αποψη μου είναι ότι όταν αγοραζεις φουσκωτο πρέπει νά καταλάβεις ποιές είναι οί αναγκες σου..εδώ στήν ελλάδα η αγορα τού φουσκωτού μού θυμίζει τήν αγορά ενός τζιπ γιά καφέ στήν πλατεία κολωνακιου...
2)οι περισσότεροι δέν χρειάζοντε φουσκωτο μέ μηχανή μεγαλύτερη από 10 άλογα γιά 15 φορές τόν χρόνο πού θά χρησιμοποιησουν φουσκοτο...γιά νά πάνε από τό λιμάνι ενόςνησιου στήν δίπλα η στήν παραδιπλα παραλια...η γιά νά κάνουν φιγούρα στήν γκόμενα...
3) έχω βαρεθεί νά βλέπω πωλητηρια φουσκωτων στό τέλος κάθε καλοκαιρινης σαιζον από ανθρωπους πού τά βαρεθικαν καί αντιληφθηκαν ότιη θάλασσα δέν είναι παιχνιδι...
άν θέλετε τήν συμβουλη μου ένα φουσκωτο με 10 άλογα μηχανή καί μέ ικανοποιητικες γνώσεις θαλασσης καλύπτει το 80% τών αναγκων τών νεοελληνων γι αυτό μην πετατε τά λεφτα σας γιά φουσκωτα πού είναι γιά ανοιχτή θάλασσα γιά νά πατε από τήν πάρο στήν αντιπαρο καί μάλιστα 1 φορά τόν χρόνο καί πού οί καροί ιδιως τόν αύγουστο μέ τά μελτεμια στά νησιά τού αιγαίου δέν σού επιτρεπουν νά πάς ποιο μακριά από τήν διπλανή παραλία καί μάλιστα τι΄ς περισσότερες φορες μέ αυτοκινητο..