Νέα

Γιωργάκης

• Μέλος που άνοιξε το νήμα palermo
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 30K
  • Εμφανίσεις 751K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Θα οδηγηθει η ελλαδα σε προωρες εκλογες το 2011?

• Ναι

Ψήφοι: 165 36,7%
  • Οχι

Ψήφοι: 108 24,0%
  • Θα χρεωκοπήσουμε

Ψήφοι: 177 39,3%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    450

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
για να καταλαβω καλα εσυ αν ζουσες τοτε και πριν ο κεμαλ αποκτησει την διαβοητη φημη του θα ελεγες στον βενιζελο αιντε ξυπνα ρε λευτερη...γεμισε με οπλα την μικρα ασια.εχεις χρονο...γαμησε τους ασημαντους αγγλους και γαλλους...στα αρχιδια σου.αυτοι δεν νοαιζονται ασχολουντια εμ τον λορενς της αραβιας...χμ...γουαι νοτ μαι ντιαρ?ισως να ησουνα πιο αξυπνος απο τον βενιζελο και να μας εκανες αυτοκρατορια...οκι ντοκι.

Για πες μου ένα παράδειγμα απελευθέρωσης περιοχής στον κόσμο δίχως τη συμμετοχή του ντόπιου πλυθησμού.

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
66
Τώρα κατάλαβα ότι σκέφτεσαι σα 10 χρονο παιδάκι που νομίζει ότι παίζει επιτραπέζιο.  " Να ταν η ελλάδα μεγάλη" του στυλ να μετρήσουμε ποιος την έχει μεγαλύτερη...
Κάθομαι και εγώ και συζητάω...
ελα ντε επρεπε να ηταν μικρη οπως τωρα.τι καθεσαι γραψε μονος σου στο ειπα πριν.μεχρι το πρωι θα εχεις δικιο και το επομενο βραδυ φτου καια ποα την αρχη...μην καθεσαι εμ τα παιδακια οπως εμεις.η πλακα ειναι οτι εσυ μου ζητησεις να σου ποδειξω σου εριξα ενα κατεβατο και απαντησεςε οτι απαντησες :2funny: :2funny:  γουατ εβερ...συνεχισε οτι γραφεις ετσι ειναι.ποιος βενιζελος και αρχιδια.σεβαλιερ φιντελ αιρπορτ...λεμε!!

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
66
Για πες μου ένα παράδειγμα απελευθέρωσης περιοχής στον κόσμο δίχως τη συμμετοχή του ντόπιου πλυθησμού.
ακομα στην απελευθερωση εισαι?τοση ωρα πληκτρολογω επεκταση και μεγαλυτερη ελλαδα.δεν ηταν εκστρατεια απελευθερωσης.ηταν γεοπολιτικο παιχνιδι και το χασαμε.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
ελα ντε επρεπε να ηταν μικρη οπως τωρα.τι καθεσαι γραψε μονος σου στο ειπα πριν.μεχρι το πρωι θα εχεις δικιο και το επομενο βραδυ φτου καια ποα την αρχη...μην καθεσαι εμ τα παιδακια οπως εμεις.η πλακα ειναι οτι εσυ μου ζητησεις να σου ποδειξω σου εριξα ενα κατεβατο και απαντησεςε οτι απαντησες :2funny: :2funny:  γουατ εβερ...συνεχισε οτι γραφεις ετσι ειναι.ποιος βενιζελος και αρχιδια.σεβαλιερ φιντελ αιρπορτ...λεμε!!

Έριξες ένα κατεβατό από γνωστά τσιτάτα και πως θα ήταν η ελλάδα μεγάλη. Όταν σου έχουμε εξηγήσει ότι ήταν απόλυτα λάθος η στρατηγική να γίνει η " ελλάδα μεγάλη" με τον τρόπο που πήγε να γίνει το 1919. Πρέπει να ήταν η μοναδική εκστρατεία που ενώ ξεκίνησε εναντίον κανενός αντιπάλου, τον δημιούργησε η ίδια στην πορεία.

Φυσικά και δεν απαντάς καθόλου στο επιχείρημα πως αν ο ελληνικός στρατός δεν υπήρχε ποιο θα ήταν το πρόβλημα. Θα σκότωναν οι τούρκοι τους έλληνες? Το ότι εκεί υπήρχε ο γαλλικός και ο αγγλικός στρατός και ο κεμάλ ήθελε να στραφεί προς τα εκεί, δλδ στη μέση ανατολή, το αγνόησες. Μετά πως να μιλήσουμε σοβαρά?

Επισκέπτης
Αν σκεφθείτε ότι ο λαός των Εβραίων ,
που επί 2500 χρόνια έτρωγε φάπες από παντού
κατάφερε μετά από 2000+ χρόνια και επέστρεψε στην Ιερουσαλήμ,
νομίζω ότι οι έλληνες που ήταν κοσμοκρατορες για χιλιάδες χρόνια συνολικά
δεν είναι δύσκολο κάποια στιγμή να ξαναπάρουν την Πολη
και να κυριαρχήσουν (και πάλι) στη Μεσόγειο και στον κόσμο.

Δεν είναι κάτι εφικτό για τα επόμενα 20 χρόνια.
Η ιστορία πάντα όμως ξεπερνά τη φαντασία.
Ποιός εβραίος θα πίστευε το 1900 ότι σε 48 χρόνια θα ιδρυόταν Ισραήλ ;;;;;

Για εμάς δεν περασαν άλλωστε 2000+ χρόνια.
Μόνο 560.
Πριν 90 χρόνια ήμασταν στα περίχωρα της Πόλης.
Κάποια άλλη στιγμή στο μέλλον,
θα μπούμε μέσα.

Οι Τούρκοι ;;;
Θα διαγραφούν από την Ιστορία ,
με τον ίδιο τρόπο που κατέλβαν την Πόλη.

Με το μόνο δίκαιο που ισχύει σε διεθνές επίπεδο . _

Επισκέπτης
Αν σκεφθείτε ότι ο λαός των Εβραίων ,
που επί 2500 χρόνια έτρωγε φάπες από παντού
κατάφερε μετά από 2000+ χρόνια και επέστρεψε στην Ιερουσαλήμ,
νομίζω ότι οι έλληνες που ήταν κοσμοκρατορες για χιλιάδες χρόνια συνολικά
δεν είναι δύσκολο κάποια στιγμή να ξαναπάρουν την Πολη
και να κυριαρχήσουν (και πάλι) στη Μεσόγειο και στον κόσμο.

Δεν είναι κάτι εφικτό για τα επόμενα 20 χρόνια.
Η ιστορία πάντα όμως ξεπερνά τη φαντασία.
Ποιός εβραίος θα πίστευε το 1900 ότι σε 48 χρόνια θα ιδρυόταν Ισραήλ ;;;;;

Για εμάς δεν περασαν άλλωστε 2000+ χρόνια.
Μόνο 560.
Πριν 90 χρόνια ήμασταν στα περίχωρα της Πόλης.
Κάποια άλλη στιγμή στο μέλλον,
θα μπούμε μέσα.

Οι Τούρκοι ;;;
Θα διαγραφούν από την Ιστορία ,
με τον ίδιο τρόπο που κατέλβαν την Πόλη.

Με το μόνο δίκαιο που ισχύει σε διεθνές επίπεδο . _
Ότι η ιστορία κάνει κύκλους κάνει,είναι γεγονός,τώρα πότε κ αν θα ξανα έρθει η σειρά της Ελλάδας θα φανεί στο μέλλον.

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
66
Έριξες ένα κατεβατό από γνωστά τσιτάτα και πως θα ήταν η ελλάδα μεγάλη. Όταν σου έχουμε εξηγήσει ότι ήταν απόλυτα λάθος η στρατηγική να γίνει η " ελλάδα μεγάλη" με τον τρόπο που πήγε να γίνει το 1919. Πρέπει να ήταν η μοναδική εκστρατεία που ενώ ξεκίνησε εναντίον κανενός αντιπάλου, τον δημιούργησε η ίδια στην πορεία.

Φυσικά και δεν απαντάς καθόλου στο επιχείρημα πως αν ο ελληνικός στρατός δεν υπήρχε ποιο θα ήταν το πρόβλημα. Θα σκότωναν οι τούρκοι τους έλληνες? Το ότι εκεί υπήρχε ο γαλλικός και ο αγγλικός στρατός και ο κεμάλ ήθελε να στραφεί προς τα εκεί, δλδ στη μέση ανατολή, το αγνόησες. Μετά πως να μιλήσουμε σοβαρά?
εσυ εχεις την ιδεα οτι επεκτατικη πολιτικι δεν μπορουσε η ελαλδα να κανει χωρις την επιθυμια των ντοπιων να προσαρτηοθυν σε ελληνικο κρατος.ε δεν ειναι ετσι ρε μαγκα.τσιτατα η μη δεν ειναι ετσι.παραλιγο να πετυχαιναμε αν δεν εβγαιναν οι βασιλογερμανοφρονες φανατικοι στρατιωτικοι που ηθελαν σαν τον καρατζαφερη να ξαπλωσουν κατω απο την κοκκινη μηλλια αντι αν οχυρωσουν ενα νεο ρκατος με την βοηθεια των τοτε συμμαχων.τι αλλο να γραψω?

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
66
και φυσικα αντιπαλος εν ισχυ δεν υπηρχε εν ισχυ ομως να εξηγουμαστε.ομως η εκστρατεια επρεπε να γινει ξεκινησε καλα εξελιχθηκε τρισαθλια.αυτα γκαις...

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
εσυ εχεις την ιδεα οτι επεκτατικη πολιτικι δεν μπορουσε η ελαλδα να κανει χωρις την επιθυμια των ντοπιων να προσαρτηοθυν σε ελληνικο κρατος.ε δεν ειναι ετσι ρε μαγκα.τσιτατα η μη δεν ειναι ετσι.παραλιγο να πετυχαιναμε αν δεν εβγαιναν οι βασιλογερμανοφρονες φανατικοι στρατιωτικοι που ηθελαν σαν τον καρατζαφερη να ξαπλωσουν κατω απο την κοκκινη μηλλια αντι αν οχυρωσουν ενα νεο ρκατος με την βοηθεια των τοτε συμμαχων.τι αλλο να γραψω?

Γράφεις κομματικά- ιδεολογικά. Φαίνεται αυτό. Εμένα στα παπάρια μου και ο βενιζέλος και ο βασιλιάς, εξάλλου ο βενιζέλος δεν ήταν αντι-βασιλικός από ιδεολογία, αλλά μια προσωπική κόντρα ήταν.

Οι χώρες δεν είναι λάστιχα . Όποτε γουστάρουμε τις τραβάμε και μεγαλώνουν και όποτε γουστάρουμε τις μικραίνουμε. Παίρνουμε υπόψη μας πολλά στοιχεία. Πρώτον τι μπορείς να κάνεις.

Δεύτερον κατά πόσο ωφελείσαι. Πήγε και έκανε η ελλάδα εκστρατεία σε μέρος με κενό εξουσίας. Το αποτέλεσμα, συσπειρωσε τα τουρκικά υπολείματα και με την αναδιοργάνωση των τούρκων , τους έστρεψε εναντίον της. Δε χρειαζόταν.

Οι τούρκοι εκείνη την περίοδο ήθελαν να απελευθερωθούν από τους άγγλους τους γάλλους. Και να πάρουν τα εδάφη που τους είχαν πάρει στη μέση ανατολή, που είχαν και ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ.

ο ελληνικός πλυθησμός ούτως ή άλλως μόνος του έπαιζε μπάλα τότε εκεί. Αν ήθελε ανά πάσα ώρα γινόταν ανεξάρτητος ή ενωνόταν με την Ελλάδα. Η τουρκία έπειτα από την ήττα του 18, και πόλεμο με άγγλους και γάλλους στη μέση ανατολή απλά δε θα κανε τίποτα. Δε θα μπορούσε να κάνει. Στη χειρότερη των περιπτώσεων θα χαμε έναν συμπαγή και ισχυρό ελληνικό πλυθησμό σε ένα αδύναμο τουρκικό κράτους και τα δύο κράτη δε θα χαν και ιδιαίτερα κακές σχέσεις μεταξύ τους.

Αυτά και κουράστηκα.

Επισκέπτης
ομως η εκστρατεια επρεπε να γινει ξεκινησε καλα εξελιχθηκε τρισαθλια.αυτα γκαις...

Οσο άθλια κι αν πήγε,
είναι λίγο περίεργο ,
ο στερημένος , κουρασμένος , πεινασμένος , άθλιος ,
στρατός να ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕΙ ΛΙΓΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ , ΣΤΟ ΚΑΛΕ ΓΚΡΟΤΟ
και λίγες μέρες μετά και λίγα χλμ
να ηττηθεί.

Δεν μπορεί τόσο απότομα,
να άλλαξαν όλα ...

κάτι βρωμάει ....

αλλά με τόσους "αγίους" και "εθνάρχες"
θα αργήσει να βγεί στη φόρα η βρώμα ....

πρέπει η μεγάλη μάζα
να κατεβάσει τις εικόνες των αγίων
και να μπορέσει ψυχρά, αντικειμενικά και ρεαλιστικά
να δει το τι έγινε ...

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
66
Οσο άθλια κι αν πήγε,
είναι λίγο περίεργο ,
ο στερημένος , κουρασμένος , πεινασμένος , άθλιος ,
στρατός να ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕΙ ΛΙΓΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ , ΣΤΟ ΚΑΛΕ ΓΚΡΟΤΟ
και λίγες μέρες μετά και λίγα χλμ
να ηττηθεί.

Δεν μπορεί τόσο απότομα,
να άλλαξαν όλα ...

κάτι βρωμάει ....

αλλά με τόσους "αγίους" και "εθνάρχες"
θα αργήσει να βγεί στη φόρα η βρώμα ....

πρέπει η μεγάλη μάζα
να κατεβάσει τις εικόνες των αγίων
και να μπορέσει ψυχρά, αντικειμενικά και ρεαλιστικά
να δει το τι έγινε ...
εσυ συνεχισε την πορεια σου.με τον σεζαρ φιντελ μπορει να ειχαμε διαφωνια και να τον θεωρω ισχυρογνωμων μεχρι εκει που δνε παιρνει αλλα ειναι προσγειωμενος μορφωμενος και δεν εχει πιστεψει ακομα στις ιπταμενες σφαιρες του ξανθου γενους που θα σωσουν την ελλαδα απο την εξοδο της απο την ευρωζωνη.

Επισκέπτης
δεν εχει πιστεψει ακομα στις ιπταμενες σφαιρες του ξανθου γενους που θα σωσουν την ελλαδα απο την εξοδο της απο την ευρωζωνη.

Αυτές τις μαλακίες τις λένε κάτι αναρχοαυτόνομες πούστρες των Εξαρχείων
που ξέρουν τα πάντα , εκτός από τον πατέρα τους.
Εκτος κι αν έχεις διαβάσει κανέναν να γράφει τέτοιες μαλακίες
να μου τον υποδείξεις και εμένα.

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
66
Γράφεις κομματικά- ιδεολογικά. Φαίνεται αυτό. Εμένα στα παπάρια μου και ο βενιζέλος και ο βασιλιάς, εξάλλου ο βενιζέλος δεν ήταν αντι-βασιλικός από ιδεολογία, αλλά μια προσωπική κόντρα ήταν.

Οι χώρες δεν είναι λάστιχα . Όποτε γουστάρουμε τις τραβάμε και μεγαλώνουν και όποτε γουστάρουμε τις μικραίνουμε. Παίρνουμε υπόψη μας πολλά στοιχεία. Πρώτον τι μπορείς να κάνεις.

Δεύτερον κατά πόσο ωφελείσαι. Πήγε και έκανε η ελλάδα εκστρατεία σε μέρος με κενό εξουσίας. Το αποτέλεσμα, συσπειρωσε τα τουρκικά υπολείματα και με την αναδιοργάνωση των τούρκων , τους έστρεψε εναντίον της. Δε χρειαζόταν.

Οι τούρκοι εκείνη την περίοδο ήθελαν να απελευθερωθούν από τους άγγλους τους γάλλους. Και να πάρουν τα εδάφη που τους είχαν πάρει στη μέση ανατολή, που είχαν και ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ.

ο ελληνικός πλυθησμός ούτως ή άλλως μόνος του έπαιζε μπάλα τότε εκεί. Αν ήθελε ανά πάσα ώρα γινόταν ανεξάρτητος ή ενωνόταν με την Ελλάδα. Η τουρκία έπειτα από την ήττα του 18, και πόλεμο με άγγλους και γάλλους στη μέση ανατολή απλά δε θα κανε τίποτα. Δε θα μπορούσε να κάνει. Στη χειρότερη των περιπτώσεων θα χαμε έναν συμπαγή και ισχυρό ελληνικό πλυθησμό σε ένα αδύναμο τουρκικό κράτους και τα δύο κράτη δε θα χαν και ιδιαίτερα κακές σχέσεις μεταξύ τους.

Αυτά και κουράστηκα.
εγω γραφω με βαση τα γεγονοτα.στα αρχδια σου βενιζελος και βασιλιας?δεν καθοριζες εσυ την μοιρα της ελλαδας τοτε.αυτοι την καθοριζαν.και ποια θα ητνα η χειροτερη η η καλυτερη περιπτωση σταματα να προσπαθεις να το προσεγγισεςι.ας μεινουμε σε αυτ απου εγιναν και να παρουμε το μαθημα μας.δεν διαφωνω ως προς το πετρελαιο και τη μεση ανατολη.πλατιαζεις πολυ παντως.ας γραφεις σε αρκετα αληθειες.εγω απο την αρχη ενα πραγμα γραφω.επρεπε να γινει ξεκινησε καλα και τα κανανε μουσκεμα αυτοι που κερδισαν τις εκλογες.αυτα τα τρια πραγματα μονο.εσυ το πηγες πολυυυ μακρια.οχι οτι δεν εχουν ισχυ αυτα αλλα χανεται το νοημα οτνα πλατιαζουμε τοσο.

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
66
Αυτές τις μαλακίες τις λένε κάτι αναρχοαυτόνομες πούστρες των Εξαρχείων
που ξέρουν τα πάντα , εκτός από τον πατέρα τους.
Εκτος κι αν έχεις διαβάσει κανέναν να γράφει τέτοιες μαλακίες
να μου τον υποδείξεις και εμένα.
χαχα φαση γουσταρωωω...κοιτα να δεις που το εγραψα για πλακα και βγαινει αληθινο.πιστευεις στις σφαιρες του πουτιν σε μυστικη τεχνολογια κλεμενη απο διαστημα και την τρυπα στην ερημο τακ-λακη33-μακ-καν?εκει που εκλεισε την τρυπα του διαβολου ο μεγας αλεξανδρος?για να μην βγει οξω και μας βγαλει απο το ευρω και μας γυρισει στη δραχμη?λες?δεν κανω πλακα τωρα σοβαρα ρωταω...λεμε τωρα...

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Επίσης ένας πόλεμος έχει κόστος σε ανθρώπους, πόρους κλπ. Θα μπορούσε αντί της απόβασης στην Ιωνία, να είχε γίνει κατάκτηση της ανατολικής θράκης, της ίμβρου της τενέδου και της βορείου ηπείρου. Πολύ πιο ρεαλιστικά εγχειρήματα. Και οι λοιποί πόροι που σπαταλήθηκαν στη μικρασιατική εκστρατεία να δοθούν για την ανασυγκρότηση της χώρας που δεν ήταν και ηττημένη.

Από τη μία θα είχαμε ένα κράτος που θα είχε επεκταθεί εδαφικά, θα είχε όλο το αιγαίο, θα ήταν νικητής και θα είχε ξανασταθεί στα πόδια του. Και ένα άλλο που ακόμη δεν θα είχε συνέλθει από την ήττα του 18 και θα τρωγόταν με άγγλους και γάλλους στις ερήμους της μέσης ανατολής. Και εντός του με ισχυρό και συμπαγές ελληνικό στοιχείο. Κατά πόσο λοιπόν θα μπορούσε να απειληθεί σοβαρά το ελληνικό στοιχείο?

Ειλικρινά ήταν τόσο αδύνατο να πραγματοποιηθεί αυτό το σενάριο? Και ήταν τόσο αναγκαία η απόβαση στην μικρά ασία ??

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
εγω γραφω με βαση τα γεγονοτα.στα αρχδια σου βενιζελος και βασιλιας?δεν καθοριζες εσυ την μοιρα της ελλαδας τοτε.αυτοι την καθοριζαν.και ποια θα ητνα η χειροτερη η η καλυτερη περιπτωση σταματα να προσπαθεις να το προσεγγισεςι.ας μεινουμε σε αυτ απου εγιναν και να παρουμε το μαθημα μας.δεν διαφωνω ως προς το πετρελαιο και τη μεση ανατολη.πλατιαζεις πολυ παντως.ας γραφεις σε αρκετα αληθειες.εγω απο την αρχη ενα πραγμα γραφω.επρεπε να γινει ξεκινησε καλα και τα κανανε μουσκεμα αυτοι που κερδισαν τις εκλογες.αυτα τα τρια πραγματα μονο.εσυ το πηγες πολυυυ μακρια.οχι οτι δεν εχουν ισχυ αυτα αλλα χανεται το νοημα οτνα πλατιαζουμε τοσο.

δε καθορίζω εγώ αλλά εγώ ( εσύ όλοι) τα τρώμε στη μάπα. Δε θα κρίνουμε κιόλας. Δε κατάλαβα δηλαδή αυτό το σκεπτικό. Δηλαδή όλα λίαν καλώς τα έκαναν οι άγιοι, οι θεοί? Μη τους κατακρίνουμε?

Επισκέπτης
ξεκινησε καλα και τα κανανε μουσκεμα αυτοι που κερδισαν τις εκλογες.αυτα τα τρια πραγματα μονο.

Aυτά τα γράφει η "επίσημη" σχολική ιστορία.
Δεν είναι αληθή όμως.
Αν είναι , βρες τι άλλαξε μετά τις εκλογές , ως προς την εκστρατεία.
Απέσυραν οι "σύμμαχοι" μας στρατό που μας ενίσχυε;; Δεν είχαν στείλει ούτε έναν.
Μας αρνήθηκαν δάνειο που είχαν υποσχεθεί;; Δεν είχαν υποσχεθεί ούτε μία δραχμή.
Δεν μας έδωσαν όπλα που είχαν υποσχεθεί;; Μα είχαν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα μας έδιναν ουτε μια σφαίρα. Όσο για το αν μπορούσε να κρατηθεί η ζώνη της Σμύρνης,
χωρίς επέκταση , ειδικοί σε θέματα στρατηγικής (π.χ. αμερικάνικες μελέτες στρατιωτικών του west point) αναφέρουν ότι , υποστηρίζουν ότι ήταν αδύνατο και νομοτελειακά θα έπρεπε οι έλληνες να επεκταθούν.

οπότε οι ισχυρισμοί της "επίσημης" ιστορίας , ανατρέπονται.

Επισκέπτης
πιστευεις στις σφαιρες του πουτιν σε μυστικη τεχνολογια κλεμενη απο διαστημα και την τρυπα στην ερημο τακ-λακη33-μακ-καν?εκει που εκλεισε την τρυπα του διαβολου ο μεγας αλεξανδρος?για να μην βγει οξω και μας βγαλει απο το ευρω και μας γυρισει στη δραχμη?

Έχω γράψει εγώ κάτι τέτοιο;;;;
Γιατί με ρωτάς ;;
Αν υποστηρίζει κάποιος ότι έχω γράψει τέτοιες μαλακίες,
ας βάλει λινκ.
Διαφορετικά , αν με συσχετίζει με τέτοιες μαλακίες,
χωρίς να βάζει λίνκ ΓΑΜΙΕΤΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ.
Όπως όλοι οι ψεύτες και συκοφάντες.

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
66
Επίσης ένας πόλεμος έχει κόστος σε ανθρώπους, πόρους κλπ. Θα μπορούσε αντί της απόβασης στην Ιωνία, να είχε γίνει κατάκτηση της ανατολικής θράκης, της ίμβρου της τενέδου και της βορείου ηπείρου. Πολύ πιο ρεαλιστικά εγχειρήματα. Και οι λοιποί πόροι που σπαταλήθηκαν στη μικρασιατική εκστρατεία να δοθούν για την ανασυγκρότηση της χώρας που δεν ήταν και ηττημένη.

Από τη μία θα είχαμε ένα κράτος που θα είχε επεκταθεί εδαφικά, θα είχε όλο το αιγαίο, θα ήταν νικητής και θα είχε ξανασταθεί στα πόδια του. Και ένα άλλο που ακόμη δεν θα είχε συνέλθει από την ήττα του 18 και θα τρωγόταν με άγγλους και γάλλους στις ερήμους της μέσης ανατολής. Και εντός του με ισχυρό και συμπαγές ελληνικό στοιχείο. Κατά πόσο λοιπόν θα μπορούσε να απειληθεί σοβαρά το ελληνικό στοιχείο?

Ειλικρινά ήταν τόσο αδύνατο να πραγματοποιηθεί αυτό το σενάριο? Και ήταν τόσο αναγκαία η απόβαση στην μικρά ασία ??
ειδες που μιλας υποθετικα?πριν την εκστρατεια τα συνορα της ελλαδας ηταν λιγο μικροτερα απο τα σημερινα.αυτο δεν σημαινει οτι ηταν λαθος που ξεκινησε.ερωτησεις κανεις αν και ρητορικες με νοημα ωφειλω να παραδεχθω.δεν μπορουν ομως να απαντηθουν γιατι δεν ξερεις αν ετσι θα ηταν καλυτερα τα πραγματα.σε 3 πραγματα συμφωνω.επρεπε να γινει ξεκινησε καλα και τα κανανε μουσκεμα αυτοι που ανεφερα.και μην ξεχνας οτι απο θρακη δνε πηγε γιατι τον βοσπορο τον ηθελαν ολοι μα ολοι.οποτε εξυπνα ο βενιζελος ας παω απο εκει που εχω θα εχω τις λιγοτερες αντιδρασεις μιας και δεν ειμαι δυναμη οπως η γαλλια αγγλια κ.ο.κ.

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
66
Aυτά τα γράφει η "επίσημη" σχολική ιστορία.

η οποια ειναι ψευτικη πουλημενη στους εβραιομασονους να υποθεσω...ε εγω την πιοστευω λιγουλακι ο καημενος...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom