της περιφέρειας και έρχονται για μέτρηση. Όχι αμέσως φυσικά, αλλά έρχονται. Κάτι άλλο δεν υπάρχει. Εκτός κι αν το βάλει σε κουτί με ηχοαπορροφητικό υλικό. Απιθανο.....

δεν γνωριζα οτι απαγορευεται η τοποθετηση σε ορισμενα σημεια οπως προ-ειπαν... αν δεν το αλλαξει με καποιο πιο συγχρονο και αθορυβο ισως η τοποθετηση ηχομονωτηικου υλικου ίσως βοηθησει. ψαξε το ως Air Conditioner Compressor Sound Blanket Wrap

μπαρμπαγιαννης

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2016
Κριτικές
12
Like
7.232
Πόντοι
2.646
Το όριο για ντεσιμπέλ σε εξωτερικούς χώρους νομίζω ότι είναι 35.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom