Παιδια την τεταρτη εχω ενα δικαστηριο επειδη δουλευα σε με επιχειρηση και με ειχαν πιασει χωρις βιβλιαριο εγω δεν εχω βγαλει ακομα τα αφεντικα μου ειπαν να πω οτι δεν δουλευα ελει και οτι απλα ως θαμωνας βοηθουσα εκεινη την ωρα καποιον γνωστο μου.Ο δικαστης θα το χαψει?τι ποινη λετε να φαω?(σοβαρες απαντησεις μαγκες σας παρακαλω)
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Δικαστήριο για βιβλιάριο ΙΚΑ
- Μέλος που άνοιξε το νήμα ptr2112
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 23
- Εμφανίσεις 3K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
giorgospapa
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 6 Ιουλ 2006
- Κριτικές
- 10
- Like
- 39
- Πόντοι
- 2.157
το βασικο ειναι να πεσεις σε δικαστη και οχι σε δικαστινα..
παντως σοβαρα τωρα, δεν απευθυνεσαι σε καποιον δικηγορο ??
παντως σοβαρα τωρα, δεν απευθυνεσαι σε καποιον δικηγορο ??
giorgospapa
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 6 Ιουλ 2006
- Κριτικές
- 10
- Like
- 39
- Πόντοι
- 2.157
σκοπευεις να παραστεις στο δικαστηριο χωρις δικηγορο ????
Παιδια την τεταρτη εχω ενα δικαστηριο επειδη δουλευα σε με επιχειρηση και με ειχαν πιασει χωρις βιβλιαριο εγω δεν εχω βγαλει ακομα τα αφεντικα μου ειπαν να πω οτι δεν δουλευα ελει και οτι απλα ως θαμωνας βοηθουσα εκεινη την ωρα καποιον γνωστο μου.Ο δικαστης θα το χαψει?τι ποινη λετε να φαω? (σοβαρες απαντησεις μαγκες σας παρακαλω)
Νομίζω ότι όταν καταλαμβάνεται κάποιος να εργάζεται ανασφάλιστος, υπεύθυνος είναι ο εργοδότης, και όχι ο εργαζόμενος. Ο εργοδότης διώκεται. Αλλά και πάλι, λέω ΝΟΜΙΖΩ.
Είσαι κατηγορούμενος, ή μάρτυρας, σε αυτή τη δίκη?
Ryu
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 10 Νοε 2006
- Κριτικές
- 9
- Like
- 13
- Πόντοι
- 2.007
Φιλε ptr2112 αναφερεις οτι δεν ειχες βιβλιαριο. Ειχες ποτε βιβλιαριο ? Δηλαδη εχεις γραφτει ποτε στο μητρωο του ΙΚΑ? Η' ειχες παλαιοτερα βιβλιαριο και το οποιο τωρα δεν ειναι σε ισχυ?
Σε καθε περιπτωση δεν ειναι δυνατον να κανουν μηνυση μονο σε σενα και οχι ΚΑΙ στον εργοδοτη... (Πανω σε αυτο διατηρω μια επιφυλαξη εαν δεν εχεις καν φροντισει να εγγραφεις στο μητρωο του ΙΚΑ, κατι το οποιο ειναι υποχρεωση σου.)
Σε καθε περιπτωση δεν ειναι δυνατον να κανουν μηνυση μονο σε σενα και οχι ΚΑΙ στον εργοδοτη... (Πανω σε αυτο διατηρω μια επιφυλαξη εαν δεν εχεις καν φροντισει να εγγραφεις στο μητρωο του ΙΚΑ, κατι το οποιο ειναι υποχρεωση σου.)
Ryu
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 10 Νοε 2006
- Κριτικές
- 9
- Like
- 13
- Πόντοι
- 2.007
ptr2112, αυτο που ξερω ειναι οτι αν σας καταδικασει το δικαστηριο, η ποινη του εργοδοτη θα ειναι πολλαπλασια απο τη δικη σου. Απο τη στιγμη που δεν εχεις ή δεν θελεις να βαλεις δικηγορο, μονη σου επιλογη ειναι να συμπλευσεις με τον εργοδοτη σου (ο οποιος 1000% θα εχει δικηγορο).
Εγω εαν ημουν στην θεση σου, θα συμβουλευομουν τον δικηγορο μου.
Εγω εαν ημουν στην θεση σου, θα συμβουλευομουν τον δικηγορο μου.
Φίλε ptr2112, το γεγονός ότι δεν είχες βιβλιάριο αντιμετωπίζεται από το δικαστήριο όπως και η μη έκδοση διπλώματος οδήγησης, άδειας λειτουργίας καταστήματος κλπ. Δηλαδή θα επικαλεστείς ότι έχεις καταθέσει όλα τα αναγκαία δικαιολογητικά για την έκδοση βιβλιαρίου, το οποίο όμως για γραφειοκρατικούς λόγους δεν έχει εκδοθεί ακόμη. Για το λόγο αυτό θα ζητήσεις αναβολή προκειμένου κατά την επόμενη δικάσιμο να προσκομίσεις το βιβλιάριο υγείας και να αθωωθείς (!)
Εναλλακτικά, αν θες μπορείς να ζητήσεις αναβολή στο πρόσωπο του (δήθεν) συνηγόρου σου, κάποιου δικηγόρου Αθηνών, λόγω του ότι απέχουν κατά την 18, 19 και 20 Ιουνίου. Φυσικά, να θυμάσαι ότι ο δικαστής θα σε ρωτήσει το όνομα του δικηγόρου σου, οπότε να έχεις κάποιο "πρόχειρο".
Αυτά.
Εναλλακτικά, αν θες μπορείς να ζητήσεις αναβολή στο πρόσωπο του (δήθεν) συνηγόρου σου, κάποιου δικηγόρου Αθηνών, λόγω του ότι απέχουν κατά την 18, 19 και 20 Ιουνίου. Φυσικά, να θυμάσαι ότι ο δικαστής θα σε ρωτήσει το όνομα του δικηγόρου σου, οπότε να έχεις κάποιο "πρόχειρο".
Αυτά.
ο εργοδοτης εχει δικηγορο και μαλιστα μου ειχαν πει να πω οτι εγω δεν δουλευα και δικαιολογιες μου ειπαν να υπογραψω ενα πληρεξουσιο στον δικηγορο τους δεν το εκανα γιατι φοβηθηκα δεν ξερω απο αυτα και δεν ξερω τι να κανω ποσο κοστιζει να βαλω ενα δικηγορο να παρει αναβολη?μετα απο ποσο καιρο θα γινει η δικη αν παρω αναβολη?
Απ' ότι ξέρω κι εγώ, όταν κάποιος εργάζεται ανασφάλιστος, ο εργοδότης ευθύνεται γι αυτό.
Σε είχε προσλάβει κανονικά ο εργοδότης σου?
Τι κατάστημα ήταν αυτό που δούλευες? υγειονομικού ενδιαφέροντος?
Συνεχίζεις να δουλευεις εκει, ή σκοπευεις να ξαναδουλέψεις?
Συμβουλές μπορείς να πάρεις και από το εργατουπαλληλικό κέντρο της περιοχής σου (αν υπάρχει εκει που είσαι)
Για αθήνα είναι εδώ www.eka.org.gr/menu_details.asp?id=122]http://www.eka.org.gr/menu_details.asp?id=122[/url]
Σε είχε προσλάβει κανονικά ο εργοδότης σου?
Τι κατάστημα ήταν αυτό που δούλευες? υγειονομικού ενδιαφέροντος?
Συνεχίζεις να δουλευεις εκει, ή σκοπευεις να ξαναδουλέψεις?
Συμβουλές μπορείς να πάρεις και από το εργατουπαλληλικό κέντρο της περιοχής σου (αν υπάρχει εκει που είσαι)
Για αθήνα είναι εδώ www.eka.org.gr/menu_details.asp?id=122]http://www.eka.org.gr/menu_details.asp?id=122[/url]
Είτε βάλεις δικηγόρο, είτε όχι η υπόθεση θα αναβληθεί για το λόγο που σου είπα παραπάνω (ότι πρόκειται να βγάλεις βιβλιάριο). Αν πεις ότι εργαζόσουν χωρίς βιβλιάριο, γιατί απλώς έκανες περιστασιακά 1-2 μεροκάματα επειδή είχες ανάγκη τα χρήματα και ότι δεν πρόκειται να βγάλεις γιατί δεν θα δουλέψεις ξανά σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, το πιθανότερο είναι το δικαστήριο να επιδείξει επιείκεια και να σου επιβάλει μια ποινή από 10 μέρες κράτησης έως το πολύ 3 μήνες. Φυσικά εξαγοράσιμη ποινή σε περίπτωση που δεν έχεις λευκό ποινικό μητρώο ώστε να σου επιβληθεί η ποινή με τριετή αναστολή και να φύγεις χωρίς να πληρώσεις τίποτα. Αν δεν έχεις λευκό ποιν. μητρώο τότε να ξέρεις ότι ο μήνας κοστίζει χοντρικά 300 ευρώ, ενώ αν η ποινή σου ξεπερνά τους 2 μήνες έχεις δικαίωμα έφεσης, οπότε πάλι δεν πληρώνεις τίποτε εκείνη την ώρα και αναμένεις να εκδικαστεί η έφεση.
Να θυμάσαι ότι την τετάρτη ούτως ή άλλως δικηγόρος αθηνών δεν πρόκειται να σε εκπροσωπήσει.
Να θυμάσαι ότι την τετάρτη ούτως ή άλλως δικηγόρος αθηνών δεν πρόκειται να σε εκπροσωπήσει.
Εχω λευκο ποινικο δεν εχω ξαναπαει καν σε δικαστηριο το να πω οτι δουλευα 1-2 μεροκαματα δεν θελω γιατι μου ειπαν να μην το πω τα αφεντικα ειναι περιεργα καταλαβαινεις...ενας φιλος δικηγορος (ειναι στο εξωτερικο αλλιως θα ερχοταν στην δικη)μου ειπε να πω πως ημουν θαμωνας και οτι η αστυνομια με επιασε την ωρα που βοηθουσα ενα φιλο και νομιζε οτι εργαζομουν και με επιασε δεν ξερω ρε παιδια εμπλεξα εχω τρομερο ανχος αν φαω κανενα προστιμο δεν εχω να το πληρωσω
Φίλε μου αφού δεν έχεις ξαναπάει ποτέ σε δικαστήριο τότε δεν έχεις να φοβάσαι τίποτε. Όποια ποινή τυχόν να σου επιβληθεί, όπως σου είπα θα επιβληθεί με τον όρο της 3ετούς αναστολής. Δηλ. αν επί τρια χρόνια (όπως θα σου πει και ο Πρόεδρος) δεν υποπέσεις σε άλλο παράπτωμα τότε η ποινή που σου επιβλήθηκε θα διαγραφεί.
Όσον αφορά το γιατί επιμένουν τα αφεντικά σου να πεις ότι δεν εργαζόσουν είναι απλό. Αν παραδεχθείς ότι εργαζόσουν χωρίς βιβλιάριο ότι και ότι έχεις κάνει τα χαρτιά σου για να το βγάλεις, εσύ στο τέλος θα τη γλυτώσεις. Αντίθετα η κατηγορία για τα αφεντικά σου που απασχολούσαν παράνομα ως εργαζόμενο, πρόσωπο που δεν συγκεντρώνει τα απαιτούμενα από το νόμο προσόντα, δεν αίρεται με το γεγονός ότι εσύ θα βγάλεις βιβλιάριο. Με άλλα λόγια εκείνοι την τρώνε σε κάθε περίπτωση, εκτός αν το δικαστήριο πειστεί ότι εσύ δεν ήσουν υπάλληλος. Για γίνει αυτό θα πρέπει εσύ να πεις ότι ήσουν απλώς φίλος, θαμώνας, συγγενής, περαστικός ή ό,τι άλλο σκεφτείς, που έτυχε να βοηθάς εκείνη την ώρα στο μαγαζί. Φυσικά αν έχεις κάποια απαίτηση από την εργασία σου, αυτή πάει περίπατο μετά, οπότε φρόντισε να την τακτοποιήσεις από τώρα.
Όσον αφορά το γιατί επιμένουν τα αφεντικά σου να πεις ότι δεν εργαζόσουν είναι απλό. Αν παραδεχθείς ότι εργαζόσουν χωρίς βιβλιάριο ότι και ότι έχεις κάνει τα χαρτιά σου για να το βγάλεις, εσύ στο τέλος θα τη γλυτώσεις. Αντίθετα η κατηγορία για τα αφεντικά σου που απασχολούσαν παράνομα ως εργαζόμενο, πρόσωπο που δεν συγκεντρώνει τα απαιτούμενα από το νόμο προσόντα, δεν αίρεται με το γεγονός ότι εσύ θα βγάλεις βιβλιάριο. Με άλλα λόγια εκείνοι την τρώνε σε κάθε περίπτωση, εκτός αν το δικαστήριο πειστεί ότι εσύ δεν ήσουν υπάλληλος. Για γίνει αυτό θα πρέπει εσύ να πεις ότι ήσουν απλώς φίλος, θαμώνας, συγγενής, περαστικός ή ό,τι άλλο σκεφτείς, που έτυχε να βοηθάς εκείνη την ώρα στο μαγαζί. Φυσικά αν έχεις κάποια απαίτηση από την εργασία σου, αυτή πάει περίπατο μετά, οπότε φρόντισε να την τακτοποιήσεις από τώρα.
Αν σου επιβληθεί ποινή να την πληρώσει ο εργοδότης σου...Έχει παραγίνει με τους ανασφάλιστους.
Και στο πλημμελειοδικείο απαιτείται δικηγόρος.Αν δεν έχεις να ζητήσεις αναβολή.Μην πας χωρίς.Δεν είναι τροχαία παράβαση στο ειρηνοδικείο.
Και στο πλημμελειοδικείο απαιτείται δικηγόρος.Αν δεν έχεις να ζητήσεις αναβολή.Μην πας χωρίς.Δεν είναι τροχαία παράβαση στο ειρηνοδικείο.
Όταν ακούσεις το όνομα σου από τον Πρόεδρο (θα δεις έξω από την αίθουσα το έκθεμα των υποθέσεων και σε ποιο νούμερο αναφέρει το όνομά σου) θα πεις παρών και αφού ολοκληρώσει την ανάγνωση των ονομάτων των κατηγορουμένων και των μαρτύρων, τότε θα πεις ότι ζητάς αναβολή γιατί ο δικηγόρος μου κ. .... δεν μπορεί να παρευρίσκεται σήμερα ενώπιόν Σας και να με υπερασπιστεί λόγω της αποχής. Ούτως ή άλλως και οι συγκατηγορούμενοί σου αυτό θα πουν, οπότε αν αναβληθεί για έναν, αναβάλλεται για όλους.