ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΟΥΠΙΑΔΗΣ
«Ζω μέχρι σήμερα με τα κέρδη των ταινιών»
Ψηλός και λιγνός, έκανε θραύση στις βιντεοκασέτες της δεκαετίας του ’80. «Η εποχή εκείνη ήταν η καλύτερη και δεν νομίζω πως θα ξανάρθει. Υπήρχαν το κέφι και η διάθεση, αλλά πάνω απ’ όλα και ένα ενδιαφέρον οικονομικό και καλλιτεχνικό. Τώρα, όσον αφορά την ποιότητα, ο καθένας την κρίνει με τον χρόνο. Ετσι πιστεύω εγώ. Γενικώς οι καλλιτέχνες είναι λίγο αδικημένοι, όχι μόνον οι παλιότεροι αλλά και οι νεότεροι. Οσο για μένα, είμαι πολύ ευτυχισμένος που γύρισα αυτές τις ταινίες. Εζησα την οικογένειά μου με αυτές και δεν έχω να πω κάτι αρνητικό. Εάν ξαναερχόταν αυτή η εποχή, πάλι βιντεοκασέτες θα έκανα. Δεν έχω κανένα πρόβλημα.
Γύρισα γύρω στις 65 ταινίες και από αυτές ζω και σήμερα. Αν δεν τις γύριζα, δεν θα μπορούσα να ζήσω την οικογένειά μου. Είμαι ευτυχής γιατί ενήργησα σωστά και τα χρήματα που έβγαζα από τις ταινίες τα επένδυσα κάπου και σήμερα ζω από αυτά» δηλώνει ο ηθοποιός.
Ο Παναγιώτης Σουπιάδης παντρεύτηκε και ζει με την οικογένειά του εκτός Αθηνών. Σήμερα, όπως λένε άνθρωποι που τον γνωρίζουν καλά, δεν θυμίζει σε τίποτα εκείνον τον ψηλόλιγνο άνδρας, αφού έχει πάρει κιλά. Ο κόσμος τον αναγνωρίζει πιο δύσκολα. Οταν μιλήσει όμως, σε όλους έρχεται στο μυαλό η εικόνα των «χρυσών» ρόλων του. Τώρα παίζει σε δικό του παιδικό θέατρο και κάνει παραστάσεις για δημοτικά σχολεία («Ο Αλαντίν», «Ο κοντορεβιθούλης» και άλλα παραμύθια που τους δίνει εικόνα). Κάνει λίγες παραστάσεις σε συνεργασία με δήμους και φτιάχνει μέχρι και τα σκηνικά, τα οποία κατασκευάζει στο εξοχικό του στον Ωρωπό.