Νέα

Επάγγελμα εκτελωνιστής

• Μέλος που άνοιξε το νήμα duskolieggrafi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 20
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
Τυποι μου καλησπερα. Εχουμε καποιον εκτελωνιστη στο site ή γενικα καποιον που να γνωριζει πληροφοριες για το εν λογω επαγγελμα; Τι χρειαζεται καποιος για να γινει εκτελωνιστης, τι αναποφευκτα τρεχοντα εξοδα εχει, μπορει καποιος να εξασκησει το επαγγελμα part-time, τι εσοδα μπορει να αναμενει να αποκτησει κτλ...

Το ξερω πως η ερωτηση μου ειναι λιγο γενικη, αλλα θα ηθελα καποιες πληροφοριες, καποια insights απο καποιον που γνωριζει τον κλαδο.

Ευχαριστω εκ των προτερων!

scooby

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2007
Like
6
Πόντοι
6
Τυποι μου καλησπερα. Εχουμε καποιον εκτελωνιστη στο site ή γενικα καποιον που να γνωριζει πληροφοριες για το εν λογω επαγγελμα; Τι χρειαζεται καποιος για να γινει εκτελωνιστης, τι αναποφευκτα τρεχοντα εξοδα εχει, μπορει καποιος να εξασκησει το επαγγελμα part-time, τι εσοδα μπορει να αναμενει να αποκτησει κτλ...

Το ξερω πως η ερωτηση μου ειναι λιγο γενικη, αλλα θα ηθελα καποιες πληροφοριες, καποια insights απο καποιον που γνωριζει τον κλαδο.

Βρώμικο επάγγελμα,ένας τύπος κάποτε σε ένα τραπέζι μας είχε πει μια ιστορία.
Οι Κινεζούληδες έφερναν μια περίοδο πρώτα τα αριστερά παπούτσια σε κοντέινερ για να τα καταχωρήσουν
ως δείγματα (δεν ξέρω που ακριβώς είναι το όφελος) και μετά στο επόμενο τα δεξιά παπούτσια.
Στην συνέχεια τα ζευγάρωναν προς πώληση,ο τύπος που διευκόλυνε την ματσαραγκιά πιάστηκε όμως.  :2funny:
Έτσι άκουσα εγώ τουλάχιστον.

OP
OP
duskolieggrafi

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
Οι Κινεζούληδες έφερναν μια περίοδο πρώτα τα αριστερά παπούτσια σε κοντέινερ για να τα καταχωρήσουν
ως δείγματα (δεν ξέρω που ακριβώς είναι το όφελος) και μετά στο επόμενο τα δεξιά παπούτσια.
Στην συνέχεια τα ζευγάρωναν προς πώληση,ο τύπος που διευκόλυνε την ματσαραγκιά πιάστηκε όμως.  :2funny:

Λογικα τα δειγματα δεν αποτελουν εμπορευμα, αρα δε φορολογουνται (πιθανολογω)... Βρωμικο ξεβρωμικο, το μεροκαματο να βγαινει  :grin:

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166

οικογενειακό επάγγελμα.
χωρίς γνωστό δεν μπαίνεις
απλό.

scooby

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2007
Like
6
Πόντοι
6
οικογενειακό επάγγελμα.
απλό.
Κορρέκτ παίκτη......
Κάτι σαν την κλίκα στα παγωτά,κάποιοι μπορούν να γίνουν μέχρι και διευθυντές σε ισχυρά πόστα
στην γαλακτοκομία αλλά στα παγωτά μπορούν μόνο οι εκλεκτοί των εκλεκτών. ;)

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
Τυποι μου καλησπερα. Εχουμε καποιον εκτελωνιστη στο site ή γενικα καποιον που να γνωριζει πληροφοριες για το εν λογω επαγγελμα;

Όταν μπήκαμε ΕΟΚ η σημασία του περιορίσθηκε για να μην πω εξαφανίσθηκε σε σχέση με τις χώρες ΕΟΚ που είναι και το μεγαλύτερο μέρος του εμπορίου μας, εισαγωγικού ή εξαγωγικού.

Λόγω εργασίας γνωρίζω οτι οι τελωνειακές διαδικασίες τείνουν να μηχανογραφηθούν/απλοποιηθούν. Γκουγκλάρετε διαδικασία Single Window για τα τελωνεία. όλα θα γίνονται από τους υπολογιστές στα γραφεία των εταιρειών online με τα τελωνεία. και οι έλεγχοι δειγματοληπτικοί, θα πηγαίνει το τελωνείο στο εμπόρευμα και όχι το αντίθετο.

δεν βλέπω λοιπόν το μέλλον του επαγγέλματος εκτός και αν υπάρχουν άλλοι χώροι εφαρμογής του.

OP
OP
duskolieggrafi

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
οικογενειακό επάγγελμα.
απλό.

Κανα επαγγελμα που να ειναι πραγματικα ανοικτο στην Ελλαδα υπαρχει; Τοσες καστες ουτε η Ινδια... Για πες παντως καμια πληροφορια παραπανω.

Όταν μπήκαμε ΕΟΚ η σημασία του περιορίσθηκε για να μην πω εξαφανίσθηκε σε σχέση με τις χώρες ΕΟΚ που είναι και το μεγαλύτερο μέρος του εμπορίου μας, εισαγωγικού ή εξαγωγικού.

Λόγω εργασίας γνωρίζω οτι οι τελωνειακές διαδικασίες τείνουν να μηχανογραφηθούν/απλοποιηθούν. Γκουγκλάρετε διαδικασία Single Window για τα τελωνεία. όλα θα γίνονται από τους υπολογιστές στα γραφεία των εταιρειών online με τα τελωνεία. και οι έλεγχοι δειγματοληπτικοί, θα πηγαίνει το τελωνείο στο εμπόρευμα και όχι το αντίθετο.

δεν βλέπω λοιπόν το μέλλον του επαγγέλματος εκτός και αν υπάρχουν άλλοι χώροι εφαρμογής του.

Αυτο το τεινουν ειναι σχετικο τυπε. Και ειδικα αμα τρωει αρκετος κοσμος ψωμακι απο κει το βλεπω να τεινει στο απειρο...

Επισκέπτης

τύπε το εν λόγω ανήκει στα επικηρυγμένα επαγγέλματα,

θες να βρεις το μπελά σου;

όταν αρχίσει να γίνεται της Λιβύης εδώ πέρα, οι τύποι θα ψάχνουν λαγούμια να κρυφτούν...

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
19
Πόντοι
5.825
Κορρέκτ παίκτη......
Κάτι σαν την κλίκα στα παγωτά,κάποιοι μπορούν να γίνουν μέχρι και διευθυντές σε ισχυρά πόστα
στην γαλακτοκομία αλλά στα παγωτά μπορούν μόνο οι εκλεκτοί των εκλεκτών. ;)

τι εννοείς για τα παγωτά;

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.251
Πόντοι
12.756

πιαστηκε γιατι ηταν μαλακας και δεν εδωσε λιγο λαδακι και στους αλλους , αλλιως μια χαρα θα περναγαν τα εμπορευματα

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.251
Πόντοι
12.756
Λογικα τα δειγματα δεν αποτελουν εμπορευμα, αρα δε φορολογουνται (πιθανολογω)... Βρωμικο ξεβρωμικο, το μεροκαματο να βγαινει  :grin:

Εισαι σωστος , ετσι ειναι , τα δειγματα δεν αποτελουν εμπορευμα προς πωληση , αρα μπορουν να εχουν μηδενικο τιμολογιο , αρα δεν εχει ΦΠΑ για το γαμωκρατος , και δεν εχουν κανενα φορο..και τα επιστρεφεις παλι ευκολα πισω.

Αυτα κανουν οι Κινεζοι και Ελληνες ομως εχουν ξεκινησει το ιδιο βιολι , δεν ειναι μαλακες , εμαθαν απο τους Κινεζους

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.251
Πόντοι
12.756
οικογενειακό επάγγελμα.
απλό.

Οπως ειπε και αλλος τυπος , ειναι σωστος ο Lastmoican , δεν μπαινεις με καμια Παναγία , εκτος απο γνωστο συγγενη κτλ μπορει και να μπεις με παρα πολυ χοντρο βυσμα , αλλα θα σε εχουν στην μπουκα εκει μεχρι να δουν τι καπνο φουμαρεις , και εισαι διατεθειμένος να τους "μοιρασεις" και εσυ

billinio

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Αυγ 2010
Κριτικές
12
Like
28
Πόντοι
601
Mάλλον είμαι ο άνθρωπος που ψάχνεις τύπε ...

sexybay

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Κριτικές
10
Like
52
Πόντοι
606
Παλια ηταν οικογενειακο το επαγγελμα, αγορασμενες οι θεσεις κτλ...

Τωρα εχει ανοιξει εδω και χρονια νομιζω απολυτηριο λυκειου θελει και καποιες εξετασεις το θεμα δεν ειναι να μπεις το θεμα ειναι να φτιαξεις πελατολογιο γιατι ετσι που εχει καταντησει διεκπαιρεωνεουν δουλιες για 4-60 ευρω....

Το βασικο εξοδο οπως και καθε επαγγελματια ειναι ενα το ΤΕΒΕ

opeth

Τιμημένος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2010
Κριτικές
77
Like
17
Πόντοι
1.096
Χρειάζεται να έχεις κονέ στο εξωτερικό, να συνεργαστούνε μαζί σου άλλα πρακτορεία έτσι ώστε να στέλνεις εσύ σε αυτούς και αυτοί σε εσένα κοντέινερ. Για να επιλέξουν όμως εσένα πρέπει να στέλνεις μεγάλες ποσότητες, άρα πρέπει να συνεργαστείς με μικρότερα πρακτορεία από όλη την Ελλάδα. Παίζουν κομπίνες γιατί τα ναύλα εξωτερικού είναι 0% ΦΠΑ, άρα μπορείς να δηλώνεις ότι θέλεις σαν ναύλα.

Αν ισχύει αυτό με τους Κινέζους, για να σταλεί ένα κοντέινερ από Ελλάδα σε Αμερική πχ, ο αποστολέας πληρώνει την αποστολή στον Έλληνα πράκτορα, και ο παραλήπτης πληρώνει στην Αμερική το τελωνείο και τον Αμερικάνο πράκτορα που θα τα παραλάβει. Αν είναι μεγάλη η ποσότητα, είτε παπούτσια, είτε ελαιόλαδο είτε οτιδήποτε, σημαίνει ότι ο παραλήπτης πάει για εμπόριο και έχει φόρο. Βέβαια υπάρχει και εκεί η λύση, καθώς τα στέλνουν σε πολλά όνοματα(στην γυναίκα του, στα αδέλφια, παιδιά του κλπ)

Σε γενικές γραμμές υπάρχει πάρα πολύ χρήμα, αν σε ξέρει ο κόσμος και είσαι χρόνια στην πιάτσα, αν είσαι καινούριος δεν νομίζω να έχεις και πολλές ελπίδες...

tsimboukits

Μέλος
Εγγρ.
4 Φεβ 2013
Like
0
Πόντοι
0
το επαγγελμα εχει ανοιξει τουλαχιστον απο το 1993, αν δεν κανω λαθος. στον κωδικα των εκτελωνιστων αναφερεται οτι δικαιωμα εκτελωνιστικων εργασιων εχουν ειτε οι εκτελωνιστες ως φυσικα προσωπα ειτε οι εξουσιοδοτημενοι αντιπροσωποι των εταιρειων που κανουν την αντιστοιχη εισαγωγη ή εξαγωγη.
μαλιστα τον σεπτεμβριο εχουν και εξετασεις για το διπλωμα.
μην μπερδευετε τους εκτελωνιστες με τους τελωνειακους. οι τελωνειακοι ειναι υπαλληλοι του υπουργειου οικονομικων ενω οι εκτελωνιστες ειναι ελευθεροι επαγγελματιες.
το θεμα ειναι κατα ποσον θελεις να μπεις σε ενα επαγγελαμα ηδη ανοιχτο και φθινον. στην θεσσαλονικη για παραδειγμα με την ολοκληρωση της τελωνειακης ενωσης 1500 εκτελωνιστες εμειναν ανεργοι (στις "καλες ημερες"). υπαρχουν και λιμανια τα οποια εχουν πολυ χαμηλη κινηση (π.χ. καβαλα) αλλα ο τοπος εκει δεν χωραει παραπανω απο 2-3 εκτελωνιστες, οχι γιατι δεν στο επιτρεπουν, αλλα γιατι ο ογκος δουλειας ειναι τετοιος που δεν αξιζει να μπεις σε διαδικασια να ανοιξεις μια δικη σου εταιρεια.
στον πειραια η κινηση ειναι ηδη λιγη, και περισσοτερο ενδοκοινοτικη, που σημαινει χαμαλικι δουλεια, ενω στο ελ. βενιζελος και στα οινοφυτα (οδικο) πρεπει να εισαι ηδη συνεργατης καποιας μεταφορικης εταιρειας ή forwarder για να μπορεσεις να επιζησεις (δηλαδη υπαλληλος).
καποτε ηταν καλο επαγγελμα, τωρα οι περισσοτεροι ειναι ασφαλιστες ή εχουν μια δικη τους ανεξαρτητη εργασια και σαν παρεργο το εκτελωνιστιλικι.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom