Νέα

Εγγραφή Βινυλίων ....

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 17
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Για όσους γουστάρουν το μέσο με τρέλα.

Κατά τη γνώμη μου , ο ήχος είναι αξεπέραστος, από ένα από τα μηχανήματα αναφοράς , όπως το LP12 ,
αλλά το Μέσο , έχει τεράστια προβλήματα :

1)Μικρή αγορά στην Ελλάδα.
Σε συγκεκριμένα είδη μουσικής, εκτός μεταλό-ροκ , σχεδόν ανύπαρκτη.

2)Τραγικά μεταφορικά από το εξωτερικό , όπου υπάρχει ποικιλία
και επίσης αμφίβολο κατά πόσο οι δίσκοι θα φτάσουν δίσκοι
ή πάτοι παππουτσιών ....

3)Αδύνατη η αντιγραφή ....

ή μήπως η σύγχρονη τεχνολογία , πάει να δώσει λύση στο (3) ;;;

Έχω δεί διάφορες αναφορές σε μηχανήματα που χαράζουν δίσκους.
Π.χ.

Με κάτι τέτοιο , αν χαράξει κανείς δικά του βινύλια,
από flac rips που έχουν κάνει , ποιότητας 24-96
θα έχουν αξιόλογη απόδοση ;;;

Ενδιαφέρεται κανείς ;;;
Έχει διαβάσει κανείς κάτι σχετικό σε ξένα φόρα ;;;
Έχει κανεις σχετικές γνώσεις ;;

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
Αν έχεις το Linn Dondek όπως κατάλαβα κι ένα ανάλογο audiophile σύστημα,το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να παραγγέλνεις βινύλια υψηλής ποιότητας από μικρά labels του εξωτερικού. Προσοχή στο ανακυκλωμένο βινύλιο πάντα.
Το άλλο που λες από συμπιεσμένο ήχο ( ψηφιακό ) να πας σε αναλογικό ξέχνα το.

thourios

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2006
Κριτικές
2
Like
10
Πόντοι
16
Τι ακριβώς θες να κάνεις τύπε; Να κάνεις εγγραφή αναλογικών βινιλίων από το πικάπ σε cd; ή σε μορφή flac για το pc;

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
199
Πόντοι
166
Εγω εχω ασχοληθει πολυ με το θεμα αναπραγωγης-εγγραφης μουσικης.Ειναι ενα απο τα χομπι μου.Αυτο που εχω διαπιστωσει ειναι οτι ηχο στα επιπεδα του αναλογικου συστηματος δεν μπορεις ποτε να τον φτασεις με ψηφιακα μεσα. Βεβαια μιλαω για ενα σωστα στημενο και ακριβο (εως και πανακριβο) αναλογικο συστημα απο το πικαπ μεχρι τα ηχεια πρεπει να ειναι ολα προσεγμενα.Ο ηχος που θα παρεις δεν θα πλησιαζεται ουτε με προσευχες απο τα ψηφιακα συστηματα.Ομως,και επειδη ρωτας για αντιγραφες...με αρκετα λιγοτερα λευτα (παλυ πολυ ακριβα ομως) μπορεις να στησεις ενα ψηφιακο συστημα που οπως ειπες να παιζει ανετα flac 24/96 η 24/192 και φυσικα υπαρχουν πολλα και καλα μηχανηματα για να αντιγραψεις την συλλογη απο βυνιλια σε ψηφιακη μορφη και να τα περασεις σε εναν υπολογιστη ωστε να τα αναπαραγεις απο εκει.Σε λιγο καιρο οι εξεληξεις θα φερουν ακομα μεγλαυτερης αναλυσης και χωριτικοτητας μουσικα αρχεια οποτε η ποιοτητα του ηχου θα φτασει ακομα πιο κοντα.Αν συνδιασεις το ψηφιακο συστημα με ενα καλο dac και εναν λαμπατο προενισχυτη και λαμπατο τελικο...σιγουρα θα ευχριστηθεις τη μουσικη σου.Και φυσικα υπαρχει παντα η επιλογη του downloading.Εγω προσωπικα το εχω παει σε ψηφιακο μεσο γιατι προσφερει πολλες ευκολιες.Παρολα αυτα σε ποιοτητα ηχου και μουσικοτητα τιποτα δεν μπορει να συγρκιθει με ενα εντελος αναλογικο συστημα.  :rockon:

Επισκέπτης
Το άλλο που λες από συμπιεσμένο ήχο ( ψηφιακό ) να πας σε αναλογικό ξέχνα το.

Τα flac , είναι μη απωλεστική συμπίεση
και τα vinyl rips flac 24-96
είναι ριπαρισμένα από βινύλια
με δειγματοληψία ανώτερη από του cd, αντίστοιχη με το sacd.
Σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε ΓΙΑ ΣΥΜΠΙΕΣΜΕΝΟ ψηφιακό λοιπόν.

Πολλοί δίσκοι πέραν του ότι είναι αδύνατον να βρεθούν στην ελλάδα,
δεν βρίσκονται καν έξω σε μαγαζί ΠΟΥ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ ...

Επισκέπτης
μπορεις να στησεις ενα ψηφιακο συστημα που οπως ειπες να παιζει ανετα flac 24/96 η 24/192 και φυσικα υπαρχουν πολλα και καλα μηχανηματα για να αντιγραψεις την συλλογη απο βυνιλια σε ψηφιακη μορφη και να τα περασεις σε εναν υπολογιστη ωστε να τα αναπαραγεις απο εκει.

Η αλήθεια είναι ότι η αναπαραγωγή τέτοιων rips από βινύλια
είναι από τους πιο ... γαμάτους ψηφιακούς ήχους που μπορεί να ακούσει κανείς.

thourios

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2006
Κριτικές
2
Like
10
Πόντοι
16
Σε διάφορα site υπάρχουν έτοιμα και και δεν χρειάζεται να μπεις στην διαδικασία μετατροπής. Σημασία βέβαια έχει και το πρωτότυπο να αξίζει και να μην είναι μούφα.
Κρατάμε τα βινίλια και τα ακούμε στο σωστό σύστημά μας αλλιώς καλό είναι και το mp3 ή το flac με μια σωστή κάρτα ήχου συνδεδεμένα με άξια ήχεια και ενισχυτικά βέβαια. Το προγραμματάκι foobar και πολλά άλλα γαμάνε.  

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
Λάκη δεν ξέρω για τα flacs που λες πόσο ασυμπίεστα είναι.
Τι είδος μουσικής ακούς?

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
199
Πόντοι
166
Εγω απο οτι εχω διαβασει γενικα οταν μεταφερεις κατι απο ψηφιακο σε αναλογικο παντα υπαρχει χασουρα στην ποιωτητα ειτε αυτη μεταφραζεται σε χαμενα bits ειτε μεταφραζεται σε jitter.Αν παρεις ενα αρχειο που στην αρχη ηταν αναλογικο(βυνιλιο)μετα εγινε ψηφιακο (flac) και το ξαναμετατρεψεις σε βυνιλιο ειναι πολυ πιθανο να χασεις ακομα περισσοτερη ποιωτητα. Γιαυτο αναφερα ενα καλο dac το οποιο στην ουσια θα κανει την μετατροπη καλυτερα απο οτι θα γραψει ενα υποθετικο μηχανιμα το ψηφιακο σε βυνιλιο.Και ο λαμπατος ενισχυτης σιγουρα δινει λιγο απο την ''αναλογικοτητα'' του βυνιλιου στον ηχο σου.

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
199
Πόντοι
166
Η αλήθεια είναι ότι η αναπαραγωγή τέτοιων rips από βινύλια
είναι από τους πιο ... γαμάτους ψηφιακούς ήχους που μπορεί να ακούσει κανείς.
Ναι ειναι.Ειδικα αν αναλογιστεις οτι υπαρχουν και τα mp3...Παντος πρωτο ρολο παιζουν τα ηχεια...και μαζι στην κλιμακα και ο ψηφιοαναλογικος μετατροπεας...μπορεις να παρεις πολυ καλο ''αναλογικο ηχο'' ακομα και απο υπολογιστες.

Λιάρης5695236

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2014
Like
199
Πόντοι
166
Σε διάφορα site υπάρχουν έτοιμα και και δεν χρειάζεται να μπεις στην διαδικασία μετατροπής. Σημασία βέβαια έχει και το πρωτότυπο να αξίζει και να μην είναι μούφα.
Κρατάμε τα βινίλια και τα ακούμε στο σωστό σύστημά μας αλλιώς καλό είναι και το mp3 ή το flac με μια σωστή κάρτα ήχου συνδεδεμένα με άξια ήχεια και ενισχυτικά βέβαια. Το προγραμματάκι foobar και πολλά άλλα γαμάνε.  
Foobar αδερφε.Μεγαλη αξια αν αναλογιστεις οτι ειναι τζαμπα.Εγω για μια περιοδο εκανα συγγριση με jriver jplay και cplay.Τα πρωτα 2 εντομεταξυ δεν ειναι τζαμπα..ειναι και πανακριβα...παλεψα πραγματικα να βρω ουσιαστικες διαφορες στον ηχο.Μονο με το cplay ειδα διαφορα..και οχι καλυτερο..απλα διαφορετικο.Μονο σε θεματα organising και resampling βγαινανε μπροστα τα αλλα.

Επισκέπτης
Λάκη δεν ξέρω για τα flacs που λες πόσο ασυμπίεστα είναι.
Τι είδος μουσικής ακούς?

Τα flac είναι ασυμπίεστα , διάβασε εδώ

Από βινύλια, ακούω κυρίως τζαζ , συγκεκριμένα big bands.
Έχω (για βινύλια λέμα) σχεδόν όλους τους δίσκους της σειράς
cbs jazz masterpieces που είχαν κυκλοφορήσει τέλη δεκαετίας του 1980.
Από άποψη εγγραφής και βινυλίου είναι πατάτες βέβαια.

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
.

Συνημμένα

• graph2.jpg
    graph2.jpg
    30,7 KB · Εμφανίσεις: 17

House of Fun

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2009
Κριτικές
5
Like
44
Πόντοι
366
Από βινύλια, ακούω κυρίως τζαζ , συγκεκριμένα big bands.
Έχω (για βινύλια λέμα) σχεδόν όλους τους δίσκους της σειράς
cbs jazz masterpieces που είχαν κυκλοφορήσει τέλη δεκαετίας του 1980.
Από άποψη εγγραφής και βινυλίου είναι πατάτες βέβαια.
οκ ξέρω τη σειρά, κατάλαβα για ποια λες.
Για ψάξε λίγο καλύτερα αν έχουν βγει σε audiophile εκδόσεις.Όλο και κάτι θα υπάρχει.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Αη Γιάννη μας φύλαξε μας.

jc2.jpg

Μόνο να βγεί ο Λάκης πιστός σου.

Μόνο αυτό.

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Κριτικές
90
Like
37.097
Πόντοι
25.467
Μη φοβάσαι ρε βλάχο.
Coltrane it's not my best ....
Γουστάρω περισσότερο προ-bebop εποχές ...
big bands & swing ...

Και εσείς, ένας άριος,  καταδέχεστε να ακούτε αραπάδες;

Ω μον ντιέ!!! Κελ ντεκαντάνς!!!  :S

kontorevithoulis

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαρ 2014
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
0
the last record shop in the world.δυστυχως βρισκεται στη νεα υορκη.εχει σχεδον τα παντα.μαλιστα τα τελευταια χρονια ολα τα καινουργια βγαινουν και σε περιορισμενα βινυλια.οταν λεμε καινουργια  ενοουμε αυτα που μπορει να ενδιαφερουν βινυλαδες....

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom