Νέα

HIV Λοίμωξη & AIDS. «Μύθοι & Πραγματικότητες»

• Μέλος που άνοιξε το νήμα vassilis19
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 274K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Εσείς, απο που ενημερώνεστε για την ασθένεια αυτή?

• Από Γιατρούς και άλλους ειδικούς

Ψήφοι: 60 29,1%
  • Από φίλους/παρέα ?

Ψήφοι: 3 1,5%
  • Από το Internet ?

Ψήφοι: 110 53,4%
  • Από βιβλία ?

Ψήφοι: 11 5,3%
  • Από άλλη πηγή ?

Ψήφοι: 5 2,4%
  • Δεν ενημερώνομαι και δεν θέλω να ξέρω ?

Ψήφοι: 17 8,3%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    206

awoman

Μέλος
Εγγρ.
18 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Μα μην το παίρνετε προσωπικά.

Κάντε ένα κλικ στην πρώτη στην πρώτη σελίδα του thebody.com: στη βάση θα δείτε όλες τις φαρμακευτικές εταιρείες να αυτοπροβάλλονται. Και στα αριστερά είναι η διαφήμιση του νέου hit,  του FUSION - η τελευταία επωνυμία φαρμάκου. Ούτε για pampers να μιλούσαμε.

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
Τώρα αυτό το επιχείρημα έχει την ίδια βαρύτητα με αυτών εδώ που λένε ότι αφού εδώ το σάιτ έχει μπάνερς με call girls τότε οι mods τα παίρνουν και είναι απόλυτα διαβλητοί σε ότι λένε.

Ή ότι αφού οι φαρμακευτικές εταιρείες πληρώνουν τα έξοδα για τους γιατρούς και τις οικογένειες τους όταν πηγαίνουν σε συνέδρια τότε δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι τις διαγνώσεις τους γιατί τις κάνουν μόνο και μόνο για να σπρώξουν τα φάρμακα των εταιρειών που τους πλήρωσαν τα ταξίδια.

Πότε επιτέλους θα απαντήσεις στα επιχειρήματα; Έτσι μια χαζή απορία έχω!

apor

Μέλος
Εγγρ.
28 Νοε 2005
Like
0
Πόντοι
0
Αυτοί που είναι επιστημονικά υπεύθυνοι για το περιεχόμενο του thebody.com περιέχονται εδώ:

Κατα τη γνώμη σου, δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε δεκάδες ειδικούς επιστήμονες και ερευνητές, γιατί είναι ιατρικό κατεστημένο.

Υπάρχουν όμως γιατροί της δικής σου εμπιστοσύνης. Τους χαρακτηρίζεις "επίγειους θεούς". Μπορείς -ως δημοσιογράφος- να τους πάρεις συνέντευξη, και να μας μεταφέρεις και να προσθέσεις στο hitwave.gr την άποψή τους για όσα "συζητάμε" εδώ ;

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
Τώρα αυτό το επιχείρημα έχει την ίδια βαρύτητα με αυτών εδώ που λένε ότι αφού εδώ το σάιτ έχει μπάνερς με call girls τότε οι mods τα παίρνουν και είναι απόλυτα διαβλητοί σε ότι λένε.

Ή ότι αφού οι φαρμακευτικές εταιρείες πληρώνουν τα έξοδα για τους γιατρούς και τις οικογένειες τους όταν πηγαίνουν σε συνέδρια τότε δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι τις διαγνώσεις τους γιατί τις κάνουν μόνο και μόνο για να σπρώξουν τα φάρμακα των εταιρειών που τους πλήρωσαν τα ταξίδια.

Πότε επιτέλους θα απαντήσεις στα επιχειρήματα; Έτσι μια χαζή απορία έχω!

κανετε ολοι ενα μεγαλο λαθος.........προσπαθειτε να συγκρινετε τις διαγνωσεις των γιατρων με τις φαρμακευτικες εταιρειες.....Οι διαγνωσεις κατα το πλειστον ειναι ορθες.......αυτο ομως που δεν ειναι ορθο ειναι να μην πληροφορουμε τον κοσμο για το πως μπορει να κανει προληψη και οχι παντα καταστολη.............δεν ξερω αν η μαρια εχει δικιο απολυτο,παντως η γνωμη μου ειναι οτι αν εχεις φτιαξει ανοσοποιητικο συστημα μπομπα(αν θελετε να μαθετε πως δειτε λιγο καποιο καναλι που ασχολειται με οικολογια) και πρωκτικο να κανεις καθε μερα με νοσουντα HIV δεν προκειται να κολλησεις ποτε τιποτα,γιατι απλα το ανοσοποιητικο ειναι το πιο ισχυρο φαρμακο για ολα και ποτε καμμια φαρμακοβιομηχανια δεν προκειται να καταφερει να φτιαξει κατι ισχυροτερο προστατευτικο του ανθρωπινου σωματος.......διοτι απλα ο ανθρωπος ειναι θειικη εμπνευση,ενω τα φαρμακα ανθρωπων ανακαλυψη...........απλα,αν θελετε να ακουτε καποιες αληθειες και να τις ερευνατε επειτα,μπορειτε να το κανετε,αν οχι...τοτε δυστυχως κοιμηθειτε στην αμαθεια........

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
Νάτος και ο Βάσος να κατηγορεί για αμάθεια του άλλους! Ιός είναι και κολλάνε ή το έχουν από πριν;

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
Νάτος και ο Βάσος να κατηγορεί για αμάθεια του άλλους! Ιός είναι και κολλάνε ή το έχουν από πριν;

μην εισαι προκατειλημμενος,εγω δεν σε ειρωνευτηκα γιατι μιλαμε για ενα απο τα σοβαροτερα θεματα και πραγματικα συμπονω ολα τα παιδια και τους προβληματισμους τους,αλλα ειμαι μερικες φορες καυστικος επειδη θελω να αλλαξει ο κοσμος μυαλα σχετικα με ολο το φασμα της υγειας.......εγω δεν θα στο παιξω ειδημων εκει που δεν γνωριζω(θα το πω ξεκαθαρα οτι δεν γνωριζω,θελω να μαθω,οκ?),αλλα θα μιλησω εκει που πιστευω οτι οι γνωσεις μου ειναι οχι λιγο,αλλα πολυ παραπανω απο τους αλλους σε καποιο ζητημα......και πιστεψε με ασχολουμαι με θεματα υγειας πανω απο 10 χρονια χωρις να ειμαι γιατρος ή οτιδηποτε αλλο,απλα μου συνεβη κατι και καποιος ανθρωποε μου αλλαξε την ζωη μου με φυσικο τροπο και τοτε αρχισα να διαβαζω ιατρικα βιβλια,ερευνες,γνωμες ειδικων κλινικων διατροφολογων και κατεληξα(και ακομα καταληγω και θα καταληγω) σε ορισμενα facta(οχι απλα συμπερασματα).Αυτα τα λεω οχι μονο για τον studian ο οποιος απο οσα εχω διαβασει ειναι καταρτισμενο ατομο αλλα και για ολους εδω μεσα.......

awoman

Μέλος
Εγγρ.
18 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Δεν έχω αντίρρηση να απαντώ σε όσες ερωτήσεις έχετε να μου κάνετε, Studian. Η ερώτηση του apor είναι σαφής. Γιατί δεν παίρνω συνέντευξη από τους γιατρούς μου. Και γιατί δεν είναι αξιόπιστοι οι επιστημονικοί υπεύθυνοι του thebody.com. Απαντώ: στο θέμα του AIDS  έχει επιβληθεί ο νόμος της σιωπής. Σαν την omerta στον κόσμο της Μαφίας. Οσοι μιλούν, είναι μόνο για να αναπαράγουν τα επίσημα ψέματα. Τέτοιοι είναι όσοι καταλαμβάνουν θέσεις, παίρνουν επιχορηγήσεις, αναβαθμίζονται στην κλίμακα, μετέχουν στα συνέδρια. Για να γίνεις γιατρός του AIDS, πρέπει να έχεις υπογράψει τη συμμόρφωσή του στο δόγμα. Δεν υπάρχει η δυνατότητα αντίθετης άποψης σε ένα ζήτημα επιστημονικό - πρωτάκουστα πράγματα! Οσοι είναι αξιοπρεπείς, προτιμούν να μη μιλούν καθόλου.

Τέτοιοι είναι οι γιατροί μου. Τους έδωσα το βιβλίο μου με αφιερώσεις, και χαμογέλασαν. Δεν αναφέρθηκαν ξανά σε αυτό. Αποφεύγουν να απαντούν στις ερωτήσεις μου ή επαναλαμβάνουν το αυτονόητο: Εσύ πάντως να προσέχεις!
Δεν θέλω να τους φέρω σε δύσκολη θέση, γιατί ξέρω ότι κάνουν το καλύτερο δυνατό μέσα στα πλαίσια της "επίσημης άποψης'. Είμαστε κλεισμένοι όλοι μαζί στο ίδιο κλουβί. Εκείνοι δεν μπορούν να μιλήσουν, ενώ εγώ μπορώ.

Και ναι, τους είμαι ευγνώμονας. Γιατί το πιστεύω ότι έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν. Εχω εμπιστοσύνη στους ανθρώπους. Δεν εμπιστεύομαι τις εταιρείες, τα διοικητικά συμβούλια, τους ισολογισμούς, τις στατιστικές, τα ΜΜΕ. Και είμαι ευτυχής που μπορώ να λέω από την πλευρά μου την αλήθεια, για χάρη πολλών που την έχουν ανάγκη.

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
Δεν έχω αντίρρηση να απαντώ σε όσες ερωτήσεις έχετε να μου κάνετε, Studian. Η ερώτηση του apor είναι σαφής. Γιατί δεν παίρνω συνέντευξη από τους γιατρούς μου. Και γιατί δεν είναι αξιόπιστοι οι επιστημονικοί υπεύθυνοι του thebody.com. Απαντώ: στο θέμα του AIDS  έχει επιβληθεί ο νόμος της σιωπής. Σαν την omerta στον κόσμο της Μαφίας. Οσοι μιλούν, είναι μόνο για να αναπαράγουν τα επίσημα ψέματα. Τέτοιοι είναι όσοι καταλαμβάνουν θέσεις, παίρνουν επιχορηγήσεις, αναβαθμίζονται στην κλίμακα, μετέχουν στα συνέδρια. Για να γίνεις γιατρός του AIDS, πρέπει να έχεις υπογράψει τη συμμόρφωσή του στο δόγμα. Δεν υπάρχει η δυνατότητα αντίθετης άποψης σε ένα ζήτημα επιστημονικό - πρωτάκουστα πράγματα! Οσοι είναι αξιοπρεπείς, προτιμούν να μη μιλούν καθόλου.

Τέτοιοι είναι οι γιατροί μου. Τους έδωσα το βιβλίο μου με αφιερώσεις, και χαμογέλασαν. Δεν αναφέρθηκαν ξανά σε αυτό. Αποφεύγουν να απαντούν στις ερωτήσεις μου ή επαναλαμβάνουν το αυτονόητο: Εσύ πάντως να προσέχεις!
Δεν θέλω να τους φέρω σε δύσκολη θέση, γιατί ξέρω ότι κάνουν το καλύτερο δυνατό μέσα στα πλαίσια της "επίσημης άποψης'. Είμαστε κλεισμένοι όλοι μαζί στο ίδιο κλουβί. Εκείνοι δεν μπορούν να μιλήσουν, ενώ εγώ μπορώ.

Και ναι, τους είμαι ευγνώμονας. Γιατί το πιστεύω ότι έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν. Εχω εμπιστοσύνη στους ανθρώπους. Δεν εμπιστεύομαι τις εταιρείες, τα διοικητικά συμβούλια, τους ισολογισμούς, τις στατιστικές, τα ΜΜΕ. Και είμαι ευτυχής που μπορώ να λέω από την πλευρά μου την αλήθεια, για χάρη πολλών που την έχουν ανάγκη.

μπραβο ρε μαρια,μιλησες μεσα απο την καρδια σου τωρα!

awoman

Μέλος
Εγγρ.
18 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Από το βιβλίο μου πάλι, ένα επεισόδιο από τα πολλά που ξεχάστηκαν, ώστε σήμερα απορείτε γιατί δεν ρωτάω τους γιατρούς μου:
__
"Στην Αμερική έκαναν μεταξύ άλλων και το εξής: Εξέδωσαν μια ειρωνική εκδοχή της επίσημης διακήρυξης περί AIDS με νέο τίτλο: Declaration of Ignorance, ήτοι Διακήρυξη Αγνοιας. Του Nicholas Regush. Και μεταδόθηκε από το ABC News στις 5 Ιουλίου 2000. Είχε προηγηθεί η αληθινή Διακήρυξη, την οποία κλήθηκαν να υπογράψουν 5.000 HIV πιστοί, ένας αληθινός κατάλογος (Who?s Who) των αληθινών επιστημόνων επί του HIV σε όλο τον κόσμο. Η βασική θέση της διακήρυξης ήταν: ο HIV είναι ο αδιαμφισβήτητος υπαίτιος του AIDS. Το έγγραφο αυτό ήταν κατά τον Regush ορόσημο μιας νέου τύπου ξεδιάντροπης επιστήμης που καλούσε τους αντιφρονούντες σε ψηφοφορία και πρότεινε μια ομολογία πίστης στον HIV. Σήμαινε «ότι κανένας άλλος τρόπος προσέγγισης του AIDS δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός. Οποιοσδήποτε διαφωνεί εν όλω ή εν μέρει με τη Διακήρυξη που δημοσιεύτηκε αυτή την εβδομάδα στην επιστημονική έκδοση Nature, λίγες μέρες πριν από το Διεθνές Συνέδριο για το AIDS στο Ντέρμπαν, στη Νότιο Αφρική, είναι ένα ποταπός αντιρρησίας, αρνητής, αναθεωρητής ή ο,τι άλλο χειρότερο». Αυτά συμπλήρωσε ο Αμερικανός Nicholas Regush στη δική του Διακήρυξη της Αγνοιας.
-------
Οταν ρωτάτε τους γιατρούς, είναι δεδομένο ότι θα πάρετε "στημένη" απάντηση.

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
και πιστεψε με ασχολουμαι με θεματα υγειας πανω απο 10 χρονια χωρις να ειμαι γιατρος ή οτιδηποτε αλλο,απλα μου συνεβη κατι και καποιος ανθρωποε μου αλλαξε την ζωη μου με φυσικο τροπο και τοτε  

Δεν είχα πρόθεση να σε ειρωνευτώ Βάσο. Αν και δέχομαι ότι το χιούμορ μου είναι καυστικό μερικές φορές. Αν σε πείραξε ζητώ συγγνώμη.

Το απόσπασμα από το ποστ σου που έβαλα σε quote νομίζω αποδεικνύει το επιχείρημα μου. Λες  "χωρις να ειμαι γιατρος ή οτιδηποτε αλλο.........  αρχισα να διαβαζω ιατρικα βιβλια,ερευνες,γνωμες ειδικων κλινικων διατροφολογων και κατεληξα(και ακομα καταληγω και θα καταληγω) σε ορισμενα facta(οχι απλα συμπερασματα)."

Ακριβώς αυτό εννοώ Βάσο. Ότι η γνώση δεν είναι μόνο ένα σύνολο πληροφοριών που συλλέγουμε από διαφορετικές πηγές. Αυτές οι πληροφορίες έρχονται να δέσουν πάνω σε μια επιστημονική μεθοδολογία και ειδική θεωρητική γνώση την οποία αποκτά κανείς με ειδικές σπουδές (γιατρού πχ).

Μόνο τότε μπορεί κανείς να λέει ότι καταλήγει σε facta και όχι σε απλά συμπεράσματα. Στην περίπτωση σου, όπως και στης Μαρίας μιλάμε απλώς για έκφραση γνώμης (τεκμηριωμένης πιθανόν) και όχι επιστημονικής άποψης.

apor

Μέλος
Εγγρ.
28 Νοε 2005
Like
0
Πόντοι
0
Μαίρη ήθελα να σε ρωτήσω κάτι άλλο, γιατί δεν έχω ασχοληθεί αρκετά με την Αφρική. Τα test που κάνουν εκεί, με ποιο τρόπο παραποιούν την αλήθεια; Είναι τυχαία; Είναι σωστά μόνο πχ στο 10% των περιπτώσεων; Αν βαφτώ μαύρος και πάω να κάνω ένα test εκεί, τι πιθανότητα έχει να με βγάλει οροθετικό αν δεν είμαι;

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
Μαρία αν μπορούσες να ξεφύγεις λίγο από την αυταρέσκεια σου και την κατ' αναλογία απαρέσκεια σου προς την συγκεκριμένη επιστημονική κοινότητα, θα έβλεπες ότι μόνη σου αδυνατίζεις το επιχείρημα σου. Διότι αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και παρουσιαστεί ένα κρούσμα μετάδοσης με ετεροφυλοφιλική επαφή το επιχείρημα σου καταρέει.

Ενώ εγώ λέω ότι και 1, 2 ή μερικές δεκάδες συμπτώματα να έχουμε, πάλι οι πιθανότητες μετάδοσης με αυτό τον τρόπο είναι εξαιρετικά μικρές, άρα μπορώ να μετρήσω τα προσωπικά μου ρίσκα με έναν πολύ άνετο τρόπο.

Αν έμπαινες στον κόπο να διάβαζες προσεκτικότερα αυτά που έχω γράψει πιο πριν και δεν ήσουν τόσο ναρκισσιστικά ματαιόδοξη θα μπορούσαμε να έχουμε έναν καλύτερο διάλογο ο οποίος θα προωθούσε καλύτερα το επιχείρημα σου. Λυπάμαι γιατί το επιχείρημα σου είναι σοβαρό.

leonardo

Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2006
Like
1
Πόντοι
0
Μαρία μου,καταλαβαίνω το πρόβλημα σου και δέχομαι ότι τα γεγονότα που αναφέρεις υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να είναι αληθινά.Δεν ξέρω λεπτομέρειες για το "πως" μολύνθηκες αλλά κοπέλα μου είναι δυνατόν να καλλιεργείς κλίμα ΑΦΟΒΙΑΣ για αυτή την ασθένεια?Είσαι δημοσιογράφος με ανώτερη μόρφωση όπως καταλαβαίνω από αυτά που γράφεις και αντί να  αναφέρεις τρόπους προφύλαξης αναφέρεις πεισματικά έστω και με λεπτομέρειες ότι δεν "μολύνεται ετεροφυλόφιλος άντρας από μολυσμένη γυναίκα μέσω σεξουαλικής πράξης"?Σαν να μας προκαλείς να δοκιμάσουμε με οροθετική γυναίκα.
Εντάξει καταλαβαίνω την κατάστασή σου και θα προσθέσω ότι οι οροθετικοί δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν λεπροί από το σύνολο της κοινωνίας αλλά ΑΛΛΟ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ.Εκεί θα πρέπει να με ενημερώσει η κοπέλα με την οποία θα πάω να κάνω σεξ οτι είναι φορέας του AIDS.ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ ΝΑ ΜΑΘΩ.
Με λίγα λόγια "κόβεις το κεφάλι σου" ότι δεν μεταδίδεται έτσι ο ιός αλλά και πόσοι πραγματικά το"κόβουν"?Αυτό είναι φαινόμενο και έχει ριζώσει βαθιά στη συνείδηση του κόσμου,έχει γίνει ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.Αυτή εγώ σαν Γιάννης έχω μάθει από τον γιατρό μουλ,αυτή έχω διαβάσει στον Τύπο και έχω μάθει να αποφεύγω σαν "ο Διάβολος το λιβάνι".
Για αυτό αν θες να γίνεις και πνευματική καθοδηγητριά μας άσε στην άκρη αυτά τα ΟFF THE RECORD ΚΑΙ ΜΙΛΑ ΜΑΣ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ...Μέχρι τότε κανένας εθελοντής?
πάντα φιλικά

awoman

Μέλος
Εγγρ.
18 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Πάντα φιλικά θα σας αποχαιρετήσω εδώ. Καλή τύχη σε όλους μας.

apor

Μέλος
Εγγρ.
28 Νοε 2005
Like
0
Πόντοι
0
Η Μαίρη απέφυγε να απαντήσει στην πολύ σαφή ερώτηση που της έκανα για την αξιοπιστία των test στην Αφρική, αφού προηγουμένως προσπάθησε να μας πείσει οτι απαντά σε σαφείς ερωτήσεις.

Μπορούμε να της αναγνωρίσουμε ότι ξέρει να αποφεύγει τις ερωτήσεις στις οποίες δεν έχει απάντηση.

Η αξιοπιστία οποιουδήποτε test μπορεί να αξιολογηθεί στατιστικά. Και η αξιολόγηση είναι απλή, μπορεί να γίνει χωρίς χρήση ειδικής τεχνολογίας, με απλή επανάληψη πολλών test πάνω στα ίδια άτομα. Το κόστος είναι πάρα πολύ μικρότερο από αυτό των φαρμάκων. Μπορεί να γίνει και με έναν άλλο λιγότερο επιστημονικό τρόπο. Μια αφρικανική κυβέρνηση στέλνει λίγους πράκτορες της να αγοράσουν 100 test από την Ελλάδα. Τα εισάγει μυστικά, και συγκρίνει τα αποτελέσματα με τα test που της έστειλαν οι φαρμακοβιομηχανίες. Και μετά απλώς διαπιστώνει την τεράστια διαφορά, και την καταγγέλει.

Αλλά καμιά αφρικανική κυβέρνηση δεν το έκανε. Γιατί ; Η Μαίρη έχει απάντηση : Είτε είναι ανίκανοι να σκεφτούν, είτε οι βιομηχανίες εξαγοράζουν τους πράκτορες, είτε οι κυβερνήσεις είναι μέρος της πλεκτάνης.  Γιατί όμως δεν το έκανε ούτε η σχετικά πλούσια Νότια Αφρική της οποίας ο πρόεδρος και οι υπουργοί υγείας υποστηρίζουν δημόσια τη θεωρία οτι το HIV δεν προκαλεί AIDS? Εύκολη απάντηση: Απλώς είναι εικονικοί, είναι μέρος της πλεκτάνης.

Την άλλη την πλεκτάνη την ξέρετε; Οι φαρμακοβιομηχανίες, προκειμένου να πουλήσουν φάρμακα, μολύνουν 1/1000 ασπιρίνες με μια "ύπουλη" ουσία, που δεν ανιχνεύεται, και προκαλεί καρκίνο. Κανένας δεν μπορεί να με διαψεύσει. Και αν το ισχυριστώ, και με πιστέψουν κάποιοι, τι καταφέρνω; Αφαιρώ από απλούς ανθρώπους την πίστη τους στην (κατεστημένη) ιατρική, και τους καθιστώ αιχμάλωτους του φόβου. Και τους στέλνω στους μάγους με τα γιατροσόφια.

Κατα τη Μαίρη είμαστε και εμείς αιχμάλωτοι ενός παρανοϊκού φόβου όταν χρησιμοποιούμε προφυλακτικό. Θα δεχτώ ότι είναι πιθανό ο φόβος να είναι αβάσιμος. Μπορεί όμως να μας εξηγήσει γιατί θεωρεί "αιχμαλωσία" το να γνωρίζει κανεις οτι χρησιμοποιώντας προφυλακτικό του επιτρέπει να απολαμβάνει τη ζωή του πηγαίνοντας χωρίς φόβο με εκατοντάδες άγνωστες γυναίκες;

Είμαστε αιχμάλωτοι Μαίρη; Δεν το νομίζω.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
κανετε ολοι ενα μεγαλο λαθος.........προσπαθειτε να συγκρινετε τις διαγνωσεις των γιατρων με τις φαρμακευτικες εταιρειες.....Οι διαγνωσεις κατα το πλειστον ειναι ορθες.......αυτο ομως που δεν ειναι ορθο ειναι να μην πληροφορουμε τον κοσμο για το πως μπορει να κανει προληψη και οχι παντα καταστολη.............δεν ξερω αν η μαρια εχει δικιο απολυτο,παντως η γνωμη μου ειναι οτι αν εχεις φτιαξει ανοσοποιητικο συστημα μπομπα(αν θελετε να μαθετε πως δειτε λιγο καποιο καναλι που ασχολειται με οικολογια) και πρωκτικο να κανεις καθε μερα με νοσουντα HIV δεν προκειται να κολλησεις ποτε τιποτα,γιατι απλα το ανοσοποιητικο ειναι το πιο ισχυρο φαρμακο για ολα και ποτε καμμια φαρμακοβιομηχανια δεν προκειται να καταφερει να φτιαξει κατι ισχυροτερο προστατευτικο του ανθρωπινου σωματος.......διοτι απλα ο ανθρωπος ειναι θειικη εμπνευση,ενω τα φαρμακα ανθρωπων ανακαλυψη...........απλα,αν θελετε να ακουτε καποιες αληθειες και να τις ερευνατε επειτα,μπορειτε να το κανετε,αν οχι...τοτε δυστυχως κοιμηθειτε στην αμαθεια........

Ο άνθρωπος θεϊκή έμπνευση; Και εγώ ο αφελής που νόμιζα ότι είναι το αποτέλεσμα 3,5 δισεκατομμυρίων ετών διαρκούς εξέλιξης...
Και αν το ανοσοποιητικό μου σύστημα είναι μπόμπα δεν πρόκειται να κολλήσω AIDS; Αν μόνο ήξεραν την κρυμμένη αυτή αλήθεια οι δεκάδες εκατομμύρια νοσούντες...

Ένα μόνο ερώτημα: Αν έχω "μπόμπα" ανοσοποιητικό σύστημα και έρθει το τέλος του κόσμου, εγώ θα γλιτώσω;

Όσο για τη awoman ένα έχω να πω: Όταν η ξύλινη γλώσσα της αριστεράς συνάντησε την ψευδοεπιστήμη...Συνδυασμός που σκοτώνει..κυριολεκτικά!

Εγώ που είμα αφελής, πρόβατο και δούλος των φαρμακοβιομηχανιών, θα εξακολουθήσω να λαμβάνω υπόψη θα φυλλάδια του ΚΕΕΛ και του Υπουργείου Υγείας...Κι ας είναι το ανοσοποιητικό μου "μπόμπα"...Σίγουρα εκεί έξω θα υπάρχει κάτι ακόμα πιο ¨μπόμπα"...

apor

Μέλος
Εγγρ.
28 Νοε 2005
Like
0
Πόντοι
0
Όσο για τη awoman ένα έχω να πω: Όταν η ξύλινη γλώσσα της αριστεράς συνάντησε την ψευδοεπιστήμη...Συνδυασμός που σκοτώνει..κυριολεκτικά!

Είναι αλήθεια ότι εύκολα διακρίνεις ψήγματα ξύλινης γλώσσας της αριστεράς στο λόγο της awoman. Ο λόγος της είναι ενοχλητικός γιατί είναι λόγος χωρίς λογική. Ξεκινάει από την λογική υποψία και κριτική οτι ίσως οι φαρμακοβιομηχανίες δεν ελέγχονται αρκετά, και επιδιώκουν υπερκέρδη χρησιμοποιώντας και ανήθικους τρόπους. Αλλά την εξωθεί εκτός ορίων και την γελοιοποιεί.

Για να είμαστε δίκαιοι, θα πρέπει να πούμε οτι η θεωρία οτι ο HIV δεν μεταδίδεται από γυναίκα σε άντρα, έχει βασικούς υποστηρικτές και διακινητές ανάμεσα στους κύκλους της φανατικής χριστιανικής αμερικανικής δεξιάς, που βρίσκονται πολύ ψηλά στην κυβέρνηση Bush. Oι οποίοι ξεκινούν από τη λογική διαπίστωση οτι o HIV προσβάλει κυρίως ομοφυλόφιλους και ναρκομανείς. Και την εξωθούν εκτός ορίων πιστεύοντας ότι ο HIV είναι θεϊκή τιμωρία για τους αμαρτωλούς ομοφυλόφιλους και ναρκομανείς.

Δεν είναι πολιτικό το θέμα. Είναι θέμα λογικής. Το ομοφυλοφιλικό σεξ μου προκαλεί αηδία. Αλλά η λογική μου δεν πιστεύει ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι "παραφυσικοί" και αμαρτωλοί. Θα ήθελα να πιστέψω οτι η Μαίρη έχει δίκιο, αλλά η λογική μου με οδηγεί σε διαφορετικό συμπέρασμα.

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
Apor χαίρομαι πάρα πολύ για την ποιότητα των ποστ σου. Ίσως, αν δεν σου ήταν κόπος, θα ήταν καλό να συνοψίσεις με ένα άρθρο εδώ τα βασικά συμπεράσματα για το AIDS.

Η Μαρία ανήκει στην αριστερά και μάλιστα στην ανανεωτική. Ο τρόπος που επιχειρηματολογεί είναι χαρακτηριστικός του χώρου. Η ξερολία. Η πεποίθηση πως μόνο αυτοί ξέρουν τα πάντα για τα πάντα είναι χαρακτηριστική. Είναι ένα αμάλγαμα μαρξολενινιστικου δογματισμού με μια ακατάσχετη ροπή προς την παπαρολογία. Το αν ταυτίζεται με μιαν άποψη της νεοσυντηρητικής χριστιανικής δεξιάς των ΗΠΑ είναι σύμπτωση.

monimo sex

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2006
Like
3
Πόντοι
6
Εχετε πλακα...
Ο,τι σας κατεβει , γραφετε...
Υπαρχουν δερματολογοι ΡΕΕΕΕΕΕ !!!

apor

Μέλος
Εγγρ.
28 Νοε 2005
Like
0
Πόντοι
0
Studian δεν πρόκειται να ασχοληθώ περισσότερο με το θέμα. Δεν είμαι ειδικός και οι πηγές υπάρχουν ήδη. Απάντησα γιατί δεν μπορώ να βλέπω posts που αφορούν ευαίσθητα θέματα, τα οποία χρησιμοποιούν λόγο που μπορεί να έχει επιρροή, αλλά κατα τα άλλα περιέχουν από ένα λογικό λάθος σε κάθε πρόταση.

Θα διαφωνήσω ότι είναι σύμπτωση ότι η άποψη της Μάιρης ταυτίζεται με ακροδεξιές απόψεις. Συμβαίνει αρκετά συχνά για να είναι σύμπτωση. Για παράδειγμα στην Αμερική, οι κρατούντες δεξιοί έχουν ποινικοποιήσει την πορνεία επειδή πιστεύουν οτι είναι ανήθικη. Ο νόμος τιμωρεί κυρίως τις πόρνες. Αντίθετα στη Σουηδία, η αριστερά έχει ποινικοποιήσει την πορνεία γιατι πιστεύει ότι οι εργαζόμενες γυναίκες είναι πάντα θύματα της οικονομίας, και αντικείμενα. Ο νόμος τιμωρεί μόνο τους άντρες που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες των γυναικών. Και στις δύο περιπτώσεις ποινικοποιείται ένα (πιθανά βιολογικό) φαινόμενο που υπήρχε και υπάρχει ανεξάρτητα από το νόμο. Ενώ είναι προφανές οτι παρά τις αντιφατικές και αρνητικές όψεις της (που θα πρέπει να είναι ο στόχος), η πορνεία βελτιώνει την ποιότητα ζωής πολλών ανδρών και γυναικών, έστω με διαφορετικό τρόπο.

Δεν θα διαφωνήσω ότι η αμφισβητική ξερολία είναι πολύ συχνή, ίσως και χαρακτηριστική, στην "αριστερά". Αλλά υπάρχει και η συντηρητική ξερολία που εμφανίζεται συνήθως με τη μορφή έντονης αντίδρασης σε προτεινόμενες αλλαγές. Οι οποίες είναι συχνά αυτονόητες, αλλά θεωρούνται καταστροφικές απο την "δεξιά". Σαν (άσχετο με το θέμα) παράδειγμα να αναφέρω την όχι τόσο πρόσφατη -αλλά όχι και μακρινή- επίσημη καθιέρωση της δημοτικής γλώσσας. Η οποία θεωρητικά ήταν η απαρχή της καταστροφής της ελληνικής γλώσσας και κατ' επέκταση του ελληνικού έθνους.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom