Δεν έχω αντίρρηση να απαντώ σε όσες ερωτήσεις έχετε να μου κάνετε, Studian. Η ερώτηση του apor είναι σαφής. Γιατί δεν παίρνω συνέντευξη από τους γιατρούς μου. Και γιατί δεν είναι αξιόπιστοι οι επιστημονικοί υπεύθυνοι του thebody.com. Απαντώ: στο θέμα του AIDS έχει επιβληθεί ο νόμος της σιωπής. Σαν την omerta στον κόσμο της Μαφίας. Οσοι μιλούν, είναι μόνο για να αναπαράγουν τα επίσημα ψέματα. Τέτοιοι είναι όσοι καταλαμβάνουν θέσεις, παίρνουν επιχορηγήσεις, αναβαθμίζονται στην κλίμακα, μετέχουν στα συνέδρια. Για να γίνεις γιατρός του AIDS, πρέπει να έχεις υπογράψει τη συμμόρφωσή του στο δόγμα. Δεν υπάρχει η δυνατότητα αντίθετης άποψης σε ένα ζήτημα επιστημονικό - πρωτάκουστα πράγματα! Οσοι είναι αξιοπρεπείς, προτιμούν να μη μιλούν καθόλου.
Τέτοιοι είναι οι γιατροί μου. Τους έδωσα το βιβλίο μου με αφιερώσεις, και χαμογέλασαν. Δεν αναφέρθηκαν ξανά σε αυτό. Αποφεύγουν να απαντούν στις ερωτήσεις μου ή επαναλαμβάνουν το αυτονόητο: Εσύ πάντως να προσέχεις!
Δεν θέλω να τους φέρω σε δύσκολη θέση, γιατί ξέρω ότι κάνουν το καλύτερο δυνατό μέσα στα πλαίσια της "επίσημης άποψης'. Είμαστε κλεισμένοι όλοι μαζί στο ίδιο κλουβί. Εκείνοι δεν μπορούν να μιλήσουν, ενώ εγώ μπορώ.
Και ναι, τους είμαι ευγνώμονας. Γιατί το πιστεύω ότι έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν. Εχω εμπιστοσύνη στους ανθρώπους. Δεν εμπιστεύομαι τις εταιρείες, τα διοικητικά συμβούλια, τους ισολογισμούς, τις στατιστικές, τα ΜΜΕ. Και είμαι ευτυχής που μπορώ να λέω από την πλευρά μου την αλήθεια, για χάρη πολλών που την έχουν ανάγκη.