Νέα

Γνώμες για το ALBA Busines School, MBA και άλλα μεταπτυχιακά

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Vagelis_20
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Vagelis_20

Μέλος
Εγγρ.
9 Ιουλ 2009
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
6
Θα ήθελα παρακαλώ πολύ να ρωτήσω μόνο όσους ξέρουν τη γνώμη τους για το ALBA.Κάποιος συνάδελφος μου είπε ότι το MBA όπως είδα και στους Financial Times συγκαταλέγεται στα καλά προγράμματα και έχει πιστοποιηθεί από το AMBA.Από την άλλη με απασχολεί ότι στο δημόσιο δεν έχει αξία αφού για το ΔΟΑΤΑΠ αναγνωρίζεται ως κέντρο ελευθέρων σπουδών.Ωστόσο όπως βλέπω να λένε πολλοί το ALBA έχει καλή δικτύωση και βοηθά επαγελματικά τους αποφοιτους του έχοντας κονέ με πολλές πολυεθνικές εταιρίες και ότι σπρώχνει τους δικούς του σε αυτές..

Ποιο MBA θα ταν καλύτερο για μένα,το International MBA της ΑΣΟΕΕ ή το αντίστοιχο πρόγραμμα του ALBA; Θα εκτιμούσα τη γνώμη σας.Ευχαριστώ.

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
Ποιο ειναι το προφιλ σου (σπουδες, προυπηρεσια) και ποιοι οι στοχοι σου, για ποιο λογο θες να το κανεις το ΜΒΑ?

Προσωπικη μου αποψη ειναι η εξης:

Αν καλοβλεπεις το δημοσιο κανε ΑΣΟΕΕ.
Αν το θες για ιδιωτικο τομεα καλυτερα ALBA.
Αν κοιτας για εξω κανενα απο τα δυο.

Τα παραπανω ειναι σε πολυ γενικες γραμμες. Γενικα δε νομιζω πως θα σε βοηθησει ενα ελληνικο ΜΒΑ τη σημερινη εποχη.

ΥΓ. Υπογραμμισα αυτο που υπογραμμισα για να μην πεταχτουνε διαφοροι τυποι που εκαναν το ΜΒΑ τους προ κρισης.

• Like
Αντιδράσεις: 968

boz

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαρ 2009
Like
2
Πόντοι
16
αν εισαι ιδιωτικος υπαλληλος με θεση κτλ χαλαρα αλμπα.το μονο κακο τα 'διδακτρα".οχι οτι θα μαθεις κατι επαφες θα κανεις και εξετασεις? :2funny: αν θες θεση στο δημοσιο ασοεε.μεχρι και ο γαπ ειχε παει στο ανοιχτο πανεπιστημιο

FanisChristo

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2010
Like
6
Πόντοι
6
Ποιο ειναι το προφιλ σου (σπουδες, προυπηρεσια) και ποιοι οι στοχοι σου, για ποιο λογο θες να το κανεις το ΜΒΑ?

Προσωπικη μου αποψη ειναι η εξης:

Αν καλοβλεπεις το δημοσιο κανε ΑΣΟΕΕ.
Αν το θες για ιδιωτικο τομεα καλυτερα ALBA.
Αν κοιτας για εξω κανενα απο τα δυο.

Τα παραπανω ειναι σε πολυ γενικες γραμμες. Γενικα δε νομιζω πως θα σε βοηθησει ενα ελληνικο ΜΒΑ τη σημερινη εποχη.

ΥΓ. Υπογραμμισα αυτο που υπογραμμισα για να μην πεταχτουνε διαφοροι τυποι που εκαναν το ΜΒΑ τους προ κρισης.

Εμένα πάντως γνωστοί μου λένε ότι το ALBA MBA το εκτιμούν έξω..Θα πήγαινα πάντως να κάνω της ΑΣΟΕΕ Βαγγέλη γιατί και 12000 και όχι 18000 στο άλλο και είναι πανεπιστήμιο ενώ το άλλο όπως είπες κολλέγιο.

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
899
Πόντοι
96
 Καντο εξω το MBA και κατσε εξω αν τα καταφερεις .

Αν θες να παραμεινεις στην Ελλαδα μπορει να κανεις και καποιο MBA Distance Learning απο αγγλικο πανεπιστημιο.

κλπ κλπ κλπ

και η ΕΔΕΕ ειχε παλια ενα καλό

ΥΓ Σε αυτο της Ασοεε καποτε ηθελε ψιλομεσο για να σε δεχθουν

ΥΓ2 και με μια δόση κυνισμου σου λεω οτι αν σκοπευεις να κατσεις στην Ελλάδα ασε τα MBA και φαε τα λεφτα στις γκόμενες . Αντι για ενα αχρηστο παλιοχαρο θα σου μεινουν οι αναμνησεις .

FanisChristo

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2010
Like
6
Πόντοι
6
Εγώ από ότι είδα κατά την παραμονή μου έξω όταν σπούδαζα Αγγλία οι εργοδότες δεν κολλάνε με το ονομα πανεπιστημίου.Δηλαδή αν έχεις MBA της ΑΣΟΕΕ λογίζεται κανονικά ως MBA αφού είναι αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο μιας χώρας και εγκεκριμένο πρόγραμμα από την AMBA..Στο Warwick της Αγγλίας έχει κάπου 30000 ευρώ..Πίστεψέ με τουλάχιστον για τους Άγγλους δεν θα τους καταενθουσιάσει.

Δεν ξέρω για το Βαγγέλη πάντως εγώ το σκέφτομαι σοβαρά όχι τώρα αλλά σε 2 χρόνια περίπου για της ΑΣΟΕΕ το International MBA που ακαδημαικά αναγνωρίζεται παντού και όχι το διατμηματικό MBA που μετα βίας κάποιες επιχειρήσεις εντός συνόρων το δέχονται..17000 ευρώ τουλάχιστον για το ALBA με κάτι ψευτουποτροφίες δηλαδή εκπτώσεις προς όλους λόγω κρίσης είναι πολλά για Ελλάδα και μη πανεπιστημιακό ίδρυμα..Και σιγά μη βοηθούν να μπεις σε δουλειά.Κάνουν κάτι career fairs και καλά μιλάς με εκπροσώπους εταιριών τους δίνεις και κάνα βιογραφικό και εκεί τελειώνει το παραμύθι..

Πάντως MBA έξω σε καλό πανεπιστήμιο όχι κατ ανάγκη κορυφαίο και δεδομένου ότι θαθυσιάσεις μόνο για διδακτρα τουλάχιστον 25000 ευρώ και μαζί με έξοδα διαμονής έτσι άλλες 10000 ευρώ είναι μόνο για γερά πορτοφόλια και πλούσιες οικογένειες..Για κάποιον με έτσι ένα κομπόδεμα στην άκρη δεν αξίζει!!Φίλη στην Αγγλία έκανε τη μαλακία!!Πήρε δάνειο από τράπεζα φοιτητικό και έκανε το MBA στο Imperial και μέχρι στιγμής τρώει άκυρα από εταιρίες.Είναι απελπισμένη γιατί έφτυσε αίμα και έσκασε τόσο χρήμα πιστεύοντας ότι θα ανοιγαν πόρτες κι όμως αλλαγή ουσιαστική δεν είδε.

Επειδή ονειρευομαι να φυγω έξω πάλι και να βρω δουλειά πιστεύω ότι καλύτερο είναι να με λίγη εμπειρία και το International MBA της ΑΣΟΕΕ μαζί με το ACCA που κάνω να μπω σε καμια πολυεθνική και μετα από 3 χρόνια δουλειάς να κάνω αίτηση για την αντίστοιχη εταιρία στο UK

oxi_agapes_mono_sex

Μέλος
Εγγρ.
5 Μαρ 2012
Like
9
Πόντοι
16
τι ΜΒΑ και ΝΒΑ

κανα γνωστο δεν εχεις να σε χωσει καπου?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom