Νέα

Ερώτηση για πρόβλημα σε PC

• Μέλος που άνοιξε το νήμα flyeron
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 33
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

flyeron

Τιμημένος
Εγγρ.
20 Σεπ 2005
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
6
Mιλάμε για παλιό μηχανάκι, πενταετίας που έπαιζε μια χαρά, αυτό το Turbo X του Πουλιάδη με Windows XP επάνω.
Ξαφνικά αρνείται να ανοίξει. Δηλαδή μου λέει ότι έχει κάποιο πρόβλημα και να διαλέξω πως θέλω να ξεκινήσει, αν δηλαδή επιλέγω κανονική εκκίνηση Windows ή Safe Mode. Οποιο και να επιλέξω, βγάζει μία οθόνη σαν directory αρχείων, κολάει εκεί και δεν γίνεται τίποτα.
Εφτιαξα μία startup δισκέτα, μπήκα στο ΒΙΟS του είπα να bootαρει από δισκέτα, ξεκινάει, άλλα κάνει το ίδιο.
Να το πετάξω ή φτιάχνεται αν το πάω στο Πλαίσιο;

backdoor

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2006
Like
6
Πόντοι
16
Mιλάμε για παλιό μηχανάκι, πενταετίας που έπαιζε μια χαρά, αυτό το Turbo X του Πουλιάδη με Windows XP επάνω.
Ξαφνικά αρνείται να ανοίξει. Δηλαδή μου λέει ότι έχει κάποιο πρόβλημα και να διαλέξω πως θέλω να ξεκινήσει, αν δηλαδή επιλέγω κανονική εκκίνηση Windows ή Safe Mode. Οποιο και να επιλέξω, βγάζει μία οθόνη σαν directory αρχείων, κολάει εκεί και δεν γίνεται τίποτα.
Εφτιαξα μία startup δισκέτα, μπήκα στο ΒΙΟS του είπα να bootαρει από δισκέτα, ξεκινάει, άλλα κάνει το ίδιο.
Ετσι οπως το αναφερεις μαλλον επισκευαζεται εκτιμω ομως οτι θα γινει Format  και θα ξαναστηθει απο την αρχη...με μια μικρη αμφιβολια..εαν εχει προβλημα το Bios οποτε δεν νομιζω να αξιζει επισκευη.  Σε καθε περιπτωση πηγαινε στο ΠΛΑΙΣΙΟ.

GIAN69

Μέλος
Εγγρ.
9 Μαρ 2006
Like
2
Πόντοι
0
Oταν τον ανοίγεις προσεξε λίγο αν στο ξεκίνημα βλέπει τον σκληρο δισκο αν τον βλεπει πιθανότατα εχεις πρόβλημα με το δίσκο τα εφτυσε προφανώς ...εαν όμως δεν τον βλεπει τοτε η μητρικη σου έχει πρόβλημα χρειαζεται κατα πασα πιθανότητα αντικατάσταση . Νομίζω το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να παρεις ενα καινούτγιο μηχανάκι... :idiot: :idiot: για να μην :headbang: :headbang: :headbang:

andreoug

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
1 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
390
Πόντοι
6.055
Δισκος φαινεται, ή το κομματι της μητρικης που ελεγχει τον δισκο. Απλο να το δεις, αν απο την δισκετα πας με κλασσικο τροπο να δεις δισκο τον βλεπεις? Ξερεις c: και dir, πάει? τον βλέπει? Ενα δισκακι δεν ειναι ακριβο.

Σε μια φιλη που εχει το ιδιο προβλημα σε φορητο, της ειπα να ρθει απο το ξενοδοχειο το βραδυ και δεχτηκε! Μαλλον δεν θα σου προτεινω το ιδιο

moutsos13

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαρ 2006
Like
211
Πόντοι
36
Ολα φτιαχνονται με το αναλογο τιμημα φυσικα  ;)
Στο πλαισιο ειναι  πιασοκωληδες και λιγο ασχετοι...
Πιθανον να εχει χτυπησει για καποιο λογο το λειτουργικο και να θελουν ξανα εγκατασταση τα xp. Αν το κανεις αυτο και εξακολουθει και υπαρχει το προβλημα, τοτε μαλλον μιλαμε για hardware προβλημα... και αφου ειπες οτι ειναι και 5ετιας... αντε βρες ανταλακτικα.
Πριν κανεις οτιδηποτε  δοκιμασε οταν ξεκιναει το pc και αφου εχει κανει τα τεστ του το bios, να πατησεις f8 και να επιλεξεις την επιλογη last good configuration (τελευταιες γνωστες σωστες ρυθμισεις για τα Ελληνικα χρ).

OP
OP
F

flyeron

Τιμημένος
Εγγρ.
20 Σεπ 2005
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
6
Παιδιά σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Πάτησα F8 και όποια επιλογή και αν διάλεξα, κάνει πως ξεκινάει τα windows (που σχηματίζεται μία γραμμή στη βάση της οθόνης) και εκεί κολάει το σύμπαν. Κολάει δηλαδή όλο το μηχάνημα και το keyboard. Θα κάνω format, αρκεί να βρω και πουθενά τα windows.

moutsos13

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαρ 2006
Like
211
Πόντοι
36
Αν ειναι χτυπημενος ο δισκος μπορεις να το διαπιστωσεις κοτσαροντας τον σε ενα αλλο pc (σαν δευτερευον δισκο)  και κανοντας του ενα check disk.
Επισης για τον ιδιο σκοπο παλι, ΑΝ γνωριζεις  μπορεις να ξεκινησεις απ το cd εγκαταστσης των xp και να επιλεξεις repair απ τη βοηθητικη κονσολα εγκαταστασης και εκει να πληκτρολογησεις chkdsk/f.
Ολα αυτα με την προϋπόθεση οτι τον βλεπει φυσικα τον δισκο!!!!

moutsos13

Μέλος
Εγγρ.
30 Μαρ 2006
Like
211
Πόντοι
36
Παιδιά σας ευχαριστώ για την ανταπόκριση. Πάτησα F8 και όποια επιλογή και αν διάλεξα, κάνει πως ξεκινάει τα windows (που σχηματίζεται μία γραμμή στη βάση της οθόνης) και εκεί κολάει το σύμπαν. Κολάει δηλαδή όλο το μηχάνημα και το keyboard. Θα κάνω format, αρκεί να βρω και πουθενά τα windows.

Καλα θα κανεις!!!!( με το φορματ)

ΑΝ ΟΜΩΣ  ειναι χτυπημενος ο δισκος ή υπαρχει γενικα hardware προβλημα πχ μνημης ή controler θα το καταλαβεις γιατι λογικα δεν θα σ'αφησει να ολοκληρωσεις την εγκατασταση (πιθανον να κολλησει και στην εγκατασταση)

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
458
Πόντοι
36
Μπορείς να βάλεις τον δίσκο σε άλλο Η/Υ σαν β' σκληρό, να πας :

Ο Η/Υ μου> δεξί κλικ/ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ>ΕΡΓΑΛΕΙΑ>ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΦΑΛΜΑΤΩΝ

Έτσι θα σου απομονώσει τυχόν κατεστραμμένα κομμάτια του δίσκου σου. Και εγώ έχω τέτοια σε 1 από τους 2, χωρίς πρόβλημα

powerline75

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2006
Like
2
Πόντοι
1
Ετσι οπως το αναφερεις μαλλον επισκευαζεται εκτιμω ομως οτι θα γινει Format  και θα ξαναστηθει απο την αρχη...με μια μικρη αμφιβολια..εαν εχει προβλημα το Bios οποτε δεν νομιζω να αξιζει επισκευη.  Σε καθε περιπτωση πηγαινε στο ΠΛΑΙΣΙΟ.
Δισκος φαινεται, ή το κομματι της μητρικης που ελεγχει τον δισκο. Απλο να το δεις, αν απο την δισκετα πας με κλασσικο τροπο να δεις δισκο τον βλεπεις? Ξερεις c: και dir, πάει? τον βλέπει? Ενα δισκακι δεν ειναι ακριβο.

Σε μια φιλη που εχει το ιδιο προβλημα σε φορητο, της ειπα να ρθει απο το ξενοδοχειο το βραδυ και δεχτηκε! Μαλλον δεν θα σου προτεινω το ιδιο

Συνάδελφοι και συμπολεμιστές, θα σας στεναχωρήσω, αλλά ούτε το BIOS είναι ούτε ο controller του σκληρού. (Είτε IDE είτε SATA)
Εάν το BIOS έχει πρόβλημα, τότε ο υπολογιστής δεν κάνει ούτε P.O.S.T. (Post Operation System Test-Η σειρά οθονών που αναφέρει τη μνήμη και τις συνδέσεις υλικού, πριν φορτώσει η οθόνη φορτώματος των Windows) και συνήθως ακούγονται τα χαρακτηριστικά Beep Sequences. Αν είναι ο controller του σκληρού που έχει το πρόβλημα, τότε απλά δεν "βρίσκει" το σκληρό καθόλου και μετά το P.O.S.T. βγαίνει ένα μύνημα λάθους που αναγράφει: SYSTEM DISK FAILURE.
Πολύ πιθανότερο είναι να έχει γίνει corrupted κάποιο αρχείο του πυρήνα των windows, οπότε απλά χρειάζεται format, ή επανεγκατάσταση, ή να έχει ειραχτεί ο Boot Sector του σκληρού, είτε απο βλάβη του ίδιου, είτε απο virus. Δοκίμασε πάντως το σκληρό και σε κάποιο άλλο μηχάνημα πρίν πας να αγοράσεις άλλον. Αν τελικά είναι virus, θα πρέπει να αλλάξεις έκδοση ων windows προσωρινά. (Απο XP σε Windows98 πχ) αφού πρώτα διαγράψεις όλα τα partition που έχεις και κάνεις μετά format. Η αναφρά μου απο XP σε 98 είναι γιατί αλλάζοντας το file system, αλλάζει και Boot Sector

arcturus

Μέλος
Εγγρ.
11 Δεκ 2005
Like
0
Πόντοι
0
Ψάχνω για μεταχειρισμένο επεξεργαστή Pentium 4 στα 3G με socket 478 (έψαξα για καινούργιο αλλά τίποτα) η κάτι αντίστοιχο για να μη μπω σε διαδικασία ολικής αναβάθμισης η αντικατάστασης του pc μήπως γνωρίζει κανείς που μπορώ να βρω καινούργιο η αν βρω κάποιο μεταχειρισμένο, υπάρχει τρόπος να τσεκάρω ότι λειτουργεί και είναι οκ,  υπάρχει περίπτωση να έχει ιό,  πριν τον αγοράσω και τον εγκαταστήσω στο pc?

k.panagidis

Μέλος
Εγγρ.
12 Φεβ 2007
Like
0
Πόντοι
0

Δεν ειναι αναγκη να κανεις φορματ δικε μου θα σου προτεινα να δοκιμασεις το repair...Eαν τελικα βρει το λειτουργικο και προχωρησει η διαδικασια απλα τσεκαρε τα log files...Eκει θα δεις εαν ειναι δισκος η οχι

akis35

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2006
Like
2
Πόντοι
1
Χτυπησανε τα Windows ξαναεγκατεστησε τα αυτο ειναι
Το αμεσος χειροτερο απο αυτο ειναι ενα πολυ καλο και πετυχημενο format,η αντικατασταση hdd.
Ξαναεγκατεστησετα ομως  :thumbsup: πρωτα :thumbsup:

zeyo

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαΐ 2006
Κριτικές
2
Like
2
Πόντοι
0
Δεν ειναι αναγκη να κανεις φορματ δικε μου θα σου προτεινα να δοκιμασεις το repair...Eαν τελικα βρει το λειτουργικο και προχωρησει η διαδικασια απλα τσεκαρε τα log files...Eκει θα δεις εαν ειναι δισκος η οχι

Συμφωνώ επίσης έχεις την δυνατότητα μέσω του repair να γυρίσεις το λειτουργικό σε προηγούμενη κατάσταση (restore point). Αν έχει σβήσει κάποιο αρχείο ή καταστραφεί αυτή είναι η καλύτερη λυση να αποκαταστήσεις το σύστημα σου.
Αν αυτό δεν δουλέψει και έχεις έκδοση των windows που δεν ήταν προεγκατεστημένη στο μηχάνημα σου αν κάνεις ξανά εγκατάσταση τότε και η ζημιά θα επιδιορθωθεί και τα προγράμματα σου θα παραμείνουν ως έχουν.

Τώρα σε περίπτωση που είναι hardware το πρόβλημα μάλλον φταίει ο δίσκος. Υπάρχει όμως μια μικρή πιθανότητα να είναι και η μνήμη ή το τροφοδοτικό.

Archon

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2006
Like
0
Πόντοι
0
Απο τη στιγμη ποθ το συστημα κολλαει ειτε με κανονικο boot ειτε με safe mode, πρεπει να κανεις format. Πρωτα ομως φυσικα, βαλτον σε αλλον υπολογιστη, παρε τα αρχεια σου για να μην τα χασεις και μετα κανε και ενα checkdisk ετσι μην τυχον τον φτιαξει. Μετα ξαναβαλτον στο μηχανημα σου (πρεπει να μπει στο μηχανημα που θα μεινει) ξαναπροσπαθησε να μπεις. Αν μπεις εχει καλως και εγινε σωστο checkdisk. Αν δεν μπεις κανε format και εγκατασταση windows. Καλη τυχη και ελπιζω να βοηθησα.

lostromos

Ανώτερος
Εγγρ.
22 Απρ 2007
Κριτικές
42
Like
14
Πόντοι
5.760
στην επιφανεια εργασιας μου εχω ενα εικονιδιο (εφαρμογη) και δεν μπορω να το διαγραψω αναφερει οτι καποιος το χρησημοποιει η ενα αλλο προγραμμα και αφου το κλεισω να ξαναπροσπαθησω.λεει επεισης για σφαλμα στην εφαρμογη ....win32 πως θα το βγαλω απο την επιφ.εργασιας δεν διαγραφεται καν

podolagnos_28

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαΐ 2006
Like
33
Πόντοι
16
Για προσπάθησε:πίνακας ελέγχου-προσθαφαίρεση προγραμμάτων-κατάργηση...αν δεν γίνει κάνε επανεκκίνηση του υπολογιστή και διεγραψέ το...

lostromos

Ανώτερος
Εγγρ.
22 Απρ 2007
Κριτικές
42
Like
14
Πόντοι
5.760
δεν γινετε τιποτα ειναι ενα αρχειο exe που σταματησα πριν αρχισει να κατεβαινει

podolagnos_28

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαΐ 2006
Like
33
Πόντοι
16
δεν γινετε τιποτα ειναι ενα αρχειο exe που σταματησα πριν αρχισει να κατεβαινει
Στην προσθαφαίρεση προγραμμάτων το βλέπεις?Όταν πατάς delete σου λέει πως δεν μπορείς γιατί χρησιμοποιείται από άλλο χρήστη?Ελπίζω να έχεις adsl.......

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom