Νέα

Η γενιά των G700

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kronos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 859
  • Εμφανίσεις 35K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

magkos

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαΐ 2006
Κριτικές
2
Like
201
Πόντοι
16
σιγα σιγα θα το δεις κα ιαυτο!!!!!!!!!!!!!!!! απλα ειναι τα πραγματα . μην πας πωλητης με 600 πηγαινε οικοδομη με 40 !!!!  μα γιατι σπυδασες; ρωτησε αυτους που βαζουν 80000 στα πανεπιστημια! για ενα ειμαι σιγουρος η επομενη γεννια ελληνων 8α δουλευει σε αλβανους !

THE JOKER

Μέλος
Εγγρ.
1 Νοε 2006
Like
0
Πόντοι
0
Πολλες φορες οι ιδιωτικες εταιριες σε προσλαμβανουν δοκιμαστικα για καποιο καιρο χωρις λεφτα. μετα παιζει να σε βγαλουν ακαταλληλο και να προσλαβουν αλλο, παλι δοκιμαστικα χωρις να τον πληρωνουν. ετσι εχουν τσαμπα δουλεια.

Επισκέπτης
Πολλες φορες οι ιδιωτικες εταιριες σε προσλαμβανουν δοκιμαστικα για καποιο καιρο χωρις λεφτα. μετα παιζει να σε βγαλουν ακαταλληλο και να προσλαβουν αλλο, παλι δοκιμαστικα χωρις να τον πληρωνουν. ετσι εχουν τσαμπα δουλεια.

Αυτό που λες ισχύει αλλά όχι με τέτοια υπερβολή. Οι περισσότερες εταιρίες σου κάνουν πρώτα μια 3μηνη σύμβαση και μετά την αορίστου χρόνου. Εγώ πάντως, στα 9 χρόνια που δουλεύω και στις 4 εταιρίες που έχω αλλάξει, δεν έχω δει να παίρνουν "τρίμηνους υπαλλήλους" όλη την ώρα. Δεν συμφέρει ούτε τον εργοδότη. Εκεί που μαθαίνει την δουλειά πάνω στο 3μηνο θα τον αλλάξουν και πάλι εκπαίδευση από την αρχή στον καινούργιο? Δεν το κάνουν. Για να μην κρατήσουν κάποιον μετά το τρίμηνο πρέπει να είναι ΕΝΤΕΛΩΣ άχρηστος!!!

Επισκέπτης
Εμένα πάλι η άποψη μου είναι ότι κανένας δεν σου χαρίζει τίποτα και όποιος γουστάρει και θέλει βρίσκει την άκρη του όπως προείπα. Μπορεί να είναι American Dream και winners and losers όπως κάποιοι είπαν αλλά συγνώμη κιόλας δεν είναι στη ψυχοσύνθεση μου να έχω τύψεις γιατί απέτυχε κάποιος ή θεωρεί ότι τον αδίκησε το σύστημα.

Πολύ σωστά κάποιος φίλος μίλησε για τα ρίσκα που περιέχει το ελεύθερο επάγγελμα. Τα ζω καθημερινά αλλά δεν μπορώ να γκρινιάζω μιας και ήταν επιλογή μου. Εγώ επέλεξα να φύγω από την καριέρα που είχα στήσει σαν καλοπληρωμένος ιδιωτικός υπάλληλος και να βγω στην αγορά με δική μου επιχείρηση. Η επιτυχία και η αποτυχία είναι εξ ολοκλήρου δικό μου πρόβλημα προς διαχείριση. Στο κάτω κάτω της γραφής: No guts no glory.

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Αυτό που λες ισχύει αλλά όχι με τέτοια υπερβολή. Οι περισσότερες εταιρίες σου κάνουν πρώτα μια 3μηνη σύμβαση και μετά την αορίστου χρόνου. Εγώ πάντως, στα 9 χρόνια που δουλεύω και στις 4 εταιρίες που έχω αλλάξει, δεν έχω δει να παίρνουν "τρίμηνους υπαλλήλους" όλη την ώρα. Δεν συμφέρει ούτε τον εργοδότη. Εκεί που μαθαίνει την δουλειά πάνω στο 3μηνο θα τον αλλάξουν και πάλι εκπαίδευση από την αρχή στον καινούργιο? Δεν το κάνουν. Για να μην κρατήσουν κάποιον μετά το τρίμηνο πρέπει να είναι ΕΝΤΕΛΩΣ άχρηστος!!!

Οι πωλητές δε χρειάζονται ιδιαίτερη εκπαίδευση.

germaon

Σεβαστός
Εγγρ.
29 Απρ 2006
Κριτικές
18
Like
15
Πόντοι
2.007
Πάρα πολλοί φίλοι στο σάιτ κάνουν ένα λάθος. Κρίνουν τη ζωή γενικά , με κριτήριο το τί συνέβη στη δική τους ζωή. Έτσι ο άλλος σου λέει: "Αφού εγώ στη ζωή μου πέτυχα δουλεύοντας σαν το σκυλί, έτσι είναι ο κανόνας"
Λάθος! Οπωσδήποτε αν είσαι τεμπέλης δε θα βγάλεις πολλά φράγκα κ θα αποτύχεις στη ζωή , αλλά δεν συνεπάγεται το αντίθετο. Ξέρω πολλούς ανθρώπους που στη ζωή προσπάθησαν πολύ αλλά δεν τα κατάφεραν να βγάλουν πολλά. Ας μην κρίνουμε εξ'ιδίων τα αλλότρια. Πάντως οι εποχές είναι δύσκολες.

Nefilim

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
1
Like
37
Πόντοι
6
Εμένα πάλι η άποψη μου είναι ότι κανένας δεν σου χαρίζει τίποτα και όποιος γουστάρει και θέλει βρίσκει την άκρη του όπως προείπα. Μπορεί να είναι American Dream και winners and losers όπως κάποιοι είπαν αλλά συγνώμη κιόλας δεν είναι στη ψυχοσύνθεση μου να έχω τύψεις γιατί απέτυχε κάποιος ή θεωρεί ότι τον αδίκησε το σύστημα.

Πολύ σωστά κάποιος φίλος μίλησε για τα ρίσκα που περιέχει το ελεύθερο επάγγελμα. Τα ζω καθημερινά αλλά δεν μπορώ να γκρινιάζω μιας και ήταν επιλογή μου. Εγώ επέλεξα να φύγω από την καριέρα που είχα στήσει σαν καλοπληρωμένος ιδιωτικός υπάλληλος και να βγω στην αγορά με δική μου επιχείρηση. Η επιτυχία και η αποτυχία είναι εξ ολοκλήρου δικό μου πρόβλημα προς διαχείριση. Στο κάτω κάτω της γραφής: No guts no glory.

Και στο τέλος αν ναυαγήσει ξέρουμε ότι εμείς προσπαθήσαμε να φτάσουμε στην ακτή, έτσι φουλ ευθύνη πάνω στον καπετάνιο και για την επιτυχία και για το ναυάγιο, ενώ σε αντίθετη περίπτωση κρέμεται κανείς από την παράνοια του κάθε εργοδότη που τις περισσότερες φορές έχει τον εργαζόμενο κλασμένο σταρχίδια του, προτιμάει να αγοράσει ένα κοτεράκι παρά να πάει ένα βήμα μπροστά το μαγαζί του.
Σπάνια να βρει κανείς έναν εργοδότη που είναι πρώτα άνθρωπος και μετά εργοδότης. Ειδικά οι μαρκετίστες αριθμογιακάδες είναι οι χειρότεροι στην ψευτιά/ περιτύλιγμα/ τσαπατσουλιά που αφού λερώσουν τα πάντα μετά νίπτουν τας χείρας τους. Υπερτιμημένη ανοησία!

Nefilim

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
1
Like
37
Πόντοι
6
σιγα σιγα θα το δεις κα ιαυτο!!!!!!!!!!!!!!!! απλα ειναι τα πραγματα . μην πας πωλητης με 600 πηγαινε οικοδομη με 40 !!!!  μα γιατι σπυδασες; ρωτησε αυτους που βαζουν 80000 στα πανεπιστημια! για ενα ειμαι σιγουρος η επομενη γεννια ελληνων 8α δουλευει σε αλβανους !

Μπορεί να είναι πιο δίκαιοι οι Αλβανοί, που ξέρεις;;;

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
39
Πόντοι
2.157
Πάρα πολλοί φίλοι στο σάιτ κάνουν ένα λάθος. Κρίνουν τη ζωή γενικά , με κριτήριο το τί συνέβη στη δική τους ζωή. Έτσι ο άλλος σου λέει: "Αφού εγώ στη ζωή μου πέτυχα δουλεύοντας σαν το σκυλί, έτσι είναι ο κανόνας"
Λάθος! Οπωσδήποτε αν είσαι τεμπέλης δε θα βγάλεις πολλά φράγκα κ θα αποτύχεις στη ζωή , αλλά δεν συνεπάγεται το αντίθετο. Ξέρω πολλούς ανθρώπους που στη ζωή προσπάθησαν πολύ αλλά δεν τα κατάφεραν να βγάλουν πολλά. Ας μην κρίνουμε εξ'ιδίων τα αλλότρια. Πάντως οι εποχές είναι δύσκολες.

σωστα, δεν πρεπει να το κανουμε αυτο το λαθος. ομως πρεπει νομιζω σ αυτο το σημειο να προσθεσουμε και την παραμετρο οξυδερκεια, ή οπως αλλιως θελετε να την ονομασουμε. υπαρχει και ο ρακενδυτος  ρακοσυλεκτης που μια ζωη κανει αυτη τη δουλεια και δεν εχει κανει ουτε ενα βημα μπροστα στη ζωη, υπαρχει και ο αντιστοιχος που εκανε πολλα βηματα, και εφτασε καπου, όπου κι αν ειναι αυτο το καπου και καλλιτερευσε τη ζωη του αρκετα.
τωρα αν μπουμε στην διαδικασια να πουμε οτι ο δευτερος εκανε λαμογιες και μονο, για να μπορεσει να κανει αυτα τα βηματα, εγω δεν μπορω να την ακολουθησω..

Vanzel

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιαν 2006
Κριτικές
1
Like
64
Πόντοι
6

+1 και είναι πραγματικά κρίμα γιατί έχω δει ανθρώπους με ικανότητες να χάνονται από κάτι άχρηστους ανωτέρους. Δυστυχώς οι εταιρείες στην Ελλάδα λειτουργούν σαν μπακάλικα, εταιρειούλες της οκάς με παντελή έλλειψη σχεδιασμού, στόχων και αξιοκρατίας. Βεβαίως υπάρχουν και οι εξαιρέσεις.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Στην Γερμανία λένε κάτι πολύ σοφό όμως, που έχει εφαρμογή παντού, μην γελιόμαστε.

Ohne Vitamin B, kann es kaum ein Erfolg geben.

?B? für Beziehungen.

countVronsky

Μέλος
Εγγρ.
21 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
1
Πόντοι
6
Kαλα ολα οσα λετε... και σε πολλες περιπτωσεις σωστα! Δουλευω σπο το '90 στον ιδιωτικο τομεα και δει στην διαφημηση που ειναι απο τα πιο ανταγωνιστικα πεδία.
σιγουρα για να εισαι απο τα καλοπληρωμενα στελεχη θα πρεπει να δουλευεις πολλες ωρες και να εισαι on call τις περισσότερες φορες για δουλεια. εχει σκληρο ανταγωνισμο politics και κινδυνευεις να σε φαει ο υφισταμενος σου που ειναι κα φθηνότερος... Αλλα εστι ειναι ο Ιδιωτικος τομες και κυριως οι πολυεθνικες.
Το θεμα ειναι περισσότερο οτι στν αγορα διοχετευονται ασυλογιστα ανθρωποι με λαθος ειδικοτητες.
Οταν εγω σπουδαζα graphics βγαιναμε στην αγορα 100 το χρονο Τωρα που ειναι της μοδας βγαινουν 1200+ που να δουλεψουν ολοι αυτοι? web designers ομως πριν 3 χρονια ψαχναμε και δεν βρισκαμε...

Αλωστε και το '90 παλι υπηρχε η γενια του "βασικου μισθου" απλα δεν ητα συνειδητοποιημενη

talos43

Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2006
Like
9
Πόντοι
66
+1 και είναι πραγματικά κρίμα γιατί έχω δει ανθρώπους με ικανότητες να χάνονται από κάτι άχρηστους ανωτέρους. Δυστυχώς οι εταιρείες στην Ελλάδα λειτουργούν σαν μπακάλικα, εταιρειούλες της οκάς με παντελή έλλειψη σχεδιασμού, στόχων και αξιοκρατίας. Βεβαίως υπάρχουν και οι εξαιρέσεις.
συμφωνώ,στην ελλάδα οι περισσότερς εταιρείες είναι one man show,συνήθως ο έχων την εταιρεία είναι ξερόλας επάνω στην δουλειά του,άσχετα αν δεν γνωρίζει τα μισά,θέλει να γίνεται ότι λ΄.εει αυτός,δεν ακούει κανένα,δεν έχει πλάνα και ας λέει ότι έχει και αντιδρά σπασμωδικά σε κάθε κρίσιμη κατάσταση της αγοράς,και στο φινάλε σου λέει...είδες εγώ τα προβλέπω όλα, και δεν μετρά τι έχασε παρά όταν φτάσει ο κόμπος στο χτένι...πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων.....το ότι η ελλινική οικονομία είναι εκεί που είναι ωφείλεται στον καλό θεούλη της ελλάδας και όχι στην ικανότητα ....κοινώς η μαλακία σπάει καρύδια στο μυαλό ορισμένων,και πιστέψτε με έχω γνωρίσει αρκετούς από αυτούς,πολλοί εκ των οποίων έχουν ρίξει λουκέτα.... :jerking:

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
901
Πόντοι
96
  το θεμα γαμηθηκε αλλα θα ποσταρω.

το ΤΕΡΑΣΤΙΟ συμβαν των 90¨ς  ηταν η παραδοση του Χονγκ Χονγκ στην Κινα. Μια χωρα παραγωγης πια υπαρχει και λεγεται Κινα. Αρα και η ευρωπη και οι ΗΠΑ εχουν χασει την δυμαμη τους λίγο, ειναι και μια Ρωσια εκει που καραδοκει!!

Στο Ελλαδα τωρα ΟΛΑ πια ειναι εισαγωμενα αρα ολες οι δουλειες που εχουν σχεση με την παραγωγη ΠΑΝΕ.
Τι μας εμειναν οι υπηρεσιες και το εμποριο. Το εμποριο ενδυσης,πληροφορικης, ηλεκτρικων γινεται πια απο μεγαλες αλυσιδες και πολυκαταστηματα . Τι εμεινε οι υπηρεσιες. Ηλεκκτολογοι υδραυλικοι και τεχνικοι γινονται ΚΑΙ πολλοι ξενοι αρα παει το μισο. Τι μενει να γινεις υπαλληλος! Και χαρβαρντ να εχεις χωρις γνωστο θα παρεις τα αρχιδια σου. Οποτε βολευονται τα μεσα και οσοι μεινουν στην απ'εξω δεχονται οτι τους δίνουν ή πανε εμπορουπαλληλοι στα πολυκαταστηματα!!!!!

Παντως ευκαιριες εργασιας και επιτυχιας στην Ελλαδα ΔΕΝ υπαρχουν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ειτε εχεις ορεξη για δουλεια ειτε εισαι τεμπελης 650€ θα παρεις

ΥΓ Θεωρω θρασος καποιος που βολευεται απο συγγενεις να παιρνει υφος και να λεει loser και παπαρια  εναν αλλον που δεν εχει καποιον να τον "χωσει" καπου. Εχει καταντησει ΜΑΓΚΙΑ και κατορθωμα οχι να μπεις καπου χωρις γνωστο αλλα να ειναι δικος σου ο γνωστος και οχι της μαμας σου

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
  το θεμα γαμηθηκε αλλα θα ποσταρω.

το ΤΕΡΑΣΤΙΟ συμβαν των 90¨ς  ηταν η παραδοση του Χονγκ Χονγκ στην Κινα. Μια χωρα παραγωγης πια υπαρχει και λεγεται Κινα. Αρα και η ευρωπη και οι ΗΠΑ εχουν χασει την δυμαμη τους λίγο, ειναι και μια Ρωσια εκει που καραδοκει!!

Στο Ελλαδα τωρα ΟΛΑ πια ειναι εισαγωμενα αρα ολες οι δουλειες που εχουν σχεση με την παραγωγη ΠΑΝΕ.
Τι μας εμειναν οι υπηρεσιες και το εμποριο. Το εμποριο ενδυσης,πληροφορικης, ηλεκτρικων γινεται πια απο μεγαλες αλυσιδες και πολυκαταστηματα . Τι εμεινε οι υπηρεσιες. Ηλεκκτολογοι υδραυλικοι και τεχνικοι γινονται ΚΑΙ πολλοι ξενοι αρα παει το μισο. Τι μενει να γινεις υπαλληλος! Και χαρβαρντ να εχεις χωρις γνωστο θα παρεις τα αρχιδια σου. Οποτε βολευονται τα μεσα και οσοι μεινουν στην απ'εξω δεχονται οτι τους δίνουν ή πανε εμπορουπαλληλοι στα πολυκαταστηματα!!!!!

Παντως ευκαιριες εργασιας και επιτυχιας στην Ελλαδα ΔΕΝ υπαρχουν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ειτε εχεις ορεξη για δουλεια ειτε εισαι τεμπελης 650€ θα παρεις

ΥΓ Θεωρω θρασος καποιος που βολευεται απο συγγενεις να παιρνει υφος και να λεει loser και παπαρια  εναν αλλον που δεν εχει καποιον να τον "χωσει" καπου. Εχει καταντησει ΜΑΓΚΙΑ και κατορθωμα οχι να μπεις καπου χωρις γνωστο αλλα να ειναι δικος σου ο γνωστος και οχι της μαμας σου

Αυτό που με ενοχλεί πιο πολύ με αυτά που γράφεις είναι ότι είμαι υποχρεωμένος να συμφωνήσω...Δυστυχώς...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom