Νέα

Διαθήκη Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου του Α΄

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 15
  • Εμφανίσεις 1K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
                                                                             Η ΔΙΑΘΗΚΗ
Άπαντα τα άμφια μου αφήνω εις την Ι.Α.Α., προκειμένου τα καταλληλότερα να τοποθετηθούν εις το υπό σύστασιν εκκλησιαστικόν μουσείον.

Άπαντα τα βιβία μου αφήνω επίσης εις την Ι.Α.Α. δια να απαρτίσουν την πρώτη προίκα της υπο σύστασιν εκκλησιαστικής βιβλιοθήκης δι ην προωρείται το εν Ψυρρή αναπαλαιωθέν ήδη κτίριο του ποτέ κακουργοδικείου.

Άπαντα τα κινητά της κατοικίας μου εν Πλάκα και εν Π. Ψυχικώ ανήοντα εις εμέ καταλίπω εις το υπό σύστασιν κατά τα άνω εκκλησιαστικό μουσείον

Τα ατομικά μου είδη (ράσα κτλ) να κατανεμηθούν αν έν εις τους καλούς μου συνεργάτες εις την διοίκησιν και την ιεραποστολήν

Η επίπλωσις των δυο κατοικιών μου ανήκει εις την Ι.Α.Α

Επαναλαμβάνω ότι χρήματα δεν έχω. Εξαιρέτως εις τον πολύτιμον επί πολλά έτη υπηρετήσαντά με Πρωτοσύγκελλον π. Συνοδινόν αφήνω ένα σετ εγκολπίου και σταυρού. Υπήρξεν πιστός, έντιμος, αδέκαστος, δίκαιος, ισχυρός κατά την θέλησιν.

Όσα τινά χρήματα ευρεθούν τυχόν εις τα θυλάκια μου να δοθούν εις αυτόν

Ο αδερφός μου Ιωάννης έχει τα προς το ζην αναγκαία εκ της συντάξεως του.

Εις τον αφοσιωμένον μέχρι τέλους διακονήσαντά με μετ’ αυταπαρνήσεως παραδειγματικής, Βρεσθένης Θεόκλητον αφήνω μιαν πλήρην στολήν και την ευχήν μου.

Ανά εν εγκόλπιον να δοθεί ως ενθύμιον εις τους π. Επιφάνιον, Ιωαννίκιον και Άνθιμον

Πάντα τα εξαιρέτως δωρούμενα αφαιρούνται εκ του καταλόγου των προς το εκκλησιαστικόν μουσείον προοριζόμενα.

Το αρχείον μου αποτελούμενος από χιλιάδες δημοσιευμάτων, επιστολών, φακέλλων κτλ το οποίον έχει ηλεκτρονικώς ταξινομηθει αφήνω εις τον π. Θωμάν προς αξιοποίησιν.

Εκτελεστάς ορίζω τους Σεβ Βρεσθένης κ. Θεόκλητο και π. Θωμά Συνοδινόν.

15 Μαΐου 07

+ Ο Αθηνών Χριστόδουλος

CHRIS1971

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Κριτικές
46
Like
548
Πόντοι
7.065
ρε παδια μοιαζουμε με αφρικανους?που τα λετε αυτα τα παραμυθια?εδω ο αττικης οταν τον παραιτησαν παραδεχτηκε οτι ειχε 5 δις δραχμες''για τα γηρατεια του''οπως ελεγε.
αν λοιπον ενας απλος μητροπολιτης εχει 5 δις ο ανωτερος του δεν εχει τιποτε?μη τρελλαθουμε,ελεος

Galb

Μέλος
Εγγρ.
30 Δεκ 2005
Κριτικές
8
Like
36
Πόντοι
16
ρε παδια μοιαζουμε με αφρικανους?που τα λετε αυτα τα παραμυθια?εδω ο αττικης οταν τον παραιτησαν παραδεχτηκε οτι ειχε 5 δις δραχμες''για τα γηρατεια του''οπως ελεγε.
αν λοιπον ενας απλος μητροπολιτης εχει 5 δις ο ανωτερος του δεν εχει τιποτε?μη τρελλαθουμε,ελεος
Ρε σεις πέρα από την πλάκα το έχω ξανά πει..Είναι <<βαριά>> τα ράσα.Δηλαδή να μην έχεις εξωτερική ζωή (να μη μπορείς να διασκεδάσεις κτλ) για μένα τονίζω ότι εφόσον τα λεφτά τα έχουν βγάλει από μισθούς και δίκαια ας τα κάνουν ότι θέλουν. Αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη..

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366

τι να τα κάνει ρε φίλε ο αρχιεπίσκοπος τα λεφτά? να τα κληροδοτήσει στα παιδιά του? έτσι κι αλλιώς ό,τι ήθελε δεν μπορούσε να το αποκτήσει?

larousse

Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
229
Πόντοι
36
αγαπητε δημητριε

θα συμφωνησω μαζι σου για το γνησιο της διαθηκης του μακαριστου αρχιεπιστκοπου.
ομως θα σε ενημερωσω πως υπαρχει και δευτερη διαθηκη που ελαχιστοι γνωριζουν
την υπαρξη της,θα αποκαλυψω το περιεχομενο της εν καιρο.

Μεχρι τοτε εν χριστο αδελφε ας κρατουμε τας επιφυλαξεις μας.

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
αγαπητε δημητριε

και πώς θα ξέρουμε εμείς ποια είναι η γνήσια? πάντως, κράτα τη λίγο ακόμη τη δική σου, μην την αποκαλύψεις ακόμη, για να έχει λίγο σασπένς.

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Επειδη δεν ειμαι και πολυ σιγουρη αν καταλαβα καλα.......ο αδερφος του καλυπτεται απο τα της συνταξης και δεν του αφηνει τιποτα? τιποτα??? μα τιποτα απολυτως????

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Επειδη δεν ειμαι και πολυ σιγουρη αν καταλαβα καλα.......ο αδερφος του καλυπτεται απο τα της συνταξης και δεν του αφηνει τιποτα? τιποτα??? μα τιποτα απολυτως????

αφού λέει ότι δεν έχει χρήματα, τι να του αφήσει? άμφια? (αν και με την αξία που έχουν τα άμφια, τύφλα να έχει η σύνταξη)

antisthenis

Administrator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Κριτικές
148
Λύσεις
5
Like
9.232
Πόντοι
17.085
Την ευχή του.... αυτό το σετάκι εγκολπίου και σταυρού πολύ το ζήλεψα.

Επισκέπτης
αγαπητε δημητριε

Μεταξύ  δύο διαθηκών , ισχύει η χρονικά μεταγενέστερη !

Η συγκεκριμένη που παρέθεσα , κατετέθη στο πρωτοδικείο , στις 8 Φεβρουαρίου του 2008. Εκείνοι θα ξέρουν καλύτερα νομίζω ... ;)

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
αφού λέει ότι δεν έχει χρήματα, τι να του αφήσει? άμφια? (αν και με την αξία που έχουν τα άμφια, τύφλα να έχει η σύνταξη)

Ας του αφηνε κανενα σταυρο κανα ρασο....αξια εχουν και αυτα αμα τα πουλησεις....ωρα ειναι να μας πουν οτι ζουσε και με ελεημοσυνες του κοσμου....θου κυριε.... :P

SpermBob

Τιμημένος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Κριτικές
4
Like
28
Πόντοι
16
Έχω την εντύπωση οτι αυτή τη "πλήρην στολήν", αν την πουλήσεις, απ το πολύ διαμαντικό και το χρυσάφι που έχει επάνω χτίζεις άνετα ενα διόροφο...

TheBlade

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
16
Μεταξύ  δύο διαθηκών , ισχύει η χρονικά μεταγενέστερη !

Η συγκεκριμένη που παρέθεσα , κατετέθη στο πρωτοδικείο , στις 8 Φεβρουαρίου του 2008. Εκείνοι θα ξέρουν καλύτερα νομίζω ... ;)

Πάντως Δημήτριε.....γενικά είσαι πολύ ενημερωμένος.
Και μάλιστα από μέσα....από ότι κατάλαβα.
Ακόμη και στο bourdela.....ενημερωμένος από μέσα είσαι....
Πως τα καταφέρνεις @@@@@λίτσα ;;;;;

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166

Θεια επιφοιτησις.....

Επισκέπτης

Nα μήν φοβάσαι ποτέ τους εξωτερικούς εχθρούς ... ;)

Τους  "εκ των έσω" , να τρέμεις ... :grin:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom