Νέα

Εκτίμηση εικόνας τουλάχιστον 200 ετών.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Rainbow
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 22
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Rainbow

Μέλος
Εγγρ.
9 Μαρ 2006
Like
400
Πόντοι
36
Αγαπητοί συναθλητές. Πρίν λίγο καιρό και μετά απο πολύ πίεση, κατάφερα να πείσω τη μάνα μου να μου δώσει την εικόνα που μου είχε υποσχεθεί. Σύμφωνα με τη συγχωρεμένη τη γιαγιά μου, αυτή την εικόνα την είχε η προγιαγιά της με την προέλευση να χάνεται ίσως και πιο πίσω.
Έχει κανείς σας ιδέα που μορώ να απευθυνθώ για έγκυρη και πραγματική εκτίμηση αξίας. Είναι και δύσκολοι καιροί με το ρευστό να κάνει την εμφάνιση του όλο και πιο αραιά...
Όποιος μπορεί να βοηθήσει...κάθε πληροφορία ευπρόσδεκτη.

easyrider77

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Κριτικές
6
Like
244
Πόντοι
86
Ξεχνατο. Ευκολα εκτιμας και ακομα πιο ευκολα την πουλας.

Οταν θα βγεις απ το οικονομικο λουκι θα κοπανας το κεφαλι σου στον τοιχο. Και το χειροτερο ειναι οτι δεν θα μπορεις να την ξαναβρεις.

Δεν πουλανε οικογενειακα κειμηλια ρε. Κρατα τη. 

prowler7

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Αυγ 2009
Κριτικές
29
Like
177
Πόντοι
2.945
κρατα την...κι αυτη θα σε βγαλει απο το λουκι!!!! :sunglasses:

lucky_striker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
13
Like
4
Πόντοι
616
Πούλα ό,τι έχεις και δεν έχεις και χτίσε ένα εκκλησάκι μικρό...

Βάλε την εικόνα μέσα και ρίξ'της λίγή βυσσινάδα....

Χώνεις και 5 φράγκα σε γνωστό έγκυρο κανάλι κι έχεις έτοιμο το δίλεπτο ρεπορτάζ σε βραδυνό δελτίο: "Κλαίουσα εικόνα παρουσιάστηκε σε εκκλησάκι στην περιοχή τάδε......."

Σε δυο μήνες μέσα έχεις χεστεί στο τάληρο....

Δοκιμασμένες συνταγές από τράγους.... Βλέπε και μάθαινε είναι αυτά τα πράγματα παίχτη!!!

rexaros

Μέλος
Εγγρ.
12 Αυγ 2010
Like
0
Πόντοι
6
Πούλα ό,τι έχεις και δεν έχεις και χτίσε ένα εκκλησάκι μικρό...

Βάλε την εικόνα μέσα και ρίξ'της λίγή βυσσινάδα....

Χώνεις και 5 φράγκα σε γνωστό έγκυρο κανάλι κι έχεις έτοιμο το δίλεπτο ρεπορτάζ σε βραδυνό δελτίο: "Κλαίουσα εικόνα παρουσιάστηκε σε εκκλησάκι στην περιοχή τάδε......."

Σε δυο μήνες μέσα έχεις χεστεί στο τάληρο....

Δοκιμασμένες συνταγές από τράγους.... Βλέπε και μάθαινε είναι αυτά τα πράγματα παίχτη!!!
Δεν πρόκειται για θαύμα δηλαδή,δεν κλαίνε οι εικόνες;;; :o

Μας κοροιδεύουνε οι αγνοί αυτοί άνθρωποι(παπάδες) του θεού;;; :new_shocked:

Altec73

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Φεβ 2006
Κριτικές
5
Like
74.238
Πόντοι
12.056
κρατα την...κι αυτη θα σε βγαλει απο το λουκι!!!! :sunglasses:
Ξεχνατο. Ευκολα εκτιμας και ακομα πιο ευκολα την πουλας.

Οταν θα βγεις απ το οικονομικο λουκι θα κοπανας το κεφαλι σου στον τοιχο. Και το χειροτερο ειναι οτι δεν θα μπορεις να την ξαναβρεις.

Δεν πουλανε οικογενειακα κειμηλια ρε. Κρατα τη.  

+21

lucky_striker

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
13
Like
4
Πόντοι
616
Κονόμα και μη ερεύνα  :thumbsup:

Α να γεια σου!!!!

ΥΓ. Τ Α Ι Ν Ι Α Ρ Α το Unforgiven!!!! Έπαθα μουνόπλακα.....

Για σήμερα επέλεξα το "Mulholland dr." και το "Once upon a time in America" από τον κατάλογο!!!!

Τώρα φεύγω να πάω να νοικιάσω :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

Bastounovlaxos

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουν 2007
Like
21
Πόντοι
16
Κάνε ένα search στο google παλικάρι και θα βρεις ένα σωρό εκτιμητές.
Είχα υπόψιν μου εκεί στο κολωνάκι κάτι μαγαζιά αλλά δε θυμάμαι διευθύνσεις.

Πάρε ένα τηλ και ρωτα και στην εθνική πινακοθήκη,
αυτοί ίσως μπορέσουν να σου πιστοποιήσουν πιο επίσημα,
ότι η εικόνα σου έχει κάποια αξία,
πρόσεχε μόνο μην είναι κλεμένη και βρεθείς σε κανα κελί  :grin:

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
46
Πόντοι
366
Unforgiven και τα μυαλά στα κάγκελα,"Η βία γεννά τη βία".Θα έπρεπε να το δουν πολλοί από δω μέσα που γράφουν στα πολιτικά.

george234

Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2008
Like
1
Πόντοι
16
Αγαπητοί συναθλητές. Πρίν λίγο καιρό και μετά απο πολύ πίεση, κατάφερα να πείσω τη μάνα μου να μου δώσει την εικόνα που μου είχε υποσχεθεί. Σύμφωνα με τη συγχωρεμένη τη γιαγιά μου, αυτή την εικόνα την είχε η προγιαγιά της με την προέλευση να χάνεται ίσως και πιο πίσω.
Έχει κανείς σας ιδέα που μορώ να απευθυνθώ για έγκυρη και πραγματική εκτίμηση αξίας. Είναι και δύσκολοι καιροί με το ρευστό να κάνει την εμφάνιση του όλο και πιο αραιά...
Καλη τυχη με την εικονα αλλα κρατα και μικρο καλαθι γιατι την αξια ανεβαζει η τεχνικη και ο ζωγραφος και οχι η παλαιοτητα. Τον εκτιμητη πρεπει να τον πληρωσεις να εχεις υποψιν

θάνατος

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαρ 2009
Like
5
Πόντοι
6
«Είχα δυο αγάλματα» σημειώνει ακόμα, περίφημα, μια γυναίκα κι ένα βασιλόπουλο, ατόφια -φαίνονταν οι φλέβες, τόση εντέλειαν είχαν. Όταν χάλασαν τον Πόρο, τά 'χαν πάρει κάτι στρατιώτες, και στ’Άργος θα τα πουλούσαν κάτι Ευρωπαίων· χίλια τάλαρα γύρευαν [...]. Πήρα τους στρατιώτες, τους μίλησα:

Αυτά, και δέκα χιλιάδες τάλαρα να σας δώσουνε, να μην το καταδεχτείτε να βγουν από την πατρίδα μας. Γι’αυτά πολεμήσαμε’» (Β΄ 303). Καταλαβαίνετε. Δε μιλά ο Λόρδος Βύρων, μήτε ο λογιότατος, μήτε ο αρχαιολόγος· μιλά ένας γιος τσοπάνηδων της Ρούμελης με το σώμα γεμάτο πληγές. «Γι’αυτά πολεμήσαμε». Δεκαπέντε χρυσοπίκιλτες ακαδημίες δεν αξίζουν την κουβέντα αυτού του ανθρώπου. Γιατί μόνο σε τέτοια αισθήματα πραγματικά και όχι σε αφηρημένες έννοιες περί του κάλλους των αρχαίων ημών προγόνων ή σε καρδιές αποστεγνωμένες που έχουν πάθει ακαταληψία από το φόβο του χύδην όχλου.

απομνημονεύματα στρατηγού Μακρυγιάννη.

ελπίζω φίλε μου να μη τη πουλήσεις την εικόνα!

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
62
Πόντοι
66
Μιλάω όπως το βλέπω εγώ (μη πιστεύων σε τίποτα το θείον):

Υπάρχουν πολλές "αξίες" για κάτι τέτοιο:

- η συναισθηματική
- η οικονομική
- η αρχαιολογική
- η καλλιτεχνική
- η διακοσμητική

και ίσως και άλλες που δε μου έρχονται τώρα.

Αυτές οι "αξίες" μπερδεύονται μεταξύ τους. Π.χ αν η αρχαιολογική είναι μεγάλη (οπότε πας μέσα αν κάνεις πράματα που απαγορεύονται), τότε (συνήθως) επηρεάζεται και η οικονομική (ανεβαίνει).
Πάντως η οικονομική είναι αυτή που σου μετράνε σε μετρητό, και όχι αυτή που θα σου πει ο κάθε "εκτιμητής έργων τέχνης" θεωρητικά.
Για να τη μάθεις, πρέπει να βγάλεις την εικόνα στο σφυρί.

Τράβα καλές φωτογραφίες, γράψε μια περιγραφή με όλα τα στοιχεία της (όσα ξέρεις), και ξεκίνα από το e-bay. Βάλε ψηλό reserve price για να μην είσαι υποχρεωμένος να την πουλήσεις (αν δε πιάσεις καλά λεφτά).

Η άλλη λύση είναι να την πας στην Αγγλία, στους διάφορους οίκους δημοπρασιών τύπου Sothbey's, να την δουν αυτοί και να σου πουν.
Αλλά για να το κάνεις αυτό (το ταξείδι στοιχίζει) πρέπει πρώτα να έχεις μια ένδειξη που να σου λέει ότι αξίζει τον κόπο. Δηλαδή αν ο Sothbey's πρόκειται να την πουλήσει 30.000, αξίζει να φας 1.500 να πας. Αν "πιάνει" 2.500, τι να τρέχεις στην Αγγλία για τόσα?

Και τελικά, αφού πάρεις μια ένδειξη που θα είναι πραγματοποιήσημη (οικονομική αξία), θα αποφασίσεις εσύ αν το κειμήλιό σου το αποχωρίζεσαι για τόσα. Μπορεί να αποφασίσεις να μην το δώσεις. Αν όμως τα λεφτά είναι πολλά, Άρη, τότε το δίνεις...  Δε ξέρω τι είναι για σένα το "πολλά" λεφτά και τι το "λίγα".

Εσύ θα το αποφασίσεις.

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366

τετοιος ψωμολυσσης που δειχνεις αμεσως αμεσως, για ενα κομματι ψωμι θα τη δωσεις

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66

έπεσες στην περίπτωση δικέ μου!
εκτιμητής. :sunglasses:
πληρώνω μετρητά.
στείλε πμ και φωτογραφια της εικόνας.

Δημητρηςς

Μέγας
Εγγρ.
3 Φεβ 2010
Κριτικές
12
Like
1.652
Πόντοι
3.575
Τοση αναγκη πια ?

c200

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2006
Like
8
Πόντοι
16

Επικοινώνησε μαζί τους και θα σε κατατοπίσουν.

OP
OP
R

Rainbow

Μέλος
Εγγρ.
9 Μαρ 2006
Like
400
Πόντοι
36
Ευχαριστώ όλους για τα σχόλια (ειρωνικά και μη) και τη βοήθεια. Την συναισθηματική της αξία την γνωρίζω πολύ καλά. Την οικονομική (αν υπάρχει) θέλω να μάθω, αφού σε δύσκολους καιρούς και ανάλογα με τη δουλειά που κάνει καθένας, δεν είναι κακό να υπάρχει και μια εναλλακτική λύση. Κλεμμένη δεν είναι για να φοβάμαι, άρα μπορεί να ανάψω ένα κεράκι στην ψυχή της προγιαγιάς της γιαγιάς μου...

9876qwerty

Νέο Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Σύμφωνα με τον αρχαιολογικό νόμο, όλα τα εκκλησιαστικά κειμήλια, παλαιότερα του 1830, προστατεύονται και απαγορεύεται η κατοχή και πώληση τους χωρίς προηγούμενη άδεια του υπουργείου πολιτισμού.
Για τα οικογενειακά κειμήλια, όπως το δικό σου, απαραίτητη είναι η δήλωση της, διαδικασία πολύ απλή, ωστόσο η πώληση της δεν είναι καθόλου απλή διαδικασία.
Χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω, οι περισσότερες από τις οικογενειακές εικόνες δεν είναι πολύ παλιές, λαϊκής τέχνης και μικρής αξίας. Δεν νομίζω ότι αξίζει τον κόπο, πολύ περισσότερο μάλιστα να προσπαθήσεις να την πουλήσεις χωρίς άδεια.
Πάντως μπορείς εύκολα να την δηλώσεις στην αρμόδια υπηρεσία. 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom