Νέα

Ενσημα στο ΙΚΑ για οικοδομη! Ερωτηση

• Μέλος που άνοιξε το νήμα meredi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 14
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

meredi

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2008
Κριτικές
3
Like
78
Πόντοι
16
Μαγκες μια ερωτηση!

Καλοκαιρι έβαψα (Αλβανός) ένα σπιτι οικοδομη ημιτελες!
Ο τυπος δεν ζήτησε ΙΚΑ!

Καθε 5 περιπου χρονια ερχοταν ενα χαρτι για να δηλωθουν αν εγιναν εργασιεσ!

Ηρθε και τωρα! Θελω να δηλωσω το Βάψιμο και να πληρωσω καποια ενσημα (Υπαρχει και από το μηχανικο ενας πινακας εργασιων νομιζω το λενα)

Τι κανω;

1)Παω ΙΚΑ και λεω για σας το εβαψα εγω και πληρωνω  λιγότερα
2)Παω ΙΚΑ λεω το εβαψα εγω και πληρωνω κανονικα
3)Παω ΙΚΑ λεω μου το βαψε μπογιατζης και μου λενε ποσα να βαλω
4)Βρισκω πρωτα ενα μπογιατζη και μετα παω ΙΚΑ τα βαζουμε μισα μισα;

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
62
Πόντοι
66
Μαγκες μια ερωτηση!

Καλοκαιρι έβαψα (Αλβανός) ένα σπιτι οικοδομη ημιτελες!
Ο τυπος δεν ζήτησε ΙΚΑ!

Καθε 5 περιπου χρονια ερχοταν ενα χαρτι για να δηλωθουν αν εγιναν εργασιεσ!

Ηρθε και τωρα! Θελω να δηλωσω το Βάψιμο και να πληρωσω καποια ενσημα (Υπαρχει και από το μηχανικο ενας πινακας εργασιων νομιζω το λενα)

Τι κανω;

1)Παω ΙΚΑ και λεω για σας το εβαψα εγω και πληρωνω  λιγότερα
2)Παω ΙΚΑ λεω το εβαψα εγω και πληρωνω κανονικα
3)Παω ΙΚΑ λεω μου το βαψε μπογιατζης και μου λενε ποσα να βαλω
4)Βρισκω πρωτα ενα μπογιατζη και μετα παω ΙΚΑ τα βαζουμε μισα μισα;

Πότε έκανες "Έναρξη εργασιών" στο ΙΚΑ?

geo33(1)

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιαν 2006
Like
14
Πόντοι
6
Να σου 2 πραγματάκια λόγω της δουλειάς μου που κάνω. (οικοδόμος)
Προφανώς έβαψες όλο το σπίτι και τελείωσαν οι ελαιοχρωματισμοί έτσι ?
Να κοιτάξεις στον πίνακα με τα ένσημα πόσα ένσημα σου έχει βάλει το ΙΚΑ για ελαιοχρωματισμούς .
Μετά θα βρεις κάποιον οικοδόμο που κολλάει οικοδομικά ένσημα άσχετα εαν είναι μπογιατζής , άλλωστε στον αριθμό μητρώου κάθε ασφαλισμένου οικοδόμου δεν φαίνεται η ειδικότητα του , και να του τα πουλήσεις .
Δηλαδή θέλει 20 ένσημα επί 20 με 25 ευρώ το κάθε ένσημο που πάει στην αγορά, και του τα κολλάς .
Εκτός ότι σου έρχεται το κόστος στο μίσό λόγω του ότι τα πούλησες και εσύ μένεις καλυμένος με το ΙΚΑ και ο άλλος βρίσκει ένσημα που θέλει να αγοράσει .

Τώρα εαν πας και τα πληρώσεις στο ΙΚΑ χωρίς να τα κολλήσεις πάνε υπέρ αγνώστων και είναι χαμένα με την ένοια ότι δεν τα παίρνει κάποιος ασφαλισμένος .

Εαν θες κα΄τι άλλο εδώ θα είμαι πάλι .....

agiana

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2008
Κριτικές
5
Like
54
Πόντοι
166
Κατά τη γνώμη μου, η σωστή προσέγγιση του προβλήματος που σε απασχολεί, είναι η 4, με κάποια αλλαγή.

Δηλαδή, βρίσκεις μπογιατζή, σου δίνει τα στοιχεία του, πας στο ΙΚΑ και του "κολλάς" όσα ένσημα έχει προβλέψει ο μηχανικός σου στον πίνακα εργασιών. Εσύ ησυχάζεις από το ΙΚΑ, ο μπογιατζής, κολλάει κάποια ένσημα που του χρειάζονται και έχεις κερδίσει από τη διαφορά στην τιμή που σου έκανε ο αλβανός σε σχέση με κάποιον γηγενή.

prowler7

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Αυγ 2009
Κριτικές
29
Like
177
Πόντοι
2.945
geo κι  agiana  σε καλυψαν πληρως!!!

OP
OP
M

meredi

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2008
Κριτικές
3
Like
78
Πόντοι
16
Να σου 2 πραγματάκια λόγω της δουλειάς μου που κάνω. (οικοδόμος)
Προφανώς έβαψες όλο το σπίτι και τελείωσαν οι ελαιοχρωματισμοί έτσι ?
Να κοιτάξεις στον πίνακα με τα ένσημα πόσα ένσημα σου έχει βάλει το ΙΚΑ για ελαιοχρωματισμούς .
Μετά θα βρεις κάποιον οικοδόμο που κολλάει οικοδομικά ένσημα άσχετα εαν είναι μπογιατζής , άλλωστε στον αριθμό μητρώου κάθε ασφαλισμένου οικοδόμου δεν φαίνεται η ειδικότητα του , και να του τα πουλήσεις .
Δηλαδή θέλει 20 ένσημα επί 20 με 25 ευρώ το κάθε ένσημο που πάει στην αγορά, και του τα κολλάς .
Εκτός ότι σου έρχεται το κόστος στο μίσό λόγω του ότι τα πούλησες και εσύ μένεις καλυμένος με το ΙΚΑ και ο άλλος βρίσκει ένσημα που θέλει να αγοράσει .

Τώρα εαν πας και τα πληρώσεις στο ΙΚΑ χωρίς να τα κολλήσεις πάνε υπέρ αγνώστων και είναι χαμένα με την ένοια ότι δεν τα παίρνει κάποιος ασφαλισμένος .

Εαν θες κα΄τι άλλο εδώ θα είμαι πάλι .....

Σπιτι σε χωριο ημιτελες με αδεια πριν το 87!

Ακριβως! Καναμε το βαψιμο, για ολες τις εργασιες που ειχαν γινει ολα ειναι οκ με το ΙΚΑ!
μενει το στρωσιμο!

Μου ειπαν στο ΙΚΑ να κανω υπευθυνη δηλωση με τις εργασιες που εγιναν ΑΝ ΕΓΙΝΑΝ!

Θαλουμε να δηλωσουμε το Βαψιμο....

Απλά σκέφτηκα το εξης! Ξερω πως μπορω να τα βρω μισα μισα, και λεω

Μηπως αν παω και πω το εκανα εγω (με υπευθυνη δηλωση)  Μου πουν οκ πληρωσε υπρ αγνωστου 40 ενσημα(τα λιγοτερα) οποτε την πατησα αφου θα πρεπει να τα πληρωσω ΟΛΟΚΛΗΡΑ;

Αρα αν καταλαβα καλα!!! Μου προτεινεις πρωτα να βρω ΟΙΚΟΔΟΜΟ να εχω καβατζα το Μητρωωο του και να πω μου το εβαψε αυτος και μετα να τα κολλησω μισα μισα;

Επισης...να δηλωσω πως ΤΩΡΑ ΜΟΛΙΣ το εβαψα σωστα;

geo33(1)

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιαν 2006
Like
14
Πόντοι
6
Κατά τη γνώμη μου, η σωστή προσέγγιση του προβλήματος που σε απασχολεί, είναι η 4, με κάποια αλλαγή.

Δηλαδή, βρίσκεις μπογιατζή, σου δίνει τα στοιχεία του, πας στο ΙΚΑ και του "κολλάς" όσα ένσημα έχει προβλέψει ο μηχανικός σου στον πίνακα εργασιών. Εσύ ησυχάζεις από το ΙΚΑ, ο μπογιατζής, κολλάει κάποια ένσημα που του χρειάζονται και έχεις κερδίσει από τη διαφορά στην τιμή που σου έκανε ο αλβανός σε σχέση με κάποιον γηγενή.

Δεν είναι απαραίτητα να είναι μπογιατζής .
Το μόνο πρόβλημα που θα έχει, είναι με τη ΔΕΗ που θα χρειαστεί τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών από ελαιοχρωματιστή ,όταν θα πάει στην εφορία να πάρει την θεώρηση για το ρεύμα .
Το πολύ πολύ θα βρει έναν μπογιατζή να του πληρώσει το ΦΠΑ και να πάρει το τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών που θα χρειαστεί.

prowler7

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Αυγ 2009
Κριτικές
29
Like
177
Πόντοι
2.945
Δεν είναι απαραίτητα να είναι μπογιατζής .
Το μόνο πρόβλημα που θα έχει, είναι με τη ΔΕΗ που θα χρειαστεί τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών από ελαιοχρωματιστή ,όταν θα πάει στην εφορία να πάρει την θεώρηση για το ρεύμα .
Το πολύ πολύ θα βρει έναν μπογιατζή να του πληρώσει το ΦΠΑ και να πάρει το τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών που θα χρειαστεί.
γι αυτο κατευθειαν βρισκει μπογιατζη, του κολλαει τα ενσημα, του κοβει ο μπογιατζης και ενα δελτιο για τη συνδεση με ΔΕΗ και τελος!!! ;)

OP
OP
M

meredi

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2008
Κριτικές
3
Like
78
Πόντοι
16
Aρα 44 ενσημα που ειναι....κανονικη τιμη 55 ευρω το ένα; Σωστα?

Βρισκω οικοδομο η μπογιατζη και πανε μισα μισα;

geo33(1)

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιαν 2006
Like
14
Πόντοι
6
Στις οικοδομικές εργασίες (ένσημα) μπορείς να γλιτώσεις το 30% εαν θυμάμαι καλά εαν δηλώσεις αυτεπιστασία δηλαδή ότι το έκανες μόνος σου αλλά ΜΟΝΟ στην ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ !
Βρίσκεις οικοδόμο του πουλάς τα ένσημα 20 με 25 γιούρια (μισά μισά) του τα κολλάς και δηλώνεις στο ΙΚΑ ότι τώρα έκανες τις μπογιές.
Εαν δηλώσεις ότι δεν έχεις κάνει μπογιές και σου έρθει το ΙΚΑ για έλεγχο την γάμισες .

geo33(1)

Μέλος
Εγγρ.
23 Ιαν 2006
Like
14
Πόντοι
6
Δεν είναι 55 ευρώ τώρα αλλά πάει με τις 3ετίες του οικοδόμου και εαν είναι έγγαμος ή άγαμος .
Πρέπει τα 2/3 των ενσήμων να είναι τεχνικά και το 1/3 εργατικά .
Που σημαίνει ότι δεν μπορείς να κολλήσεις όλα τα ένσημα σε εργάτη οικοδόμο ,αυτό φαίνεται απο τι 3ετίες καθώς και στην δήλωση που καταθέτεις στο ΙΚΑ λες τεχνικά 35 ένσημα και εργατικά 9

on the road

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2009
Like
1
Πόντοι
66
όλα αυτα που σου είπαν τα παιδια είναι πολύ σωστα.

επειδη η οικοδομή έχει παλιά άδεια και δεν ξερω ακριβώς τι ίσχυε τότε θα σου πω να πάρεις ένα τηλέφωνο το μηχανικό σου.
Εχει πληρωθει αρκετά λεφτά για κάτι που λέγεται "επιβλεψη" και επομένως το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να σε βοηθήσει.

agiana

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2008
Κριτικές
5
Like
54
Πόντοι
166
επειδη η οικοδομή έχει παλιά άδεια και δεν ξερω ακριβώς τι ίσχυε τότε θα σου πω να πάρεις ένα τηλέφωνο το μηχανικό σου.
Εχει πληρωθει αρκετά λεφτά για κάτι που λέγεται "επιβλεψη" και επομένως το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να σε βοηθήσει.

Ετσι, έτσι!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom