Νέα

Επιλογή ΙΕΚ ή άλλης σχολής για "τεχνικές σπουδές"

• Μέλος που άνοιξε το νήμα classic1
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 12
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

classic1

Μέλος
Εγγρ.
1 Ιουλ 2006
Κριτικές
1
Like
19
Πόντοι
1
Λοιπόν... είμαι απόφοιτος ΤΕΕ τομέα ηλεκτρονικών, και έτσι πήρα την άδεια βοηθού ραδιοτεχνίτη.
Εργαζόμουν ως τεχνικός οικιακών συσκευών και εγκαταστάσεων, και με προϋπηρεσία ως εμπιροτέχνης πήρα και από εκεί την άδεια βοηθού ηλεκτροτεχνίτη Ά κατηγορίας.

Τώρα σκέφτομαι να πάρω ένα πτυχίο (πχ στην Σιβιτανίδιο έχει τμήμα Τεχνικός ηλεκτρολόγος ηλεκτρικών οικιακών συσκευών ή του ιδιωτικού ΙΕΚ Ακμή, ηλεκτρολόγος εσωτερικών εγκαταστάσεων.) με το οποίο αν χρειαστεί να μπορώ να βρω μια καλή δουλίτσα στην Ευρώπη.

Έχει κάποιος γνώση ή εμπειρία επί του θέματος;
Τι άλλο έχετε να μου προτείνεται να δω ;

SSGT-i

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2007
Like
68
Πόντοι
166
φιλαρακι στη κριση μεσα δημοσιο ιεκ γυρω στα 360 ευρω το εξαμηνο 60 ευρω το μηνα το αντιστοιχο ιδιωτικο θα σου παει 300-400 το μηνα και μετα τραβα να δωσεις πιστοποιηση μετα απο 2 χρονια...βεβαια στο δημοσιο πρεπει να κοιταξεις και σε τι περιοχες υποστηριζεται η ειδικοτητα σου

SSGT-i

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2007
Like
68
Πόντοι
166
πιστευω να βοηθησα οτι θες ρωτα

kleftomounis

Μέλος
Εγγρ.
15 Απρ 2013
Like
0
Πόντοι
0
Θα προσπαθησω να σε βοηθησω και εγω με τη σειρα μου μιας και ειμαι του σιναφιου. Εχω συναναστραφει δυστυχως με ατομα νεα, σε πρακτικη απο επας-ιεκ και διαπιστωσα οτι δεν εχουν την παραμικρη ιδεα για τον ηλεκτρισμο γενικοτερα. Προσωπικα πιστευω οτι ειναι χασιμο χρονου και χρηματων η φοιτηση σε αυτου του ειδους τις σχολες. Δεν προκειται να σε βοηθησει πουθενα αυτο το χαρτι που θα παρεις μιας και βγαινεις βοηθος εγκαταστατη. (που μεταξυ μας και χωρις κανενα χαρτι πας και γινεσαι βοηθος-χαμαλης). Για ευρωπη μερια μη το σκεφτεσαι καθολου ειδικα αν εισαι >30, αντ αυτου θα σου προτεινα να ψαχτεις λιγο για συναγερμους που απ οτι πηρε το αυτι μου πλεον μπορουν μονο ηλεκτρονικοι να βαζουν και μαλλον σε πιανει το πτυχιο απο τεε. Αμα θες να εχεις χαρτι που θα σε βοηθησει εστω και ελαχιστα (σε υπογραφη αναφερομαι) το τει για σενα ειναι μονοδρομος.

dim_

Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2005
Like
0
Πόντοι
0
Για να δουλέψεις στο εξωτερικό η να κάνεις κάποτε δικιά σου δουλειά και να μην είσαι μια ζωή βοηθός μόνο ιεκ αυτοματισμού.
Είναι ή μόνη ειδικότητα που παίρνεις άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ηλεκτρολόγου και αρκετές άδειες μετά την πιστοποίηση αναγνωρισμένες
στην ευρωπαική ένωση! Θα σου πρότεινα το ιεκ Δέλτα που είναι πρώτο σε αυτήν την ειδικότητα χρόνια με καλή υποδομή και καθηγητές.
Αυτή  η ειδικότητα λειτουργεί και στο ιεκ δημόσιο ηλιούπολης σε περίπτωση που δεν έχεις οικονομική άνεση αλλά δεν προκηρύσετε κάθε χρόνο.
Σου παραθέτω και ένα link με τα επαγγελματικά δικαιώματα όλων των ειδικοτήτων όλων των σχολών για να το ψάξεις.
Η ηλεκτρολόγοι εσωτερικών εγκαταστάσεων απο ιεκ δεν παίρνουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ούτε οι ηλεκτρολόγοι οικιακών συσκευών παίρνουν άδεια ασκήσεως επομένως??? .
Γιατί να πας 5 χρόνια σε ένα τει και τι διάβασμα θα ρίξεις όταν σε δύο χρόνια σε ένα ιεκ αυτοματισμού μετά την πιστοποίηση παίρνεις όλες τις άδειες ηλεκτρολόγου με κάποια ένσημα! Στα ιδιωτικά ιεκ είναιχαλαροί με τις απουσίες και με τα μαθήματα αλλά να ξέρεις η πιστοποίση γίνεται στο υπουργείο και θέλει διάβασμα. Επίσης συναγερμοί βάζουν οι πάντες μην τρελαθούμε ξέρω εγω άτομα που δεν είχαν καμία σχέση με ηλεκτρονικά μάθαν ένα συναγερμό και το βάζουν χωρίς άδεια ασκήσεως επαγγέλματος χωρίς τίποτα. Ότι άλλο θες ρώταμε ελπίζω να σε βοήθησα.

OP
OP
C

classic1

Μέλος
Εγγρ.
1 Ιουλ 2006
Κριτικές
1
Like
19
Πόντοι
1
Αν εξαιρέσουμε ότι τα ΤΕΙ νομίζω δίνουν πτυχίο επιπέδου 5 ενώ τα ΙΕΚ πτυχίο επιπέδου 4 κατά τα άλλα είναι σχεδόν τα ίδια μετά τα νέα νομοσχέδια.
Πχ από ΙΕΚ θες 2 χρόνια προϋπηρεσία ενώ από ΤΕΙ θες 1 χρόνο προϋπηρεσία για σχεδόν τις ίδιες άδειες.

Τώρα όσον αφορά την ειδικότητα τεχνικός οικιακών συσκευών και ηλεκτρολόγος εσωτερικών εγκαταστάσεων:
Προς το παρόν για τον τεχνικό οικιακών συσκευών, δεν έχει οριστεί άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, αν όμως δούμε το Job Profile στον ΕΟΠΠΕΠ τότε βλέπουμε πως έχεις την δυνατότητα να επισκευάζεις οτιδήποτε είναι μετά την πρίζα. Ενώ ο εσωτερικών εγκαταστάσεων, παίνρει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Α κατηγορίας ηλεκτροτεχνίτη, από το Job Profile μπορούμε να δούμε πως μπορεί να επισκευάζει/κατασκευάζει οτιδήποτε πριν την πρίζα ενός σπιτιού.

Με μια σύντομη ματιά που έριξα ο Τεχνικός αυτοματισμών έχει την δυνατότητα να επισκευάζει και οικιακές συσκευές και είναι η μόνη ίσως ειδικότητα που παίρνει τις περισσότερες άδειες ασκήσεως επαγγέλματος.
Έχει κάποιος γνώση επ αυτού; Καθότι Αρχές Σεπτέμβρη ξεκινάνε οι εγγραφές και πρέπει να καταλήξω.

_hayabusas

Μέλος
Εγγρ.
19 Ιουλ 2013
Like
9
Πόντοι
16
*δεν χρειάζεται να περιμένεις 2 χρόνια για να δώσεις πιστοποίηση μετά από ΙΕΚ.

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
Λοιπόν... είμαι απόφοιτος ΤΕΕ τομέα ηλεκτρονικών, και έτσι πήρα την άδεια βοηθού ραδιοτεχνίτη.
Εργαζόμουν ως τεχνικός οικιακών συσκευών και εγκαταστάσεων, και με προϋπηρεσία ως εμπιροτέχνης πήρα και από εκεί την άδεια βοηθού ηλεκτροτεχνίτη Ά κατηγορίας.

Τώρα σκέφτομαι να πάρω ένα πτυχίο (πχ στην Σιβιτανίδιο έχει τμήμα Τεχνικός ηλεκτρολόγος ηλεκτρικών οικιακών συσκευών ή του ιδιωτικού ΙΕΚ Ακμή, ηλεκτρολόγος εσωτερικών εγκαταστάσεων.) με το οποίο αν χρειαστεί να μπορώ να βρω μια καλή δουλίτσα στην Ευρώπη.

τυπε για ελλαδα οσα πτυχια και να εχεις τα ιδια λεφτα θα περνεις
για ευρωπη αυτα απο ιεκ δεν μετρανε ιδιαιτερα

Geo Dol

Μέλος
Εγγρ.
23 Φεβ 2013
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
66
Η επιτυχής ολοκλήρωση των σπουδών στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, οδηγεί στην απόκτηση Κρατικού Διπλώματος, το οποίο χορηγεί το Υπουργείο Παιδείας. Με την απόκτηση του αναγνωρισμένου διπλώματος, ο απόφοιτος του ΙΕΚ ΑΚΜΗ έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ με μοριοδότηση 150 μονάδων για διορισμό του στο Δημόσιο (Π.Δ. 50/27-2/2001, ΦΕΚ 39τ. Α΄/5-3-2001).
Το Δίπλωμα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ απονέμεται έπειτα από συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης που διενεργεί ο Ο.Ε.Ε.Κ. και στις οποίες συμμετέχουν ισότιμα οι απόφοιτοι όλων των Ι.Ε.Κ. της χώρας, δημοσίων και ιδιωτικών, εξεταζόμενοι τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό μέρος.
Οι Βεβαιώσεις Επαγγελματικής Κατάρτισης που απονέμει το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι απολύτως ισότιμες των Δημοσίων ΙΕΚ.
Το Δίπλωμα του ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Π.Δ. 231/29-7-98, με το οποίο ενσωματώθηκε στο ελληνικό δίκαιο η οδηγία 92/51/ΕΟΚ), ως δίπλωμα μεταδευτεροβάθμιας επαγγελματικής κατάρτισης, επιπέδου 3+ (Ν.2009 / 1992, άρθρο 6 - Οδηγία 92/51/ΕΟΚ άρθρο 1, παράγραφος α), διευρύνοντας έτσι τη δυνατότητα συνέχισης σπουδών των αποφοίτων στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Κατά τα άλλα όταν σήμερα είναι με 450e πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ,δύσκολα τα πράγματα.

redmanftw

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Κριτικές
10
Like
96
Πόντοι
376

τζαμπα τα λεφτα σου θα χαλασεις τυπε...καλυτερα μην χαλασεις μια ουτε τον χρονο σου ουτε τα λεφτα σου για πτυχια που δεν εχουν καμια ισχυ στην ελλαδα ποσο ακομα στην ευρωπη

SSGT-i

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Ιουλ 2007
Like
68
Πόντοι
166
+ οτι θελει και 2 χρονια ενσημα για την αδεια εξασκησεως επαγγελματος

neos123

Μέλος
Εγγρ.