Νέα

Εργασία στο εξωτερικό vs. μένουμε Ελλάδα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Να απογορευθει η εξοδος των ανδρων εως 45 απο τη χωρα;

• Ναι, ειναι λιποταξια

Ψήφοι: 89 24,9%
  • Οχι, δεν κινδυνει η πατρις

Ψήφοι: 268 75,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    357
Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.939
Πόντοι
2.356
Για να ξαναρθουμε στο θεμα γιατι ξεφυγατε με τα μπαλκονια τα γαμησια και τη θερμανση.
Οντως στις Ευρωπαικες πολεις κι εχω επισκευτει αρκετες ειτε σα ναυτικος, ειτε σαν τουριστας, αλλα και μεταναστης τωρα στη Γερμανια, τα περισοτερα σπιτια δεν εχουν μπαλκονια. Μαλλον εχει να κανει με τον καιρο οπως εγραψε καποιος μερικες σελιδες πισω. Στην Κατανια ας πουμε στην Σικελια ειδα οτι σχεδον ολα τα σπιτια ειχαν μπαλκονια. Εχουν ομως μεγαλα πεζοδρομια και φαρδεις δρομους που δεν εχουμε στην Ελλαδα. Στο σπιτι που μενω τωρα εχει μπαλκονι και σχετικα μεγαλο, αλλα το εχουμε σαν καπνιστηριο, δεν αραζουμε στο μπαλκονι το καλοκαιρι οπως εκανα στο σπιτι μου στο χωριο.
Αλλα ειναι τα προβληματα με τη μεταναστευση κι οχι τα μπαλκονια, η θερμανση ή τα σπιτια που ειναι προπολεμικα.

Θα επανελθω σε λιγο....

Τα σπίτια που ειναι προπολεμικά/μεταπολεμικά, δεν έχουν μπαλκόνια(αν και κάποια έχουν στην πίσω πλευρά)
γιατί κάτι τέτοιο θεωρούνταν πολυτέλεια ή ανούσια κατασπατάληση εμβαδού,
αλλά κυρίως γιατί οι καιρικές συνθήκες ήταν αλλιώς.

Όμως τα σπίτια που χτίστηκαν τις τελευταίες δεκαετίες,έχουν μπαλκόνια μιας και ένα σπίτι με μπαλκόνι είναι πιο ελκυστικό
για τον επίδοξο ενοικιαστή/αγοραστή,αλλά και γιατί οι καιρικές συνθήκες πλέον το επιτρέπουν.

Επίσης μη συγκρίνεις π.χ.Βερολίνο με νότια Γερμανία.
Άλλες καιρικές συνθήκες,άλλο mentality,άλλες επιρροές από γειτονικες χώρες..

Κάθε μεγαλούπολη στη Γερμανία, επανανοικοδομήθηκε μεταπολεμικά πολύ διαφορετικά.

Έχει π.χ.στο NRW τεράστιους δρόμους τύπου Leopoldstraße;

view-of-the-leopoldstrasse-seen-from-the-siegestor-munich-germany-J2RB49.jpg

Έχει π.χ.σχεση η Φρανκφουρτη

http://[URL unfurl="true"]www.aerotickets.gr/wp-content/uploads/2012/05/Frankfurt.jpg[/img[/URL]]

με τη Δρέσδη;

[img]https://patakistravel.gr/wp-content/uploads/2018/03/dresden-1600x900.jpg

Το αστειο περί Γερμανίας είναι πως ο καθένας έχει γνώμη επειδή έχει ένα θείο στο Άνω Πουτζχάουσεν, που ανάθεμα αν αυτός ο θείος μιλάει και 100 λέξεις γερμανικά,δηλαδή ούτε ο ίδιος δεν έχει πάρει χαμπάρι τι εστί Γερμανία..

Επισκέπτης
Τα μεγαλυτερα προβληματα για μενα ειναι η ευρεση σπιτιου και η μοναξια.
Τα ενοικια ειναι πανακριβα και η ζητηση δυσαναλογη με την προσφορα. Ετσι η συγκατοικηση ειναι μια προσωρινη λυση που απλα κραταει χρονια. :S
Η μονιαξια ομως ειναι το βασανο. Και δεν το συναντας μονο στους μεταναστες ή μονο στους Ελληνες. Μια βολτα απο τις μπυραριες και θα δεις και πολλους Γερμανους μονους να τα πινουν και να προσπαθουν να σου πιασουν κουβεντα.
Μετα απο σχεδον 5 χρονια στο Βερολινο κι εχοντας πλεον πολλους γνωστους και "φιλους" βλεπω αλλα και νιωθω πολλη μοναξια.
Αυτοι ειναι και οι δυο λογοι που παρολο που πλεον εχω σχετικα καλη δουλεια (μαγειρας πλεον σε ενα μικρο ελληνικο εστιατοριο καθαριζω μαζι με κατι ψιλα απο την προνοια, πανω απο 2000 το μηνα) με εκαναν να παρω την αποφαση το 2020 να επιστρεψω στο χωριο μου.
Ωραια η Ευρωπη, ομορφο το Βερολινο αλλα για μενα σαν τον τοπο μου πουθενα στον κοσμο κι ας τρωω ριζες. Προσωπικη αποψη ολα αυτα και χωρις να θελω να αποτρεψω καποιους που εχουν σαν σκεψη τη μεταναστευση.

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Για να ξαναρθουμε στο θεμα γιατι ξεφυγατε με τα μπαλκονια τα γαμησια και τη θερμανση.
Οντως στις Ευρωπαικες πολεις κι εχω επισκευτει αρκετες ειτε σα ναυτικος, ειτε σαν τουριστας, αλλα και μεταναστης τωρα στη Γερμανια, τα περισοτερα σπιτια δεν εχουν μπαλκονια. Μαλλον εχει να κανει με τον καιρο οπως εγραψε καποιος μερικες σελιδες πισω. Στην Κατανια ας πουμε στην Σικελια ειδα οτι σχεδον ολα τα σπιτια ειχαν μπαλκονια. Εχουν ομως μεγαλα πεζοδρομια και φαρδεις δρομους που δεν εχουμε στην Ελλαδα. Στο σπιτι που μενω τωρα εχει μπαλκονι και σχετικα μεγαλο, αλλα το εχουμε σαν καπνιστηριο, δεν αραζουμε στο μπαλκονι το καλοκαιρι οπως εκανα στο σπιτι μου στο χωριο.
Αλλα ειναι τα προβληματα με τη μεταναστευση κι οχι τα μπαλκονια, η θερμανση ή τα σπιτια που ειναι προπολεμικα.

Θα επανελθω σε λιγο....
Γεια σου και καλή χρονιά  :)πότε θα γράψεις στο θέμα που έγραφες?Έχει πέραση πολύς καιρός σίγουρα θα έχεις πολλά να μας γραψεις.  

Όποιος δεν το έχει βρει αυτό το θέμα προτείνω να το διαβάσει (από την αρχη) για τη Γερμανία ότι δε παλεύεται έχεις δίκιο βέβαια υπάρχουν και χειρότερα μέρη Σουηδία,Η.Π.Α ειδικά στις Η.Π.Α θέλεις ώρες ώρες να πάρεις μια καραμπίνα να τους εκτελέσεις ολους :2funny:.Σε όλα όσα γράφεις συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.Οπως και συμφωνώ σε αυτό που έγραψες ότι πηγαίνοντας Γερμανία ξεχρεωνεις σιγά σιγά τα δάνεια που είχες πάρει και θα μπορέσεις να γυρίσεις Ελλάδα και να ανοίξεις κάτι.Η ζωή έτσι είναι αν θέλεις να πετύχεις κάτι θέλει υπομονή και επιμονή.
  Η μόνη συμβουλή που μπορώ να σου δώσω ειναι να μειωσεις οσο μπορεις τα έξοδα σου οσο μενεις Γερμανια αυτό έκανα εγώ το 1996 και πέτυχα ότι πετυχα :).
  Περιμένουμε με ανυπομονησία να γράψεις τη συνέχεια  :)

Επισκέπτης
Τα σπίτια που ειναι προπολεμικά/μεταπολεμικά, δεν έχουν μπαλκόνια(αν και κάποια έχουν στην πίσω πλευρά)
γιατί κάτι τέτοιο θεωρούνταν πολυτέλεια ή ανούσια κατασπατάληση εμβαδού,
αλλά κυρίως γιατί οι καιρικές συνθήκες ήταν αλλιώς.

Όμως τα σπίτια που χτίστηκαν τις τελευταίες δεκαετίες,έχουν μπαλκόνια μιας και ένα σπίτι με μπαλκόνι είναι πιο ελκυστικό
για τον επίδοξο ενοικιαστή/αγοραστή,αλλά και γιατί οι καιρικές συνθήκες πλέον το επιτρέπουν.

Συμφωνω. Χτιζουν διπλα μας μια πολυκατοικια με κατι μπαλκοναρες και τελειως διαφορετικο στυλ απο τα αλλα διπλανα κτιρια.
Εμεις παντως εχουμε μπαλκονι αλλα δεν εχουμε ασανσερ και πολλα σπιτια που εχω επισκευτει εδω δεν εχουν ασανσερ. Και μενω 5ο οροφο.

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.939
Πόντοι
2.356
Τα ενοικια ειναι πανακριβα και η ζητηση δυσαναλογη με την προσφορα. Ετσι η συγκατοικηση ειναι μια προσωρινη λυση που απλα κραταει χρονια. :S
Η μονιαξια ομως ειναι το βασανο. Και δεν το συναντας μονο στους μεταναστες ή μονο στους Ελληνες. Μια βολτα απο τις μπυραριες και θα δεις και πολλους Γερμανους μονους να τα πινουν και να προσπαθουν να σου πιασουν κουβεντα.
Μετα απο σχεδον 5 χρονια στο Βερολινο κι εχοντας πλεον πολλους γνωστους και "φιλους" βλεπω αλλα και νιωθω πολλη μοναξια.
Αυτοι ειναι και οι δυο λογοι που παρολο που πλεον εχω σχετικα καλη δουλεια (μαγειρας πλεον σε ενα μικρο ελληνικο εστιατοριο καθαριζω μαζι με κατι ψιλα απο την προνοια, πανω απο 2000 το μηνα) με εκαναν να παρω την αποφαση το 2020 να επιστρεψω στο χωριο μου.
Ωραια η Ευρωπη, ομορφο το Βερολινο αλλα για μενα σαν τον τοπο μου πουθενα στον κοσμο κι ας τρωω ριζες. Προσωπικη αποψη ολα αυτα και χωρις να θελω να αποτρεψω καποιους που εχουν σαν σκεψη τη μεταναστευση.

H εύρεση σπιτιού, όπως και οι τιμές των ενοικίων ειδικά στις μεγαλουπόλεις είναι όντως πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Η μοναξιά είναι γενικό πρόβλημα του σύγχρονου δυτικού κόσμου, δεν αφορά μόνο τους μετανάστες.

Απλά τη δική σου μοναξιά, εντείνει το γεγονός ότι δεν κάθισες να μάθεις τη γλώσσα, οπότε αποκλείστηκες μόνος σου
από τον υπόλοιπο κοινωνικό ιστό,κάνοντας αναγκαστικά παρέα μόνο με Έλληνες ή αγγλομαθείς.

Το καλό όσο αφορά τη μοναξιά, είναι ότι υπάρχουν σελίδες στο Fb, π.χ.για τους νεοφερμένους δημότες μια πόλης,
γκρουπ για δραστηριότητες,κ.λ.π. όπου μπορείς να συμμετάσχεις και μάλιστα δωρεάν.
Επίσης apps όπως Spontacts, που σε βάζουν απευθείας στο παιχνίδι.

Εσένα είναι και λίγο προχωρημένη η ηλικία,δεν έμαθες και τη γλώσσα,έκανες και δύσκολες δουλειές..

Οι νεομετανάστες με καλοπληρωμένες δουλειές+γερμανικά,
είναι συνήθως χαρούμενοι που επιτέλους πληρώνονται τον κόπο των σπουδών τους,έχουν προοπτική να σκεφτούν για οικογένεια,κ.λ.π.

Sad_man

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2017
Like
3.712
Πόντοι
606
Μέχρι τα 40-45. Μετά ούτε υπό την απειλή όπλου.
Έτσι έρχεται η δικαιοσύνη .

Αυτές μετά τα 45 ... μόνο σκύλους/γάτες.

Ο 55άρης, παίρνει τηλέφωνο και σε 20' έρχεται η 20χρονη ρουμάνα βολεϋμπολίστρια,

Πού ρε φίλε,στην Ελλάδα;Εδώ οι 40-45-50 έχουν τον 20αρη να τις παρακαλάει τζάμπα.Όταν αυτά τα πουρά γαμιούνται με όποιους θέλουν,φαντάσου οι πιτσιρίκες τί μπορούν να κάνουν.

Όπως λέει ο Kman για σλαβικό μουνολίβαδο,εδώ ισχύει το ελληνικό πουτσολίβαδο.

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
25.298
Πόντοι
5.506
Ο Δημητράκης το έλυσε το πρόβλημα της μοναξιάς.

index.php

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.939
Πόντοι
2.356
Συμφωνω. Χτιζουν διπλα μας μια πολυκατοικια με κατι μπαλκοναρες και τελειως διαφορετικο στυλ απο τα αλλα διπλανα κτιρια.
Εμεις παντως εχουμε μπαλκονι αλλα δεν εχουμε ασανσερ και πολλα σπιτια που εχω επισκευτει εδω δεν εχουν ασανσερ. Και μενω 5ο οροφο.

Ασανσέρ δεν έχει σε προπολεμικά/μεταπολεμικά σπίτια και επίσης λόγω κατασκευής δεν είναι δυνατόν να κατασκευάσουν κάποιο,
ούτε εξωτερικά.

Όμως δες το αλλιώς..

Η έλλειψη ασανσέρ αποκλείει στην εύρεση κατοικίας πολύ κόσμο που το χρειάζεται.
Από ηλικιωμένους, μέχρι μάνες με παιδιά και καροτσάκια.

Οπότε καλύτερα για εμάς που ανεβαίνουμε σκάλες.

Εγώ είμαι στον δεύτερο,έχω ασανσέρ,αλλά δεν το χρησιμοποιώ.

Υ.Γ.Να αρχίσεις να σκέφτεσαι και λίγο κυνικά στη Γερμανία.
Ο kman έγραψε προχθές ένα γαμάτο post απευθυνόμενος στη Χάρη, που δείχνει τι σχολείο ειναι η Γερμανία για έναν Έλληνα μετανάστη.

Επισκέπτης
εισαι βλακαμας η συγκριση που κανεις εινα ιεντελως ασχετη απο την μια λες οτι η γυναιακ δεν μπορει μετα τα 45 να κανει σχεση ενω ο αντρας μπορει και μου φερνεις ως παραδειγμα οτι θα παρει τηλ να του ερθει η πουτανα
πως καταφερες μεσα στο μυαλο σου να βαλεις στο ιδιο επιπεδο την σχεση με το πληρωνω και γαμαω;

το ιδιο θα κανει και η 50αρα μπαζολα
παντα η γυναικα βρησκει ευκολοτερα πουτσα απο οτι ο αντρας μουνι
και παντα η γυναικα δινει λιγοτερα λεφτα απο τον αντρα  και τωρα με τα λαθρο ορκ τσαμπα πουτσα εχουν οποτε θελουν
αλλα και παλιοτερα τα αλβανα γαμουσαν οτι τους καθοταν
θυμασαι την περιπτωση της μπαζολας που ειχε παντρευτει αλβανο του τα εγραψε ολα και την χωρισε;
ο αλβανος καμια 25αρα χρονια μικροτερος της και αντικειμενικα ωραιο παιδι και αυτη εβγαινε στα καναλια και τον παρακαλαγε να γυρισει πισω
Σιγα μη του τα εγραψε ολα το τσακαλι η Βροχοπουλου.

Επισκέπτης
Η μετά τα 45 γυναίκα, δεν βρίσκει τίποτε. Κατά κανόνα. Οι εξαιρέσεις, είναι αυτές που λες. ΠΟΣΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ;;;; Και η συγκεκριμένη που λες, δεν ήταν η μέση μπαζόλα. Στα νιάτα της ήταν αεροσυνοδός, άρα καλό μουνί. Δεν ήταν σκρόφα από τα νιάτα της.

Και οι αλβανοί , είναι ο απόπατος. Το αντίστοιχο σε γυναίκες, για άνδρες, είναι αλβανίδες γκόμενες του 1,38 με γόβες και φάτσα σαν τον ενβέρ χότζα ή τίποτε φιλιπινέζες πιθηκίνες.

Οι άνδρες , όση ήττα κι αν φάνε στα νιάτα τους (μερικοί , όχι όλοι) από ένα σημείο και μετά τη βρίσκουν την άκρη. Άλλος pr, άλλος λεφτά, άλλος δουλειά ... παντρεμένοι γαμάνε εύκολα άλλες παντρεμένες ή ξέκωλες μικρές με αστεία ανταλλάγματα κτλ.

Αυτοί που μένουν πάντα χωρίς, είναι μάλλον ο απόπατος και κάτι 40ρηδες παρθένοι .
Λακη οι σαρανταρηδες παρθενοι incel mgtow σπασικλες κλπ θα γαμησουν αν πανε για δουλεια στο εξωτερικο; Σε ποια χωρα θα τους προτεινες να ζησουν για παντα;

Pinoklis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
1.453
Πόντοι
216

Η μοναξια ειναι προβλημα σε ολες τις μεγαλουπολεις.Ισως σε μικροτερη πολη να μην ειναι ετσι. Εγω εμενα σε πολη των 30000 και ειχα το αντιθετο προβλημα. Εβγαινα εξω και συναντουσα συνεχεια γνωστους, σουπερ μαρκετ, στο δρομο, στα καφε, στις παμπ. Ειχα την αισθηση οπου και να ημουν οτι καποιος γνωστος με κοιταει. Και παρεες για καφε, ποτο εβρισκα αμεσα οσες ηθελα.
Ειχα αρχισει να νοσταλγω τις ανεμελες βολτες στην Αθηνα αγνωστος μεταξυ αγνωστων χωρις να χρειαζεται να δωσεις λογο τι φορας, πως περπατας, τι κρατας, που κοιτας, κλπ

Στο αλλο κομματι που ανεφερες συμφωνω απολυτα, σαν τον τοπο σου πουθενα στον κοσμο

Επισκέπτης
Γεια σου και καλή χρονιά  :)πότε θα γράψεις στο θέμα που έγραφες?Έχει πέραση πολύς καιρός σίγουρα θα έχεις πολλά να μας γραψεις. 

Όποιος δεν το έχει βρει αυτό το θέμα προτείνω να το διαβάσει (από την αρχη) για τη Γερμανία ότι δε παλεύεται έχεις δίκιο βέβαια υπάρχουν και χειρότερα μέρη Σουηδία,Η.Π.Α ειδικά στις Η.Π.Α θέλεις ώρες ώρες να πάρεις μια καραμπίνα να τους εκτελέσεις ολους :2funny:.Σε όλα όσα γράφεις συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.Οπως και συμφωνώ σε αυτό που έγραψες ότι πηγαίνοντας Γερμανία ξεχρεωνεις σιγά σιγά τα δάνεια που είχες πάρει και θα μπορέσεις να γυρίσεις Ελλάδα και να ανοίξεις κάτι.Η ζωή έτσι είναι αν θέλεις να πετύχεις κάτι θέλει υπομονή και επιμονή.
  Η μόνη συμβουλή που μπορώ να σου δώσω ειναι να μειωσεις οσο μπορεις τα έξοδα σου οσο μενεις Γερμανια αυτό έκανα εγώ το 1996 και πέτυχα ότι πετυχα :).
  Περιμένουμε με ανυπομονησία να γράψεις τη συνέχεια  :)

Τελευταια βλεπω τα πραμματα αλλιως κι εχω ας πουμε αραξει. Δεν εχω και πολλα να γρωψω. Σιγουρα κατι θα γραψω οταν μου ξανα ερθει η ορεξη.
Το τελευταιο διαστημα, απο το καλοκαιρι του 2018 κανω τρελη οικονομια.
Πληρωνω 70 ευρω για το ενοικιο. Τα υπολοιπα τα πληρωνει η προνοια.
Ξοδευω γυρω στα 40 ευρω το μηνα για φαγητο. Τρωω καθημερινα στο εστιατοριο ακομα και τις μερες που εχω ρεπο. Αλλα 60 με 70 για μπυρες στο σπιτι και περιπου κανα 100ρι στις εξοδους μου. Κανα 50ρι το μηνα για "χορτο", 27,5 μηναια καρτα ΜΜΜ, 180 με 200 τσιγαρα, 10 ευρω κινητο και μεσο ορο κανα 50ρι το μηνα διαφορα εξοδα. (ρουχα, σαπουνια/σαμπουαν, κουρεμα κ.α.) Αντε και κανα μπουρδελο μια φορα στο τριμηνο αλλα 50 ευρω και πολυ λεω γιατι εχω γκομενα και εχω κοψει τις πουτανες που ουτως ή αλλως ειναι ακριβες εδω.
Πληρωνοντας τα χρεη μου μενουν κατι λιγοτερο απο 1000 ευρω το μηνα στην ακρη. Οποτε με το καλο το 2020 γυρναω στο χωριο μου.

xenitemenos

Μέγας
Εγγρ.
14 Οκτ 2018
Κριτικές
15
Like
11.880
Πόντοι
3.846
Τόσα χρόνια καμία πιο μόνιμη σχέση δεν παίζει;
Πιστεύω αμέσως θα άλλαζε η ζωή σου αν είχες τον δικό σου άνθρωπο.
Άλλο να παλεύεις στην ξενιτιά μόνος και άλλο με τον σύντροφό σου.
Και άρα δεν είναι ότι σου λείπει το χωριό σου. Αν είχες την κατάλληλη παρέα, σιγά μην σκεφτόσουν να γυρίσεις, εφόσον δουλειές κλπ πάνε καλά.

Επισκέπτης
H εύρεση σπιτιού, όπως και οι τιμές των ενοικίων ειδικά στις μεγαλουπόλεις είναι όντως πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Η μοναξιά είναι γενικό πρόβλημα του σύγχρονου δυτικού κόσμου, δεν αφορά μόνο τους μετανάστες.

Απλά τη δική σου μοναξιά, εντείνει το γεγονός ότι δεν κάθισες να μάθεις τη γλώσσα, οπότε αποκλείστηκες μόνος σου
από τον υπόλοιπο κοινωνικό ιστό,κάνοντας αναγκαστικά παρέα μόνο με Έλληνες ή αγγλομαθείς.

Το καλό όσο αφορά τη μοναξιά, είναι ότι υπάρχουν σελίδες στο Fb, π.χ.για τους νεοφερμένους δημότες μια πόλης,
γκρουπ για δραστηριότητες,κ.λ.π. όπου μπορείς να συμμετάσχεις και μάλιστα δωρεάν.
Επίσης apps όπως Spontacts, που σε βάζουν απευθείας στο παιχνίδι.

Εσένα είναι και λίγο προχωρημένη η ηλικία,δεν έμαθες και τη γλώσσα,έκανες και δύσκολες δουλειές..

Οι νεομετανάστες με καλοπληρωμένες δουλειές+γερμανικά,
είναι συνήθως χαρούμενοι που επιτέλους πληρώνονται τον κόπο των σπουδών τους,έχουν προοπτική να σκεφτούν για οικογένεια,κ.λ.π.
Μπορει λογω εμπειριας ο ανθρωπος να μη λεει καποια παραμυθια στον εαυτο του περι ενσωματωσης και ευτυχιας που δεν ισχυουν. Μπορει σε μερικα χρονια να μιλας και εσυ για μοναξια και "φιλους" σε εισαγωγικα.

Επισκέπτης
Και περιμενουμε αληθινες φωτο απο τα οικοτροφεια των ΒΠ κ ΚΜΑΝ για τα συγκρινουμε με το ιδιοκτητο διαμερισμα του Δημητρακη,

acapoeira

Μέλος
Εγγρ.
11 Νοε 2017
Like
233
Πόντοι
86
Η μοναξια ειναι προβλημα σε ολες τις μεγαλουπολεις.Ισως σε μικροτερη πολη να μην ειναι ετσι. Εγω εμενα σε πολη των 30000 και ειχα το αντιθετο προβλημα. Εβγαινα εξω και συναντουσα συνεχεια γνωστους, σουπερ μαρκετ, στο δρομο, στα καφε, στις παμπ. Ειχα την αισθηση οπου και να ημουν οτι καποιος γνωστος με κοιταει. Και παρεες για καφε, ποτο εβρισκα αμεσα οσες ηθελα.
Ειχα αρχισει να νοσταλγω τις ανεμελες βολτες στην Αθηνα αγνωστος μεταξυ αγνωστων χωρις να χρειαζεται να δωσεις λογο τι φορας, πως περπατας, τι κρατας, που κοιτας, κλπ

Στο αλλο κομματι που ανεφερες συμφωνω απολυτα, σαν τον τοπο σου πουθενα στον κοσμο

Υπαρχουν ανθρωποι που εχουν πελωρια αναγκη να ειναι "γνωστοι"
Αυτο το βρισκεις στην επαρχία
Προσωπικα το σιχαινομαι
Προτιμω τις πολεις και αγνωστος

fylobios30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2012
Κριτικές
2
Like
2.209
Πόντοι
606
Η.Π.Α ειδικά στις Η.Π.Α θέλεις ώρες ώρες να πάρεις μια καραμπίνα να τους εκτελέσεις ολους

Φίλε , οι ΗΠΑ, έχουν κάποια τεράστια πλεονεκτήματα.

1)Απίστευτα ηλίθιες γκόμενες.
2)Βγάζεις απίστευτα λεφτά αν δεν είσαι κρετίνος.

Αυτά τα 2 , καλύπτουν τις μαλακίες τις υπόλοιπες. Επειδή οι γκόμενες, είχαν βγει στην αγορά εργασίας νωρίτερα από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο, οι συνηθισμένες γκόμενες, θέλοντας να το παίζουν ανεξάρτητες, όχι μόνο τον παίρνουν χωρίς να ζητάνε τίποτε, μπορεί να στα χώνουν κι όλας.

Εγγρ.
25 Απρ 2016
Κριτικές
1
Like
9.939
Πόντοι
2.356
Μπορει λογω εμπειριας ο ανθρωπος να μη λεει καποια παραμυθια στον εαυτο του περι ενσωματωσης και ευτυχιας που δεν ισχυουν. Μπορει σε μερικα χρονια να μιλας και εσυ για μοναξια και "φιλους" σε εισαγωγικα.

Θα ήταν παράλογο χωρίς να ξέρει γερμανικά να μιλάει για ενσωμάτωση...

Για παράδειγμα χωρίς αυτό ντόπα :birdman:

6hJqwYQ.jpg

δεν παίζει ούτε καλή δουλειά,ούτε γερμανίδες..

Και περιμενουμε αληθινες φωτο απο τα οικοτροφεια των ΒΠ κ ΚΜΑΝ για τα συγκρινουμε με το ιδιοκτητο διαμερισμα του Δημητρακη,

Τσίμπα πρώτα ένα μύδι με το ενοικιαστήριό μου που έχει μόνο το όνομά μου,γράφει ότι είναι 3 τα δωμάτια του σπιτιού και ότι μένω μόνος(Bewohnt gemeingam mit ΜΗΔΕΝ)
και όταν ξαναγυρίσω σε 10 μέρες Μόναχο, τα ξαναλέμε αν είναι αληθινές φωτό ή όχι :birdman:

Συνημμένα

• φσδφδ.jpg
    φσδφδ.jpg
    99,6 KB · Εμφανίσεις: 43

fylobios30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2012
Κριτικές
2
Like
2.209
Πόντοι
606
Υπαρχουν ανθρωποι που εχουν πελωρια αναγκη να ειναι "γνωστοι"
Αυτο το βρισκεις στην επαρχία

Στην επαρχία δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
ή μάλλον ο άλλος δρόμος είναι ...
:jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:

s/milfakias

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2017
Like
127
Πόντοι
6
Τόσα χρόνια καμία πιο μόνιμη σχέση δεν παίζει;
Πιστεύω αμέσως θα άλλαζε η ζωή σου αν είχες τον δικό σου άνθρωπο.
Άλλο να παλεύεις στην ξενιτιά μόνος και άλλο με τον σύντροφό σου.
Και άρα δεν είναι ότι σου λείπει το χωριό σου. Αν είχες την κατάλληλη παρέα, σιγά μην σκεφτόσουν να γυρίσεις, εφόσον δουλειές κλπ πάνε καλά.

Πού εργάζεσαι Παραλίμνιε ;; (Τομέα ..)
Πόλη ;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom