Νέα

Δορυφορική χωρίς αποκωδικοποιητή

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kosamf
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 16
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
Είχα Nova και την έκοψα, με αποτέλεσμα να μου μείνει το δορυφορικό πιάτο στην ταράτσα ως μοναδική κεραία για να πιάνω TV.
Παρότι το βύσμα της δορυφορικής με το καρφί δεν μπορούσε να στερεωθεί στην υποδοχή της τηλεόρασής μου, έκανα κάποιες μόντες και κατάφερα να το βάλω. Με την επιλογή auto tuning, βρέθηκαν σχεδόν 500 κανάλια, αλλά μόνο Βουλή από ελληνικά.
Ξέρετε αν υπάρχει τρόπος να πιάσω όλα τα υπόλοιπα;
(Αν όχι, θα πρέπει να αγοράσω και να τοποθετήσω ξεχωριστή "επίγεια" κεραία;;)

papaphilips

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
26 Ιουλ 2018
Κριτικές
126
Like
51.439
Πόντοι
27.261
Είχα Nova και την έκοψα, με αποτέλεσμα να μου μείνει το δορυφορικό πιάτο στην ταράτσα ως μοναδική κεραία για να πιάνω TV.
Παρότι το βύσμα της δορυφορικής με το καρφί δεν μπορούσε να στερεωθεί στην υποδοχή της τηλεόρασής μου, έκανα κάποιες μόντες και κατάφερα να το βάλω. Με την επιλογή auto tuning, βρέθηκαν σχεδόν 500 κανάλια, αλλά μόνο Βουλή από ελληνικά.
νομιζω ο ηλεκτρολογος της καρδιας μας, τυπος @baros, θα εχει απαντησεις για το προβλημα σου και θα σε κατατοπισει αναλογως, ωστε να μη μπεις σε περιπετειες, αλλα και περιττα εξοδα ενεκα δυσκολης κουλοεποχης που διανυουμε.

dimmanos

Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2015
Like
85
Πόντοι
1
Για να πιασεις σημα για επίγεια καναλια θα πρεπει ή να βαλεις δορυφορικο αποκωδικοποιητή στο πιατο σου και να πληρωσεις συνδρομη σε συνδρομητικο καναλι ή να γυρισεις το πιατο σου σε αλλες μοιρες πιανοντας αλλο δορυφορο ,ο οποιος θα σου βγαλει νομιζω μονο 4 Ελληνικα καναλια κι αυτα οχι τα λεγομενα ''εμπορικα''(κατι Βουλές και κατι κατημάδες).Η δικη σου τηλεοραση ,για να μπορεσει να σου κατεβασει 500 ξενα καναλια σημαινει οτι εχει μεσα της ενσωματωμένο δορυφορικο αποκωδικοποιητη και για αυτο τον λογο στα κατεβασε !! Αρα.....για να πιασεις τα επιγεια Ελληνικα καναλια θα πρεπει να βαλεις συμβατικη επιγεια εξωτερικη κεραια αν σου το επιτρεπει βεβαια ο κανονισμος της πολυκατοικιας (Αν υπαρχει ηδη κεντρικη κεραια τοτε ''δεν'')!!Σε διαφορετικη περιπτωση δοκιμασε με εσωτερικη κεραια με ενισχυτη(αν εισαι σε περιοχη με δυνατο σημα)!!

fordtoti

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2012
Like
524
Πόντοι
81
Από το τέλος του 2020, έχει ενεργοποιηθεί η 3η συχνότητα στις 3ο Ε (12737 MHz – με symbol rate 15055), η οποία περιλαμβάνει και τα 7 ιδιωτικά πανελλαδικά κανάλια σε ανάλυση SD.

ακανάλιSID
Παλιά νεα
1ALPHA1003100
2SKAI6003200
3ANT13003300
4Open Beyond8003400
5STAR7003500
6MEGA9003600
7M.TV4003700

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
13.299
Πόντοι
5.097
νομιζω ο ηλεκτρολογος της καρδιας μας, τυπος @baros, θα εχει απαντησεις για το προβλημα σου και θα σε κατατοπισει αναλογως, ωστε να μη μπεις σε περιπετειες, αλλα και περιττα εξοδα ενεκα δυσκολης κουλοεποχης που διανυουμε.
το πιατο πιανει μονο μεσω δορυφορου,για επιγεια θελει κεραια τυπου χελιδονι και να βλεπει αν μιλαμε για αττικη υμμητο.παρνηθα η ακομα και αιγινα οποιο σημειο ειναι πιο προσιτο,μια τιμια επιλογη ειναι η fraccaro απο καυκα κοντα στα 40 ευρω.
βεβαια πρεπει και οι πριζες να ειναι αντιστοιχες απλες tv και οχι sat,αλλα μου κανει εντυπωση που ο φιλος εχει μονο πιατο και οχι απλη κεραια εκτος και αν εχει και τα δυο και υπαρχει διαχριστης σηματος,επισης η πριζα sat ειναι τυπου f,που στον πουτσο καρφωσε το απλο βυσμα. :confused: :confused: :confused:
26 ευρω με paysafe για τις πληροφοριες. :sunglasses:

Εγγρ.
9 Μαρ 2008
Κριτικές
4
Like
16.676
Πόντοι
3.936
το πιατο πιανει μονο μεσω δορυφορου,για επιγεια θελει κεραια τυπου χελιδονι και να βλεπει αν μιλαμε για αττικη υμμητο.παρνηθα η ακομα και αιγινα οποιο σημειο ειναι πιο προσιτο,μια τιμια επιλογη ειναι η fraccaro απο καυκα κοντα στα 40 ευρω.
βεβαια πρεπει και οι πριζες να ειναι αντιστοιχες απλες tv και οχι sat,αλλα μου κανει εντυπωση που ο φιλος εχει μονο πιατο και οχι απλη κεραια εκτος και αν εχει και τα δυο και υπαρχει διαχριστης σηματος,επισης η πριζα sat ειναι τυπου f,που στον πουτσο καρφωσε το απλο βυσμα. :confused: :confused: :confused:
26 ευρω με paysafe για τις πληροφοριες. :sunglasses:
Ηλεκτρονικός είσαι ή ηλεκτρολόγος;

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
13.299
Πόντοι
5.097
Εγγρ.
9 Μαρ 2008
Κριτικές
4
Like
16.676
Πόντοι
3.936
ρε αλμπανη τι εδωσες στον φιλο-αθηναιο και του εχεις γαμησει τα μυαλα με το κωλο λαπτοπ. :tickedoff:
ηλεκτρολογος-ηλεκτονικος-μηχανικος-υδραυλικος.
Μλκ τόσες ειδικότητες μαζί ούτε οι Αλβανοί μάστορες...:confused::confused::confused:

DeadLock

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαρ 2020
Like
25
Πόντοι
0
Από τις 13Ε 13 μοίρες Ανατολικά, δεν υπάρχει ελεύθερο ελληνικό κανάλι εκτός τις βουλής, όπως κατάλαβες.
Το πιάτο σου αν είναι 70άρι μπορείς πολύ εύκολα να το γυρίσεις στις 39Ε 39 μοίρες ανατολικά, και να δείς τα Ελληνικά Ιδιωτικά,Από τις 13Ε 13 μοίρες Ανατολικά, δεν υπάρχει ελεύθερο ελληνικό κανάλι εκτός τις βουλής, όπως κατάλαβες.

Το πιάτο σου αν είναι 70άρι μπορείς πολύ εύκολα να το γυρίσεις στον Hellas Sat στις 39Ε 39 μοίρες ανατολικά, και να δείς τα Ελληνικά Ιδιωτικά,- 12414 Н 11567 2/3 - και τα ΕΤ 1, ΕΤ 2, ΕΤ 3, - 12223 H 13381 3/4 - Δορυφορικά κανάλια, κάνωντας μία σάρωση με τον ενσωματομένο δορυφορικό δέκτης που έχει η τηλεόραση σου. Να ξέρεις πως θα χρειατείς και κάποιον δορυφορικό δέκτη, διότι τα κανάλια δεν θα στα ανοίξει η τηλεόραση σου λόγο ότι είναι σε κωδικοποίηση biss τα κανάλια. Δεν είναι τίποτα η κωδικοποίηση biss απλά, πρέπει να περάσεις κλειδί για να ανοίξουν τα κανάλια. Δεν ξέρω αν μπορεί η τηλεόραση σου να το κάνει, αν και δεν νομίζω ότι μπορεί.
Μπορείς εδώ να δείς και να ενημερωθείς για τα κανάλια από τις 39Ε 39 μοίρες ανατολικά. https://flysat.com/en/satellite/position/39-e

Sapakias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2016
Like
1.284
Πόντοι
216
Εχω και εγώ ένα πιάτο από παλιά σύνδεση Nova. Δέκτη έβαλα έναν άλλο. Για να δεις κάτι της προκοπής πρέπει να πληρώσεις. Μόνο για zapping κάνει για να περάσει η ώρα. Κατά διαστήματα έπιανα και κάτι τσοντοκάναλα για κάποιες ώρες ελεύθερα. Μάλλον για να τσιμπίσουν συνδρομές. Έχει και κάτι HD ελεύθερα αλλά δεν με ενδιαφέρουν. 2000 κανάλια όλα σχεδόν μούφες

OP
OP
K

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
1.915
Πόντοι
2.537
Ευχαριστώ για τη βοήθεια κύριοι, αλλά δεν κατάλαβα τίποτα.
Εγώ τώρα τι πρέπει να κάνω; Κάποια ρύθμιση στο tuning της τηλεόρασής μου ή να κουνήσω τη θέση του πιάτου στην ταράτσα για να πιάσει τα ελληνικά κανάλια;
(το λινκ που παρέθεσε ο φίλος DeadLock δεν ανοίγει)

DeadLock

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαρ 2020
Like
25
Πόντοι
0
Ευχαριστώ για τη βοήθεια κύριοι, αλλά δεν κατάλαβα τίποτα.
Εγώ τώρα τι πρέπει να κάνω; Κάποια ρύθμιση στο tuning της τηλεόρασής μου ή να κουνήσω τη θέση του πιάτου στην ταράτσα για να πιάσει τα ελληνικά κανάλια;
(το λινκ που παρέθεσε ο φίλος DeadLock δεν ανοίγει)
Tο link με Firefox δεν ανοίγει όντως. Με chrome ανοίγει πάντως.

Για να δείς τα Ελληνικά Κανάλια Δορυφορικά πρέπει, να το γυρίσεις στον Hellas Sat στις 39Ε 39 μοίρες ανατολικά, και να δείς τα Ελληνικά Ιδιωτικά,- 12414 Н 11567 2/3 - και τα ΕΤ 1, ΕΤ 2, ΕΤ 3, - 12223 H 13381 3/4 - .

Και μετά, να κάνεις σάρωση με τον δέκτη τις τηλεόρασης σου να δεις αν τα κατεβάζει, και αν τα ανοίγει, ( αν και δεν νομίζω να τα ανοίγει ).
Αυτά.

aiolos.klima50

Ανώτατος
Εγγρ.
30 Ιαν 2022
Like
68.670
Πόντοι
11.956
Άκου τώρα ένα κόλπο...έχεις την καριέρα που έχεις... παίρνεις ένα άλλο καλοδιο κεραίας περίπου 2 μέτρα βύσμα από την μια πλευρά να μπαίνει τηλεόραση βύσμα αρνητικό από την άλλη ....ξύνεις ένα μολύβι...και το βάζει μέσα και πιάνεις όλα τα ελληνικάκατσε θα στείλω βίντεο

aiolos.klima50

Ανώτατος
Εγγρ.
30 Ιαν 2022
Like
68.670
Πόντοι
11.956

Το βασικό το μολύβι που θα ακουμπά στο βύσμα να είναι ξυσμένο ...πρέπει να ακουμπά το μολύβι όχι το ξύλο...καλύτερα με φαλτσέτα από την μια πλευρά ξυστο

Συνημμένα

• VID_20220616_201350.mp4
    48 MB · Εμφανίσεις: 0

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom