Νέα

Επιτεύγματα...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα mounitsa
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 17
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366

Αλλο ενα ημεηλ που μου στειλανε και βρηκα πολυ ενδιαφερον....... :grin:  (σας εχω πρηξει μηπως??? απλα τα θεωρω λιγο ενδιαφεροντα θεματα ολα αυτα για το που παμε.....)

Γράφει η Κατερίνα Ακριβοπούλου - /23/01/2007

Ένα μηχανολογικό επίτευγμα που δεν προβλήθηκε
Χάζευα χαλαρά στο Ντισκάβερι για το όραμα της κατασκευής της γέφυρας στο
Βερίγγειο πορθμό που θα ενώσει Ασία με Αμερική. Εξηγούσε ο παρουσιαστής
πόσο δύσκολο είναι να γίνει λόγω βάθους, μήκους και σεισμικότητας. Και
εκεί που μας είχε πείσει ότι είναι σχεδόν αδύνατο να κατασκευαστεί λεει
: "Η λύση σε αυτά τα προβλήματα έχει βρεθεί στην άλλη μεριά της γης.
Στην Ελλάδα"!

Τα μάτια μου γούρλωσαν, τα αυτιά μου τεντώθηκαν και το μυαλό μου
προσπαθούσε να επεξεργαστεί αυτό που άκουσα. Και εκεί που νόμιζα ότι
είχα παρακούσει να και το βίντεο. Πανοραμικά από ελικόπτερο ο
Κορινθιακός κόλπος και η γέφυρα Ρίου Αντιρρίου. Ακολούθησε ένα ημίωρο
όπου περιέγραφε τις παγκόσμιες καινοτομίες της κατασκευής της. Όχι μόνο
ότι είναι η μακρύτερη καλωδιακή γέφυρα στο κόσμο, ότι έχει τους
μεγαλύτερους πυλώνες αλλά ότι και οι μέθοδοι που χρησιμοποιήθηκαν για
την κατασκευή της έγιναν σχολή για τις γέφυρες του μέλλοντος. ʼκουγα και
έβλεπα άναυδη.

Έτρεξα στο ελληνικό σάιτ να δω με λεπτομέρεια όλα αυτά τα υπέροχα που
είδα στην ξένη εκπομπή και διαβάζω: Το έργο αυτό το εμπνεύστηκε ο
Χαρίλαος Τρικούπης... Και κάτω δεξιά γράφει. "Το σάιτ είναι υπό
κατασκευή"!!! Γιατί Χαρίλαε μου δεν εμπνεύστηκες και σάιτ και βίντεο;

Δεν πέρασαν πολλές ημέρες και τι βλέπω; Το Νάσιοναλ Τζεογκράφικ
<

να αφιερώνει μια ώρα εκπομπή για τη γέφυρα Ρίου-Αντίρριου!

*/ Η επιτροπή μηχανικών στην Αμερική την έχρισε το μεγαλύτερο
μηχανολογικό επίτευγμα το 2005 /*

Βλέπω στο ίντερνετ ότι επιτροπή μηχανικών στην Αμερική την έχρισε το
μεγαλύτερο μηχανολογικό επίτευγμα το 2005. Βραβείο που από το 1960 δεν
πήρε ποτέ μη αμερικανική κατασκευή. Αυτά λενε οι ξένοι. Εμείς τι λεμε;
Τίποτα. Σαν να μην υπάρχει. Ένα έργο που θαυμάζει όλος ο κόσμος, που θα
μπορούσε να γίνει σύμβολο της συνέχειας ανάμεσα στα αρχαία και νέα
ελληνικά μνημεία και σημείο αναφοράς και για τον τουρισμό, προβάλλεται
μόνο όταν υπάρχει θέμα αύξησης των διοδίων. Μια βασίλισσα χωρίς βασίλειο.

Το ίδιο απόγευμα πήγα με το γιο μου στο Ευγενίδειο για να μάθω τότε ότι
βρίσκομαι στο μεγαλύτερο και καλύτερα εξοπλισμένο ψηφιακό Πλανητάριο στο
κόσμο! Σκέψου είπα μέσα μου να είχε κάτι τέτοιο μια άλλη χώρα... Θα το
είχε μάθει όλος ο κόσμος... Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά ήρθε και η
χαριστική βολή...

Διαβάζω ότι "μ' ένα έργο σταθμό στην ιστορία του κλασικού μπαλέτου, τη
"Λίμνη των Κύκνων", εγκαινιάζεται στην Αθήνα το Μπάντμιντον Θίατερ, το
μεγαλύτερο υπερσύγχρονο πολυτελές θέατρο διεθνών προδιαγραφών και
χωρητικότητας 2.400 θέσεων".

*/ Αυτά ανακάλυψα /* παρεμπιπτόντως και επίσης παρεμπιπτόντως
αναρωτήθηκα: Πόσα άλλα τέτοια επιτεύγματα έχουμε που είτε επιμελώς, είτε
από αμέλεια χαμηλώνουμε; Γιατί μας κρύβουν αυτή την Ελλάδα; Γιατί μας
σερβίρουν μόνο την κακομοιριά και τη μιζέρια για τη χώρα μας; Μόνο πόσο
ακρίβυνε το αγγουράκι πρέπει να μαθαίνουμε; Και καλά, τα κανάλια το
παίζουν επειδή πουλάει. Η Πολιτεία γιατί δεν αναδεικνύει τις πρωτιές
μας; Μήπως επειδή μαζί με το έργο τελειώνουν και τα κονδύλια και κατά
συνέπεια και τα προσωπικά συμφέροντα των Μαυρογιαλούρων;

Επισκέπτης
εδώ στην Ελλάδα έχουμε να προβάλουμε μόνο τα αρνητικά που κάθε μέρα μας βουλιάζουν.
Το βασικότερο δεν έχουμε προβάλει την ίδια μας την ιστορία που κάθε λίγο και λιγάκι την εκμεταλλεύονται άλλοι μέσα από κινηματογραφικές παραγωγές παρα χαράζοντας την και αυτό είναι αρνητικό για τα εθνικά μας θέματα.
εδώ ένα κομμάτι της Θράκης κατοικείτε από μια ομάδα ανθρώπων όπως λέμε σε διάφορα άλλα μέρη της Ελλάδας τους Καραγκούνηδες τους Ρουμελιώτες    τους Σαρακατσανέους κλπ. και εμείς κατορθώσαμε να τους λέμε Τούρκους σε μερικά γεφύρια θα κολήσουμε?

leonidas

Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2005
Like
34
Πόντοι
1
απλα θελουν να κοιμομαστε
να ασχολουμαστε μονο που θα βαλουμε το πουλι μας
επειδη ειμαι πολυ μεσα στα πραγματα να ξερετε οτι ολοι οι μεγαλοι μας κοροιδευουν ψιλο γαζι .δημιουργουν και τισς συνθηκες ωστε να λεμε οι ΜΑΛΑΚΕΣ εμεις ,εεεεεεεεεεε  και  τι  να  κανουμε  ?  δεν μπορουμε  να αλλαξουμε τα πραγματα ...και  συνεχιζεται η κατασταση κοροιδιας μεχρι να καταλαβουμε οτι εχουμε τη δυναμη να αλλαξουμε τα πραγματα...
αν λεμε μονος θα αλλαξω τον κοσμο ?σιγα ... τοτε απλα  μενουμε στα σκατα

καλοφαγωτα

FidoDiLdo

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Like
5
Πόντοι
6
Εχω την εντυπωση και ας με διορθωσετε αν κανω λαθος οτι ουτε η γεφυρα Ριο-Αντιριο , ουτε το πλανηταριο ειναι ελληνικα επιτευγματα.
Ειναι δημιουργηματα ξενων μυαλων και τεχνολογιων που εμεις απλως πληρωσαμε για να τα εχουμε στη χωρα μας.
Και επειδη τα πληρωσαμε πολυ ακριβα και ολοκληρωθηκαν αρκετα καθυστερημενα (λογω των τοπικων λαμογιων) εξου και δεν νιωθουμε και πολυ υπερηφανοι γι'αυτα...

Παρολα αυτα εγω συμφωνω με το concept του μηνυματος της mounitsas , υπαρχει προοδος στη χωρα , αλλα επειδη ειναι σχετικα καθυστερημενη και επειδη πολλοι βγαζουν κατι extra πλαγιως εκμεταλλευομενοι την δεν μπορουμε να την πολυχαρουμε...

POLYATAKTOS

Μέλος
Εγγρ.
20 Απρ 2006
Like
2
Πόντοι
1
Καλε μου φιλε, για να φτιαχτει αυτη η γεφυρα , δουλεψαν 8 ελληνικες Εταιρειες ( ΑΚΤΩΡ-ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ-ΑΕΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ κ.α) , κατω βεβαια απο το σημα των Γαλλων ...

trixotos kavliaris

Μέλος
Εγγρ.
6 Νοε 2006
Like
2
Πόντοι
16
Εχω την εντυπωση και ας με διορθωσετε αν κανω λαθος οτι ουτε η γεφυρα Ριο-Αντιριο , ουτε το πλανηταριο ειναι ελληνικα επιτευγματα.
Ειναι δημιουργηματα ξενων μυαλων και τεχνολογιων που εμεις απλως πληρωσαμε για να τα εχουμε στη χωρα μας.
Και επειδη τα πληρωσαμε πολυ ακριβα και ολοκληρωθηκαν αρκετα καθυστερημενα (λογω των τοπικων λαμογιων) εξου και δεν νιωθουμε και πολυ υπερηφανοι γι'αυτα...

Παρολα αυτα εγω συμφωνω με το concept του μηνυματος της mounitsas , υπαρχει προοδος στη χωρα , αλλα επειδη ειναι σχετικα καθυστερημενη και επειδη πολλοι βγαζουν κατι extra πλαγιως εκμεταλλευομενοι την δεν μπορουμε να την πολυχαρουμε...
{
Συμφωνώ.

Οτι έχει φτιαχτεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, έχουν κατασκευαστεί απο ξένες εταιρίες ( κυρίως γερμανικές ) και οι  Έλληνες απλώς καλούνται να τα ξεπληρώσουν. ( βλ. Ολυμπιακούς αγώνες ).

Η Ελλάδα λόγω της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης, δίνει περισσότερη σημασία στο αγγουράκι κα ιτη ντομάτα, παρά σε πολιτιστικές δραστηριότητες που προάγουν το πνεύμα αλλά ταυτόχρονα συμβάλλουν και στην ανάταση της εθνικής μας ταυτότητας.
Οι εκθέσεις που γίνονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα ( και κυρίως στην Αθήνα ) είναι αρκετά λιγότερες σε σύγκριση με το εξωτερικό. Για να μη μιλήσουμε για την ενημέρωση και προβολή που γίνεται για τις διάφορες εκθέσεις.
Ο πολιτισμός, στη χώρα που δημιούργησε πολιτισμό, θεωρείται είδος πολυτέλειας που απευθύνεται στους λίγους και εκλεκτούς.
Βέβαια όμως όυτε και ο Έλληνας ενδιαφέρεται για τα πολιτιστικά δρώμενα αλλά και όσοι το κάνουν, λόγω γκλαμουριάς και αυτοπροβολής.
Δεν νομίζω οτι η Ελλάς σήμερα έχει πρωτιές σε κανένα τομέα αλλά ούτε και παράγει πολιτισμό.
Είναι μια χώρα που άγεται και φέρεται και τίποτα περισσότερο.

Υ.Γ. Δυστυχώς στη χώρα που γέννησε πολιτισμό, τα ζαρζαβατικά έχουν μεγαλύτερη αξία.

Ας είναι.

lepando

Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2006
Like
2
Πόντοι
6
Καλε μου φιλε, για να φτιαχτει αυτη η γεφυρα , δουλεψαν 8 ελληνικες Εταιρειες ( ΑΚΤΩΡ-ΠΑΝΤΕΧΝΙΚΗ-ΑΕΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ κ.α) , κατω βεβαια απο το σημα των Γαλλων ...
Ορθοτατο, οι οποιες αυτες Ελληνικες εταιρειες, εχουν δημιουργησει μια ισχυροτατη κοινοπραξια. Λογω επαγγελματος, (& λογω καταγωγης) γνωριζω την ολη ιστορια της γεφυρας (οσοι διασχιζαν συνεχεια το Ριο-Αντιριο, με εκεινες τις επι το πλειστον, σκυλοπνιχτες ferry boat με το ....."ευγενεστατο" προσωπικο τους, οσοι εμεναν απεναντι & για να πανε για μια δουλεια, η διασκεδαση στη Πατρα, περναγανε μια μικρη Οδυσσεια, ξερουν & καταλαβαινουν. Βεβαια η κατασκευη της γεφυρας εφερε & φερνει τα πανω-κατω σε κοινωνικοοινομικη ζωη 3 νομων. Η σωστες σελιδες για τη γρφυρα (ιστορια, συντελεστες, κλπ) ειναι www.gefyra.gr/framesetbig.htm]αυτη[/url], που δημιουργηθηκε πριν & κατα τη διαρκεια της κατασκευης. Η νεα ιστοσελιδα της ειναι  www.gefyra.gr/AboutUs.asp?lang=EL]εδω[/url] . Οσοι παλι, λογω επαγγελματος , ξερουν τις αφανταστες δυσκολιες που υπαρχουν ,λογω του "κινουμενου" πυθμενα & την πολλων ρευματων & ανεμων του Κορινθιακου, στη συγκεκριμενη περιοχη.                                ps:  Ενα αλλο εργο, που οσο & να μη "γεμιζει" το ματι ειναι η κατασκευη των "τουνελ" στη Κακια Σκαλα στην Ε.Ο Αθηνων-Πατρων. Πολυ δτσκολη κατασκευη, λογω εδαφους, ασταθειας, κλπ. Θεωρειται δε, η κατασκευη αυτη μια απο τις πιο συγχρονες & πιο ασφαλεις στον κοσμο!!

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
για να καταλάβετε τι μαλακία μας δέρνει και τι πεσιμισμός ρίξτε μια ματιά στο site athens.indymedia.org των λεγόμενων αντιεξουσιαστών.. διαβάστε αυτά που σχετίζονται με την εθνική καταγωγή των ελλήνων

πχ

kokolongos

Τιμημένος
Εγγρ.
7 Νοε 2005
Κριτικές
28
Like
19
Πόντοι
6.775
φιλε μου να ξερεις οτι η γεφυρα δοθηκε στην κυκλοφορια πιο νωρις απο οτι προεβλεπε η συμβαση κατασκευης.αν θυμαμαι καλα περιπου 4 μηνες νωριτερα.μην τα μειωνουμε ολα,ακομα και αυτα τα τεραστια επιτευγματα

ananias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Φεβ 2006
Κριτικές
4
Like
1.742
Πόντοι
216
Το μεγαλο επιτευγμα της Ελλαδος ειναι ενα
Τοσοι πολλοι μαλακες σε ενα τοσο μικρο κομματι γης!
Απιστευτο

menis

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2006
Like
3
Πόντοι
6
καλο θα ηταν να αναλογιστουμε πολλες παραμετρους για να αξιολογησουμε την 
προοδο γενικως της χωρας μας.γεωγραφικη θεση-γειτνιαση με "καλους" γειτονες,πληθυσμος,μορφολογια εδαφους,ιστορικες κ πολιτικες συγκυριες κ πολλα αλλα.εχουμε κανει πολλα αλλα αναμφισβητητα μπορουσαμε να ζουμε κ πολυ κσλυτερα..υγ:το συγκεκριμμενο θεμα θελει πολυ πολυ αναλυση απο ειδικους-δεν μπορει να αντιμετωπιστει κατ εμε επιδερμικα..

Madman17

Μέλος
Εγγρ.
3 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
6
Καλα ολα αυτα για την γεφυρα και το πλανηταριο, ομως οτι το ΑΓΓΟΥΡΑΚΙ ακριβαινει (μαζι με την ντοματα) με κανει να μην εχω φραγκα να παω ουτε στο Badminghton, ουτε στην γεφυρα, ουτε στο πλανηταριο!

Ας μην ξεφευγουμε απο τα προβληματα που θα επρεπε να μας απασχολουν πραγματικα! Καλα και αξια τα εργα και οι διακρισεις για την Ελλαδα αλλα να πιασουμε και καμια αλλη χωρα σε οικονομικά και ας περναω με το Φερρυ το Ριο...

OP
OP
mounitsa

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Ολα ειναι μια οικονομικη αλυσιδα ομως......απο τη γεφυρα και τις επενδυσεις που λειπουν φτανουμε στο ακριβο αγγουρακι.....

sonyp900

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
25
Πόντοι
66
ʼλλοι το τρώνε και ζορίζονται και άλλοι το τρώνε και δροσίζονται ;)

OP
OP
mounitsa

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Οι πιο πολλοι ζοριζονται ομως........:grin:

Επισκέπτης
Όλα αυτά είναι θέματα marketing, πράγμα στο οποίο οι Αμερικάνοι είναι αυθεντίες κι εμείς οι τελευταίοι των τελευταίων. Με το marketing οι Αμερικάνοι έχουν αναδείξει την χώρα τους, φέρνοντας πράγματα από όλο τον κόσμο (ουσιαστικά ελάχιστα είναι original δικά τους - μόνο οι Απάτσι και οι Σιου που και πάλι δεν είναι οι Αμερικάνοι που υπάρχουν σήμερα!).

Οπότε, η γέφυρα του Ρίου-Αντιρρίου είναι μια πούτσα! Και πριν βιαστείτε να μου την πείτε, λέω πως είναι μια πούτσα μπροστά σε Ακρόπολη, Αρχαία Ολυμπία, κτλ, κτλ. Όλος ο κόσμος ξέρει το Sears, τους Δίδυμους Πύργους (πιο παλιά!), το Empire State Building, κτλ. Ποιος ξέρει για τις στήλες του Ολυμπίου Διός π.χ. που βρίσκονται στην Αμαλίας?

Αντί λοιπόν να καθόμαστε να μαλακιζόμαστε με γέφυρες και τα τοιαύτα, μάλλον θα πρέπει να προμοτάρουμε όπως πρέπει τα αρχαία μας πρώτα. Τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με τα "σύγχρονα" επιτεύγματα της μηχανικής... Νομίζω!

OP
OP
mounitsa

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Το τριπτυχο τζατζίκι-μουζάκα-θαλασσα δεν καταρρίπτεται ευκολα ομως δυστυχως.......εχεις δει τουριστες στο ελλαντα και πως φερονται? και ακομα χειροτερα πως τους υποδεχονται οι ελληνες ξενοδοχοι-μαγαζατορες-τουριστικοι υπαλληλοι? και δε μιλαω μονο για τους αγγλους υπαρχουν κι αλλοι γυφτοι....μονο τεμεναδες που δεν τους κανουμε.......το προβλημα ειναι καθαρα δικο μας.....

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom