Νέα

Ερώτηση για όσους ξέρουν τα περι μετανάστευσης στις ΗΠΑ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα FanisChristo
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 41
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

FanisChristo

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2010
Like
6
Πόντοι
6
Γεια σας.Με ενδιαφέρει και μένα και την κοπέλα μου να πάμε στις ΗΠΑ μόλις τλειώσουμε τις σπουδές μας στην Αγγλία.Βασικά έχω 1 θεία,πρώτη ξαδέρφη του πατέρα μου που έχει US citizenship μιας και ζει 20 χρόνια στην Αμερική και είναι παντρεμένη με Αμερικάνο.Μπορούν αυτοί να μου κάνουν "πρόσκληση" ώστε να μπορώ να πάω και να εργαστώ;Ρωτώ γιατί κάποιος μου χε πει λίγο παλιότερα ότι αν έχεις κάποιον που ξέρεις στην Αμερική μπορεί να σου κάνει πρόσκληση και να πας.Είδα κάποιοι έχετε σπουδάσει στις ΗΠΑ μιας και σε άλλο thread λέτε περι σπουδών.Όποιος ξέρει και μου πει θα του είμαι ευγνώμον

alkyon4

Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2005
Like
6
Πόντοι
1
Γεια σας.Με ενδιαφέρει και μένα και την κοπέλα μου να πάμε στις ΗΠΑ μόλις τλειώσουμε τις σπουδές μας στην Αγγλία.Βασικά έχω 1 θεία,πρώτη ξαδέρφη του πατέρα μου που έχει US citizenship μιας και ζει 20 χρόνια στην Αμερική και είναι παντρεμένη με Αμερικάνο.Μπορούν αυτοί να μου κάνουν "πρόσκληση" ώστε να μπορώ να πάω και να εργαστώ;Ρωτώ γιατί κάποιος μου χε πει λίγο παλιότερα ότι αν έχεις κάποιον που ξέρεις στην Αμερική μπορεί να σου κάνει πρόσκληση και να πας.Είδα κάποιοι έχετε σπουδάσει στις ΗΠΑ μιας και σε άλλο thread λέτε περι σπουδών.Όποιος ξέρει και μου πει θα του είμαι ευγνώμον

99.99% η απάντηση είναι οχι μέσω της θείας. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος είναι μεταπτυχιακά, μετά συνεντεύξεις για δουλειά και μετά σου βγάζει Η1 βίζα η εταιρεία που σε προσλαμβάνει. Χωρίς μεταπτυχιακό δίπλωμα πολύ δύσκολο να πάρεις Η1. Στην πορεία θα βγάλεις και πράσινη κάρτα.

Αν πάλι είσαι τζογαδόρος, μπορείς να κάνεις αίτηση στην κλήρωση που γίνεται για πράσινη κάρτα απ΄ευθείας.

Δες και εδώ

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Like
21
Πόντοι
16
Μέσω θείας δεν παίζει. Έχω δυο θείους εκεί, και το μόνο που μπορούσαν να κάνουν ήταν να με προσκαλέσουν ως επισκέπτη.
Άσε την κοπέλα σου στην Αγγλία και βρες καμιά Αμερικάνα να παντρευτείς να σωθείς  :grin:

madk4speed

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2006
Κριτικές
5
Like
1
Πόντοι
16
ΟΚ γιατι οχι στις ΗΠΑ, αλλα υπαρχουν ευρωπαικες χωρες με καλο βιοτικο επιπεδο. Γιατι δεν κοιτας εκει?

Helena_46

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2009
Like
8
Πόντοι
0
Προσκλησεις ισχυουν μονο για πρωτο βαθμο συγγενειας. Πρεπει δηλαδη να εχεις μανα ή πατέρα ή αδερφια εκει και να σε προσκαλεσουν και τοτε αυτοματα παιρνεις κι εσυ το status που εχουν κι εκεινοι.
Θειες κουμπαρες κτλ δεν σε βοηθανε σε τιποτα.
ο μονος τροπος για να δουλεψεις νομιμα εκει ειναι να σε προσκαλεσει καποια επιχειρηση για δουλεια. Για να γινει αυτο θα πρεπει η επιχειρηση να σου κανει αυτη την αιτηση για αδεια εργασιας και θα ισχυει για 2 χρονια αρχικα και 8α ανανεωθει για αλλα δυο χρονια στη συνεχεια.
Η visa λεγεται Η1Β και η επιχειρηση πρεπει να προσκομισει στο INS προτεινομενη μισθοδοσια που θα αποδυκνυει οτι θα μπορεις να ζησεις δουλευοντας μονο σε αυτην , ισολογισμο της που να δειχνει οτι μπορει να σου δωσει το μισθο αυτο, και επισης να καταθεσει αποκομα αγγελιας στην οποια εψαξε για αμερικανο εργαζομενο και απετυχε να βρει καποιον , εξ ου και καλει εσενα εκει.

Αν τα καταφερεις, και εισαι παντρεμενος με την κοπελα σου, μπορεις κατοπιν να υποβαλεις αιτηση να τη φερεις εσυ εκει ως προστατευομενο μελος σου χωρις ομως δικαιωμα να εργαζεται νομιμα και αυτη.

Μπορει να ακουγεται πολυ δυσκολο αλλα δεν ειναι και τοοοοοοσο πολυ αν γνωριζεις ανθρωπους και πραγματα..
Για παραδειγμα το 99% των ελληνων που το κανουν αυτο, πανε εκει σαν τουριστες, γνωριζουν καποιο κολητο στην Αστορια που εχει εστιατοριο, του σκανε και μερικα χιλιαρικακια, και αυτος τους καλει σαν μαγειρες σε ελληνικο εστιατοριο προφασιζομενος οτι εβαλε αγγελια για αμερικανο μαγειρα που ξερει να φτιαχνει μουσακα και δεν βρηκε και για αυτο χρειαζεται καποιον απο ελλαδα...
Εναλλακτικα βρισκεις καποιον που εχει τοπικο σκυλαδικο και σε καλει σαν μπουζουξή....

OP
OP
F

FanisChristo

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2010
Like
6
Πόντοι
6
ΟΚ γιατι οχι στις ΗΠΑ, αλλα υπαρχουν ευρωπαικες χωρες με καλο βιοτικο επιπεδο. Γιατι δεν κοιτας εκει?

Κοίτα σαν καλή επιλογή είναι η Αγγλία που είμαι και σε γενικές γραμμές είναι καλά.Και αν πάρω και πτυχίο με σεβαστό βαθμό από το Warwick είναι 1 αξιοπρεπής τίτλος να κυνηγήσω 1 δουλειά.Έπειτα θα με ενδιέφερε Γερμανία αν και δεν ξέρω τίποτα για τη χώρα, κυρίως λόγω ικανοποιητικών μισθών.Απλά Αμερική πάντα με ενθουσίαζε.Ήθελα πάνω από λεφτά να έχω την ευκαιρία να ζήσω μερικά χρόνια να δω τη ζωή και να ζήσω κάποια πράγματα.

OP
OP
F

FanisChristo

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2010
Like
6
Πόντοι
6
Προσκλησεις ισχυουν μονο για πρωτο βαθμο συγγενειας. Πρεπει δηλαδη να εχεις μανα ή πατέρα ή αδερφια εκει και να σε προσκαλεσουν και τοτε αυτοματα παιρνεις κι εσυ το status που εχουν κι εκεινοι.
Θειες κουμπαρες κτλ δεν σε βοηθανε σε τιποτα.
ο μονος τροπος για να δουλεψεις νομιμα εκει ειναι να σε προσκαλεσει καποια επιχειρηση για δουλεια. Για να γινει αυτο θα πρεπει η επιχειρηση να σου κανει αυτη την αιτηση για αδεια εργασιας και θα ισχυει για 2 χρονια αρχικα και 8α ανανεωθει για αλλα δυο χρονια στη συνεχεια.
Η visa λεγεται Η1Β και η επιχειρηση πρεπει να προσκομισει στο INS προτεινομενη μισθοδοσια που θα αποδυκνυει οτι θα μπορεις να ζησεις δουλευοντας μονο σε αυτην , ισολογισμο της που να δειχνει οτι μπορει να σου δωσει το μισθο αυτο, και επισης να καταθεσει αποκομα αγγελιας στην οποια εψαξε για αμερικανο εργαζομενο και απετυχε να βρει καποιον , εξ ου και καλει εσενα εκει.

Αν τα καταφερεις, και εισαι παντρεμενος με την κοπελα σου, μπορεις κατοπιν να υποβαλεις αιτηση να τη φερεις εσυ εκει ως προστατευομενο μελος σου χωρις ομως δικαιωμα να εργαζεται νομιμα και αυτη.

Μπορει να ακουγεται πολυ δυσκολο αλλα δεν ειναι και τοοοοοοσο πολυ αν γνωριζεις ανθρωπους και πραγματα..
Για παραδειγμα το 99% των ελληνων που το κανουν αυτο, πανε εκει σαν τουριστες, γνωριζουν καποιο κολητο στην Αστορια που εχει εστιατοριο, του σκανε και μερικα χιλιαρικακια, και αυτος τους καλει σαν μαγειρες σε ελληνικο εστιατοριο προφασιζομενος οτι εβαλε αγγελια για αμερικανο μαγειρα που ξερει να φτιαχνει μουσακα και δεν βρηκε και για αυτο χρειαζεται καποιον απο ελλαδα...
Εναλλακτικα βρισκεις καποιον που εχει τοπικο σκυλαδικο και σε καλει σαν μπουζουξή....

Πιστεύεις ότι με 1 καλό Bsc πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων ότι έχω ελπίδες να με καλέσει εταιρία;Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι οκ είναι απλό να στείλω βιογραφικά και cover letters σε πόλεις όπως το Chicago που μου αρέσει όμως η ερώτηση είναι αν ενδιαφέρεται εταιρία και σε καλέσει για interview πως στο καλό θα πας.Γιατί το να πληρώσεις 1500 ευρώ μόνο για 1 interview που είναι αμφίβολο αν θα σε παρουν φαντάζει ανόητο,εκτός αν εταιρίες κάνουν interview μέσω MSN που κάποιες το κάνουν αυτό για internationals. Τώρα αυτό που μου πες για γνωστούς μου βαλε ιδέες. Ίσως η θεία και ο άντρας της να μπορούν να σκαρφιστούν κάνα τέτοιο κόλπο αν και αυτοί μένουν North Carolina και δεν ψήνομαι για εκεί.

madk4speed

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2006
Κριτικές
5
Like
1
Πόντοι
16
Πιστεύεις ότι με 1 καλό Bsc πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων ότι έχω ελπίδες να με καλέσει εταιρία;Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι οκ είναι απλό να στείλω βιογραφικά και cover letters σε πόλεις όπως το Chicago που μου αρέσει όμως η ερώτηση είναι αν ενδιαφέρεται εταιρία και σε καλέσει για interview πως στο καλό θα πας.Γιατί το να πληρώσεις 1500 ευρώ μόνο για 1 interview που είναι αμφίβολο αν θα σε παρουν φαντάζει ανόητο,εκτός αν εταιρίες κάνουν interview μέσω MSN που κάποιες το κάνουν αυτό για internationals. Τώρα αυτό που μου πες για γνωστούς μου βαλε ιδέες. Ίσως η θεία και ο άντρας της να μπορούν να σκαρφιστούν κάνα τέτοιο κόλπο αν και αυτοί μένουν North Carolina και δεν ψήνομαι για εκεί.

Χωρις να εχω παει ποτε στις ΗΠΑ, πιστευω πως δεν ειναι παντου Νεα Υορκη, Λος Αντζελες κτλ. Και τα πραγματα δεν ειναι τοσο ιδανικα οσο βλεπουμε στην τηλεοραση. Σιγουρα το γεγονος οτι γνωριζεις αγγλικα σε προδιαθετει να πας σε χωρα που μιλανε την γλωσσα αυτη. Ομως Γερμανια, Βελγιο κτλ ειναι χωρες με πολυ καλο βιοτικο επιπεδο, δεν θελεις χαρτια, και δεν πας και στην αλλη ακρη του πλανητη.

Η γνωμη μου ειναι να κατσεις Αγγλια να δουλεψεις, να κανεις και part time ενα μεταπτυχιακο, και βλεπεις....
'Η Γερμανια σε αγγλοφωνο τμημα για μεταπτυχιακο...

Helena_46

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2009
Like
8
Πόντοι
0

Με μονο ενα καλο Bsc και μάλιστα από ευρωπαικό πανεπιστήμιο, και χωρις καν να εισαι εκει, οι πιθανοτητες ειναι απο μηδεν εως σχεδον μηδεν. Σκέψου τον ανταγωνισμο. Γιατι να παρουν εναν ελληνα και οχι καποιον Αμερικανό με masters απο καποιο αμερικανικο γνωστό πανεπιστήμιο.

Επισης, δεν γινεται να συμφωνησω περισσοτερο με το παιδι που ειπε οτι δεν ειναι ολες οι ΗΠΑ Νεα Υορκη και καλιφορνια, και επισης να πω οτι η πραγματικοτητα απεχει ΠΑΡΑ πολυ απο αυτο που δειχνουν στις ταινιες και ειναι το γνωστο american dream....

Σικαγο?????!!!!  το σκεφτηκες καλά???
Κανε ενα google και δες τι καιρο κανει στο Chicago και οταν δεις οτι εχει 6 μήνες το χρονο -25 βαθμούς κελσιου , θα το ξανασκεφτεις νομιζω..... ;-)

OP
OP
F

FanisChristo

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2010
Like
6
Πόντοι
6
Με μονο ενα καλο Bsc και μάλιστα από ευρωπαικό πανεπιστήμιο, και χωρις καν να εισαι εκει, οι πιθανοτητες ειναι απο μηδεν εως σχεδον μηδεν. Σκέψου τον ανταγωνισμο. Γιατι να παρουν εναν ελληνα και οχι καποιον Αμερικανό με masters απο καποιο αμερικανικο γνωστό πανεπιστήμιο.

Επισης, δεν γινεται να συμφωνησω περισσοτερο με το παιδι που ειπε οτι δεν ειναι ολες οι ΗΠΑ Νεα Υορκη και καλιφορνια, και επισης να πω οτι η πραγματικοτητα απεχει ΠΑΡΑ πολυ απο αυτο που δειχνουν στις ταινιες και ειναι το γνωστο american dream....

Κανε ενα google και δες τι καιρο κανει στο Chicago και οταν δεις οτι εχει 6 μήνες το χρονο -25 βαθμούς κελσιου , θα το ξανασκεφτεις νομιζω..... ;-)

Αυτό που έχω για τώρα κατα νου είναι αν τελειώσω με 2:1 πτυχίο και να βρω δουλειά.Αν και ένα ενδιαφέρον Msc είναι καλό ειδικά 1 Msc του Manchester Business School Innovation and Entrepreneurship και άλλα στο δικό μου uni,πιστέυω θα εμ βοηθούσε περισσότερο μετά από χρόνια 1 part - time MBA,χωρίς να χάσω τη δουλειά μου αν και το MBA είναι φωτιά στα δίδακτρα και δεν έχω τα λεφτά,μόνο αν δουλέψω και κάνω στη μπάντα όσα περισσότερα γίνεται.

Όντως αυτές οι ταινίες που λες είναι η μόνη μου επαφή με τις ΗΠΑ.Ποτέ δεν πήγα και το χα απωθημένο.Μου αρέσαν και οι Αμερικανίδες.Έβλεπα και το καταραμένο το Baywatch με τις όμορφες παραλίες της California..Σε κάτι άλλες ταινίες κάτι χλιδάτα club και το πλάνο από τους θεόρατους ουρανοξύστες.Αν δεν πάω στην Αμερική σίγουρα δεν θα μελαγχολήσω,απλά θα ναι ένα απωθημένο.

PS -25 βαθμούς στο Chicago???Wow!!!!Τη φανταζόμουν σαν πόλη το αμέσως πιο εναλλακτικό της Νέας Υόρκης,με μαγαζιά,club και πλούσια σε επιλογές νυχτερινή ζωή, με όσα βρίσκεις και εκεί χωρίς όμως την εξωφρενική ακρίβεια.

madk4speed

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2006
Κριτικές
5
Like
1
Πόντοι
16
Αυτό που έχω για τώρα κατα νου είναι αν τελειώσω με 2:1 πτυχίο και να βρω δουλειά.Αν και ένα ενδιαφέρον Msc είναι καλό ειδικά 1 Msc του Manchester Business School Innovation and Entrepreneurship και άλλα στο δικό μου uni,πιστέυω θα εμ βοηθούσε περισσότερο μετά από χρόνια 1 part - time MBA,χωρίς να χάσω τη δουλειά μου αν και το MBA είναι φωτιά στα δίδακτρα και δεν έχω τα λεφτά,μόνο αν δουλέψω και κάνω στη μπάντα όσα περισσότερα γίνεται.

Όντως αυτές οι ταινίες που λες είναι η μόνη μου επαφή με τις ΗΠΑ.Ποτέ δεν πήγα και το χα απωθημένο.Μου αρέσαν και οι Αμερικανίδες.Έβλεπα και το καταραμένο το Baywatch με τις όμορφες παραλίες της California..Σε κάτι άλλες ταινίες κάτι χλιδάτα club και το πλάνο από τους θεόρατους ουρανοξύστες.Αν δεν πάω στην Αμερική σίγουρα δεν θα μελαγχολήσω,απλά θα ναι ένα απωθημένο.

PS -25 βαθμούς στο Chicago???Wow!!!!Τη φανταζόμουν σαν πόλη το αμέσως πιο εναλλακτικό της Νέας Υόρκης,με μαγαζιά,club και πλούσια σε επιλογές νυχτερινή ζωή, με όσα βρίσκεις και εκεί χωρίς όμως την εξωφρενική ακρίβεια.

Πραγματικα πιστευεις πως οι γυναικες και η ζωη στις ΗΠΑ ειναι οπως τα βλεπεις σε κατι ταινιες 20ετιας?

pdorison

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2006
Like
0
Πόντοι
16
γιατι η νεα υορκη τι θερμοκρασιες νομιζεις οτι εχει? γενικα απο αμερικη αυτο που μετραει αρκετα ειναι η καλιφορνια που εχει κλιμα αρκετα ιδιο με το δικο μας, οραια ζωη κλπ, εχει ομως και εγκληματικοτητα και δε ξερω ποσο ευκολο ειναι να βρεις δουλια και να εγκατασταθεις εκει. οι αμερικανιδες πιστευω οτι ειναι μετριες δηλαδη υπαρχουν και οι ομορφες υπαρχουν και οι χοντρες και ειναι πολλες, απλα ειναι πιο ευκολες απ τις ελληνιδες. αυτα τα λεω με εμπιρεια απο οτι τουριστριες εχω δει και εχω συζητησει

s1

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2008
Like
0
Πόντοι
1
εισαι λιγο υπερβολικος,εχει αρκετα βαρυ χειμωνα αλλα ειναι υπερβολη αυτο για -25 6μηνες το χρονο

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Like
21
Πόντοι
16
Στο Σικάγο όλο το χειμώνα η λίμνη είναι παγωμένη, κι όταν φυσάει αέρας, πραγματικά ψοφάς!!!
Μπορεί να μην είναι συνέχεια -25, αλλά σπανίως ανεβαίνει πάνω από το μηδέν  :grin:
Έχει όμως νυχτερινή ζωή, ακόμα και ελληνικά μαγαζιά έχει στο GreekTown! (μέχρι κι εκεί μας έχουν πάρει χαμπάρι)
Οι τιμές δεν είναι ιδιαίτερα ψηλές, αλλά τα ενοίκια μέσα στην πόλη είναι αρκετά ακριβά.
(πληροφορίες απο φιλο που μένει εκεί)
Ωραία είναι η Καλιφόρνια για τα δικά μας γούστα(πληροφορίες από τους θείους). Κλίμα όπως Ελλάδα, και πιο ζεστό.
Δε βρέχει συχνά.
Αυτό όμως που μου έχουν μεταφέρει γενικώς, είναι πως τα πράγματα δεν είναι εύκολα πλέον στο θέμα εργασία.
Για μια καλή δουλειά, χρειάζονται πολλά προσόντα πλέον!
Όσο για τις Αμερικάνες, έχουν ωραία δόντια και κάνουν καλές πίπες. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο  :grin:

Ψωριάρης

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2007
Κριτικές
9
Like
23
Πόντοι
16

Τι θες να πεις δηλ. , οτι δεν είναι όπως εδώ που καβαλάνε τα σύρματα και έρχονται ?
scratch-1.gif

Cmagisian

Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Τι θες να πεις δηλ. , οτι δεν είναι όπως εδώ που καβαλάνε τα σύρματα και έρχονται ?
scratch-1.gif
Δεν χρειάζονται συρματα.. περνας το ριο Γραντε απο νοτο ή τα σύνορα με καναδά...Οπως άλλοι 11 εκατομύρια μετανάστες στο Αμερικα..το λέει η σούφρα σου??

Jean Valjean

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2010
Like
0
Πόντοι
1
Δεν χρειάζονται συρματα.. περνας το ριο Γραντε απο νοτο ή τα σύνορα με καναδά...Οπως άλλοι 11 εκατομύρια μετανάστες στο Αμερικα..το λέει η σούφρα σου??

Υπάρχουν και εις τας ΗΠΑ λαθρομετανάσται:::: Oh mon dieu!!!!  :headbang:

Cmagisian

Μέλος
Εγγρ.
26 Οκτ 2008
Like
0
Πόντοι
1

dimitrisniva

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2009
Like
3
Πόντοι
16
Τυποι εχω εξω 2 θειους και 4 ξαδερφια,θα πω το εξης και να το θυμαστε.

1)πολλη δυσκολα φτιαχνεις χαρτια
2)Παρανομα δεν θα σας παρει κανεις για δουλεια χωρις χαρτια γιατη αλαξε η νομοθεσια και αν σε πιασουν να απασχολεις μεταναστες την πρωτη φορα εχεις προστιμο 15.000 δλ και την δευτερη σου κλινουν το μαγαζι.
3)και κυριοτερον μην νομιζεται οτι εκει μυραζουν λευτα με τη σεσουλα..αν δουλεψεις οντος θα φτιαχτεις,αλλα θα σου γινει ο κωλος φ 43 για να το καταφερεις.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom