Νέα

Γενεαλογικά δένδρα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Kemal
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 9
  • Εμφανίσεις 995
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Kemal

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
1
ασχετο!!!!κεμαλ μπορεις να μου στειλεισ σε pm την βιβλιογραφια για τα γενεαλογικα δενδρα????σου εχω στειλει και pm :helpplea: :helpplea: :helpplea:

Η βιβλιογραφία που θα πρότεινα αφορούσε την Οθωμανική Αυτοκρατορία και όχι τα δέντρα.

Για τα δέντρα λέω απλά το εξής και το κλείνω το θέμα γιατί είναι άσχετο και θα πέσουν τομάτες.  Απλά το γράφω πάμπλικ μπας και ενδιαφέρει και κανέναν άλλο εκτός από σένα.

Παίζουν κάποιες εταιρίες κυρίως σε Αγγλία και Η.Π.Α. που ειδικοί επιστήμονες αναλαμβάνουν να ασχοληθούν με το δέντρο σου έναντι αδράς αμοιβής.  Σε χώρες όπως η Αγγλία μπορείς να βρεις υλικό για τη φαμίλια σου αιώνες πίσω ειδικά αν εισαι από αστική οικογένεια.

Για Ελλάδα φαντάζομαι ότι κάτι τέτοιο θα είναι σχεδόν αδύνατο λόγω μη ύπαρξης αρχειών.  Επίσης είναι πρόβλημα η γλώσσα.  Σιγά μην ξέρει ο Εγγλέζος ελληνικά ή παλαιοοθωμανικά για να το αναλάβει.  Αν κάποιος είναι από Επτάνησα μπορεί να είναι πολύ πιο αισιόδοξος γιατί οι Βενετοί και οι ʼγγλοι ήταν πολύ επιμελείς σε τέτοια θέματα.

Προσωπικά δεν ξέρω κανέναν Έλληνα που να το επιχείρησε για να σου πω αποτελέσματα.

Κεμαλ 

Επισκέπτης
  Αν πάντως έχεις κολλήματα με γενεαλογικά δέντρα κλπ παίζουν εταιρίες στο εξωτερικό που...με το αζημίωτο βοηθάνε και καμιά φορά βγάζεις και όφελος.  Είχα ακούσει για κάποιον που διεκδικούσε έναν πύργο έξω από το Ίνβερνες σαν πατρογονική κληρονομιά μετά από τέτοια έρευνα.

Υ.γ:  Μην εκνευρίζεσαι.  Διάλογο κάνουμε.  Επίσης κάνει κακό στην υγεία.

Φιλικά, Κεμάλ.

Όχι, δεν έχω κολλήματα εσύ σχολίασες (αν θυμάσαι). Όσο για την υγεία μου... απορώ γιατί σε ενδιαφέρει. Δεν είναι λογικό, δεν με ξέρεις. Όπως κι εμένα αντίστοιχα δεν θα με ενδιέφερε η δικιά σου υγεία :)

OP
OP
K

Kemal

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
1
Όχι, δεν έχω κολλήματα εσύ σχολίασες (αν θυμάσαι). Όσο για την υγεία μου... απορώ γιατί σε ενδιαφέρει. Δεν είναι λογικό, δεν με ξέρεις. Όπως κι εμένα αντίστοιχα δεν θα με ενδιέφερε η δικιά σου υγεία :)

Σχολίασα την ανακρίβεια που είπες για τις "εννιά γενιές" και είδες ότι στο τσακ μπαμ...έγιναν πέντε!!  Από την εποχή του νεολληνικού διαφωτισμού έφτασες στο πι και φι στην εποχή της "δεδηλωμένης".  Σημαντική έκπτωση...και που να μπει και ο μήνας τους... ;)

Η υγεία σου με ενδιαφέρει στο γενικό επίπεδο του ότι δεν είμαι τόσο κακεντρεχής, ώστε να λέω οι δικοί μου να ναι καλά και όλοι οι υπόλοιποι ασ "ψοφήσουν από καρκίνο του αναπνευστικού".  Αν προσβλήθηκες κιόλας...τι να πω.

Αν εσύ σκέφτεσαι έτσι κακό δικό σου και όσων σε έχουν γύρω τους.  Είναι κακή φιλοσοφία ζωής πάντως.

Ελπίζω ότι δεν είναι έτσι και ότι κατάλαβα λάθος. 

Ο παρτακισμός του νεοέλληνα, η αδιαφορία του για οτιδήποτε δεν τον αφορά και αυτή η νοοτροπία είναι κακό μονοπάτι κι αν το παραηρήσεις θα δεις ότι και στη δική σου και τη δική μου ζωή δημιουργούν χιλιάδες προβλήματα και λύνουν ελάχιστα.  Το "ο εαυτούλης μου να ναι καλά και δεν πα να γαμηθεί το σύμπαν ολάκερο" είναι πρόστυχη και ανήθικη λογική.  Γι αυτό κοντεύουμε με γίνουμε η πιο αντιπαθητική ράτσα παγκοσμίως.  Αν ζεις μ' αυτή σταμάτα τη νωρίς.  Πάντα υπάρχει κάποιος πιο γάτος από εσένα κι από εμένα στο σύστημα και όταν εκείνος θα σκεφτεί έτσι θα φάμε κι εμείς το χώμα μας.  Αν το φιλοσοφήσεις θα δεις ότι έτσι έχει το παιχνιδάκι.

Τέσπα, βαρέθηκα.

Μην το συνεχίζουμε, κουράζουμε τον κόσμο και νομίζω ότι δε συνεννοούμαστε κιόλας.

Καλημέρα σου,

Κεμάλ

Επισκέπτης
  Σχολίασα την ανακρίβεια που είπες για τις "εννιά γενιές" και είδες ότι στο τσακ μπαμ...έγιναν πέντε!!  Από την εποχή του νεολληνικού διαφωτισμού έφτασες στο πι και φι στην εποχή της "δεδηλωμένης".  Σημαντική έκπτωση...και που να μπει και ο μήνας τους... ;)

Η υγεία σου με ενδιαφέρει στο γενικό επίπεδο του ότι δεν είμαι τόσο κακεντρεχής, ώστε να λέω οι δικοί μου να ναι καλά και όλοι οι υπόλοιποι ασ "ψοφήσουν από καρκίνο του αναπνευστικού".  Αν προσβλήθηκες κιόλας...τι να πω.

Αν εσύ σκέφτεσαι έτσι κακό δικό σου και όσων σε έχουν γύρω τους.  Είναι κακή φιλοσοφία ζωής πάντως.

Ελπίζω ότι δεν είναι έτσι και ότι κατάλαβα λάθος. 

Ο παρτακισμός του νεοέλληνα, η αδιαφορία του για οτιδήποτε δεν τον αφορά και αυτή η νοοτροπία είναι κακό μονοπάτι κι αν το παραηρήσεις θα δεις ότι και στη δική σου και τη δική μου ζωή δημιουργούν χιλιάδες προβλήματα και λύνουν ελάχιστα.  Το "ο εαυτούλης μου να ναι καλά και δεν πα να γαμηθεί το σύμπαν ολάκερο" είναι πρόστυχη και ανήθικη λογική.  Γι αυτό κοντεύουμε με γίνουμε η πιο αντιπαθητική ράτσα παγκοσμίως.  Αν ζεις μ' αυτή σταμάτα τη νωρίς.  Πάντα υπάρχει κάποιος πιο γάτος από εσένα κι από εμένα στο σύστημα και όταν εκείνος θα σκεφτεί έτσι θα φάμε κι εμείς το χώμα μας.  Αν το φιλοσοφήσεις θα δεις ότι έτσι έχει το παιχνιδάκι.

Τέσπα, βαρέθηκα.

Μην το συνεχίζουμε, κουράζουμε τον κόσμο και νομίζω ότι δε συνεννοούμαστε κιόλας.

Καλημέρα σου,

Κεμάλ

Πάντα γράφεις ένα κατεβατό ως απάντηση ενώ εγώ 2-3 γραμμές. Μην προσπαθείς να μου αποδείξει λοιπόν κάτι, τζάμπα κόπος. Και μην κάνεις την τρίχα τριχιά ("να πεθάνουν όλοι από αναπνευστικό"), μου θυμίζεις δημοσιογράφο και όχι PhD ιστορίας.

OP
OP
K

Kemal

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
1
Πάντα γράφεις ένα κατεβατό ως απάντηση ενώ εγώ 2-3 γραμμές. Μην προσπαθείς να μου αποδείξει λοιπόν κάτι, τζάμπα κόπος. Και μην κάνεις την τρίχα τριχιά ("να πεθάνουν όλοι από αναπνευστικό"), μου θυμίζεις δημοσιογράφο και όχι PhD ιστορίας.

Το επιχείρημα συνήθως απαιτεί μεγαλύτερη ανάπτυξη από τους αφορισμούς.  Τα πυροτεχνήματα και τα συνθήματα μπορούν να είναι συνοπτικά και μονολεκτικά.  Σε αντίθετη περίπτωση είναι αναποτελεσματικά και ο εμπνευστής τους αποτυχημένος.

Καταλαβαινόμαστε νομίζω.

Έχω δουλέψει ένα φεγγάρι ως δημοσιογράφος στα νιάτα μου.  Μπορεί να μου έμεινε απο εκεί.  Δουλειά για πολύ γερό στομάχι... :-

Κεμάλ

Επισκέπτης
Το επιχείρημα συνήθως απαιτεί μεγαλύτερη ανάπτυξη από τους αφορισμούς.  Τα πυροτεχνήματα και τα συνθήματα μπορούν να είναι συνοπτικά και μονολεκτικά.  Σε αντίθετη περίπτωση είναι αναποτελεσματικά και ο εμπνευστής τους αποτυχημένος.

Καταλαβαινόμαστε νομίζω.

Όχι, εγώ μα την αλήθεια δεν καταλαβαίνω το νόημα της παραγράφου σου, δεν ξέρω αν καταλαβαίνουν οι άλλοι. Ίσως επειδή είμαι αμόρφωτος :) Μου θυμίζεις τον Παπαντρέα που έλεγε "με βάση την ετεροχρονισμένη δομική αντιπαλότητα..."!!!! :cheesy:

OP
OP
K

Kemal

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
1
Όχι, εγώ μα την αλήθεια δεν καταλαβαίνω το νόημα της παραγράφου σου, δεν ξέρω αν καταλαβαίνουν οι άλλοι. Ίσως επειδή είμαι αμόρφωτος :) Μου θυμίζεις τον Παπαντρέα που έλεγε "με βάση την ετεροχρονισμένη δομική αντιπαλότητα..."!!!! :cheesy:

Για τα κείμενα του Παπανδρέου δεν είσαι μόνος.  Ένα πολιτικό κουτσομπολιό παλιό έλεγε ότι ένας παλιός του πολιτικός συνεργάτης (όχι ο εφυέστερος άνθρωπος του κόσμου αλλά τεσπα...) είχε κάτσει και είχε διαβάσει 80 φορές ένα κεφάλαιο από τον "Πατερναλιστικό καπιταλισμό" προσπαθώντας να βγάλει νόημα...και πάλι δεν τα κατάφερε!! :rolleyes:

Πάντως ο μακαρίτης ήταν απίστευτος στο μπουρου - μπουρου.  Ένας παλιός μου καθηγητής που τον είχε γνωρίσει όταν ήταν στα φόρτε του (λίγο μετα το 1980) μου έλεγε ότι ήταν τόσο γοητευτικός συνομιλητής που μπορούσε να σε πείσει μέχρι να κάτσεις να σου τον φορέσει!!  Και φοβερός γνώστης σε θέματα σχετικά με το ουίσκυ επίσης.   :rolleyes:

Πάλι άσχετα γράφω ρε πούστη... :uglystupid:

Lord_Of_The_Strings

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2007
Like
0
Πόντοι
0
  Για τα κείμενα του Παπανδέου δεν είσαι μόνος.  Ένα πολιτικό κουτσομπολιό παλιό έλεγε ότι ένας παλιός του πολιτικός συνεργάτης (όχι ο εφυέστερος άνθρωπος του κόσμου αλλά τεσπα...) είχε κάτσει και είχε διαβάσει 80 φορές ένα κεφάλαιο από τον "Πατερναλιστικό καπιταλισμό" προσπαθώντας να βγάλει νόημα...και πάλι δεν τα κατάφερε!! :rolleyes:

Πάντως ο μακαρίτης ήταν απίστευτος στο μπουρου - μπουρου.  Ένας παλιός μου καθηγητής που τον είχε γνωρίσει όταν ήταν στα φόρτε του (λίγο μετα το 1980) μου έλεγε ότι ήταν τόσο γοητευτικός συνομιλητής που μπορούσε να σε πείσει μέχρι να κάτσεις να σου τον φορέσει!!  Και φοβερός γνώστης σε θέματα σχετικά με το ουίσκυ επίσης.  :rolleyes:

Πάλι άσχετα γράφω ρε πούστη... :uglystupid:

Niωθεις καποιος με το να επιδεικνυεις τις γνωσεις σου?Ανεβαινεις ρε παιδι μου(Χαρρυ Κλυν αυτο,ειμαι σιγουρος οτι ξερεις τι μαρκα καποτα χρησιμοποιουσε.)?
Ξερεις,το οτι ειναι ενα σαιτ για μπουρδελα δεν παει να πει οτι γραφουν ναυτες και φορτηγατζηδες.Αρκετοι εδω εχουμε και πτυχια και μαστερ σε σχολες πολυ καλυτερες απο το ιστορικο.Απλα δεν μπαινουμε στην διαδικασια να κανουμε επιδειξη γνωσεων και να λεμε ποιοι και τι ειμαστε σε ενα θρεντ που αφορα φωτο απο τον δρομο.Τοσο απλα.

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
41
Πόντοι
2.157
παληκαρια, τα ποστ και τα σχολια σας που εμπιπτουν στον τιτλο του θρεντ τα βαζουμε εδω..

OP
OP
K

Kemal

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
1
Niωθεις καποιος με το να επιδεικνυεις τις γνωσεις σου?Ανεβαινεις ρε παιδι μου(Χαρρυ Κλυν αυτο,ειμαι σιγουρος οτι ξερεις τι μαρκα καποτα χρησιμοποιουσε.)?
Ξερεις,το οτι ειναι ενα σαιτ για μπουρδελα δεν παει να πει οτι γραφουν ναυτες και φορτηγατζηδες.Αρκετοι εδω εχουμε και πτυχια και μαστερ σε σχολες πολυ καλυτερες απο το ιστορικο.Απλα δεν μπαινουμε στην διαδικασια να κανουμε επιδειξη γνωσεων και να λεμε ποιοι και τι ειμαστε σε ενα θρεντ που αφορα φωτο απο τον δρομο.Τοσο απλα.

Δεν ξέρω τίποτα για τις καπότες του Χάρυ Κλύν αδελφέ.  Δε μου αρέσει σαν κωμικός κιόλας.

Δε σου είπα ότι είσαι ναύτης ή φορτηγατζής.  Και μην υποτιμάς όσους κάνουν αυτές τις δουλειές.  Είναι πολύ δύσκολα και σκληρά επαγγέλματα.  Σίγουρα πολύ σκληρότερα από το δικό μου.  Από το δικό σου δεν ξέρω.

Μια μαλακία για τον Ανδρέα είπα και το έκανες μακεδονικό ζήτημα φίλε μου.  Και σιγά τη σοφία και την επίδειξη γνώσεων που έκανα.  Τα γκόσιπ για τον μακαρίτη συζητιούνται στα ελληνικά καφενεία από το 1960...!! :sunglasses:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom