Νέα

Ερώτηση για Μπίζνα... Κατάστημα κινητής σε μικρό Δήμο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα meredi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 13
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

meredi

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2008
Κριτικές
3
Like
78
Πόντοι
16
Παιδια ξερει κανεις τι ποσοστα κερδους παιζουν σε καταστηματα κινητης τηλεφωνιας wind vodphone?

Εχω ενα καταστημα σε μικρο Δημο 4000 κατοικους συνα κατι γυρω χωρια παει στα 5 6000... Το ειχα νοικιασμενο για 300 ευρω

Συμφερει να ανοιξω σαν επειχηρηση ενα καταστημα wind πχ;  Ασ βγαζω 300 με προοπτικες ομως!
ΤΕΔΕ ετσι και αλλιως το εχω... Ενα ΙΚΑ υπαλληλου συν ρευματα;

Ξερει κανεις  τι παιζουν στα καταστηματα αυτα;

lonxh

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2007
Κριτικές
8
Like
41
Πόντοι
1
αν δεν εισαι στο νοικι και μπεις με μια εταιρια που να εχει καλο σημα στην περιοχη σου =μην ανοιξεις πχ wind και πιανει μονο cosmote και επισης να δεις τι καλυψη εχεις και για τα επιγεια δικτυα πιστευω θα βγαζεις χρηματα και αποψη μου βαλε τον υπαλληλο μεσα στο μαγαζι και γυρνα πορτα πορτα να κανεις πελατολογιο

OP
OP
M

meredi

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2008
Κριτικές
3
Like
78
Πόντοι
16
αν δεν εισαι στο νοικι και μπεις με μια εταιρια που να εχει καλο σημα στην περιοχη σου =μην ανοιξεις πχ wind και πιανει μονο cosmote και επισης να δεις τι καλυψη εχεις και για τα επιγεια δικτυα πιστευω θα βγαζεις χρηματα και αποψη μου βαλε τον υπαλληλο μεσα στο μαγαζι και γυρνα πορτα πορτα να κανεις πελατολογιο

Το μαγαζι δικο μου ειναι! Εγω δε θα ειμαι εκει...μπορω να πηγαινω καποιες φορες αλλα οχι μονιμα!

Πριν κανα μηνα που ειχα αναβαθμιση πηγα σε αλυσιδα που εχει τα παντα (ΟΧΙ καταστημα wind δηλαδη) καιμου λενε πως ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ... μονο νεες συνδεσεις!

Οποτε  χανεις πολυ κόσμο!Εγω σκεφτομαι για ενα εταιρικο. wind η vodaphone...Οτι και αν ανοιξεις... χωριο ειναι μπορεις να φερερις συνδρομητες στο δικτυο που εχεις και καλα λογο  Free ομιλιας μεταξυ τους και να μην εχουν μετακινησεις για την πληρωμη λογαριασμου!...

Το θεμα ειναι με τι ποσοστα παιζεις μπαλα; Καλα αν παιξει και καμια ιδιωτικη (δεν ξερω αν εχει) χτυπας καλο πελατολογιο 

θάνατος

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαρ 2009
Like
5
Πόντοι
6
πριν ξεκινήσεις, κάνε μια γενική έρευνα αγοράς και δες πως είναι η τοπική κοινωνία στο θέμα αυτό, των καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας και φυσικά δες αν το ''έχεις'' στο να είσαι καλός πωλητής και αν μπορείς να πλασάρεις κάτι με ωραίο τρόπο στο καταναλωτή, διότι αν δεν είσαι καλός σε αυτό δε θα σε μιμηθούν ούτε οι υπάλληλοι-συνεργάτες σου.

πάντος ότι κι αν αποφασίσεις να κάνεις, να θυμάσε οτι η τύχη βοηθά τους τολμηρούς!

OP
OP
M

meredi

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2008
Κριτικές
3
Like
78
Πόντοι
16
Θενκς αλλα οπως εγραψα ειναι μικρος δημος 4 με 7000 κοσμος... ενα τετοιο μαγαζι γλιτωνει τον κοσμο απο τη μετακινηση για να πληρωνει το λογαριασμο, τσιμπας τις ανανεωσεις, κανα αξεσουαρακι,καμι μπαταρια, αν εχει σταθερο παλι πουλας συμβολαια και πιθανα να μεταφερεις συνδρομητες απο αλλη εταιρια σε αυτη που θα εισαι!
Δυσκολο να μπει ανταγωνιστης...λογο κοσμου!  ΚΑΙ εγω νιλαω για ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ WIND ή VODAPHONE αρα παιζεις μπαλα μονος!

Εναν υπαληλλο με ΙΚΑ κ ρευματα τον βγαζει; πως  εχουν κέρδη αυτα τα καταστήματα;

πχ Στην ανανεωση συμβολαιου....παιρνεις εσυ το ποσοστο η το πρωτο καταστημαπου εκανε τη συνδεση;

Επισκέπτης
Απευθύνσου στις ίδιες τις εταιρείες και βολιδοσκόπησε το ενδιαφέρον τους να συνεργαστούν μαζί σου.Ότι θέλεις να ανοίξεις εσύ μαγαζί,δε σημαίνει ότι θα σου δώσουν το όνομα τους σίγουρα.

OP
OP
M

meredi

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2008
Κριτικές
3
Like
78
Πόντοι
16
Απευθύνσου στις ίδιες τις εταιρείες και βολιδοσκόπησε το ενδιαφέρον τους να συνεργαστούν μαζί σου.Ότι θέλεις να ανοίξεις εσύ μαγαζί,δε σημαίνει ότι θα σου δώσουν το όνομα τους σίγουρα.

Ρε σεις το τι ΠΡΕΠΕΙ να κανω το ξερω... αυτη τη στιγμη κανω σκεψεις για εκμεταλευση σε κατι που θα ειναι φριι σε 2 3 μήνες!
Σκεψεις που αν εχω και μια πληροφορηση ακαδημαικη γινονται πιο ουσιωδεις....
Επειδη πιθανα καποιος να δουλευει ή να εχει καταστημα με κινητα και να ξερει θελω συγκεκριμενες ινφο..ετσι για τη μαλακια να σκεφτω πιο σοβαρα το ενδεχομενο...

ΑΝ λοιπον καποιος ξερει 2 3 συγκεκριμενα πραγματακια ας τα ποσταρεο

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
34
Πόντοι
166
Ρε σεις το τι ΠΡΕΠΕΙ να κανω το ξερω... αυτη τη στιγμη κανω σκεψεις για εκμεταλευση σε κατι που θα ειναι φριι σε 2 3 μήνες!
Επειδη πιθανα καποιος να δουλευει ή να εχει καταστημα με κινητα και να ξερει θελω συγκεκριμενες ινφο..ετσι για τη μαλακια να σκεφτω πιο σοβαρα το ενδεχομενο...

ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΜΑΓΑΖΙ ΜΕ ΚΙΝΗΤΑ..ΨΙΧΟΥΛΑ ΘΑ ΒΓΑΖΕΙΣ..ΓΕΝΙΚΩΣ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ FRANCHSING..

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
Από τα λίγα που ξέρω στο θέμα αυτό είναι πως τα % κέρδους δεν είναι μεγάλα. Λίγοι πλέον κάνουν νέες συνδέσεις...
Ίσως και να είναι τυχαίο, αλλά ένας συνάδελφος άνοιξε ένα τέτοιο μαγαζί και δεν πήγε καλά οπότε και επέστρεψε στις πωλήσεις

politis2

Μέλος
Εγγρ.
26 Δεκ 2008
Like
0
Πόντοι
1

Φίλε, μιλάς για μια αγορά που έχει κορεσθεί.  Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πια τα τεράστια περιθώρια κέρδους που υπήρχαν στην κινητή τηλεφωνία πριν 10 ή 15 χρόνια.

Τώρα σε αυτό που λες (ότι το μαγαζί είναι δικό σου), σου δίνει ένα πλεονέκτημα απέναντι στους άλλους (που δεν έχουν ακίνητο), και  που επομένως θα πρέπει να συνυπολογίσουν και το νοίκι τους στα έξοδα της επιχείρησης.

Αυτό (εσύ το είπες) είναι 300 ευρώ το μήνα, 3.600 το χρόνο δηλαδή.  Όμως (πάλι εσύ το είπες) η περίπτωσή σου έχει το μειονέκτημα του ότι θέλεις οπωσδήποτε υπάλληλο, γιατί δε μπορείς να είσαι εκεί παρών.  Ο υπάλληλος έχει κόστος πολύ περισσότερο από 3.600 το χρόνο, φτάνει και τις 20.000 (άσχετο αν "στο χέρι" παίρνει μόνο 600 ή 700 ευρώ), επομένως σε βλέπω επίφοβο από πλευράς κοστολογίου, συγκριτικά με κάποιον που θα κάθεται ο ίδιος, θα τον βοηθάει μερικές ώρες η γυναίκα του (για να είναι το μαγαζί 60 ώρες την εβδομάδα ανοιχτό), και δε θα έχει από πάνω του το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ να τον κυνηγάει για χρέη αν δε πάει καλά.

Μήπως είναι τελικά καλύτερα να το ξανανοικιάσεις, να τσεπώνεις τα 300 το μήνα (έστω 250 με την κρίση και τη μείωση της ανάπτυξης) καθαρά και χωρίς κόπο, και να αφήσει κανέναν άλλο να βγάλει το φίδι από την τρύπα, τέτοιες εποχές που είναι (και έρχονται και ακόμα χειρότερες)?

Κάτι άλλο που πρέπει να εξετάσεις είναι το αρχικό μπήξιμο:  Για να την ξεκινήσεις τη δουλειά, πόσα πρέπει να χώσεις?  Αν είναι να χώσεις 1-2.000 μπορείς να πεις "το ρισκάρω, κι αν τα χάσω δε γαμιέται", αλλά αν σου χρειάζονται να μπήξεις κανα δεκάρικο-κοσάρικο (δε τα ξέρω αυτά, αλλά χρειάζονται βιτρίνες, ταμπέλες, δάπεδα, φωτιστικά, πάγκος, air-cond, βαψίματα, ταμειακή, συναγερμός, ρολλά ασφαλείας, και άλλα τέτοια που δε ξέρω πόσο μπορεί να φτάσουν), τότε να το σκεφτείς όχι δυο, αλλά ΠΕΝΤΕ φορές πριν μπεις στο χορό. Γιατί το δεκάρικο είναι 34 μήνες νοίκια των 300, και το εικοσάρικο 68, δηλαδή πάνω από 5 χρόνια!

Επίσης:  Ο υπάλληλος θα δουλεύει 40 ώρες τη βδομάδα, ένα τέτοιο μαγαζί πρέπει να είναι ανοιχτό πολύ περισσότερες (τα πιο πολλά είναι). Ποιός θα καλύπτει τις επι πλέον ώρες?

Κάνω λοιπόν για πάρτη σου μια πολύ χοντρή σούμα, και λέω:
Υπάλληλος 18.000
ΔΕΗ 5.000
Τηλέφωνα (internet κλπ) 2.000
Λοιπές προμήθειες (τυπογραφεία, καφέδες, καθαριστικά, χαρτικά κλπ) 2.000
Σύνολο αμέσως 27.000 το χρόνο έξοδα, και δε ξέρω και τι έχω ξεχάσει.
Αυτό σημαίνει 2.250 το μήνα (ή 90 ευρώ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ μικτό κέρδος - είναι αυτό από το οποίο βγαίνουν τα έξοδα).
Τι τζίρο (την ημέρα) θέλεις για να βγάζεις ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ 90 ευρώ κέρδος?
Θα τα βγάζει?

Αυτά σκέψου, και πήγαινε μια βόλτα στις εταιρείες (Cosmote, Wind, Vodafone κλπ) να δεις με τι όρους δέχονται να σε "ορίσουν" αντιπρόσωπό τους στο μέρος που λες.  Πάντως ΣΙΓΟΥΡΑ οι όροι τους δεν είναι "φιλικοί" προς το μαγαζάτορα, όπως είπαν κι άλλοι εδώ.

Με πορδές δε βάφονται αυγά, αν κάνεις το βήμα θα μπείς σε γερό χορό, και θα πρέπει να χορέψεις σωστά. Αλλιώς, θα κλαις το αρχικό κεφάλαιο σου.

majestic69

Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2009
Κριτικές
4
Like
277
Πόντοι
36
καλυτερα κρατα κ τα χρηματα που εχεις κατω απο το μαξιλαρι σου γιατι θα πτωχευσουν οι τραπεζες...

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Φίλε, μιλάς για μια αγορά που έχει κορεσθεί.  Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πια τα τεράστια περιθώρια κέρδους που υπήρχαν στην κινητή τηλεφωνία πριν 10 ή 15 χρόνια.

Τώρα σε αυτό που λες (ότι το μαγαζί είναι δικό σου), σου δίνει ένα πλεονέκτημα απέναντι στους άλλους (που δεν έχουν ακίνητο), και  που επομένως θα πρέπει να συνυπολογίσουν και το νοίκι τους στα έξοδα της επιχείρησης.

Αυτό (εσύ το είπες) είναι 300 ευρώ το μήνα, 3.600 το χρόνο δηλαδή.  Όμως (πάλι εσύ το είπες) η περίπτωσή σου έχει το μειονέκτημα του ότι θέλεις οπωσδήποτε υπάλληλο, γιατί δε μπορείς να είσαι εκεί παρών.  Ο υπάλληλος έχει κόστος πολύ περισσότερο από 3.600 το χρόνο, φτάνει και τις 20.000 (άσχετο αν "στο χέρι" παίρνει μόνο 600 ή 700 ευρώ), επομένως σε βλέπω επίφοβο από πλευράς κοστολογίου, συγκριτικά με κάποιον που θα κάθεται ο ίδιος, θα τον βοηθάει μερικές ώρες η γυναίκα του (για να είναι το μαγαζί 60 ώρες την εβδομάδα ανοιχτό), και δε θα έχει από πάνω του το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ να τον κυνηγάει για χρέη αν δε πάει καλά.

Μήπως είναι τελικά καλύτερα να το ξανανοικιάσεις, να τσεπώνεις τα 300 το μήνα (έστω 250 με την κρίση και τη μείωση της ανάπτυξης) καθαρά και χωρίς κόπο, και να αφήσει κανέναν άλλο να βγάλει το φίδι από την τρύπα, τέτοιες εποχές που είναι (και έρχονται και ακόμα χειρότερες)?

Κάτι άλλο που πρέπει να εξετάσεις είναι το αρχικό μπήξιμο:  Για να την ξεκινήσεις τη δουλειά, πόσα πρέπει να χώσεις?  Αν είναι να χώσεις 1-2.000 μπορείς να πεις "το ρισκάρω, κι αν τα χάσω δε γαμιέται", αλλά αν σου χρειάζονται να μπήξεις κανα δεκάρικο-κοσάρικο (δε τα ξέρω αυτά, αλλά χρειάζονται βιτρίνες, ταμπέλες, δάπεδα, φωτιστικά, πάγκος, air-cond, βαψίματα, ταμειακή, συναγερμός, ρολλά ασφαλείας, και άλλα τέτοια που δε ξέρω πόσο μπορεί να φτάσουν), τότε να το σκεφτείς όχι δυο, αλλά ΠΕΝΤΕ φορές πριν μπεις στο χορό. Γιατί το δεκάρικο είναι 34 μήνες νοίκια των 300, και το εικοσάρικο 68, δηλαδή πάνω από 5 χρόνια!

Επίσης:  Ο υπάλληλος θα δουλεύει 40 ώρες τη βδομάδα, ένα τέτοιο μαγαζί πρέπει να είναι ανοιχτό πολύ περισσότερες (τα πιο πολλά είναι). Ποιός θα καλύπτει τις επι πλέον ώρες?

Κάνω λοιπόν για πάρτη σου μια πολύ χοντρή σούμα, και λέω:
Υπάλληλος 18.000
ΔΕΗ 5.000
Τηλέφωνα (internet κλπ) 2.000
Λοιπές προμήθειες (τυπογραφεία, καφέδες, καθαριστικά, χαρτικά κλπ) 2.000
Σύνολο αμέσως 27.000 το χρόνο έξοδα, και δε ξέρω και τι έχω ξεχάσει.
Αυτό σημαίνει 2.250 το μήνα (ή 90 ευρώ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ μικτό κέρδος - είναι αυτό από το οποίο βγαίνουν τα έξοδα).
Τι τζίρο (την ημέρα) θέλεις για να βγάζεις ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ 90 ευρώ κέρδος?
Θα τα βγάζει?

Αυτά σκέψου, και πήγαινε μια βόλτα στις εταιρείες (Cosmote, Wind, Vodafone κλπ) να δεις με τι όρους δέχονται να σε "ορίσουν" αντιπρόσωπό τους στο μέρος που λες.  Πάντως ΣΙΓΟΥΡΑ οι όροι τους δεν είναι "φιλικοί" προς το μαγαζάτορα, όπως είπαν κι άλλοι εδώ.

Με πορδές δε βάφονται αυγά, αν κάνεις το βήμα θα μπείς σε γερό χορό, και θα πρέπει να χορέψεις σωστά. Αλλιώς, θα κλαις το αρχικό κεφάλαιο σου.

Σωστόςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς
Πολύ καλή και κατανοητή η οικονομοτεχνική σου ανάλυση, εύγε σου

Κάποιοι νεομαλάκες θα έπρεπε να έχουν πτυχίο για να τα σκεφτούνε

lonxh

Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2007
Κριτικές
8
Like
41
Πόντοι
1
Μιλισα μεσα στη week που περασε με φιλο που ήθελε να ανοιξει και έκανε ερευνα αγορας.Η απαντηση ειναιμην προχωρήσεις πολύ τρεξιμο για το τπτ.Απο τις πληρωμές ούτε τα χρήματα του χαρτιού της αποδειξης δεν βγάζεις,αυτή την περίοδο το γυρνάνε όλη σε καρτοπρογράμματα που είναι limited η γραμμή πράγμα που σημαίνει οτι απο αυτή τη γραμμή λεφτά δεν παίρνεις και ας είναι στη βάση σου.Και γενικά οι βάσεις και παλαιών καταστημάτων έχουν φαγωθεί.Οπότε θα σου πρότεινα και εγώ να κάνεις κάτι άλλο να θες να ανοιξεις κάτι δικό σου και να αποφύγεις το francise κερατιάτικα λεφτά τους δίνεις

akalisal

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαρ 2008
Κριτικές
10
Like
5
Πόντοι
11
Μην κανεις κανενα τετοιο λαθος και ανοιξεις μαγαζι μονο αυτο μπορω να σου πω.... Ειμαι ΠΡΩΗΝ francisee

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom