Νέα

Γιάννης Βαρουφάκης - The Show Must Go On!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα stratos26
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 64K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.679
Πόντοι
5.506
Οι φανατικοί προσωπολάτρες, όπως εσύ, δεν θα καταλάβουν ένα επιχείρημα ακόμη κι'αν έρθει και τους κουτουλήσει κατάμουτρα. Είναι σα να μου λες να πάρω στην εκπομπή του Τσουκαλά και να του επιχειρηματολογήσω γιατί κάποια άλλη ομάδα εκτός του Ολυμπιακού παίζει καλύτερη μπάλα και αξίζει το πρωτάθλημα.

Εδώ δεν έχουν καταλάβει ΠΟΙΟΙ μας "κυβερνούν" ακόμα, περιμένεις να καταλάβουν τον άνθρωπο που από μικρό παιδί αποφάσισε να γράφει το Γιάννης με ΕΝΑ Ν για να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους Γιάννηδες;

1970

Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
344
Πόντοι
21
Για όσους είναι της αγοράς, το βιογραφικό δε λέει και πολλά. Νομπελίστες έχουν πολύ πιο σεμνα βιογραφικά απο τους διάφορους κλόουν που προσπαθουν να πουλήσουν την πραμάτεια τους. Οσο για το βίντεο, μη μου δίνεις τον τσομσκυ να χαρείς. Μυρίζει αριστερίλα απο μακριά και είναι στο ίδιο κύκλωμα προώθησης με τον κλόουν.
Οι νομπελίστες Κρούγκμαν, Στίγκλιτς σου κάνουν. Ο Munchau των FT και της πιάτσας που έγραψε ότι "Το δεύτερο μάθημα από αυτό το επεισόδιο είναι ότι χρειάζεσαι ένα Plan B. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης είχε σχέδια να εισάγει ένα σύστημα παράλληλων πληρωμών που θα επέτρεπε στην Ελλάδα να κηρύξει στάση πληρωμών επί του χρέους της, παραμένοντας επίσημα μέλος της ευρωζώνης. Ηταν ένα τολμηρό σχέδιο και κατά τη γνώμη μου θα είχε καλύτερα αποτελέσματα από τη συνθηκολόγηση", σου κάνει; Λυπάμαι, που δεν έχω κάτι σε πνευματικούς κολοσούς τύπου Ντάισελμπλουμ. Αν μιλούσαμε για Βενιζέλους,Στουρνάρες κλπ και το συνάφι τους κάτι θα είχα. Αλλά δεν θα είχα από νομπελίστες και σημαντικές προσωπικότητες. Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα στη ζωή.

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.679
Πόντοι
5.506
Όλα τα επιχειρήματα για τον Βαρουφάκη είναι σωστά, γιατί ο καθένας το βλέπει από τη δική του τη μεριά.
Οι μεν τον βλέπουν ως έναν διανοούμενο αριστερό καθηγητή πανεπιστημίου με διεθνή εμβέλεια.
Οι δε τον βλέπουν ως έναν ανεύθυνο υπουργό που χρέωσε 80δις την ελληνική οικονομία με αυθαιρεσίες και αυτοσχεδιασμούς.
Και οι μεν και οι δε έχουν δίκιο.
Σπάνια ένας καλός επιστήμων είναι ταυτόχρονα καλός μάνατζερ.

Και αυτό κατα μια έννοια είναι σωστό. Συνήθως οι επιστήμονες τρελαίνονται μέσα από την επιστήμη τους και χάνονται μέσα σε αυτή. Ειδικά αυτοί των αριθμών.

Πότε ένας καλός επιστήμων δεν ειναι καλός μάνατζερ.

1965neo

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουν 2008
Like
185
Πόντοι
1
Όλα τα επιχειρήματα για τον Βαρουφάκη είναι σωστά, γιατί ο καθένας το βλέπει από τη δική του τη μεριά.
Οι μεν τον βλέπουν ως έναν διανοούμενο αριστερό καθηγητή πανεπιστημίου με διεθνή εμβέλεια.
Οι δε τον βλέπουν ως έναν ανεύθυνο υπουργό που χρέωσε 80δις την ελληνική οικονομία με αυθαιρεσίες και αυτοσχεδιασμούς.
Και οι μεν και οι δε έχουν δίκιο.
Σπάνια ένας καλός επιστήμων είναι ταυτόχρονα καλός μάνατζερ.
Μονο στην Ελλάδα συμβαίνει να έχει δίκιο αυτός που χρεώνει 80 δις

1970

Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
344
Πόντοι
21
Δεν ξέρω σε ποιο απο όλα τα μαγαζία είναι υπάλληλος. Νομίζω στο μαγαζι ασοεε. Δεν είμαι σε θέση να ξέρω που βαράει ένσημα.
Δεν με εκπλήσσει ούτε η άγνοιά σου και η κοτσάνα σχετικά με Βαρουφάκη-ΑΣΟΕΕ ούτε ότι θεωρείς τα πανεπιστήμια "μαγαζιά", αφού είναι προφανές ότι δεν έχεις περάσει ούτε από έξω.

1970

Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
344
Πόντοι
21
Οι φανατικοί προσωπολάτρες, όπως εσύ, δεν θα καταλάβουν ένα επιχείρημα ακόμη κι'αν έρθει και τους κουτουλήσει κατάμουτρα. Είναι σα να μου λες να πάρω στην εκπομπή του Τσουκαλά και να του επιχειρηματολογήσω γιατί κάποια άλλη ομάδα εκτός του Ολυμπιακού παίζει καλύτερη μπάλα και αξίζει το πρωτάθλημα.
Δεν είμαι προσωπολάτρης. Παρέθεσα επιχειρήματα τρίτων. Εσύ δεν είπες κανένα επιχείρημα πέρα από την παλλόμενη δεξιά σου χείρα.

1970

Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
344
Πόντοι
21
Και αυτό κατα μια έννοια είναι σωστό. Συνήθως οι επιστήμονες τρελαίνονται μέσα από την επιστήμη τους και χάνονται μέσα σε αυτή. Ειδικά αυτοί των αριθμών.

Πότε ένας καλός επιστήμων δεν ειναι καλός μάνατζερ.
Δεν ξέρω για μάνατζερ, αλλά εδώ μιλάμε για καλούς πολιτικούς.

Εγγρ.
18 Σεπ 2014
Κριτικές
12
Like
808
Πόντοι
326
Το πλαν β,για να καταλαβω ηταν να κρατησουν οι συριζαιοι τα ευρω για την παρτη τους (πολλα τα εβγαλαν κι εξω πριν τα καπιταλ κοντρολς) και να μοιρασουν στο ποπολο κουπόνια?

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
3.408
Πόντοι
786

Δεν είναι επιστημονικά δυνατό να υπολογιστεί. 16 περίπου δις απώλεια assets στο χρηματιστήριο και 4.5 δις ανακεφαλαίωση τραπεζών είναι τα χειροπιαστά αν θυμάμαι καλά. Αν χάναμε 100 δις ζωντανό χρήμα σε έξη μήνες από οικονομία των 180 δις Ευρώ το χρόνο σίγουρα θα είχαμε ζήσει πολύ πιο χοντρά σκηνικά. Προφανώς κάνουν σούμα αξιών, καταθέσεων, δανεισμού, και επενδύσεων, σε μεγαλύτερη διάρκεια χρόνου αν δεν είχε διακοπεί η προγραμματική ομαλότητα βάση βέλτιστων εκτιμήσεων. Θα κλείναμε το πρόγραμμα χωρίς άλλα δάνεια και μέτρα π.χ.; Δεν θα το μάθουμε στα αλήθεια ποτέ, γιατί ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω, μόνο σενάρια.

1970

Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
344
Πόντοι
21
Το πλαν β,για να καταλαβω ηταν να κρατησουν οι συριζαιοι τα ευρω για την παρτη τους (πολλα τα εβγαλαν κι εξω πριν τα καπιταλ κοντρολς) και να μοιρασουν στο ποπολο κουπόνια?
Λάθος σου έδωσαν να καταλάβεις. Το Plan X ήταν ένα σχέδιο στην ουσία συμψηφισμού απαιτήσεων μεταξύ δημοσιου και ιδιωτών με σκοπό την παροχή ρευστότητας στην οικονομία χωρίς την ανάγκη χορήγησης ρευστού από την ΕΚΤ για όσο καιρό χρειαζόταν, ώστε να επιτευχθεί μια βιώσιμη συμφωνία

Εγγρ.
18 Σεπ 2014
Κριτικές
12
Like
808
Πόντοι
326
Λάθος σου έδωσαν να καταλάβεις. Το Plan X ήταν ένα σχέδιο στην ουσία συμψηφισμού απαιτήσεων μεταξύ δημοσιου και ιδιωτών με σκοπό την παροχή ρευστότητας στην οικονομία χωρίς την ανάγκη χορήγησης ρευστού από την ΕΚΤ για όσο καιρό χρειαζόταν, ώστε να επιτευχθεί μια βιώσιμη συμφωνία

Ναι θα πληρωνε το κρατος τους δυ και τις εγχωριες υποχρεώσεις του με κουπόνια, χαρτινα η ψηφιακα και θα τα δεχοταν σαν πληρωμη. Ποια θα ηταν η ισοτιμια με το ευρω και ποσος ο πληθωρισμος σε σχεση με το ευρω, θα μας πει ο βαρουφακης?

metalfun

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Κριτικές
2
Like
22
Πόντοι
16
Ναι θα πληρωνε το κρατος τους δυ και τις εγχωριες υποχρεώσεις του με κουπόνια, χαρτινα η ψηφιακα και θα τα δεχοταν σαν πληρωμη. Ποια θα ηταν η ισοτιμια με το ευρω και ποσος ο πληθωρισμος σε σχεση με το ευρω, θα μας πει ο βαρουφακης?
Και οι ΔΥ πως θα πλήρωναν την αγορά (που ισχυρίζονται ότι μόνο αυτοί στηρίζουν)? Με κουπόνια και κωλόχαρτα. Και ποιο super market θα δεχόταν??

Εγγρ.
18 Σεπ 2014
Κριτικές
12
Like
808
Πόντοι
326
Και οι ΔΥ πως θα πλήρωναν την αγορά (που ισχυρίζονται ότι μόνο αυτοί στηρίζουν)? Με κουπόνια και κωλόχαρτα. Και ποιο super market θα δεχόταν??

Θα ηταν υποχρεωμένοι ολοι να τα δεχτουν αφου τα δεχοταν το κρατος. Απλα θα υπηρχε τιμη σε ευρω κα τιμη σε τσιπροκουπονια η οποια θα αλλαζε συνεχεια. Τα ευρω θα ανταλλασονταν στη μαυρη αγορα όπως στο πρωην ανατολικο μπλοκ. Η αξια του τσιπροκουπονιου θα κατερεε αφου το μονο που θα το στηριζε θα ηταν  η καραφλα του βαρουφακη.

Εχεις δει ελληνικες ταινιες παλιες, του 50  που ότι ειχε πραγματικη αξια αποτιμουνταν σε χρυσες λιρες? Φαντασου κατι τετοιο...

1970

Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
344
Πόντοι
21
Μα δεν μιλάμε για παράλληλο νόμισμα, για ποια ισοτιμία μιλάς;;;;

Εγγρ.
18 Σεπ 2014
Κριτικές
12
Like
808
Πόντοι
326
Μα δεν μιλάμε για παράλληλο νόμισμα, για ποια ισοτιμία μιλάς;;;;

Φιλε μου τι θα εκφραζαν οι καταθεσεις του βαρουφακη στους λογαριασμούς του κοσμου? Φανταστικα ευρω που δεν υπηρχε αντιστοιχια σε νομισμα? Ποσα που δε θα μπορουσαν να σηκωσουν. Ποιος θα δεχοταν  να πουλησει κατι αξιας και να εισπραξει ψηφιακα τσιπροευρω που μονο στην Ελλαδα θα εχαν την οποια αξια? Οι εισαγογικες εταιριες με ψηφιακα τσιπροευρω θα εκαναν εισαγωγες?

1970

Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
344
Πόντοι
21
για τι μιλαμε ρε μαστορα;
Για παράλληλο σύστημα πληρωμών, στην ουσία συμψηφισμού μεταξύ απαιτήσεων δημοσίου κα ιδιωτών που θα εξασφάλιζε ρευστότητα στη Χώρα. Πόσες φορές πρέπει να το πει κανείς;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom