Καλησπέρα, το παλιό πλην τίμιο λαπτοπ ψιλοσέρνεται. Ξέρει κανείς κάποιο εντελώς freeware για να βελτιωθούν οι επιδόσεις του; (εννοώ όχι μόνο να σκανάρει και να εντοπίζει προβλήματα, αλλά να τα επιδιορθώνει κιόλας, όσα έχω βρει απλώς κάνουν διάγνωση και μετά πρέπει να πληρώσεις) Ευχαριστώ. ναι έχω κάνει deframgent κλπ
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
freeware πρόγραμμα για βελτίωση επιδόσεων του λαπτοπ;
- Μέλος που άνοιξε το νήμα ulavut
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 20
- Εμφανίσεις 2K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Dragoon
Μέλος
- Εγγρ.
- 26 Ιουν 2011
- Κριτικές
- 7
- Like
- 77
- Πόντοι
- 1
Καλησπέρα, το παλιό πλην τίμιο λαπτοπ ψιλοσέρνεται. Ξέρει κανείς κάποιο εντελώς freeware για να βελτιωθούν οι επιδόσεις του; (εννοώ όχι μόνο να σκανάρει και να εντοπίζει προβλήματα, αλλά να τα επιδιορθώνει κιόλας, όσα έχω βρει απλώς κάνουν διάγνωση και μετά πρέπει να πληρώσεις) Ευχαριστώ. ναι έχω κάνει deframgent κλπ
Bleachbit, CCleaner, NTregopt..Εάν το παλιό λάπτοπ τρέχει XP, και το REGSCRUBXP θα κάνει δουλειά..Ξεκινα απο αυτά..
Απλά πάντα πρόσεχε πώς χρησιμοποιείς τέτοια προγράμματα, γιατι μπορεί να κανεις και ζημια..Άντε, καλή δουλειά..
LoneMarvel
Μέλος
- Εγγρ.
- 11 Μαΐ 2006
- Like
- 355
- Πόντοι
- 36
Καλησπέρα πρέπει να δώσεις κάποιες πληροφορίες πρώτα
- Λειτουργικό Σύστημα
- Τύπος του Laptop, Επεξεργαστής, Μνήμη
- Τι έχεις κάνει ως τώρα
- Τι εννοείς όταν λες να σκανάρει προβλήματα και να επιδιορθώνει;
- Λειτουργικό Σύστημα
- Τύπος του Laptop, Επεξεργαστής, Μνήμη
- Τι έχεις κάνει ως τώρα
- Τι εννοείς όταν λες να σκανάρει προβλήματα και να επιδιορθώνει;
Dragoon
Μέλος
- Εγγρ.
- 26 Ιουν 2011
- Κριτικές
- 7
- Like
- 77
- Πόντοι
- 1
παιρνα και τους καινουργιους driver,κανε και ενα φορματ
Format ; Γιατί; Αυτό είναι τελευταία επιλογή..Συνήθως ένα update στα πάντα (Windows,drivers,software), μετά ένα καλό καθάρισμα και τέλος με ενα ntregopt και ένα defrag (με αυτή την σειρά..) κάνει θαύματα...
LoneMarvel
Μέλος
- Εγγρ.
- 11 Μαΐ 2006
- Like
- 355
- Πόντοι
- 36
Καταρχήν
- Πρέπει να ξέρεις ότι τα windows μετά από κάποιο χρόνο όπου κάνεις εγκατασταση διάφορα προγράμματα αρχίζουν και "βαραίνουν".
- Λύση Εναρξη -> Εκτέλεση -> msconfig πηγαίνεις στο tab που λεει Εκκίνηση και επιλέγης όσο το δυνατό λιγότερα προγράμματα θέλεις να ξεκινούν όταν ξεκινούν τα Windows. Τα απολίτος απαραίτητα.
- Το ίδιο κάνεις και στο tab Υπηρεσείες.
Δοκιμασε πρώτα αυτί μετα μπορείς να τρέξεις το CCLeaner και το malwarebytes το κατεβάζεις από εδώ
- Πρέπει να ξέρεις ότι τα windows μετά από κάποιο χρόνο όπου κάνεις εγκατασταση διάφορα προγράμματα αρχίζουν και "βαραίνουν".
- Λύση Εναρξη -> Εκτέλεση -> msconfig πηγαίνεις στο tab που λεει Εκκίνηση και επιλέγης όσο το δυνατό λιγότερα προγράμματα θέλεις να ξεκινούν όταν ξεκινούν τα Windows. Τα απολίτος απαραίτητα.
Δοκιμασε πρώτα αυτί μετα μπορείς να τρέξεις το CCLeaner και το malwarebytes το κατεβάζεις από εδώ
Καταρχήν
βοηθάς πολύ, ευχαριστώ.
Dragoon
Μέλος
- Εγγρ.
- 26 Ιουν 2011
- Κριτικές
- 7
- Like
- 77
- Πόντοι
- 1
Ευχαριστώ πολύ. XP τρέχει, όντως. ποιο προτείνεται ως πιο αποτελεσματικό και λιγότερο "επικίνδυνο";
Όπως στα έγραψα πρίν: update στα πάντα (Windows,drivers,software), μετά ένα καλό καθάρισμα (Bleachbit, CCleaner, regscrubXP) και τέλος με ενα ntregopt και ένα defrag (με αυτή την σειρά..)
Πρίν την χρήση του καθενός διάβασε λίγο τι κανει το κάθε τι και για ότι έχεις έστω και την παραμικρή αμφιβολία μήν το επιλέξεις...Αυτά..
Dragoon
Μέλος
- Εγγρ.
- 26 Ιουν 2011
- Κριτικές
- 7
- Like
- 77
- Πόντοι
- 1
Υπάρχει πρόγραμμα που βρίσκει και κάνει Updates? Γενικά, κάθε μέρα μου ζητούνται updates και τα κάνω, κυρίως στα XP. Διάβασα καλές κριτικές για το regscrubXP, χρειάζεται μετά και ntregopt? Ξσνά μανά ευχαριστώ για τον χρόνο σας
Θα σου έλεγα να ψάξεις μόνος σου στα sites των κατασκευαστών του hardware σου για τους καινουργιους drivers. Εφόσον είσαι οκ απο windows updates, θα σου έλεγα να κανεις ένα καλό καθάρισμα και να δεις πόσο βοηθάει αυτό..Και ναι, το ntregopt κάνει καλό στο τέλος, γιατι συμπτύσσει και συμμαζεύει την registry.
Καταρχήν
Κανε τα παραπανω που λεει ο φιλος και τιποτα αλλο
spi8oxyshs
Μέλος
- Εγγρ.
- 5 Δεκ 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 16
- Πόντοι
- 1
Βάλε του αλλα 2 gigabyte ram αν παίρνει, έναν ssd δίσκο και γιατι όχι και windows 7
Μπαρμπαπήδουλας
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 10 Ιαν 2011
- Κριτικές
- 78
- Like
- 8.413
- Πόντοι
- 2.786
Παιδιά, αυτά τα software είναι του κώλου. Και αυτά τα freeware και αυτά που πληρώνεις!
Είναι γεγονός ότι κάθε PC πρέπει να τρώει ένα καλό format και επανεγκατάσταση συστήματος και προγραμμάτων, κάθε 3-4 χρόνια (αναλόγως με την χρήση).
Εγώ από την πλευρά μου, είμαι υπέρ των Windows 8. Έχουν την μηχανή των Windows 7 και είναι ελαφρύτερα. Ο κόσμος τα κράζει γιατί έχουν αλλάξει λίγο το interface και πρέπει να το συνηθίσεις. Αν όμως ψαχτείς, ΟΛΑ τα functionalities που είχαν τα 7, υπάρχουν και στα 8 (π.χ. για το Start Menu πηγαίνεις τον κέρσορα κάτω αριστερά και πατάς δεξί κλικ). Ωστόσο, αν συνηθίσεις το καινούργιο Interface, δεν χρειάζεται να μπλέκεις με τέτοια κόλπα!
Και φυσικά, minimum 4GB RAM κι έναν μεγάλο δίσκο 7200rpm, περίπου 1ΤΒ που τον σπας σε partitions των 300MB και 700MB - στα 300ΜΒ εγκαθιστάς το σύστημα. Επίσης, μια καλή κάρτα γραφικών βοηθάει στις επιδόσεις γενικά, όχι μόνο στα παιχνίδια.
Αυτά!!! Ότι ήξερα σας το είπα!
Είναι γεγονός ότι κάθε PC πρέπει να τρώει ένα καλό format και επανεγκατάσταση συστήματος και προγραμμάτων, κάθε 3-4 χρόνια (αναλόγως με την χρήση).
Εγώ από την πλευρά μου, είμαι υπέρ των Windows 8. Έχουν την μηχανή των Windows 7 και είναι ελαφρύτερα. Ο κόσμος τα κράζει γιατί έχουν αλλάξει λίγο το interface και πρέπει να το συνηθίσεις. Αν όμως ψαχτείς, ΟΛΑ τα functionalities που είχαν τα 7, υπάρχουν και στα 8 (π.χ. για το Start Menu πηγαίνεις τον κέρσορα κάτω αριστερά και πατάς δεξί κλικ). Ωστόσο, αν συνηθίσεις το καινούργιο Interface, δεν χρειάζεται να μπλέκεις με τέτοια κόλπα!
Και φυσικά, minimum 4GB RAM κι έναν μεγάλο δίσκο 7200rpm, περίπου 1ΤΒ που τον σπας σε partitions των 300MB και 700MB - στα 300ΜΒ εγκαθιστάς το σύστημα. Επίσης, μια καλή κάρτα γραφικών βοηθάει στις επιδόσεις γενικά, όχι μόνο στα παιχνίδια.
Αυτά!!! Ότι ήξερα σας το είπα!
Βγάλε τα xp και πέρασε τα windows 7 home 32bit τα οποία είναι ελαφρά για το συστημα που φιαθετεις.....και επίσης βγάλε τα κωλοantivuirus που μπορεί να εχεις και βάλε τα windows security essentials τα οποία είναι ελαφρά και τσαμπιά απο την microsoft....με αναβαθμίσεις κανονικά......και θα δεις το λάπτοπ να πετάει.
Kaloeros
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 27 Φεβ 2009
- Κριτικές
- 212
- Like
- 4.977
- Πόντοι
- 9.275
Αν και δεν είναι πρόγραμμα που ρωτάει ο φίλος, μια ουσιαστική αναβάθμιση για κάθε υπολογιστή (lap, net, desk) είναι η εγκατάσταση ενός δίσκου SSD για boot και λειτουργικό. Με κόστος 60-100 ευρώ βάζεις έναν SSD 60-128GB και κάνεις το σύστημα να πετάει κυριολεκτικά σε σχέση με πριν... Είναι πλέον ώριμη η τεχνολογία των SSD και έχουν κάνει και το migration παιχνιδάκι... Κυριολεκτικά "Όποιος SSD έβαλε τον Κύριον είδε" ;)
Traveller 2
Μέλος
- Εγγρ.
- 19 Οκτ 2013
- Like
- 153
- Πόντοι
- 16
Οι SSD είναι αυτοί που έχουν τεχνολογία σαν τα USB sticks; (μή περιστρεφόμενοι;)
Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)
- Απαντήσεις
- 12
- Εμφανίσεις
- 3K
- Απαντήσεις
- 14
- Εμφανίσεις
- 9K