Νέα

Εξαγορά Fnac απο τον όμιλο Public

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Dawn
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 14
  • Εμφανίσεις 1K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Dawn

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Ιαν 2006
Κριτικές
141
Like
136
Πόντοι
4.215
Πρόσφατα έμαθα οτι η αλυσίδα πολυκαταστημάτων Fnac εξαγοράστηκε απο τον όμιλο Public και πλέον όλα τα Fnac θα γίνουν Public. Προσωπικά το θεώρησα αναμενόμενο, αφού στον χώρο των πολυκαταστημάτων επικρατεί ανταγωνισμός ενώ το καταναλωτικό κοινό είναι πολύ μικρό. Παρόμοια μοίρα πιθανών να έχουν και τα Μετρόπολις τα οποία δεν πάνε καλά παρά το άνοιγμα τους σε νέες αγορές όπως πώληση βιβλίων κ.α. Οπως δείχνουν τα πράγματα στο τέλος θα μείνει ένας μόνο νικητής.

Γενικά όμως είχε παραγίνει το κακό με τα πολυκαταστήματα. Τα περισσότερα είχαν περιορισμένη ποικιλία ενώ αδυνατούσαν να εξυπηρετίσουν άτομα με εξιδηκευμένα γούστα, απλά στόχευαν σε περιστασιακούς πελάτες, ενώ σχεδόν όλα έχουν κακές τιμές στα προϊόντα τους. Απο όσο ξέρω τα Μετρόπολις έχουν πάρει γκόλντεν μπόϋζ, απόφοιτους σχολών μαντζμεντ για να σώσουν την κατάσταση αλλα δεν βλέπω πρόκοπη, αν δεν αλλάξουν νοοτροπία.

Πάντως προτημώ τα πιο μικρά μαγαζιά με πιο εξιδηκευμένο προσωπικό που του αρέσει και ασχολείται περισσότερο με την δουλεία του.

tesla82

Σεβαστός
Εγγρ.
17 Ιουν 2007
Κριτικές
14
Like
25
Πόντοι
1.997
εγώ προτιμώ τις αγορές μέσω ίντερνετ.για αυτό πατώνουν αυτά τα μαγαζιά.έχουν περιορισμένι ποικιλία όπως λες, και πλέον τα πράγματα προχωράνε.αυτοί που θέλουν να αγοράσουν κατι εξειδικευμένο είτε και κάτι πιο συνηθισμένο, ξέρουν να ψάξουν το ιντερνετ για φτηνότερα και καλύτερα.πρέπει να το πάρουν χαμπάρι ότι το αγοραστικό κοινό τους δεν είναι άτομα χωρίς επιλογές για να παίρνουν ότι τους δίνουν αυτοί μόνο

djnet71

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2006
Κριτικές
33
Like
576
Πόντοι
6.055
Πρόσφατα έμαθα οτι η αλυσίδα πολυκαταστημάτων Fnac εξαγοράστηκε απο τον όμιλο Public και πλέον όλα τα Fnac θα γίνουν Public. Προσωπικά το θεώρησα αναμενόμενο, αφού στον χώρο των πολυκαταστημάτων επικρατεί ανταγωνισμός ενώ το καταναλωτικό κοινό είναι πολύ μικρό. Παρόμοια μοίρα πιθανών να έχουν και τα Μετρόπολις τα οποία δεν πάνε καλά παρά το άνοιγμα τους σε νέες αγορές όπως πώληση βιβλίων κ.α. Οπως δείχνουν τα πράγματα στο τέλος θα μείνει ένας μόνο νικητής.

Γενικά όμως είχε παραγίνει το κακό με τα πολυκαταστήματα. Τα περισσότερα είχαν περιορισμένη ποικιλία ενώ αδυνατούσαν να εξυπηρετίσουν άτομα με εξιδηκευμένα γούστα, απλά στόχευαν σε περιστασιακούς πελάτες, ενώ σχεδόν όλα έχουν κακές τιμές στα προϊόντα τους. Απο όσο ξέρω τα Μετρόπολις έχουν πάρει γκόλντεν μπόϋζ, απόφοιτους σχολών μαντζμεντ για να σώσουν την κατάσταση αλλα δεν βλέπω πρόκοπη, αν δεν αλλάξουν νοοτροπία.

Πάντως προτημώ τα πιο μικρά μαγαζιά με πιο εξιδηκευμένο προσωπικό που του αρέσει και ασχολείται περισσότερο με την δουλεία του.

Συμφωνώ κι εγώ με τον προλαλήσαντα!Αμάν πια με τα πολυκαταστήματα που τα έστειναν όπως όπως και πέταγαν μέσα για δουλειά παιδάκια που δεν είχαν γνώσεις!Και μόλις αυτά τα παιδάκια έβγαζαν όλο το αγγούρι του στισήματος του μαγαζιού...τα πετάξανε στον δρόμο!!!
Πολυκαταστήματα ίσως να λέγονται αλλά πολυκαταστροφικό χαρακτήρα έχουν!

Deadpool669

Μέλος
Εγγρ.
4 Μαΐ 2007
Κριτικές
7
Like
48
Πόντοι
1

Εξαγορασε το καταστημα της Γλυφαδας και του mall. Αυτο στο μοναστηρακι κλεινει στις 31/7 και δινει ολα τα προϊοντα με 20-30 και 40% εκπτωση. Πηρα ενα usb stick lacie αυτο που μοιαζει με κλειδι 16 γιγα απο 65  στα 45...
Και κατι αλλο σχετικο με την κατηγορια αλλα ασχετο με αυτα τα καταστηματα.
Ολα τα electroworld κλεινουν και γινονται μονο ηλεκτρονικα καταστηματα και μονο 2-3 θα γινουν κωτσοβολος ...εδω να δειετε ποσα παιδια θα μεινουν χωρις δουλεια....

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
24
Πόντοι
5.825
Τα FNAC πάντως στην Ελλάδα δεν είχαν τον χαρακτήρα άλλων χωρών που θεωρούνται τα μαγαζιά με πολύ καλή σχέση ποικιλιάς - τιμής και με προφίλ για πιο νέους. Ναι μεν έχουν ποικιλία σε κάποια είδη πχ βιβλία αλλά οι τιμές τους δεν ήταν και τόσο ανταγωνιστικές. Γενικά στο Ελληνικό περιβάλλον δεν υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση τιμών σε τέτοιου είδους προϊόντα.
Ο μεγάλος αντίπαλος πλέον σε τέτοια μαγαζιά είναι το internet αφού έχει πολύ μεγαλύτερη ποκιλία και πλέον έχει βελτιωθεί η εξυπηρέτηση, η ασφάλεια συναλλαγών κλπ.

Στο FNAC μοναστηρακίου πάντως το μπαλκόνι στο καφέ είναι απλά κορυφαίο!!!

bestathens1972

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2006
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
6
Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους... Η Fnac είναι πολυεθνική εταιρεία και βλέποντας πως η κατάσταση στην Ελληνική αγορά θα είχε ως αποτέλεσμα να μην έχει κέρδη αλλά ζημιές αποφάσισε να αποχωρήσει από την Ελλάδα. Επομένως μιλάμε για εξαγορά του ελληνικού κύκλου εργασιών της Fnac από την Public... Τα καταστήματα στο Mall και τη Γλυφάδα από 1/8 του 10 αλλάζουν επωνυμία και αυτό του Μοναστηρακίου θα κλείσει λόγω του ότι είναι πολύ κοντά στο Public του Συντάγματός (κάτι ανάλογο με την εποχή πού άνοιξαν τα Village Cinemas στο Mall και έκλεισε το Village Centre στη Φραγγοκλησιάς). Σημαντικό είναι πως περίπου 400 άτομα θα βρεθουν χωρίς δουλειά αν και ο νέος αγοραστής ισχυρίζεται πως οι υπάλληλοι του Μοναστηρακίου θα απορροφηθουν στα άλλα καταστήματα...

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
24
Πόντοι
5.825
Εξαγορασε το καταστημα της Γλυφαδας και του mall. Αυτο στο μοναστηρακι κλεινει στις 31/7 και δινει ολα τα προϊοντα με 20-30 και 40% εκπτωση. Πηρα ενα usb stick lacie αυτο που μοιαζει με κλειδι 16 γιγα απο 65  στα 45...
Και κατι αλλο σχετικο με την κατηγορια αλλα ασχετο με αυτα τα καταστηματα.
Ολα τα electroworld κλεινουν και γινονται μονο ηλεκτρονικα καταστηματα και μονο 2-3 θα γινουν κωτσοβολος ...εδω να δειετε ποσα παιδια θα μεινουν χωρις δουλεια....

αυτό για το electro δεν το ήξερα... κρίμα!!!

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
24
Πόντοι
5.825
Μια και μιλάμε για το FNAC, θυμάται κανείς τι ήταν το κτίριο στο Μοναστηράκι πιο παλιά? Μου έκανε εντύπωση που βρέθηκε τέτοιος χώρος στο σημείο εκείνο

taz1975

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2006
Like
4
Πόντοι
6
Μια και μιλάμε για το FNAC, θυμάται κανείς τι ήταν το κτίριο στο Μοναστηράκι πιο παλιά? Μου έκανε εντύπωση που βρέθηκε τέτοιος χώρος στο σημείο εκείνο
ηταν τα γραφεια της πολιτικης ανοιξης του σαμαρα,μετα πουληθηκαν και εγινε το πολυκαταστημα αυτο.

OP
OP
D

Dawn

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Ιαν 2006
Κριτικές
141
Like
136
Πόντοι
4.215
Απο όσο έμαθα απο έγκυρη πηγή τα FNAC θα κλείσουν επειδή λόγω χαμηλού κέρδους δεν κατάφεραν να κάνουν πράξη το επιχειρηματικό πλάνο που είχαν όταν άνοιξαν (δηλαδή μέσα σε τόσα χρόνια τόσα καταστηματα). Ομως πώς να το καταφέρουν όταν δεν προσφέρουν κάτι ουσιαστικό;  :zfuck: :zfuck:

Να σας πω κάτι; Απο τέτοιού είδους καταστηματα έχω αγοράσει ελάχιστα πράγματα. CD δεν αγοράζω πια απο το μετρόπολις αλλα απο μικρότερα και πιο εξιδεικευμένα σε ρόκ/μεταλ δισκάδικα ή απο δίκτυο, με εξαίρεση κατι παλιές κυκλοφορίες τύπου Rainbow, Magnum, Whitesnake κ.α που δεν τα έχω και τα παίρνω απο εκεί γιατι τα έχουν σε προσφορά. Νέες κυκλοφορίες με την καμία. Σήμερα πχ βρήκα το δισκάκι των ελλήνων Crystal Tears 20,90€ στο Μετρόπολις και το πήρα 15,00€ στο No Remorse.

:knockinb: :knockinb: :knockinb:

ρούχα φυσικά και δεν αγοράζω απο εκεί, αλλα απο ρουχάδικα και μαλιστα της περιοχής μου. Πάντα έχουν καλύτερες τιμούλες  :2on1: Ενώ για ηλεκτρικά είδη πάλι προτημώ τα συνοικιακά μαγαζιά εκτός και αν πρόκειται για κατι ιδιαίτερα ακριβό οπότε πάω σε μαγαζί με ηλεκτρονικά είδη.  :dancing: :dancing: :dancing:

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Like
21
Πόντοι
16
Να σας πω κάτι; Απο τέτοιού είδους καταστηματα έχω αγοράσει ελάχιστα πράγματα.

ρούχα φυσικά και δεν αγοράζω απο εκεί, αλλα απο ρουχάδικα και μαλιστα της περιοχής μου.

Ενώ για ηλεκτρικά είδη πάλι προτημώ τα συνοικιακά μαγαζιά εκτός και αν πρόκειται για κατι ιδιαίτερα ακριβό οπότε πάω σε μαγαζί με ηλεκτρονικά είδη.  :dancing: :dancing: :dancing:

Εισαι ο θάνατος των πολυκαταστημάτων  :s&m_1: :s&m_1: :s&m_1:

Εγγρ.
11 Φεβ 2010
Like
5
Πόντοι
6
:fart-in-bed: πραγματικα στα "αρχιδια μου" για τα φνακ!
εαν εκλεινε κανενα στουντιακι,ναι,τοτε να το συζηταγαμε...

!blis

Μέγας
Εγγρ.
27 Νοε 2009
Κριτικές
41
Like
3.059
Πόντοι
4.415
στα τετοια μας

Εγγρ.
11 Φεβ 2010
Like
5
Πόντοι
6
κρίμα για όσους μείνουν χωρίς δουλειά...

δεν πειραζει

θα παρουν αποζημιωση κανενα 3χιλιαρο

και εαν το διερεσουν δια 100 , εχουν βγαλει 30 γαμισακια σε στουντιακια

δεν ειναι καθολου ασχημα, βγαζουν τα γαμισια του 4μηνου  :dancing: :dancing: :dancing: :dancing:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom