You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Did we land on the moon?
- Μέλος που άνοιξε το νήμα OXIA
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 40
- Εμφανίσεις 3K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 11 Σεπ 2008
- Κριτικές
- 12
- Like
- 0
- Πόντοι
- 616
διιστανται οι απόψεις καλή μου!
Κανένας δεν ξέρει την αλήθεια, εκτος απο τους ίδιους τους αστροναύτες
Πάντως, υπάρχουν σοβαρές πηγές που λένε ότι ήταν φιάσκο για να χτυπήσουν τη Ρωσία...
Κανένας δεν ξέρει την αλήθεια, εκτος απο τους ίδιους τους αστροναύτες
Πάντως, υπάρχουν σοβαρές πηγές που λένε ότι ήταν φιάσκο για να χτυπήσουν τη Ρωσία...
monkey_for_nothing
Μέλος
- Εγγρ.
- 6 Ιουν 2009
- Like
- 23
- Πόντοι
- 16
τι σημασια εχει?πλεον οποιος θελει το κανει
τι σημασια εχει?πλεον οποιος θελει το κανει
Aς πουμε...... εσεις!
thomas2002gr
Μέλος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2007
- Like
- 20
- Πόντοι
- 0
alphonso
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 17 Οκτ 2007
- Κριτικές
- 3
- Like
- 4.951
- Πόντοι
- 606
πολυ πιθανο να επροκειτο για ψυχροπολεμικο χτυπημα των αμερικανων που ηθελαν να κερδισουν τις εντυπωσεις απ'την ΕΣΣΔ
υπαρχουν πολλα επιχειρηματα επισης(π.χ.η σημαια που κυματιζε κ.α.).Μετα απο 40 χρονια γιατι δεν επαναληφθηκε ενα παρομοιο εγχειρημα επισκεψης στο φεγγαρι αφου η τεχνολογια εχει εξελιχθει περισσοτερο?
υπαρχουν πολλα επιχειρηματα επισης(π.χ.η σημαια που κυματιζε κ.α.).Μετα απο 40 χρονια γιατι δεν επαναληφθηκε ενα παρομοιο εγχειρημα επισκεψης στο φεγγαρι αφου η τεχνολογια εχει εξελιχθει περισσοτερο?
1personanongrata
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Δεκ 2007
- Like
- 13
- Πόντοι
- 866
πολυ πιθανο να επροκειτο για ψυχροπολεμικο χτυπημα των αμερικανων που ηθελαν να κερδισουν τις εντυπωσεις απ'την ΕΣΣΔ
διάβασε τα λινκς και θα σου λυθούν οι απορίες.....
Πάντως είναι πραγματικά απορίας άξιον πώς ο μέσος νους χωρίς τη στοιχειώση πληροφόρηση και με ότι παπαριά του είπαν, άκουσε, ή πήρε τ αυτί του καταλήγει σε ΑΣΦΑΛΕΣΤΑΤΑ συμπεράσματα μετά βεβαιότητος πολλές φορές κιόλας......
Yorgos
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 21 Σεπ 2005
- Κριτικές
- 22
- Like
- 55
- Πόντοι
- 4.095
Ο μόνος μύθος σχετικά με τις Αμερικανικές αποστολές στο φεγγάρι, είναι ότι εκτός της Αμερικάνικης σημαίας, www.michigandaily.com/content/debunking-moon-myth]οι αστροναύτες του Apollo15 του οποίου το πλήρωμα αποτελείτο από αποφοίτους του University of Michigan, κάρφωσαν εκεί και μία σημαία του πανεπιστημίου[/url].
Ο Λιακό τι λέει για το θέμα?Υπάρχει μια θεωρία, η οποία αμφισβητεί τα ντοκουμέντα της προσσελήνωσης το 1969 από τους Αμερικάνους και κατά συνέπεια την προσσελήνωση αυτή καθεαυτή.
Ακούω τις γνώμες σας.
Δεν μπόρεσα να βρω έγκυρο (ή έστω έμπιστο στο μάτι) άρθρο στα ελληνικά και γι' αυτό παραθέτω στα αγγλικά.
dimitrakis29
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 19 Νοε 2007
- Κριτικές
- 13
- Like
- 2.355
- Πόντοι
- 4.765
σιγουρα!εδω κατι τρεχει!η γνωμη μου ειναι οτι δεν πατησε κανεις στο Φεγγαρι το 1969.το πιθανοτερο ειναι αυτο.πολυ πιθανο να επροκειτο για ψυχροπολεμικο χτυπημα των αμερικανων που ηθελαν να κερδισουν τις εντυπωσεις απ'την ΕΣΣΔ
Kaloeros
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 27 Φεβ 2009
- Κριτικές
- 212
- Like
- 4.919
- Πόντοι
- 9.275
σιγουρα!εδω κατι τρεχει!η γνωμη μου ειναι οτι δεν πατησε κανεις στο Φεγγαρι το 1969. το πιθανοτερο ειναι αυτο.
Φίλοι μου, μην είστε τόσο ευκολόπιστοι στο τι λέει ο καθένας άσχετος και ανεύθυνος δεξιά και αριστερά...
Όλα είναι θέματα συμφερόντων και συγκυρίας. Τότε (την δεκαετία του 60) η Αμερική είχε το κίνητρο να πάει στο φεγγάρι, τώρα δεν το έχει, και περισσότερο δεν έχει και τα χρήματα που είχε τότε...
Τα διαστημικά ταξίδια δεν είναι για χόρταση αλλά γίνονται όταν εξυπηρετούν κάποιο σκοπό. Αν δεν τελειώσει ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός μην περιμένετε άλλα εντυπωσιακά διαστημικά επιτεύγματα. Όλα γίνονται βήμα - βήμα.
Υγεία να έχουμε για να τα παρακολουθήσουμε και εμείς να υλοποιούνται...
monkey_for_nothing
Μέλος
- Εγγρ.
- 6 Ιουν 2009
- Like
- 23
- Πόντοι
- 16
και ξαναλεω ποιο το νοημα αν πηγε..κινα ινδια esa εχουν ολες τα μεσα να το κανουν..η σωστοτερα οι δυο απο τις τρεις το εκαναν..λετε τα αμερικανακια να μη μπορουν?ετσι κ αλλιως απο οσο το εχω ψαξει εχω φτασει στο συμπερασμα οτι μαλλον εχουν παει(ειδικα κατι επιχειρηματα του στυλ η σημαια κουνιοταν για οποιον ξερει ενα δυο πραγματα ειναι αηδιες)
OXIA
Μέλος
- Εγγρ.
- 9 Ιαν 2008
- Like
- 8
- Πόντοι
- 16
Αυτό εδώ πώς εξηγείται;
«Σβήσαμε τις βιντεοταινίες της πρώτης προσελήνωσης» παραδέχεται η NASA
Associated Press
Μια μικρή γκάφα για τη NASA, μια γιγάντια απώλεια για την ανθρωπότητα
Ουάσινγκτον
Η NASA κατάφερε να στείλει ανθρώπους στο φεγγάρι, δεν είχε όμως την προνοητικότητα να κρατήσει τις πρωτότυπες βιντεοταινίες από τη ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση της πρώτης προσσελήνωσης.
Ευτυχώς βρέθηκαν αντίγραφα, τα οποία παρουσιάζονται τώρα βελτιωμένα, έπειτα από ψηφιακή επεξεργασία στο Χόλιγουντ, με αφορμή την 40ή επέτειο από το πρώτο ανθρώπινο βήμα στη Σελήνη στις 20 Ιουλίου 1969.
Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία ανακοίνωσε το 2006 ότι δεν μπορούσε να βρει τις πρωτότυπες βιντεοταινίες από την ιστορική αποστολή του Apollo 11. Έκτοτε προσπαθούσε να τις εντοπίσει και τελικά βρήκε πού κατέληξαν οι 45 μπομπίνες: σβήστηκαν προκειμένου να επαναχρησιμοποιηθούν, μαζί με 220.000 ακόμα μπομπίνες.
Ευτυχώς η υπηρεσία κατάφερε να βρει βιντεοσκοπημένη τη ζωντανή μετάδοση στα αρχεία του δικτύου CBS και του Διαστημικού Κέντρου Τζόνσον.
Την ψηφιακή επεξεργασία και αποκατάσταση του υλικού ανέλαβε η καλιφορνέζικη εταιρεία Lowry Digital, η οποία ειδικεύεται στην αποκατάσταση παλιών ταινιών του Χόλιγουντ όπως το διάσημο Καζαμπλάνκα.
Το ψηφιοποιημένο πλέον βίντεο έχει καλύτερη ποιότητα από το πρωτότυπο, διαβεβαιώνει τώρα η NASA, αν και οι ιστορικοί του διαστημικού προγράμματος θα θεωρούσαν ανεκτίμητα τα πρωτότυπα ντοκουμέντα.
Και η ανάμιξη του Χόλιγουντ στην επεξεργασία του υλικού είναι πιθανό να αναζωπυρώσει τις θεωρίες συνομωσίες που θέλουν τις αποστολές Apollo να ήταν στημένες.
Μέχρι στιγμής έχει ψηφιοποιηθεί το 40% του υλικού, ενώ το υπόλοιπο θα δοθεί στη δημοσιότητα το Σεπτέμβριο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press
«Σβήσαμε τις βιντεοταινίες της πρώτης προσελήνωσης» παραδέχεται η NASA
Associated Press
Μια μικρή γκάφα για τη NASA, μια γιγάντια απώλεια για την ανθρωπότητα
Ουάσινγκτον
Η NASA κατάφερε να στείλει ανθρώπους στο φεγγάρι, δεν είχε όμως την προνοητικότητα να κρατήσει τις πρωτότυπες βιντεοταινίες από τη ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση της πρώτης προσσελήνωσης.
Ευτυχώς βρέθηκαν αντίγραφα, τα οποία παρουσιάζονται τώρα βελτιωμένα, έπειτα από ψηφιακή επεξεργασία στο Χόλιγουντ, με αφορμή την 40ή επέτειο από το πρώτο ανθρώπινο βήμα στη Σελήνη στις 20 Ιουλίου 1969.
Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία ανακοίνωσε το 2006 ότι δεν μπορούσε να βρει τις πρωτότυπες βιντεοταινίες από την ιστορική αποστολή του Apollo 11. Έκτοτε προσπαθούσε να τις εντοπίσει και τελικά βρήκε πού κατέληξαν οι 45 μπομπίνες: σβήστηκαν προκειμένου να επαναχρησιμοποιηθούν, μαζί με 220.000 ακόμα μπομπίνες.
Ευτυχώς η υπηρεσία κατάφερε να βρει βιντεοσκοπημένη τη ζωντανή μετάδοση στα αρχεία του δικτύου CBS και του Διαστημικού Κέντρου Τζόνσον.
Την ψηφιακή επεξεργασία και αποκατάσταση του υλικού ανέλαβε η καλιφορνέζικη εταιρεία Lowry Digital, η οποία ειδικεύεται στην αποκατάσταση παλιών ταινιών του Χόλιγουντ όπως το διάσημο Καζαμπλάνκα.
Το ψηφιοποιημένο πλέον βίντεο έχει καλύτερη ποιότητα από το πρωτότυπο, διαβεβαιώνει τώρα η NASA, αν και οι ιστορικοί του διαστημικού προγράμματος θα θεωρούσαν ανεκτίμητα τα πρωτότυπα ντοκουμέντα.
Και η ανάμιξη του Χόλιγουντ στην επεξεργασία του υλικού είναι πιθανό να αναζωπυρώσει τις θεωρίες συνομωσίες που θέλουν τις αποστολές Apollo να ήταν στημένες.
Μέχρι στιγμής έχει ψηφιοποιηθεί το 40% του υλικού, ενώ το υπόλοιπο θα δοθεί στη δημοσιότητα το Σεπτέμβριο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press
That's right! Φυσικα και πατησαμεΦίλοι μου, μην είστε τόσο ευκολόπιστοι στο τι λέει ο καθένας άσχετος και ανεύθυνος δεξιά και αριστερά...
Όλα είναι θέματα συμφερόντων και συγκυρίας. Τότε (την δεκαετία του 60) η Αμερική είχε το κίνητρο να πάει στο φεγγάρι, τώρα δεν το έχει, και περισσότερο δεν έχει και τα χρήματα που είχε τότε...
Τα διαστημικά ταξίδια δεν είναι για χόρταση αλλά γίνονται όταν εξυπηρετούν κάποιο σκοπό. Αν δεν τελειώσει ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός μην περιμένετε άλλα εντυπωσιακά διαστημικά επιτεύγματα. Όλα γίνονται βήμα - βήμα.
Υγεία να έχουμε για να τα παρακολουθήσουμε και εμείς να υλοποιούνται...
Εχεις δικιο παντως φιλαρακι, τοτε τους ενδιεφερε να πανε λογω της κουρσας του διαστηματος που ειχε ανοιξει η ΕΣΣΔ με τον Γκαγκαριν
Σ συστηνω να διαβασεις το βιβλιο 'Ο ανθρωπος στο φεγγαρι',εχω ξεχασει τον συγγραφεα του,ειναι το βιβλιο πανω στο οποιο βασιστηκε η τηλεοπτικη σειρα του 'Απολλων',που πρωταγωνιστουσε ο ΤΟΜ ΧΑΝΚΣ ο οποιος προλογει και το παραπανω βιβλιο.
Αυτο που μπορω να πω εγω,ειναι σε ενα τετοιο τεραστιο προγραμμα(ΑΠΟΛΛΩΝ) με τετοια ανθρωπινη συμμετοχη(αστροναυτες πανω απο 50 συνολικα,τεχνικοι χιλιαδες και οχι ολοι της NASA,διοικητικοι,βοηθητικοι)θα μου προξενουσε τεραστια εντυπωση αν αποδυκνειοταν φιασκο.Αξιζει τον κοπο να το διαβασεις,υπαρχουν καταπληκτικες αφηγησεις,και πιστευω θα σου λυθουν αρκετες αποριες
Αυτο που μπορω να πω εγω,ειναι σε ενα τετοιο τεραστιο προγραμμα(ΑΠΟΛΛΩΝ) με τετοια ανθρωπινη συμμετοχη(αστροναυτες πανω απο 50 συνολικα,τεχνικοι χιλιαδες και οχι ολοι της NASA,διοικητικοι,βοηθητικοι)θα μου προξενουσε τεραστια εντυπωση αν αποδυκνειοταν φιασκο.Αξιζει τον κοπο να το διαβασεις,υπαρχουν καταπληκτικες αφηγησεις,και πιστευω θα σου λυθουν αρκετες αποριες
pepe_le_pew
Μέλος
- Εγγρ.
- 28 Μαΐ 2008
- Like
- 0
- Πόντοι
- 16
Kaloeros
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 27 Φεβ 2009
- Κριτικές
- 212
- Like
- 4.919
- Πόντοι
- 9.275
+1, 'Ο ανθρωπος στο φεγγαρι' Αντριου Τσαικιν (Andrew Chaikin, ) από την Terzo Books, 1999Σ συστηνω να διαβασεις το βιβλιο 'Ο ανθρωπος στο φεγγαρι',εχω ξεχασει τον συγγραφεα του,ειναι το βιβλιο πανω στο οποιο βασιστηκε η τηλεοπτικη σειρα του 'Απολλων',που πρωταγωνιστουσε ο ΤΟΜ ΧΑΝΚΣ ο οποιος προλογει και το παραπανω βιβλιο.
Και όσον αφορά την σημαία που λέει ο φίλος πιο πάνω διαλύθηκε μαζί με την βάση προσελήνωσης, τα ίχνη των αστροναυτών, και όλα τα άλλα από την εξάτμιση του κινητήρα της σεληνάκατου κατά την αποσελήνωση... τι άλλο θα μπορούσε να γίνει αλλωστε;
Παρόμοια θέματα
- Απαντήσεις
- 13
- Εμφανίσεις
- 8K