ασχετο!!!!κεμαλ μπορεις να μου στειλεισ σε pm την βιβλιογραφια για τα γενεαλογικα δενδρα????σου εχω στειλει και pm
Η βιβλιογραφία που θα πρότεινα αφορούσε την Οθωμανική Αυτοκρατορία και όχι τα δέντρα.
Για τα δέντρα λέω απλά το εξής και το κλείνω το θέμα γιατί είναι άσχετο και θα πέσουν τομάτες. Απλά το γράφω πάμπλικ μπας και ενδιαφέρει και κανέναν άλλο εκτός από σένα.
Παίζουν κάποιες εταιρίες κυρίως σε Αγγλία και Η.Π.Α. που ειδικοί επιστήμονες αναλαμβάνουν να ασχοληθούν με το δέντρο σου έναντι αδράς αμοιβής. Σε χώρες όπως η Αγγλία μπορείς να βρεις υλικό για τη φαμίλια σου αιώνες πίσω ειδικά αν εισαι από αστική οικογένεια.
Για Ελλάδα φαντάζομαι ότι κάτι τέτοιο θα είναι σχεδόν αδύνατο λόγω μη ύπαρξης αρχειών. Επίσης είναι πρόβλημα η γλώσσα. Σιγά μην ξέρει ο Εγγλέζος ελληνικά ή παλαιοοθωμανικά για να το αναλάβει. Αν κάποιος είναι από Επτάνησα μπορεί να είναι πολύ πιο αισιόδοξος γιατί οι Βενετοί και οι ʼγγλοι ήταν πολύ επιμελείς σε τέτοια θέματα.
Προσωπικά δεν ξέρω κανέναν Έλληνα που να το επιχείρησε για να σου πω αποτελέσματα.
Κεμαλ