Νέα

Επιστημονική φαντασία και κατάργηση χωρικού προσδιορισμού: Κάτω οι στρατοί.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα sparkling_water
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 52
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Μόλις είχα μια συζήτηση με έναν φίλο. Έχει τις ίδιες ιδέες με εμένα όσον αφορά πατριωτισμούς, πατρίδες, ιστορίες και παρελθόντα και πολιτισμικές κληρονομιές. Δηλαδή και οι δυο μένουμε αδιάφοροι ως προς αυτά.

Πως θα μπορούσαμε να αφαιρέσουμε την ιδέα του πατριωτισμού από τον άνθρωπο; Με την σκέψη πως δε χρειάζεται να μείνει κάπου αναγκαστικά για να δεχτεί τον εχθρό. Αν εγώ μένω για παράδειγμα Αθήνα και ξέρω πως η Θεσσαλονίκη θα δεχτεί επίθεση αλλά επίσης ξέρω πως ο εχθρός δε θα μπει στην Αθήνα για όσο ζω, τότε στα παπάρια μου, όπως και για το αν γίνει πόλεμος μεταξύ Σουδάν και Νότιου Σουδάν.

Η λύση, όπως και με πολλά άλλα πράγματα, ίσως έρθει από την τεχνολογία! Αν γίνει ποτέ κάτι σαν τηλεμεταφορά! Σκεφτείτε, ο καθένας θα μένει σε όποιο μέρος του κόσμου είναι πιο φτηνό να συντηρηθεί, πόλεις θα αποσυμφορηθούν, χώρες θα ερημώσουν, όλοι θα μπορούν να μεταφέρονται σε εύκρατα κλίματα!

Γιατί κάποιος που δουλεύει στη Σομαλία και ζει στο Μπουτάν και βγαίνει βόλτα στις Η.Π.Α. να νοιαστεί για το αν ο Τούρκος εισβάλλει στην Ελλάδα; Άσε που δε θα υπάρχει πλέον Ελλάδα και Τουρκία, αφού, ο χωρικός προσδιορισμός καταργείτε.

Αυτό είναι το όλο ζήτημα, με κάτι τέτοιο, ο χωρικός προσδιορισμός καταργείτε τελείως, οπότε όλοι θα ξεφύγουν σιγά σιγά από τις μαλακίες ιδεών που δεν αντιπροσωπεύουν τίποτα. Και επιτέλους, ίσως ο κόσμος σιγά σιγά να ξεφορτωθεί τα πιο άχρηστα ρεμάλια που τον καταδυναστεύουν σε σχεδόν όλη την ιστορία της οργανωμένης ύπαρξής του: τους στρατιωτικούς.

Ξέρω ξέρω, φυσικά δεν είναι ρεαλιστικό, αλλά ήταν μια σκέψη. Επίσης, ας μην αρχίσουμε εδώ πάλι θέματα πατριωτισμού, υπάρχουν thread ειδικά αφοσιωμένα σε αυτό.

RPM

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2011
Like
0
Πόντοι
16
Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς, αυτο που σου συμβαίνει είναι παροδικό (ελπίζω) και θα το ξεπεράσεις όταν μεγαλώσεις.

OP
OP
S

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Γιατί ρε φιλαράκι μου τη λες; Άσε τον συγγραφέα και κάνε επίθεση στα συγγραφόμενα.

asia_fun

Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2009
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16
Μόλις είχα μια συζήτηση με έναν φίλο. Έχει τις ίδιες ιδέες με εμένα όσον αφορά πατριωτισμούς, πατρίδες, ιστορίες και παρελθόντα και πολιτισμικές κληρονομιές. Δηλαδή και οι δυο μένουμε αδιάφοροι ως προς αυτά.

Πως θα μπορούσαμε να αφαιρέσουμε την ιδέα του πατριωτισμού από τον άνθρωπο; Με την σκέψη πως δε χρειάζεται να μείνει κάπου αναγκαστικά για να δεχτεί τον εχθρό. Αν εγώ μένω για παράδειγμα Αθήνα και ξέρω πως η Θεσσαλονίκη θα δεχτεί επίθεση αλλά επίσης ξέρω πως ο εχθρός δε θα μπει στην Αθήνα για όσο ζω, τότε στα παπάρια μου, όπως και για το αν γίνει πόλεμος μεταξύ Σουδάν και Νότιου Σουδάν.

Η λύση, όπως και με πολλά άλλα πράγματα, ίσως έρθει από την τεχνολογία! Αν γίνει ποτέ κάτι σαν τηλεμεταφορά! Σκεφτείτε, ο καθένας θα μένει σε όποιο μέρος του κόσμου είναι πιο φτηνό να συντηρηθεί, πόλεις θα αποσυμφορηθούν, χώρες θα ερημώσουν, όλοι θα μπορούν να μεταφέρονται σε εύκρατα κλίματα!

Γιατί κάποιος που δουλεύει στη Σομαλία και ζει στο Μπουτάν και βγαίνει βόλτα στις Η.Π.Α. να νοιαστεί για το αν ο Τούρκος εισβάλλει στην Ελλάδα; Άσε που δε θα υπάρχει πλέον Ελλάδα και Τουρκία, αφού, ο χωρικός προσδιορισμός καταργείτε.

Αυτό είναι το όλο ζήτημα, με κάτι τέτοιο, ο χωρικός προσδιορισμός καταργείτε τελείως, οπότε όλοι θα ξεφύγουν σιγά σιγά από τις μαλακίες ιδεών που δεν αντιπροσωπεύουν τίποτα. Και επιτέλους, ίσως ο κόσμος σιγά σιγά να ξεφορτωθεί τα πιο άχρηστα ρεμάλια που τον καταδυναστεύουν σε σχεδόν όλη την ιστορία της οργανωμένης ύπαρξής του: τους στρατιωτικούς.

Ξέρω ξέρω, φυσικά δεν είναι ρεαλιστικό, αλλά ήταν μια σκέψη. Επίσης, ας μην αρχίσουμε εδώ πάλι θέματα πατριωτισμού, υπάρχουν thread ειδικά αφοσιωμένα σε αυτό.
  και  πως  θα  βγαζουν  το  "ψωμι"  τους  οι  βιομηχανοι  και  οι  εμποροι  οπλων (κυβερνησεις  ολοκληρες)  πουτανες  θα  γινουν?

RPM

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2011
Like
0
Πόντοι
16
Η απάντηση μου ήταν νομίζω ξεκάθαρη

Εσαι φοιτητής, άσε να μεγαλώσεις λίγο.

Συμβουλή - κάνε και μια βόλτα στη γειτονιά σου εκτός ελλάδος.

Επισκέπτης
Είσαι πιο χαζός κ από το Συριζά εσύ έτσι?

OP
OP
S

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Ξαναλέω, γιατί κρίνετε τον συγγραφέα;

Σχολιάστε αυτό που γράφω. Ξεκινάμε με ένα "αν". Αν λοιπόν συμβεί αυτό που γράφω, αν ανακαλυφθεί η τηλεμεταφορά, πιστεύετε πως δε θα καταργηθούν τα κράτη σιγά σιγά;

Τα σχόλια του στυλ είσαι φοιτητής και είσαι χαζός και είσαι μικρός δεν είναι αρκετά για να κλονίσουν οποιοδήποτε επιχείρημα.

Επισκέπτης
Είναι τόσο καθυστερημένο το επιχείρημα σου που δεν χρειάζεται παραπάνω. Κρίμα ρε γαμώτο πάντως... είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

OP
OP
S

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Είναι τόσο καθυστερημένο το επιχείρημα σου που δεν χρειάζεται παραπάνω. Κρίμα ρε γαμώτο πάντως... είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Δεν έδωσα κανένα επιχείρημα. Ένα σχόλιο έκανα. Μια εικασία και μια πιθανή εξέλιξη.

OP
OP
S

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
οτι η μαλακια ειναι ανικητη,τυπε :grin:
Δε καταλαβαίνω, αν λες πως είναι μαλακία αυτό που έγραψα, πες μου που είναι ακριβώς η μαλακία. Σε τι; Στην εικασία; Αυτό είναι σημείο αρχής, αξίωμα, "ΈΣΤΩ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ". Έπειτα, αν νομίζεις πως το συμπέρασμα που φτάνω είναι χαζό, δώσε λόγους.

Επισκέπτης
Αν λοιπόν συμβεί αυτό που γράφω, αν ανακαλυφθεί η τηλεμεταφορά,

:think:
Και δε με λες ρε καρντάσι?
Πως θα κρίνει ο επόπτης το οφ σάιντ τότενες??
Αν ο παίκτης είναι πίσω από τη σέντρα και μόλις βγαίνει η γιόμα εμφανίζεται τσουπ στη μικρή περιοχή για παράδειγμα??

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605

Αυτό είναι το όλο ζήτημα, με κάτι τέτοιο, ο χωρικός προσδιορισμός καταργείτε τελείως, οπότε όλοι θα ξεφύγουν σιγά σιγά από τις μαλακίες ιδεών που δεν αντιπροσωπεύουν τίποτα.
1oν Πως θα γινει αυτη η "τηλεμεταφορα" ?
2ον Πες οτι γινεται "τηλεμεταφορα" αν καταληφθουν ολα τα ειρηνικα μερη της γης απο βαρβαρους τραμπουκους
που πηδανε , τρωνε , καταστρεφουν βανδαλιζουν που θα τηλεμεταφερθεις , στον Αρη ή στην Αφροδιτη?
3ον Πες οτι δεν καταλαμβανονται ολα τα ειρηνικα και ευπορα μερη , πως θα αντεξουν οικονομικα την υπερσυσσωρευση των αγανακτισμενων ολου του κοσμου?

RPM

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2011
Like
0
Πόντοι
16
Δεν έδωσα κανένα επιχείρημα. Ένα σχόλιο έκανα. Μια εικασία και μια πιθανή εξέλιξη.

Αστο, δεν το έχεις. Μεσα σην ίδια σελίδα φάσκεις και αντιφάσκεις.

Θα έλεγα οτι είναι αφελές αυτό που γράφεις, σίγουρα εισαι φοιτητής.

Εγω θα σου προτείνω το εξής. Ενα reality check. Θα φορέσεις μια μπλουζα με την Αλβανική σημαία και θα σταθείς στην Trg Republike στο Βελιγράδι. Δε σου δίνω πάνω απο 5 λεπτα. Αν προλάβεις να εξηγήσεις την τηλεμεταφορά ίσως και να ζήσεις - αλλα νοσοκομείο θα πάς αυτό να το ξέρεις

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
Τι εγινε ρε συ??Αφησες τις ρουφιανιές και καταπιάνεσαι με την τελεμεταφορά μήπως και γλυτώσεις το τομάρι σου?????? :2funny: :2funny: :2funny:

Επισκέπτης
:think:
Και δε με λες ρε καρντάσι?
Πως θα κρίνει ο επόπτης το οφ σάιντ τότενες??
Αν ο παίκτης είναι πίσω από τη σέντρα και μόλις βγαίνει η γιόμα εμφανίζεται τσουπ στη μικρή περιοχή για παράδειγμα??
Θεούλης :2funny: :2funny: :2funny:
Μόνο μην πέσει στα χέρια κανενός μπουκ η ανακάλυψη τύπε και πάει το στήσιμο σύννεφο :grin:

curie29

Μέλος
Εγγρ.
13 Φεβ 2010
Like
54
Πόντοι
16
Δε καταλαβαίνω, αν λες πως είναι μαλακία αυτό που έγραψα, πες μου που είναι ακριβώς η μαλακία. Σε τι; Στην εικασία; Αυτό είναι σημείο αρχής, αξίωμα, "ΈΣΤΩ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ". Έπειτα, αν νομίζεις πως το συμπέρασμα που φτάνω είναι χαζό, δώσε λόγους.

τυπε μου θυμιζεις τα ανεκδοτα με τους μαθηματικους κ τη κονσερβα με το εστω οτι :grin:..οταν κ αν με το καλο προχωρησει τοσο πολυ η επιστημη που θα μπορει να τηλεμεταφερει ανθρωπους το ξανασυζηταμε :grin:..

OP
OP
S

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
1oν Πως θα γινει αυτη η "τηλεμεταφορα" ?
2ον Πες οτι γινεται "τηλεμεταφορα" αν καταληφθουν ολα τα ειρηνικα μερη της γης απο βαρβαρους τραμπουκους
που πηδανε , τρωνε , καταστρεφουν βανδαλιζουν που θα τηλεμεταφερθεις , στον Αρη ή στην Αφροδιτη?
3ον Πες οτι δεν καταλαμβανονται ολα τα ειρηνικα και ευπορα μερη , πως θα αντεξουν οικονομικα την υπερσυσσωρευση των αγανακτισμενων ολου του κοσμου?
1. Δεν έχω ιδέα, είπαμε πως το βάζω σαν έναρξη ενός υποθετικού σεναρίου. Πχ ας πούμε πως έγραφα ταινία, μη μου πείτε πως δε θα μπορούσε να υπάρξει ταινία με θέμα τηλεμεταφορά και το τι γίνεται στη συνέχεια, ήδη υπάρχουν!

2. Μα υποτίθεται πως όπου πας θα πρέπει να δεχτεί και ο άλλος να έρθεις. Αλλιώς τι; Που θα σε βρει αν είσαι θαμμένος στις Άλπεις ο βάρβαρος; Επίσης, εκεί που θα βοηθήσει ο στρατός αν είναι τόσοι πολλοί οι βάρβαροι; Πως θα τους πολεμήσεις αφού ο χωρικός προσδιορισμός δε θα υπάρχει; Τι θα κάνεις; Θα στέλνεις φαντάρια στην τύχη σε όλα τα μερη της γης; Ξέρεις πόσο μεγάλη είναι η γη;

3. Πως θα καταληφθούν; Οι εταιρείες θα υπάρχουν σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Γιατί να αγοράσεις σπίτι στη Νέα Υόρκη αν μπορείς να είσαι κάθε βράδυ εκεί; Οι αγανακτισμένοι θα υπάρχουν πάντα, οι ταξικές διαφορές δε λύνονται. Δε μιλάω για κατάργηση αστυνόμευσης.

Επίσης διακρίνω μια επιθετικότητα στα γραφόμενά σου. Δε χρειάζεται, απλά είχα μια σκέψη και την έγραψα. Αν μου δώσεις να καταλάβω πως είναι λάθος το συμπέρασμά μου, θα το δεχτώ, δε χρειάζεται επιθετικότητα, κουβέντα πάω να κάνω.

OP
OP
S

sparkling_water

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Μαρ 2010
Κριτικές
11
Like
171
Πόντοι
2.287
Αστο, δεν το έχεις. Μεσα σην ίδια σελίδα φάσκεις και αντιφάσκεις.

Θα έλεγα οτι είναι αφελές αυτό που γράφεις, σίγουρα εισαι φοιτητής.

Εγω θα σου προτείνω το εξής. Ενα reality check. Θα φορέσεις μια μπλουζα με την Αλβανική σημαία και θα σταθείς στην Trg Republike στο Βελιγράδι. Δε σου δίνω πάνω απο 5 λεπτα. Αν προλάβεις να εξηγήσεις την τηλεμεταφορά ίσως και να ζήσεις - αλλα νοσοκομείο θα πάς αυτό να το ξέρεις
ΟΚ, εκτός θέματος, κόπηκες.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom