Νέα

François Fillon

• Μέλος που άνοιξε το νήμα diomides
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 29
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

diomides

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2009
Κριτικές
1
Like
155
Πόντοι
166
[size=15pt]Θριαμβευτής ο Φιγιόν στις προκριματικές της γαλλικής δεξιάς[/size]

http://[URL unfurl="true"]www.protothema.gr/Images/ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=ZmlsZXMvMS8vMjAxNi8xMS8yNy9maWdpb25fbWFrMS5qcGc%3d&t=636158704435288015&w=820&h=457&a=Center[/img[/URL]]

Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα τον φέρουν να προηγείται με 69,5% έναντι 30,5% που λαμβάνει ο αντίπαλός του Αλέν Ζιπέ - Περίπου τέσσερα εκατ. πολίτες προσήλθαν στις κάλπες - Ζιπέ: «Εύχομαι μια καλή προεκλογική εκστρατεία και την νίκη στις (προεδρικές) εκλογές του Μαΐου»
Με συντριπτική διαφορά εκλέγεται υποψήφιος της κεντροδεξιάς στη Γαλλία για τις προεδρικές εκλογές του 2017 Ο Φρανσουά Φιγιόν. Απέναντι στον, μέχρι πριν μερικές μόλις εβδομάδες φαβορί, Αλέν Ζιπέ, ο κ. Φιγιόν κατάφερε να λάβει το χρίσμα, σε μια εκλογική διαδικασία στην οποία προσήλθαν περισσότεροι από τέσσερα εκατομμύρια εκλογείς. Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, επί προεδρίας Νικολά Σαρκοζί την περίοδο 20017 -2012,  «κακομοίρης», όπως τον αποκαλούσε απαξιωτικά ο Nικολά Σαρκοζί σε ιδιωτικές συζητήσεις, ο πολιτικός στον οποίο δεν πόνταρε κανείς ως και πριν από λίγες ημέρες, συνέτριψε τους αντιπάλους με μια εντυπωσιακή κούρσα. Φιλελεύθερος και οπαδός του λεγόμενου “κοινωνικού γκωλισμού” που ηγήθηκε ο πολιτικός του μέντορας Φιλίπ Σεκγέν, ο Φρανσουά Φιγιόν είχε αντιταχθεί στη Συνθήκη του Μάαστριχτ.

Σύμφωνα με τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα, με καταμετρημένες τις ψήφους περίπου στο 30% των εκλογικών τμημάτων, ο κ.Φιγιόν προηγείται με 69,5% έναντι 30,5% του Αλέν Ζιπέ. Στην αναγνώριση της νίκης του Φρανσουά Φιλιόν στις προκριματικές εκλογές της γαλλικής δεξιάς προέβη ο ανθυποψήφιός του Αλέν Ζιπέ. Ο κ. Ζιπέ ευχήθηκε μια “καλή προεκλογική εκστρατεία και την νίκη στις (προεδρικές) εκλογές του Μαΐου του 2017”

Το πρόγραμμα του για τη Γαλλία και την Ε.Ε.

[u]Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει τεράστιες μεταρρυθμίσεις στη Γαλλία, και χρησιμοποιεί συχνά το μεταρρυθμιστικό παράδειγμα του πρώην Καγκελάριου της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ. Μεταξύ άλλων τη διευκόλυνση των απολύσεων, θέσπιση ανώτατου ορίου στα επιδόματα ανεργίας, κατάργηση του 35ωρου, ψήφιση νόμου κατά του μπουρκίνι, κατάργηση της δυνατότητας των ομοφυλοφίλων που υιοθετούν παιδιά κ.α. ενώ έκανε λόγο για περικοπή 500.000 θέσεων εργασίας από τον δημόσιο τομέα, για αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης και περιστολή των κρατικών δαπανών.[/u]

Το όραμα του για την Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται κοντά στο πνεύμα του “κοινωνικού γκωλισμού” που ηγήθηκε ο πολιτικός του μέντορας Φιλίπ Σεκγέν, ο Φρανσουά Φιγιόν είχε αντιταχθεί στη Συνθήκη του Μάαστριχτ. Ο Κ. Φιγιόν άλλαξε γνώμη στηρίζοντας την περαιτέρω εμβάθυνση της Ε.Ε., ζητώντας μια ισχυρή μεν Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά ταυτόχρονα και ισχυρά εθνικά  κράτη. Κατηγόρησε προεκλογικά τον νυν Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ότι με την αντίθεσή του σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις αποδυνάμωσε τη Γαλλία και άφησε μόνη την Γερμανία να ορίζει την ευρωπαϊκή ατζέντα. Ο ίδιος ζητεί μεγαλύτερη συνεργασία με την Γερμανία, ενώ στηρίζει την ευρωζώνη, λέγοντας ότι ένα ισχυρό ευρωπαϊκό νόμισμα μας απομακρύνει από την κυριαρχία του δολαρίου. 

Σε διεθνές επίπεδο, ο Φιγιόν  θέλει σύσφιξη των σχέσεων της Γαλλίας με τον Πούτιν και βελτίωση των σχέσεων με το Ιράν. 

OP
OP
diomides

diomides

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2009
Κριτικές
1
Like
155
Πόντοι
166
URL]]

OP
OP
diomides

diomides

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2009
Κριτικές
1
Like
155
Πόντοι
166
[size=15pt]Πρώτες δηλώσεις του κ. Φιγιόν[/size]

Ο υποψήφιος της συντηρητικής παράταξης στις προεδρικές εκλογές του 2017, ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν δήλωσε σήμερα μετά τη νίκη του στις προκριματικές εκλογές της κεντροδεξιάς:

"Ό,τι ενώνει την παράταξή μου είναι σημαντικότερο σε σύγκριση με ό,τι την διχάζει".

Επιπλέον, ο Φιγιόν επισήμανε ότι οι ψηφοφόροι θέλουν ελευθερία και σεβασμό, ενώ τόνισε ότι η νίκη του

"διέψευσε όλα τα σενάρια που είχαν γραφτεί από πριν".

Αναφερόμενος στην προεκλογική του εκστρατεία για τις εκλογές του 2017 δήλωσε ότι

"αύριο ξεκινάει μια μακρά διαδικασία. Έχω πλέον καθήκον να πείσω μια ολόκληρη χώρα".

Εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την ρητορική που χρησιμοποίησε λέγοντας πως "oι ψηφοφόροι είδαν στην υποψηφιότητά μου τις αξίες της Γαλλίας", ενώ επιτέθηκε σε αριστερά και ακροδεξιά λέγοντας πως

"[size=12pt]η Αριστερά είναι μια αποτυχία. Η ακροδεξιά είναι η πλήρης πτώχευση. Αναφέρομαι σε κόμματα φυσικά, όχι σε ψηφοφόρους[/size]"

OP
OP
diomides

diomides

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2009
Κριτικές
1
Like
155
Πόντοι
166
Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό αλλά πρόσφατα ένας αναλυτής είπε πως αν ο Φιγιόν κατέβει με αυτό το νεο-Θατσερικό πρόγραμμα στις εκλογές τότε η Λε Πεν θα κάνει περίπατο.
Όποιος ξέρει κάτι παραπάνω ας απαντήσει.
η γαλλια εχει 2 επιλογες

ή βγαζει φιγιον και παει μπροστα, 'η βγαζει λεπεν και χανει χρονο καθωτι ειναι δεδομενο οτι η λεπεν θα κανει κωλοτουμπες και σαλτο μορταλε αλλα τσιπρα

νομιζω οτι θα βγαλει φιγιον

Bronson81

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιουν 2016
Κριτικές
3
Like
147
Πόντοι
1
Οτι και να πρασπαθουν να κανουν τα ΜΜΕ η ΛΕΠΕΝ θα ειναι η επομενη οχι οτι εγιναν ολοι  ακροδεξοι απλα βαρεθηκαν ολοι το πολιτικο συστημα με απλα και κατανοητα λογια ........ Καταφεραν τον κοσμο να μην ελπιζει για τιποτα..........

OP
OP
diomides

diomides

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2009
Κριτικές
1
Like
155
Πόντοι
166
Οτι και να πρασπαθουν να κανουν τα ΜΜΕ η ΛΕΠΕΝ θα ειναι η επομενη οχι οτι εγιναν ολοι  ακροδεξοι απλα βαρεθηκαν ολοι το πολιτικο συστημα με απλα και κατανοητα λογια ........ Καταφεραν τον κοσμο να μην ελπιζει για τιποτα..........
τα ιδια λεγαν και στην ελλαδα και αποδεικνυεται στην πράξη οτι το ''νεο'' που ηταν και καλα ο τσιπρας εφαρμοζει οτι ακριβως εφαρμοζε το παλιο πολιτικο συστημα ακριβως σε ολα τα επιπεδα

τα ιδια θα κανει και η λεπεν γιαυτο μιλαω για χασιμο χρονου

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
35.912
Πόντοι
6.256
Θα ξυπνησει η γαλλια?
Δε μπορω να το πιστεψω αυτο.
Παντα θα ειναι θαμενη οπως τοτε στη γραμμη Μαζινο.

OP
OP
diomides

diomides

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2009
Κριτικές
1
Like
155
Πόντοι
166
OP
OP
diomides

diomides

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2009
Κριτικές
1
Like
155
Πόντοι
166

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Κριτικές
492
Like
38.022
Πόντοι
42.697
2η μαλακια μαζεμενη, δε κρατιεσαι με τιποτα ρε πουστη μου, σου φευγουν σα τις πορδες μια μία

διομηδη επειση εσυ ανοιξες το θεμα αυτο δεν σημαινει οτι οσοι εχουν αποψη αντιθετη απο τη δικη σου δεν θα την εκφραζουν
αλλιως μιλα μονος σου δεν εχει νοημα το θρεντ

οποτε με ηρεμια να ακουγονται ολες οι αποψεις

OP
OP
diomides

diomides

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2009
Κριτικές
1
Like
155
Πόντοι
166
διομηδη επειση εσυ ανοιξες το θεμα αυτο δεν σημαινει οτι οσοι εχουν αποψη αντιθετη απο τη δικη σου δεν θα την εκφραζουν
αλλιως μιλα μονος σου δεν εχει νοημα το θρεντ

οποτε με ηρεμια να ακουγονται ολες οι αποψεις
ξερεις πρωτα απο ολα για πιο λογο του την ειπα;

εχει σχεση με το θρεντ;

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Κριτικές
492
Like
38.022
Πόντοι
42.697
ξερεις πρωτα απο ολα για πιο λογο του την ειπα;

εχει σχεση με το θρεντ;

αν εχετε προηγουμενα πατε στο τσατ θρεντ να τα βρειτε μην χαλατε το παρων θρεντ

βλεπω εχεις μεγαλο ερωτα με τον Φιγιον  :kissass:

zeljko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2016
Κριτικές
4
Like
235
Πόντοι
346
τα ιδια λεγαν και στην ελλαδα και αποδεικνυεται στην πράξη οτι το ''νεο'' που ηταν και καλα ο τσιπρας εφαρμοζει οτι ακριβως εφαρμοζε το παλιο πολιτικο συστημα ακριβως σε ολα τα επιπεδα

τα ιδια θα κανει και η λεπεν γιαυτο μιλαω για χασιμο χρονου

Και νέο στην ελλάδα είναι ο κούλης ....

με άννα μισέλ ...
2-3 κεφαλογιάννηδες ....
βούλτεψη
πιπιλή
μαριέττα γιαννάκου κουτσίκου
:cum: :cum: :cum: :cum: :cum: :cum: :cum: :cum: :cum: :cum: :cum:

midas69

Μέγας
Εγγρ.
22 Φεβ 2012
Like
12.109
Πόντοι
3.656
η γαλλια εχει 2 επιλογες

ή βγαζει φιγιον και παει μπροστα, 'η βγαζει λεπεν και χανει χρονο καθωτι ειναι δεδομενο οτι η λεπεν θα κανει κωλοτουμπες και σαλτο μορταλε αλλα τσιπρα

νομιζω οτι θα βγαλει φιγιον
διορθωνω
η βγαζει φιγιον κ εχει μια αλλα αρλεκινου ολαν,χαμενη πενταετια
η βγαζει λεπεν κ τιυλαχιστον κραταει το χαλι της σταθερο αλλα δεν χειροτερευει...
σαλτο μορταλε ειναι το ερχομενο σχημα τσιπρα-κουλη... :helpplea:

OP
OP
diomides

diomides

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2009
Κριτικές
1
Like
155
Πόντοι
166
[size=18pt]Γαλλία: Δεν αποσύρεται από την «κούρσα» για την προεδρία ο Φιγιόν[/size]

ap_170375573-thumb-large.jpg

Την αποφασιστικότητα του να συνεχίσει με όλες του τις δυνάμεις στην «κούρσα» για τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας υπερτόνισε στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου του ο υποψήφιος του κεντροδεξιού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Φρανσουά Φιγιόν, αφού νωρίτερα σήμερα είχε δηλώσει την ανάγκη του να «εκφραστεί ενώπιον των Γάλλων» στον απόηχο του σκανδάλου απασχόλησης της συζύγου του Πενέλοπι Φιγιόν ως γραμματέα επί πολλά χρόνια με υψηλές απολαβές.

«Κατανοώ την ανάγκη να διευκρινίσω τα πράγματα και θα το κάνω [...] θα το κάνω γιατί δεν έχω τίποτα να κρύψω», είπε στην αρχή της ομιλίας του ο Φιγιόν. «Δεν μπορώ να δεχτώ τις αβάσιμες κατηγορίες [...] Στα 32 χρόνια μου στην πολιτική δεν είχα ποτέ κανένα νομικό πρόβλημα [...] ποτέ δεν έχω παραβεί τον νόμο και τις δικές μου αξίες», τόνισε.

Ο προεδρικός υποψήφιος των Γάλλων Ρεπουμπλικανών μίλησε ανοιχτά για το πώς συνεργάστηκε με τις αστυνομικές αρχές, απαντώντας σε όλες τους τις ερωτήσεις «επί τέσσερις ώρες».

«Ναι, προσέλαβα τη γυναίκα μου [...] Η αμοιβή της ήταν πλήρως δικαιολογημένη», υποστήριξε, αναφέροντας λεπτομέρειες για την εκπαίδευσή της. Στη συνέχεια, ο Φιγιόν εξήγησε αναλυτικά όλες τις αρμοδιότητες που είχε αναθέσει στη σύζυγό του επί σειρά πολλών ετών και υπογραμμίζοντας συνεχώς τον απαραίτητο χαρακτήρα αυτής της συνεργασίας, αλλά και τη νόμιμη φύση αυτής. «Όλα ήταν σύμφωνα με το νόμο», επανέλαβε πολλές φορές.

Επίσης, ο ίδιος ανέφερε ότι στο παρελθόν είχε απασχολήσει δύο από τα παιδιά του σε υποστηρικτική προς τα καθήκοντά του θέση. Έδωσε διευκρινίσεις για τα περιουσιακά του στοιχεία και είπε ότι η σύζυγός του λάμβανε 3.877 ευρώ μηνιαίως και σημείωσε ότι έχει αναρτήσει στο Διαδίκτυο όλες τις πληροφορίες για τις απολαβές της.

«Είμαι απέναντι στη συνείδησή μου και απέναντι στους Γάλλους [...] Δε θα με κρίνει το σύστημα των μέσων ενημέρωσης, αλλά οι Γάλλοι», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Δουλεύω με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου και απολογούμαι που εκμεταλλεύομαι τη δυνατότητα να απολαμβάνω αυτή την εμπιστοσύνη, που μου παρέχει η συνεργασία μαζί τους», συμπλήρωσε.

«Πρόκειται για μία προσπάθεια να μεταστρέψουν την προσοχή των ψηφοφόρων», σχολίασε για τις επιθέσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα σε σύνδεση με την πρόσληψη της συζύγου του ως γραμματέα του στο κοινοβούλιο.

«Η αλήθεια είναι ότι παρά όλα αυτά η πλειοψηφία των Γάλλων της δεξιάς εύχεται να φέρω σε πέρας το σχέδιό μου. Επειδή μία πλειοψηφία δεν επιθυμεί να πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στον κύριο Μελανσόν και την κυρία Λεπέν. Ο ψυχρός θυμός θα μου δώσει περισσότερη ώθηση», τόνισε.

«Δεν είμαι απλά ο υποψήφιος ενός κόμματος, χιλιάδες Γάλλοι με επέλεξαν», αντέτεινε. «Δεν πρέπει να πετάξουμε την επιλογή των ψηφοφόρων των προκριματικών, τίποτα δε θα με αποτρέψει από τον αγώνα για την προεδρία», πρόσθεσε.

«Ο πραγματικός κίνδυνος είναι να χρειαστεί να εμπιστευτούμε την εξουσία σε μία ακραία δεξιά ή σε μία περιπέτεια χωρίς πρόγραμμα», είπε χαρακτηριστικά.

zeljko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2016
Κριτικές
4
Like
235
Πόντοι
346
Χαλβάδες της ΝΔ. . ..

Ο Φιγιόν ΕΙΠΕ ΓΙΑ 500.000 απολύσεις στο Δημόσιο.
ΑΜΕΣΩΣ. ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ.

Ο Ρουβάς, Φουρθιώτης, Κικίλιας, Κεφαλογιάννηδες , Πιπιλή, Γιακουμάτος κοκ

ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΔΩ ;;;

OP
OP
diomides

diomides

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2009
Κριτικές
1
Like
155
Πόντοι
166
Χαλβάδες της ΝΔ. . ..

Ο Φιγιόν ΕΙΠΕ ΓΙΑ 500.000 απολύσεις στο Δημόσιο.
ΑΜΕΣΩΣ. ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ.

Ο Ρουβάς, Φουρθιώτης, Κικίλιας, Κεφαλογιάννηδες , Πιπιλή, Γιακουμάτος κοκ

ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΔΩ ;;;
αυτα με τον φουρθιωτη ειναι του παππα τα τρολ που τα διαδιδουν

θα δουμε τι θα γινει, εκει θα κριθουν

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom