[Βέβαια είχε και θετικά π.χ. φιλελευθεροποίηση και εκδημοκρατισμός του ελληνικού πολιτικού συστήματος και γενικότερεα προοδευτικές και δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στην κοινωνία. Να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη. Σε κάθε τομέα κρίνουμε και πρέπει να είμαστε δίκαιοι.Στην οικονομία αυτό, στην κοινωνία αυτό. Επίσης έκανε το Ε.Σ.Υ. Σωστή πρωτοβουλία, άλλο πως κατάντησε. Αλλά η γενικότερη κατεύθυνση της χώρας δεν ήταν σωστή.]
Aυτο λεω κι εγω..οτι παρα τα τεραστια λαθη γινανε καποια ριζοσπαστικα πραγματα.εγω που ειμαι πλεον 35 χρονων και απαισιοδοξος,πιστευω οτι δεν θα ξαναδουμε καποια γεναια αλλαγη προς το καλυτερο τουλαχιστον με το υπαρχον συστημα.θεωρω οτι κατι τετοιο μπορει να το περασει στον κοσμο μονο ενας ηγετης και εχουμε πολυ σοβαρη ελειψη απο δαυτους...
και να πω και κατι αλλο για μενα πολυ σημαντικο...ο δικοσ μου πεθερος,ιδριτικο στελεχος του πασοκ με εξοριες,με διαβατιρια που δεν του δινανε και τεραστιο αγωνα παυ τον σεβομαι πολυ και που πλεον δεν ξαναψηφιζει γιατι σιχαθηκε,και πολλα χρονια δουλειασ στην γερμανια,ΠΟΤΕ δεν δεχτηκε ρουσφετι και μπροστα μου οταν δημαρχος του προτεινε να τακτοποιησει την κορη του και γυναικα μου,του απαντησε ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ρε,και μηναν ολοι καγκελο!!με μια παρομοια ιστορια και ο πατερας μου αν θελετε κι εγω που δεν δεχτεικα εναν δευτερο μισθο σπιτι μου με ρουσφετι,θελω να πω οτι υπηρξαν και πολυ πασοκτζηδες που στην εποχη της ''παντοδυναμιας'' δεν δεχτηκαμε ρουσφετια,αλλα ψηφιζαμε γιατι πιστευαμε,και μαλλον προδωθηκαμε(και πονεσε)γιατι δεν μενω σε αυτα που γινανε αλλα σε αυτα που επρεπε και μπορουσαν να γινουν....
αυτα