Πάντως η δικιά μου θέση είναι ότι δεν θα γίνει γενικευμένος πυρηνικός πόλεμος στον πλανήτη.
Πώς θα μπορεί μετά η Ελίτ να απολαμβάνει σαμπάνιες, αστακούς, πόρνες πολυτελείας, κόκα σε πολυτελή/εξωτικά μέρη δίπλα σε παραλίες; Έχουν ανοσία στην ραδιενέργεια;
Θα πάνε να κλειστούν σε καταφύγια για το υπόλοιπο της ζωής τους και θα τρώνε κονσέρβες; Δηλαδή μιζέρια και κατάθλιψη;
Άντε να σκάσουν στοχευμένα 2-3 ρουκετίδια και αυτό αμφίβολο...
Τα πυρηνικά προσφέρουν «ισορροπία τρόμου»: τα έχω, το ξέρεις ότι τα έχω, τα έχεις κι εσύ (πλέον ξεκίνησε και ο Τούρκος να έχει), δεν με ακουμπάς, δεν σε ακουμπάω.-
Είναι σαν να έχεις ένα περίστροφο... το ακουμπάς στο τραπέζι για να δείχνεις τι έχεις. Για να σε υπολογίζει ο αντίπαλος, για να μην γίνεις καρπαζοεισπράκτορας.
Δεν το χρησιμοποιείς όμως, γιατί άπαξ και το χρησιμοποιήσεις, χάνει την «ισχύ» του (αποτροπή επιθέσεων).
Αυτός είναι και ο λόγος που η Αμερική δεν έχει ακουμπήσει την Βόρεια Κορέα, ενώ έχει μπουκάρει σε ένα σωρό άλλες χώρες.
Γ'ΠΠ θα γίνει, απλά όχι όπως το φαντάζεται η μάζα. Ίσως ο πόλεμος να είναι και ψηφιακός (μεγάλη συζήτηση τι και πως) εκτός από βιολογικός...
Από το 2020 ακούμε Μακρόν/Κούλη/Μέρκελ να λένε «είμαστε σε πόλεμο με τον αόρατο εχθρό». Λίγοι το πρόσεξαν/θυμούνται.