Νέα

Είσοδος αλλοδαπής

• Μέλος που άνοιξε το νήμα iwcg
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 13
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

iwcg

Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2006
Like
17
Πόντοι
6
Εχω ψάξει το θέμα για 1-2 συγκεκριμένες περιπτώσεις αν κάποιος άλλος μπορεί να δώσει εξτρα πληροφορία θα το ήθελα πραγματικά. Θέλουμε να φέρουμε στη χώρα μαζί με ένα γνωστό για αρκετό καιρό (άνω του 3μήνου που δικαιούνται τουριστικά) κοπέλες από χώρες εκτός ΕΕ. Ξέρω ότι μπορεί να γίνει για σπουδές (θέλει απολυτήριο και αποδοχή τουλάχιστον σε ΙΕΚ), εργασία (θέλει εγγυητική στο ΤΠΔ), υγεία (τρέχα γύρευε), πολιτικούς λόγους (δεν υπάρχει περίπτωση) ή ανθρωπιστικούς όγους (ως θύμα εμπορίας ανθρώπων, τι να δηλώσει δηλαδή...).
Ξέρετε μήπως αν υπάρχει τρόπος στην περίπτωση σπουδών να βρεθεί άκρη με ΙΕΚ χωρίς να χρειάζεται εγγύηση τρίτου προσώπου? Αυτή την απορία έχω και δεν βρήκαμε άκρη σε δημοσιες υπηρεσίες μας λένε να απευθυνθούμε στο αλλοδαπών του ΥΔΤάξεως. ΕΠίσης αν κάποια έχει απελαθεί λόγω παράνομης εισόδου μπορεί να έλθει νόμιμα μόνο μετά τη διορία απέλασης ή και νωρίτερα?

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
λίγο μπερδεμένο το βλέπω. Αν έχει απέλαση, ζόρικα τα πράγματα για νόμιμη είσοδο. Κατά τα άλλα το μόνο που χρειάζεται είναι η λεγόμενη "shengen visa" - που δεν είναι υποχρεωτικό να έχει βγει για Ελλάδα ε?  ;) ;) Η visa αυτή μπορεί να έχει μέχρι και 1 έτους διάρκεια και για πολλαπλά ταξίδια, all you need είναι κάποιο κονέ στο ΥΠΕΞ (ή εκεί τριγύρω). Γνωστό CT (από χώρα εκτός ΕΕ) έκανε τις διακοπες της με διπλωμάτη και της την έβγαλε για να την ευχαριστήσει  :cheesy: :cheesy: ... τώρα βέβαια κάνει τα tours τηςι  ....

OP
OP
I

iwcg

Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2006
Like
17
Πόντοι
6
Κάτι τέτοιο σκεφτόμασταν και εμείς αλλά πρέπει να βγει μέσω ΥΠ.ΕΞ έτσι? το θέμα είναι ότι ο έταιρος φίλος μου έχει κολλήσει με μια τύπισσα που έφαγε πρόσφατα απέλαση και σκέφτεται να τη φέρει έστω και με εγγύηση για δουλειά ή σπουδές...Λογικά αν έφαγε απέλαση δε πρέπει να τελειώσει (νόμιμα) ο χρόνος τιμωρίας της (για απαγόρευση εισόδοΥ0 έστω και αν ζητήσει νόμιμη είσοδο?

steven(1)

Νέο Μέλος
Εγγρ.
18 Δεκ 2005
Like
0
Πόντοι
0
Υπαρχει και αλλος τροπος αλλα κοστιζει και χρειαζετε τις καταλλξλες διασυνδεσεις. Αφου ερθει η κοπελα με την τριμηνη visa μπορεις να της "εκδοσεις¨ ενα διαβατηριο απο χωρα που ειναι υπο ενταξη στην ΕΕ. Γνωριζω οτι κοστιζει γυρω στα 2000Ευρω και θελει περιπου 20 μερες για να ετοιμαστει. Εννοητε οτι το διαβατηριο ειναι με δικια της φωτογραφια και στοιχεια. Απλα δεν ειναι...... πραγματικο. Και για να το πιασουν τα παιδακια με τα μπλε, πρεπει να μπουν στη μεση πρεσβειες, οποτε δεν εχει φοβο.

alfistas

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
13
Πόντοι
6
Και εγω εχω ακουσει για περιπτωσεις "λευκων" γαμων που γινοταν επι τουτου.Μαλιστα εχω ακουσει για γνωστο που πηρε και φραγκα για να κανει τετοιο γαμο.Εχει μια λογικη παντως το θεμα του γαμου.Δηλαδη αν και καλα θες να παντρευτεις μια αλλοδαπη,πρεπει να την στελνεις στην μανα της καθε 3μηνο ή χρονο?(αν και δεν ακουγεται ασχημο, θα επρεπε να ισχυει και για τις ελληνιδες υποχρεωτικα)

tzes65

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουλ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Υπαρχει και αλλος τροπος αλλα κοστιζει και χρειαζετε τις καταλλξλες διασυνδεσεις. Αφου ερθει η κοπελα με την τριμηνη visa μπορεις να της "εκδοσεις¨ ενα διαβατηριο απο χωρα που ειναι υπο ενταξη στην ΕΕ. Γνωριζω οτι κοστιζει γυρω στα 2000Ευρω και θελει περιπου 20 μερες για να ετοιμαστει. Εννοητε οτι το διαβατηριο ειναι με δικια της φωτογραφια και στοιχεια. Απλα δεν ειναι...... πραγματικο. Και για να το πιασουν τα παιδακια με τα μπλε, πρεπει να μπουν στη μεση πρεσβειες, οποτε δεν εχει φοβο.
Από φίλο αστυνομικό που δουλεύει στο αεροδρόμιο γνωρίζω ότι τα πλαστά διαβατήρια πιάνονται πλέον πολύ εύκολα. Δεν γνωρίζω πως τα διακρίνουν, αλλά απ' ότι μου είπε τα κελιά γεμίζουν με διάφορους που προσπαθούν να μπουν με πλαστά διαβατήρια. Αν οι αστυνομικοί στο δρόμο έχουν την δυνατότητα να τα εντοπίσουν ή όχι δεν το γνωρίζω.

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
Για ΙΕΚ πρέπει να έχεις κα΄ποιον γνωστό σε ιδιωτικό ΙΕΚ για να σου δώσει βεβαίωση. Μετα πρέπει να διαβεβαιώσουν από το ΙΕΚ το προξενείο ότι είναι αληθινή η βεβαίωση και όχι μούφα. Δεν παίζει κολλητιλίκη με ΥΠΕΞ γενικά. Πρέπει να έχεις γνωστό στο συγκεκριμένο προξενείο. Πρόσκληση εργασίας και γάμος (λευκός) είναι οι καλύτερες λύσεις και σχετικά εύκολα εφικτές. Για τον απλούστατο λόγο ότι αν γίνει οποιαδήποτε στραβή έχουν έναν Έλληνα πολίτη να τραβάνε.

Τα περί βίζας ενός έτους με πολλαπλή είσοδο είναι όνειρο θερινής νύκτας. Τυπικά είναι δυνατόν. Πρακτικά αδύνατον. Το καλύτερο κονέ να έχεις στο προξενείο θα σου πουν "έλα μωρέ τι την θες, θα μπλέξουμε. Θα σου δίνω εγώ κάθε τρίμηνο βίζα". Για ψεύτικα διαβατήρια υπάρχουν δύο ειδών: τα εντελώς ψεύτικα και αυτά που βασίζονται σε πλαστά πιστοποιητικά. Γνωστή κοπέλλα που δουλεύει σε μπουρδέλο και πολλοί εδώ θαυμάζουν έχει το δεύτερο. Μακροπρόθεσμα και τα δύο είναι εξαιρετικά επισφαλή. Γενικά τα πράγματα στην ΕΕ με διαβατήρια έχουν γίνει πολύ σκληρά. Δύσκολα περνάει πλαστό διαβατήριο παρά μόνο για να κυκλοφορείς απλώς. Ότι άλλο και να κάνει η κοπέλλα (χαρτιά για δουλειά, σπουδές κλπ) θα το βρούν.

kolasmenos420

Νέο Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2007
Like
0
Πόντοι
0
    Γνωρισα μια αλλοδαπη, καθαριστρια στο επαγκελμα η οποια πηγε πισω στην χωρα της. Κρατησα επαφη και τελει να ερθει εδω για 2 3 μηνες (το ιδιο και εγω!Ψηλο ξανθο με καταγαλανα ματακια!!). Εχω φριξει και τετοιες ευκερειες δεν ερχονται και πολυ συχνα. Κατι διαβασα οτι πας στην αστυνομια και καταθετεις μια Προσκληση. Ξερει κανεις τιποτα μηπως?
    Οσα τηλεφωνα σε Υπουργεια Εξωτερικων και Αλλοδαπων εχω παρει εχουν παει στο βροντο. Κανεις δε ξερει τιποτα και τσαντιζονται μονο και μονο που πηρες τηλεφωνο.Δεν εχω και πολλα φραγκα να τα πεταξω σε δικηγορους οποτε,,, ΣΑς παρακαλω καλε παιδια.. :helpplea:

edit_antisthenis: το thread συγχωνεύτηκε.

Επισκέπτης
    Γνωρισα μια αλλοδαπη, καθαριστρια στο επαγκελμα η οποια πηγε πισω στην χωρα της. Κρατησα επαφη και τελει να ερθει εδω για 2 3 μηνες (το ιδιο και εγω!Ψηλο ξανθο με καταγαλανα ματακια!!). Εχω φριξει και τετοιες ευκερειες δεν ερχονται και πολυ συχνα. Κατι διαβασα οτι πας στην αστυνομια και καταθετεις μια Προσκληση. Ξερει κανεις τιποτα μηπως?
    Οσα τηλεφωνα σε Υπουργεια Εξωτερικων και Αλλοδαπων εχω παρει εχουν παει στο βροντο. Κανεις δε ξερει τιποτα και τσαντιζονται μονο και μονο που πηρες τηλεφωνο.Δεν εχω και πολλα φραγκα να τα πεταξω σε δικηγορους οποτε,,, ΣΑς παρακαλω καλε παιδια.. :helpplea:
θα πας στην αστυνομία και σε μια δήλωση του ν.105 θα γράψεις τα στοιχεία σου και στο κάτω μέρος θα γράψεις προσκαλώ να φιλοξενήσω στην χώρα μου την Μαρία Πλακομούνοβα πολίτη της τάδε χώρας του και της κάτοχο  του υπ αρ. διαβατηρίου της τάδε χώρας και δηλώνω ότι κατά το διάστημα της παραμονής της εδώ θα της παρέχω στέγη και διατροφή.
θα σφραγίσεις το γνήσιο της υπογραφής και θα της το στείλεις ταχυδρομικά 

Επισκέπτης
Κάτι τέτοιο σκεφτόμασταν και εμείς αλλά πρέπει να βγει μέσω ΥΠ.ΕΞ έτσι? το θέμα είναι ότι ο έταιρος φίλος μου έχει κολλήσει με μια τύπισσα που έφαγε πρόσφατα απέλαση και σκέφτεται να τη φέρει έστω και με εγγύηση για δουλειά ή σπουδές...Λογικά αν έφαγε απέλαση δε πρέπει να τελειώσει (νόμιμα) ο χρόνος τιμωρίας της (για απαγόρευση εισόδοΥ0 έστω και αν ζητήσει νόμιμη είσοδο?

με τιποτα φιλε. τα εχουν φακελωμενα ολα, κ αν την φερει παρανομα κ την τσιμπησουν θα παει για πολυ καιρο στα σιδερα.
μην το ρισκαρεις.

greedyboy

Μέλος
Εγγρ.
14 Αυγ 2007
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
0

edit_antisthenis: το thread συγχωνεύτηκε.
Ένα απλό χαρτί χρειάζεται να συντάξεις και να στο σφραγίσουν για το γνήσιο της υπογραφής και των στοιχείων σου στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής σου, με ένα κείμενο περίπου όπως το περιγράφει ο arion. Tο ακριβές κείμενο το έχουν στα αστυνομικά τμήματα, μπορείς να το φτιάξεις επιτόπου. Δεν χρειάζεται καν φόρμα υπεύθυνης δήλωσης. Το στέλνεις, το πάει για μετάφραση και επικύρωση και με το μεταφρασμένο βγαίνει από εκεί και με το ελληνικό μπαίνει στη χώρα. Φυσικά, εδώ σημειώνουν τα στοιχεία σου που έχουν δηλωθεί στην πρόσκληση, διότι δηλώνεις ότι την/τον έχεις φιλοξενούμενο ΥΠ'ΕΥΘΥΝΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΥΠΝΟ, ΦΑΓΗΤΟ, ΥΓΕΙΑ και προφανώς και για θέματα νομιμότητας...
ΟΙ 3 ΜΗΝΕΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΜΩΣ, δε μπορεί να μείνει παραπάνω. Πρέπει να επιστρέψει ΓΙΑ ΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΜΕΙΝΕ ΕΔΩ και να την ξαναπροσκαλέσεις.... Αν μείνει 1 μήνα εδώ, πρέπει να επιστρέψει για τουλάχιστον 1 μήνα και μετά να ξαναφύγει...
Αυτά ίσχυαν μέχρι τουλάχιστον το 2006, φαντάζομαι ότι δε θα έχει αλλάξει κάτι φέτος!  :grin:
Ακριβείς πληροφορίες πάντως θα πάρεις από την αστυνομία, μην τρέχεις σε πρεσβείες κλπ, όντως δε θα βγάλεις εύκολα άκρη ούτε από τα ΚΕΠ!...
Τρελάθηκα στα edit!! Ελπίζω να ήμουν αρκετά σαφής και να βοήθησα.

kolasmenos420

Νέο Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2007
Like
0
Πόντοι
0
Ευχαριστω πολυ μαγκες πιστευω θα βγαλω ακρη αργα η γρηγορα!!

kifinas

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2006
Like
2
Πόντοι
16
Έχω ακούσει ότι με γάμο μπορεί να γίνει πολύ εύκολα.
οκ παλιό quote αλλά μπορεί να βοηθήσει σε μελλοντική η σε περίπτωση που το σκεφτεί ο φίλος μας ο κολασμένος :grin:
η ιστορία με τον λευκό γάμο έχει χαλάσει κάπως! επειδή έγιναν γάμοι με το τσουβάλι τις πρώτες χρονιές, κάτι άλλαξαν νομικά!
τι ακριβώς δεν ρώτησα γιατί δεν με ενδιέφερε, μου το ανέφερε ο δικηγόρος που ανέλαβε το διαζύγιό μου καθώς η πρώην μου ήταν αλλοδαπή!

kolasmenos420

Νέο Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2007
Like
0
Πόντοι
0
    Na παντρευτω δεν παιζει αλλα το σχολιο σου σωστο. Εγω λιγο να ερθει να περασουμε ομορφα και μετα παλι σπιτι της. Ετσι κι αλλιως για 3 μηνο συζηταμε.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom