Νέα

Γιάννης Μπέζος vs Λάκη Λαζοπούλου

• Μέλος που άνοιξε το νήμα petroskonstantinou17
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 576
  • Εμφανίσεις 26K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Εγγρ.
21 Αυγ 2010
Like
5
Πόντοι
66
www.megatv.com/proinomou/default.asp?catid=24393&subid=2&pubid=28126895#toppage]http://www.megatv.com/proinomou/default.asp?catid=24393&subid=2&pubid=28126895#toppage[/url]

Εξ αφορμής τις πρόσφατες δηλώσεις του Γιάννη Μπέζου σε πρωινή εκπομπή, καλό είναι να αναφερθούμε σε δύο ηθοποιούς της ίδιας γενιάς, αυτής που ονομάζουμε γενιάς του πολυτεχνείου. Γιάννης Μπέζος και Λάκης Λαζόπουλος.

-Γεννηθέντες και οι δύο το 1956.

-Βίοι εντελώς αντίθετοι. Ο πρώτος υπηρέτησε κανονικά και μάλιστα ως έφεδρος αξιωματικός του πυροβολικού. Αντίθετα, ο πολύς Λάκης Λαζόπουλος, ανήκει στην συνομοταξία των αστράτευτων.

-Το σύστημα σπρώχνει με χίλια τον δεύτερο. Υπερπροβολή του πολλές φορές χυδαίου χιούμορ και της αμφιβόλου ποιότητας σάτυρας. Ο πρώτος, αντίθετα, με την σοβαρότητα και την υπευθυνότητά του παραδίδει μαθήματα του πως πρέπει να είναι ο ηθοποιός.

-Ο δεύτερος χαιδεύει τα αυτιά της μάζας, γίνεται αρεστός με την υποστήριξη κάθε πράξεως, όργιλης αντίδρασης, που πολλές φορές γίνεται χωρίς σκοπό, αλλά και χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για το κατάντημά μας. Ο πρώτος, ομιλεί σπάνια και δεν συμμερίζεται την "αριστερής" νοοτροπίας αντίληψη ότι ο λαός "αθωώνεται" για την πορεία του. Μοιάζει εκκεντρικός, αφ' υψηλού, αλλά έχει σοβαρές και υπεύθυνες απόψεις για τα κοινωνικά ζητήματα.

-Ο Λαζόπουλος είναι γνωστός για τις κόντρες του με άλλους ηθοποιούς, κόντρες οι οποίες φυσικά οφείλονται σε εκείνον. Την δεκαετία του '80 τα έβαλε με την αείμνηστη Αλίκη Βουγιουκλάκη. Η πανέξυπνη Αλίκη, με πολιτική αφόπλισε τον λόγο του, όμως αυτός κέρδισε σκανδαλώδη προβολή. Τα τελευταία χρόνια καταφέρεται επί μονίμου βάσεως εναντίον συγκεκριμένων προσώπων όπως η Ντενίση ή ο Πρέκας.Αντίθετα ο Γιάννης Μπέζος, "ποιεί ήθος" κυριολεκτικά, μιλάει με το έργο του, δεν χαιδεύει αυτιά δεν κρύβεται πίσω από φθηνή σάτυρα.

Δεν γνωρίζω τις προσωπικές σχέσεις των δύο ηθοποιών, όμως λόγω των χαρακτήρων που βλέπω ότι έχουν, μάλλον δεν είναι και οι καλύτερες.

Απλά έκανα την αντιπαραβολή για να βλέπουμε ποιους προωθεί η αριστερά.

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
1.443
Πόντοι
566
Να δεις που θα τον πούνε φασίστα, τον καίει το έφεδρος αξιωματικός του πυροβολικού....
Πάντως θυμάμαι την περίπτωση της στρατεύσεως του Λάκη, ήταν στα τέλη του 88-89 νομίζω, παρουσίασε χαρτί με "ψυχολογικά προβλήματα", επείδη όμως τον εστειλαν σε στρατιωτικό ψυχίατρο, είχε δηλώσει πως τον καταδιώκει το ΠΑΣΟΚ...

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
34
Πόντοι
166
ο μπεζος ειναι ιδιος ο αυλωνιτης..φοβερος ηθοποιος που μπορει να σε κανει να γελασεις και να κλαψεις..

ο αλλος ειναι τηλεπροιον..οχι ηθοποιος..

stifler19901990

Σεβαστός
Εγγρ.
29 Σεπ 2009
Κριτικές
25
Like
12
Πόντοι
1.225
Πρωτον δεν ειναι καθολου μεμπτο ν μην παει καποιος στρατο.. αντιθετα μαγκια τ να γλιτωσει αυτη τη μαλακια.. δευτερον το οτι ειναι καλος ο ενας δεν σημαινει οτι ειναι κακος ο αλλος.. και οι 2 ειναι κορυφαιοι.. τελος ειναι χρεος των καλλιτεχνων να μην σωπαινουν στα κοινωνικα ζητηματα.. αυτα

OP
OP
petroskonstantinou17
Εγγρ.
21 Αυγ 2010
Like
5
Πόντοι
66
Να δεις που θα τον πούνε φασίστα, τον καίει το έφεδρος αξιωματικός του πυροβολικού....
Πάντως θυμάμαι την περίπτωση της στρατεύσεως του Λάκη, ήταν στα τέλη του 88-89 νομίζω, παρουσίασε χαρτί με "ψυχολογικά προβλήματα", επείδη όμως τον εστειλαν σε στρατιωτικό ψυχίατρο, είχε δηλώσει πως τον καταδιώκει το ΠΑΣΟΚ...

Η συνέντευξη που είχε δώσει ο κ. Μπέζος στον Αθήνα 98,4, στην εκπομπή "Το πρόσωπο της εβδομάδας", η οποία μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση.

Την εκπομπή μπορείτε να την ακούσετε στη σελίδα www.athina984.gr/audio/program/19043?page=2]http://www.athina984.gr/audio/program/19043?page=2[/url] είναι η έβδομη στη σειρά (μπορείτε να την ακούσετε από τη σελίδα αυτή απευθείας ή να την αποθηκεύσετε πατώντας το "Download audio file" και να την ακούσετε στο δικό σας player.

Το Μπέζο τον συμπαθούσα και πριν, αλλά μετά από αυτή την εκπομπή πραγματικά τον θαυμάζω. Σταχυολογώ πιο κάτω ορισμένες από τις βασικές του σκέψεις, οι οποίες σε αρκετούς από εμάς μπορεί να φαίνονται λογικές, όμως δεν ακούγονται εύκολα στο δημόσιο λόγο.

Επίσης, να έχετε υπ' όψιν πως η εκπομπή ηχογραφήθηκε αρχές Μαρτίου. Είναι η εποχή της κατάληψης στη "Υπατία", της δολοφονίας των αστυνομικών στο Ρέντη και της έναρξης των γεγονότων στη Λιβυή. Αν και μόνο 8 μήνες πριν, φαίνονται πολύ πιο μακρινά...

Για την άποψη πως οι πολιτικοί είναι το ίδιο, κλέφτες κ.λ.

Δεν το πιστεύω, είναι διαδεδομένο γιατί είναι εύκολο, χαϊδολογάει τα αυτιά του κόσμου. Οι πολιτικοί είναι άνθρωποι από εμάς, τους εκλέγουμε κι αυτό είναι ένα πολύ κομβικό σημείο που δεν το κουβεντιάζουμε πολύ συχνά, απαλλάσουμε συχνά το λαό από τις ευθύνες του(...) Δεν πιστεύω πως ο λαός έχει πάντα δίκιο, πρέπει να έχει την ευθύνη της ψήφου και της επιλογής του. Δεν είναι ολιγαρχικό το καθεστώς, είναι μια κοινοβουλευτική αστική δημοκρατία (...) Πρέπει να δικαιολογούμε την ψήφο μας, δεν μπορεί να αποφασίζουμε για κάτι και την επόμενη μέρα να αρχίζουμε το βρίσιμο...

Για την αριστερά

Όλοι οι Έλληνες είναι αριστεροί, δεν υπάρχει Έλληνας που να είναι συντηρητικός (...) Ψηφίζουν άλλον για να κυβερνά κι άλλον για να φωνάζει. Μπορεί να μην επιθυμούν βαθιά μέσα τους αυτόν που θα κυβερνήσει, αλλά αυτόν που φωνάζει, συνήθως δεν του έχουν ιδιαίτερη εμπιστοσύνη...

Για τις κυβερνήσεις συνεργασίας

Πολλές φορές λέμε ότι είμαστε σε αδιέξοδο. Δε νομίζω, στο τέλος τέλος, ας γίνουν και δικομματικές και πολυκομματικές κυβερνήσεις (...) Να αποκτήσουμε κουλτούρα διαλόγου με το ζόρι, δε μπορεί να λέμε δυο κόμματα έχουμε (...) δώσε την ψήφο σου σε πιο μικρά κόμματα να μπουν κι αυτά στο παιχνίδι, να μην είναι μόνο λόγια, αλλά να τα αποδείξουν και στην πράξη.

Για την αστική τάξη

Η τέχνη και η πρόοδος της οφείλεται στην αστική τάξη.Θέλει οργάνωση, παιδεία και επαναστατική φλόγα. Όλες οι επαναστάσεις από την αστική τάξη ξεκίνησαν και όχι από την εργατική.Σήμερα η αστική τάξη είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη και καθόλου πατριωτική, παλιά οι πλόυσιοι φέρναν τα λεφτά τους στην Ελλάδα (το 19ο αιώνα), τώρα τα παίρνουν και φεύγουν.

Για τα κινήματα ανυπακοής τύπου "Δεν πληρώνω"

Δε συμφωνώ (...) Η δική μας δημοκρατία ώρες ώρες παραείναι δημοκρατία, δεν πειθαρχεί κανείς σε τίποτα. Οι πολίτες κάνουν ότι πειθαρχούν και οι κυβερνώντες κάνουν ότι κυβερνάνε... Άκουσα τον κ. Αλαβάνο να λέει ότι στην Ιρλανδία έγινε δημοψήφισμα για να πούνε δεν πληρώνω...Μα αν ρωτήσεις την κοινή γνώμη θες να δουλεύεις, θα σου πει "όχι", θες να πληρώνεσαι; "φυσικά" - δε σημαίνει ότι είναι σωστό.

Για τους πολιτικούς ηγέτες

Ο Τσώρτσιλ, ο νικητής του πολέμου, τον καιρό της ειρήνης καταψηφίστηκε. Τον θέλαν για τα δύσκολα, στα εύκολα θέλαν άλλους, αυτούς που του λεγαν παραμυθάκια(...) οι μεγάλοι ηγέτες είναι για τα δύσκολα, θα τους επιβραβεύσει η ιστορία ή ο χρόνος.

Για το μνημόνιο

Εγώ είμαι πάντα με αυτό που βοηθάει τη χώρα. Βολικό θα ήταν να πω ότι είμαι αντιμνημονιακός (...) οι συνάδελφοί μου είναι πάρα πολύ αριστεροί -οι περισσότεροι- και εγώ δεν συμφωνώ μαζί τους, προσπαθώ να δω τι μας κάνει καλό. Δέχομαι ότι είναι πολυ σκληρά τα μέτρα και πολύ συνάνθρωποί μας δοκιμάζονται (εγώ δε δοκιμάζομαι οικονομικά, το λέω ανοιχτά). Ορισμένα όμως πράγματα που προβλέπει το μνημόνιο θα 'πρεπε μόνοι μας να τα 'χαμε κάνει εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Για τους κρατικοδίαιτους "συναδέλφους" του

Δεν είμαι κατά των κρατικών επιχορηγήσεων, ιδίως στις ερευνητικές προσπάθειες των παιδιών, αλλά όχι γενικά να δίνουμε λεφτά από 'δω κι από 'κει εν είδει ελεημοσύνης, πάρτε κι εσείς λίγο για να μη γκρινιάζετε (...)

Όταν επιχορηγείσαι 25 χρόνια και τον 26ο σου λένε δε θα πάρεις κι αρχίζει και λες "είναι δυνατόν"; Ναι, είναι δυνατόν γιατί υποτίθεται ότι έχεις κάνει κι ένα κοινό που μπορεί να σε συντηρήσει, τι επιχορήγηση είναι αυτή που παίρνεις, μη μου πεις πως ερευνάς 25 χρόνια...

Όσοι έχουν λίγο χρόνο, πραγματικά αξίζει να ακούσουν αυτή την εκπομπή.

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
σιγά τα μεγέθη αμφότεροι (τουλάχιστον προς το παρόν)

MUAY THAI

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2011
Like
2
Πόντοι
6
Καμία σχέση ο μεγάλος ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΖΟΣ με το αρίστερο τίποτα τον εθνικό μας καραγκιοζη. Ειδικά μετά τη συνέντευξη Μπέζου στο μέγκα μου έγινε απίστευτα συμπαθής

silva!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
14
Πόντοι
166
Λαζόπολου ρε παιδια.οχι Λαζοπούλου.

OP
OP
petroskonstantinou17
Εγγρ.
21 Αυγ 2010
Like
5
Πόντοι
66
Θέσε τα μέτρα σύγκρισης

οταν εχεις δημοσιο βημα και διαμορφωνεις τις αποψεις των πολιτων δεν θα πρεπει να τους σπρωχνεις στα ακρα με τσιτατα.. στην αρχαια ελλαδα το θεατρο εκπαιδευε την φυση των ανθρωπων δεν νομιμοποιουσε την πολιτικη βια και την ανομια

Επισκέπτης
Ως ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΝΑΙ... ΣΑΝ ΕΠΙΠΕΔΟ?
Είναι από τους πλέον ταλαντούχους της γενειάς τους,ο Μπέζος ως ηθοποιός κι ο Λαζόπουλος ως συγγραφέας-κειμενογράφος και λιγότερο κατ'εμέ ως ηθοποιός.
Δικαίως είναι τόσο επιτυχημένοι.
Επίπεδο :think:

OP
OP
petroskonstantinou17
Εγγρ.
21 Αυγ 2010
Like
5
Πόντοι
66
Επειδη ο λαζοπουλος κανει και πολιτικη, σημαινει οτι εχει χαμηλο επιπεδο?

νομιζω οτι τα ρεταλια της αριστερας νομιμοποιουν αυτον (τον κουλτουριαρη) που εκλαικευει και εξωραιζει την ανομια τους...

LION7

Ανώτερος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Κριτικές
16
Like
10.296
Πόντοι
8.645
Η σύγκριση; Για τον πούτσο. Το thead εν γένει; Για τον πούτσο. Ευτυχώς ο θεματοθέτης είναι... για τον πούτσο τελείως

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
Θέσε τα μέτρα σύγκρισης
δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητη κάποια σύγκριση, η σπουδαιότητα μπορεί να κριθεί και κατ'απόλυτο τρόπο από τα επιτεύγματα και την προσφορά του καθενός μεμονωμένα

απλώς το θεωρώ υπερβολή να τους χαρακτηρίσει κανείς ως σπουδαίους, δεν βλέπω γιατί θα μπορούσαν να είναι περισσότερο ή λιγότεροι σπουδαίοι από πολλούς σύγχρονους συναδέλφους τους

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom