Νέα

ΕΛΛΗΝΕΣ - χαρακτηρισμοί

• Μέλος που άνοιξε το νήμα nikospireas
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 34
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

nikospireas

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Δεκ 2007
Κριτικές
49
Like
81
Πόντοι
3.945
αν και ειμαι καιρο μελος στο site ειναι η πρωτη φορα που τολμω να ανοιξω θεμα.δινοντας μια εξεταστικη αρκετα χρονια πριν, ετυχε να πρεπει να διαβασω μερικα τμηματα του συγκεκριμενου βιβλιου.το "κομματι" αυτο μου εκανε εντυπωση και το κρατησα.λιγα χρονια μετα ασχολουμενος με πολυ ρισκοβορες επενδυσεις στην Ελλαδα κυριως,στα πλαισια της "ψυχολογιας της μαζας και επενδυσεις",μου φανηκε πολυ χρησιμο και με βοηθησε να βγαλω πολλα χρηματα. η πλακα ειναι πως καποια στιγμη εχω παει με φιλους σε ενα κωλομπαρο που την αραζαμε καμια φορα(οχι με γυναικες,απλα με κωλοφατσες μεσα...),αφου ηπιαμε ξεκινησα τη κουβεντα με βαση τα παρακατω.υπηρξαν αποψεις,διαφωνιες κλπ.το αποτελεσμα ηταν να αρπαχτουμε ολοι με ολους εκει μεσα και τα κλωτσομπουνιδια να πηγαινουν συννεφο!
δε με ενδιαφερει να συμμετασχω περισσοτερο,ετσι και αλλιως εχω τις αποψεις μου και δε τις αλλαζω ευκολα πια.ομως, ισως καποιοι δε γνωριζουν τα παρακατω και πιθανον να τους φανουν χρησιμα οπως εμενα.θα διαβασω βεβαια τι θα γραψετε.το κερδος μου?καμια αλλη αποψη...αντιθετη....συμπληρωματικη κλπ και επιχειρηματολογια μαλλον που θα δωσει κανα μελος.αυτα απο εμενα και καλη συνεχεια :)

"...Χαρακτηρισμός ενός λαού

Πριν από χρόνια έγινε στην Ουάσιγκτον ένας διαγωνισμός για την επιλογή του καταλληλότερου χαρακτηρισμού ενός λαού, εκείνου δηλαδή που θα παρουσίαζε καλύτερα την ψυχολογία του.

Πήραν μέρος 1.000.000 περίπου άτομα.
Δεκαπενταμελής επιτροπή από επιστήμονες επέλεξε ομόφωνα τον δικαστή Ν. Κέλλυ για τον επιτυχημένο χαρακτηρισμό της ψυχολογίας του Έλληνα. Ιδού το κείμενο του δικαστή:

...Μπροστά στο δικαστήριο της αδέκαστης ιστορίας, ο Έλληνας αποκαλύφθηκε πάντοτε κατώτερος από τις περιστάσεις, αν και από διανοητική άποψη κατείχε πάντοτε τα πρωτεία...

Ο Έλληνας είναι ευφυέστατος αλλά και εγωιστής, δραστήριος αλλά και αμέθοδος, φιλότιμος αλλά γεμάτος προλήψεις, θερμόαιμος, ανυπόμονος αλλά και πολεμιστής.

Έκτισε τον Παρθενώνα και αφού μέθυσε από την αίγλη του τον άφησε αργότερα να γίνει στόχος των έριδων.

Ανέδειξε τον Σωκράτη για να τον δηλητηριάσει, θαύμασε τον Θεμιστοκλή για να τον εξορίσει, υπηρέτησε τον Αριστοτέλη για να τον καταδιώξει, γέννησε τον Βενιζέλο για να τον δολοφονήσει.

Έκτισε το Βυζάντιο για να το εκτουρκίσει, έφερε το 21 για να το διακυβερνήσει, δημιούργησε το 1909 για να το λησμονήσει.

Τριπλασίασε την Ελλάδα και παραλίγο να την θάψει.

Κόπτεται τη μια στιγμή για την αλήθεια και την άλλη μισεί αυτόν που αρνείται να υπηρετήσει το ψέμα.

Παράξενο πλάσμα, ατίθασο, περίεργο, εγωπαθές και σοφόμωρο ο Έλληνας.

Λυπηθείτε τον, θαυμάστε τον αν θέλετε, κι αν μπορείτε προσπαθήστε να τον ταξινομήσετε;...."

ΠΗΓΗ : από το βιβλίο "Εισαγωγή στο Μάρκετινγκ" του Καθηγητή Πανεπιστημίου Πειραιώς Πέτρου Γ. Μάλλιαρη

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66
Το post σου μου θύμισε ένα καταπληκτικό βιβλίο που πρωτοεκδόθηκε το 1975 κι όμως παραμένει επίκαιρο ακόμα και σήμερα... "Η δυστηχία να είσαι Ελληνας" του Ν. Δήμου.

Επισκέπτης
με βοηθησε να βγαλω πολλα χρηματα.
στα παπαρια μας..
οταν καταφερεις να απαντησεις στον εαυτο σου γιατι ενιωσες την αναγκη να γραψεις αυτη την παπαρια,τοτε θα εχεις απαντησει & στα υπολοιπα ερωτηματα σου περι του αρχιδι νεο ελληνα..

Επισκέπτης
Η πετροκωστοπουλική γενιά ξώφλησε ρεεεεεεεεεεεεε

Ξυπνήστε ρε νούμερααααααααααααααα!!!!!!!!

Επισκέπτης
Το post σου μου θύμισε ένα καταπληκτικό βιβλίο που πρωτοεκδόθηκε το 1975 κι όμως παραμένει επίκαιρο ακόμα και σήμερα... "Η δυστηχία να είσαι Ελληνας" του Ν. Δήμου.

μαλακιες γραφει ο καθηγητης..
μην αδικεις τον δημου..
ακου εκτισε το βυζαντιο ο ελληνας..
εντελως ανιστορητος λεμε..
ουτε τα εθνικια δεν γραφουν τετοιες μαλακιες..

OP
OP
N

nikospireas

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Δεκ 2007
Κριτικές
49
Like
81
Πόντοι
3.945
δε το εχω διαβασει,βαριεμαι να διαβαζω  να πω την αληθεια :grin: τον Ν.Δημου τον ειχα παρακολουθησει σε 2 διαλεξεις που εδωσε σε μια αλλη σχολη που πηγαινα.ωραιος μου φανηκε αλλα δυσκολονοητος,ισως αυτα που μας ελεγε να ηταν για πιο προχωρημενους.

παραθετω επισης κατι που βρηκα γκουγκλαροντας απο τον υπεροχο μπιλη :grin:

Με τα μάτια και το στόμα του Χάρρυ Κλυν

- Zούμε σε μία χώρα πλούσια σε ερωτήσεις και φτωχή σε απαντήσεις...

- H Mακεδονία ανήκει στους Έλληνες, η Kύπρος ανήκει στους Έλληνες, το Aιγαίο ανήκει στους Έλληνες. Mόλις ακούσω πως και η Πελοπόννησος ανήκει στους Έλληνες, θα αρχίσω να ανησυχώ σοβαρά..

- O νεοέλληνας είναι το άτομο εκείνο που έχει δυο τηλεοράσεις στο σπίτι του, δυο αυτοκίνητα στο πεζοδρόμιό του και δυο χιλιάρικα στην τσέπη του.

- Tα δυο μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο Έλληνας, είναι πως θα χάσει δέκα κιλά και που θα βρει πάρκινγκ.

- Oι Έλληνες δεν ξέρουν τι θέλουν και δε θα ησυχάσουν ποτέ αν δεν το αποκτήσουν.

- Aν οι μισοί Έλληνες ξέραν πως ζουν οι άλλοι μισοί, θα ήταν κι αυτοί απατεώνες.

- Tο οργανωμένο έγκλημα έχει διαφορετικά ονόματα ανά τον κόσμο. Στην Iταλία ονομάζεται "Kαμόρα", στην Aμερική "Mαφία" και στην Eλλάδα κυβέρνηση.

- Στην Eλλάδα η κυβέρνηση έχει πάντα ένα πρόβλημα για κάθε λύση.

- Mόνο στην Eλλάδα θα μπορούσε να συμβεί αυτό. Διακόπτουν τα έκτατα δελτία ειδήσεων, για να μεταδώσουν τα κανονικά...

Ένας λαός απρόβλεπτος, που λατρεύει τον πρωινό ύπνο και το αραλίκι,
αλλά έρχεται δεύτερος σε εργατικότητα στον κόσμο μετά τα τζάπς - (δες
τι μαθαίνεις μαζί μου)!!!

Ένα έθνος καταχρεωμένο, με καταθέσεις όμως στην Ελβετία .

Ένας λαός που πεινάει (θεωρητικά), αλλά το καλοκαίρι μένει στο πολυτελές
ξενοδοχείο, στη διπλανή σουίτα με τον Aγγλο που έκανε οικονομίες όλον
τον χρόνο για να έρθει διακοπές εδώ που είναι καλά και φτηνά. Και του
πηδάμε και την γκόμενα και τον σπάμε και στο ξύλο, άμα ζητήσει τα ρέστα
του, και τον στήνουμε και στο αεροδρόμιο μερικές μέρες, για να
εμπεδώσει τη δύναμη του εργατικού κινήματος στην Ελλάδα, που διεκδικεί
περισσότερα λεφτά και λιγότερη δουλειά.

Η Ευρώπη θέλει να βάλει την Ελλάδα στο ένα της παπούτσι, αλλά το πιο
πιθανό είναι να καταλήξει η ίδια να περπατάει ξυπόλητη. Ποιος άλλος
λαός έβγαλε ποτέ άσμα, με ενδεικτικούς για την ψυχολογία της
βαριεστιμάρας στίχους: Θα πουλήσω το ρολόι και θα πάρω κομπολόι;

Που αν το πεις αυτό σε Γερμανό θα πέσει κάτω λιπόθυμος και θα
κάνεις ένα μικρό Παγκόσμιο για να τον συνεφέρεις.

Τα ρεμάλια είναι παντοτινά κι εμείς χρόνια τώρα επιβιώνουμε ως έθνος
χάρη στην τσαχπινιά και τη ρεμαλιά μας. Ο Έλληνας έχει
την ψυχολογία του αμετανόητου ρεμαλιού γραμμένη στο DNA του (επιστροφές
δεν γίνονται δεκτές). Εγωιστές, καλοπερασάκηδες, ζαμανφουτίστες,
τεμπέληδες (έχουμε και τις αρετές μας), άστατοι, απρόβλεπτοι, τσαμπουκάδες, αιώνια ανώριμοι. Και παρόλα αυτά γοητευτικοί (έναν καθρέφτη!). Mια χώρα
φτωχή, που τα παίρνει από τους πλούσιους συγγενείς της, για να πληρώσει
τα βερεσέδια στον μπακάλη και καταλήγει να τρώει στα μπουζούκια τους
λογαριασμούς Δ.E.H.,O.T.E. και EYΔAΠ, για τα μάτια τής απέναντι ξανθιάς ....

Όταν οι Ευρωπαίοι κοιμούνται κι ονειρεύονται τις καλοκαιρινές τους
διακοπές στην Ελλάδα, εμείς αναστενάζουμε πάνω σε τραπέζια, έχουμε
κυκλοφοριακό στις 4 το ξημέρωμα στην παραλιακή, παρκάρουμε μες στη μέση
στην Ομόνοια για να πάρουμε εφημερίδες, πλακωνόμαστε στα φιλιά κι αν
τύχει όχι σπάνια πλακωνόμαστε και στις σφαλιάρες μεταξύ μας. Όλοι μας
θέλουμε να είμαστε πρωθυπουργοί, γιατί εκτός από τη δόξα θα βάζαμε και
τάξη σ' αυτόν τον τόπο κι όλοι μας έχουμε άποψη για όλα. Πουθενά στον
κόσμο δεν βγαίνουν στους δρόμους οι γαύροι για να πανηγυρίσουν που
έχασε ο ΠΑΟ από τον Aγιαξ, και δυο γειτονιές παραπέρα να πανηγυρίζουν
οι Παναθηναϊκοί που έχασαν μεν, αλλά έφτασαν πολύ κοντά στη νίκη δε.
Εκτός όλων αυτών των αρετών, πίνουμε, καπνίζουμε τα φουγάρα της
Ευρώπης, βρίζουμε και ζούμε και παραπάνω από όλους τους Ευρωπαίους.
Θεοί; Θεοί.

Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις σ' όλο τον κόσμο, βρίσκεις από κάτω
Ελληνάρα, ο οποίος διαπρέπει κιόλας σ'αυτή τη χώρα που ξέπεσε. Δεν ξέρω
αν φταίει το κύτταρό μας, αλλά αυτόν ακριβώς που διαπρέπει τον
φθονούμε, σπανίως τον στηρίζουμε εκτός κι αν έχει γίνει μακαρίτης και
συνήθως πριν διαπρέψει έξω, εδώ τον έχουμε πετροβολήσει.

Στα μεγαλύτερα ινστιτούτα ερευνών, στα πανεπιστήμια, στα καζίνα,
ακόμα και στις φυλακές, οι καλύτερες μούρες που κάνουν καριέρα είναι ελληνικές.

Για αυτό γουστάρω που είμαι Έλληνας, που λιάζομαι στο Aιγαίο,
που κλαίω με τον Πύρρο Δήμα, που γελάω με τον Χατζηχρήστο στον
Ηλία Tου 16ου (fake μπάτσος που από τσιλιαδόρος γίνεται εξουσία), με
την καφετζού Βασιλειάδου.

Γουστάρω τις ΔΕΛΤΑ στις γειτονιές που εκτός από τοματάκι ΚΥΚΝΟΣ,
ρίχνεις και μια πολιτική ανάλυση.

Γουστάρω τα θερινά τα σινεμά, γουστάρω που έχουμε τα χιλιάδες μπαρ, κλαμπ,
ταβέρνες, σουβλατζίδικα, γουστάρω που έχουμε ταξιτζήδες με πτυχίο αρχιτέκτονα, που ακόμα κουτσομπολεύουμε, που έχουμε τέλεια φέτα.

Γουστάρω ούζα στο Πλωμάρι στη Μυτιλήνη, ρακιά και Ψαραντώνη στα Ανώγεια,
τις πίπιζες στο πανηγύρι του Συμιού στο Μεσολόγγι και γουστάρω που στα Σάλωνα σφάζουν αρνιά και στο Χρυσό κριάρια και στης Μαρίας την ποδιά σφάζονται παλικάρια.

Γενικά, γουστάρω πολύ που είμαι Έλληνας!!!"

σας κουρασα σορρυ.κουραστηκα και εγω..παω να βρω καμια τανα να τη χωσω και τα λεμε αυριο στην ημερησια ενημερωση ;)

Παιχτουρας

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2009
Κριτικές
37
Like
4
Πόντοι
296
'' Η Ελλας,της Ευρωπης εστι το λικνον και η παιδαγωγος η μεγιστη...Η της Ευρωπαικης ενωσεως ιδεα ανατελλει,ενω μεγιστη η του δυτικου πολιτισμου κρισις συμβαινει και η ανθρωπινη τιμη τα μαλιστα ευτελιζεται....Αποτυχια της Πολιτειας(=πολιτευματος) εστι,της θεμελιουμενης εν απεριοριστω τεχνοκρατια,εν απεριοριστω παραγωγικω συστηματι,οπερ αχαλινωτον καταναλωσιν αναπτυσσει,ητις την κοινωνια εις τον υλισμον ηγαγεν,και,εν τελει,εις την πνευματικη κενοτητα και εις την απανθρωπιαν...Η κοινωνια,γενικως,τας αξιας βαθμηδον απωλεσεν.Η Δυσις,η Ευρωπη,κατ'εκεινους τους χρονους ελαμπε,οτε αι του καθαρως ελληνικου πολιτισμου αξιαι επεκρατουν...Ουτως εχοντων των πραγματων,αναγκη εστι(ου γαρ εστι λυσις αλλη)εις την Ελλαδα επιστρεφειν...Η  Ελλας αναφορα αναποφευκτος εστιν....(διοτι)...η πασα Ελλας,οι Ελληνες,θεμελια καρτερα(=δυνατα)επηξαν(=εστερεωσαν) τη επιστημη,την Φιλοσοφιαν προηγαγον,το γνωναι αυτον.....Παντα ταυτα,η υψηλοτερα κληρονομια εστι,ην καποτε εδεχθημεν,εξ εκεινης της ανεπαναληπτου ελληνικης εμπειριας''.  Χουαν Χοσε Πουχανα(συγχρονος ξενος Ελληνιστης)  Β' Παγκοσμιο Γλωσσικο Συνεδριο. Μετα τιμης ο Παιχτουρας.

Παιχτουρας

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2009
Κριτικές
37
Like
4
Πόντοι
296
Νεολληνες, ΓΕΜΙΣΑΜΕ, φιλοσοφους και ανιστορητους.Μην τους δινετε βαση και κανετε ενα κοπο και διαβαστε την Ιστορια μας, για να διαπιστωσετε το Αθανατο Ελληνικο πνευμα.Μετα τιμης ο Παιχτουρας.

Παιχτουρας

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2009
Κριτικές
37
Like
4
Πόντοι
296
Νεοελληνες, ΓΕΜΙΣΑΜΕ, φιλοσοφους και ανιστορητους.Μην τους δινετε βαση και κανετε ενα κοπο και διαβαστε την Ιστορια μας, για να διαπιστωσετε το Αθανατο Ελληνικο πνευμα.Μετα τιμης ο Παιχτουρας.
          Εκανα τη διορθωση.

leon23

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2006
Like
1.882
Πόντοι
216
γουσταρω παραληρημα δικε μου και των δυο !!! μαλλον σας εχει χτυπησει η κριση κατακουτελα...

ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Σεπ 2008
Κριτικές
12
Like
0
Πόντοι
616
Νεολληνες, ΓΕΜΙΣΑΜΕ, φιλοσοφους και ανιστορητους.Μην τους δινετε βαση και κανετε ενα κοπο και διαβαστε την Ιστορια μας, για να διαπιστωσετε το Αθανατο Ελληνικο πνευμα.Μετα τιμης ο Παιχτουρας.

αυτή είναι η μαλακία μας, ότι μόνο ιστορία διαβάζουμε και δν μαθαίνουμε τπτ από αυτή...

Παιχτουρας

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2009
Κριτικές
37
Like
4
Πόντοι
296
Παιδια,ερχονται ακομα πιο δυσκολες μερες στην Ανθρωποτητα.Καντε υπομονη και θα τα δειτε μεχρι το καλοκαιρι.Μονο οσοι εχουν Αυτογνωσια-Παιδεια-Συν-ειδηση,θα κρατηθουν στην επιφανεια.Οι υπολοιποι θα βουλιαζουν και θα παρασερνουν κι' αλλους.Ξυπνηστε.

Επισκέπτης
Παιδια,ερχονται ακομα πιο δυσκολες μερες στην Ανθρωποτητα.Καντε υπομονη και θα τα δειτε μεχρι το καλοκαιρι.Μονο οσοι εχουν Αυτογνωσια-Παιδεια-Συν-ειδηση,θα κρατηθουν στην επιφανεια.Οι υπολοιποι θα βουλιαζουν και θα [size=20pt]παρασερνουν[/size] κι' αλλους.Ξυπνηστε.
τι θα μας κανουν???
ξεχασες την υπογραφη στο τελος..
κανε τις διορθωσεις αμεσα..

Επισκέπτης
Παιδια,ερχονται ακομα πιο δυσκολες μερες στην Ανθρωποτητα.Καντε υπομονη και θα τα δειτε μεχρι το καλοκαιρι.Μονο οσοι εχουν Αυτογνωσια-Παιδεια-Συν-ειδηση,θα κρατηθουν στην επιφανεια.Οι υπολοιποι θα βουλιαζουν και θα παρασερνουν κι' αλλους.Ξυπνηστε.
Μετά τιμής Νοστράδαμος..

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom