Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 15 άτομα (0 μέλη και 15 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

RPM

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2011
Like
0
Πόντοι
16
Η δραχμή σαφέστατα και δεν είναι πανάκεια, ούτε θα λύσει όλα τα προβλήματα.

Θεωρώ ωστόσο ότι θα μπορέσει να βοηθήσει σε δύο - τρία σημαντικά προβλήματα, εφόσον βέβαια υπάρξουν και ορθοί πολιτικοί χειρισμοί.

Το πρώτο αφορά το επίπεδο τιμών των προϊόντων. Εντός του ευρώ, ακόμα και αν λειτουργήσει η αγορά και αρχίσουν να αποκλιμακώνονται οι τιμές, δεν μπορούν να πέσουν κάτω από τον μέσο όρο της ευρωζώνης, άρα και πάλι θα εξακολουθούν να είναι ακριβές για τον έλληνα. Αφετέρου, το τύπωμα μπορεί να σε βοηθήσει στην αποπληρωμή των χρεών, επικουρικά και μόνο.  Τέλος, σε περίπτωση που ξαναξεκινήσεις την παραγωγή, κατά πάσα πιθανότητα θα αρχίσεις με απλά πράγματα, άρα και εκεί μπορεί να βοηθήσει η δραχμή κάνοντας τα πιο ανταγωνιστικά.  

Σου απαντω μιας και ρώτησες για ανταγωνισττικότητα - κάτι αρκετά σύνθετο. Η ερώτησή σου είναι πολύ καλή.

Δε θελω να παριστανω τον εξυπνο. Ακόμα και απόφοιτος ΙΕΚ Ξυνη μπορει να πει οτι βασικά υπαρχουν 2 κατευθύνσεις - χτυπας στο κόστος (εδω ισως μπορει να βοηθησει η δραχμή) και χτυπας σε υπηλής προστιθέμενης αξίας προϊοντα (εδω χτυπανει οι προηγμένες χώρες)

Αυτη τη στιγμή η ελλάδα δεν εχει προιόντα ανταγωνιστικά - δεν ειναι αρκετά φτηνα ωστε να τα προτιμησει κάποιος σε αγορές εκτος ελλαδας σε σχέση με τα κινζεικα/ ινδικα/ τουρκικά κλπ Δεν ειναι στην αιχμή της γνώσης - τεχνολογιας ώστε να δικαιολογήσουν υψηλότερη τιμή πώλησης. Η ελλλάδα δεν παράγει ανταγωνιστικές υπηρεσίες (εκτος αν χτυπησει στο κόστος αλλα εκει παιζουνε βουλγαροι και ρουμανοι), δεν παράγει βιομηχανικά προϊόντα τα οποια μπορουν να σταθουν επάξια σε ξένες αγορές (ισως και να υπάρχουν κάποια, δε θελω να ειμαι μηδενιστής)

Δεν ξέρω αν ειναι καλή επιλογή η επιστροφή στη δραχμή μιας και αυτό δε θα αλλάξει τίποτα απο αυτά που πρέπει να αλλάξουν.

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
πολλές ενστάσεις αλλά κυρίως 2:
1. αναφέρεσαι σε ένα εφόσον. Επομένως πριν από οποιαδήποτε νομισματική κίνηση πρέπει να υπάρχει άλλη πολιτική λύση για να κάνει άλλες πολιτικές κινήσεις (και άμεσες). Δεν το βλέπω, επομένως συζητάμε για μαλακίες όταν μιλάμε για αλλαγή νομίσματος.

Σωστός.

2. λες πως δεν θα πέσει κάτω από τη μέση τιμή της ευρωζώνης. μαθηματικό/λογικό λάθος
Διατι η μέση τιμή καθορίζεται ως αποτέλεσμα της διαίρεσης του αθροίσματος των επιμέρους τιμών. που σημαίνει πως υπάρχει μία ανώτατη και μία κατώτατη τιμή που απλά συμπεριλαμβάνονται εντός του αθροίσματος.
Γιατί να μην είναι η δική σου η κατώτατη από όλες; Γιατί στη Γερμανία το γαλατάκι και το τυράκι να είναι φτηνότερα; Ο φόρος, όσο υψηλός και να είναι δεν παύει να είναι ποσοστό. Οπότε είναι ποσοστό επί κάποιου ποσού. Εκτός αν είναι κεφαλικός και χαράτσι.

Εντός της ευρωζώνης, υπάρχει ένα όριο που μπορεί να διαμορφωθεί η τιμή.

Αν πχ. ο ίδιος παραγωγός (εν προκειμένω η ΠιΕνΤζι) δίνει το Αριέλ στην Γερμανία στο 1 ευρώ και στην Ελλάδα στα 0.5, τότε οι γερμανικές εταιρίες λιανεμπορίου θα αρχίσουν να αγοράζουν από... Ελλάδα.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Απο αυτά που γράφεις δημιουργείται η εντύπωση οτι ολα λειτουργουν και μειωση των τεμπέληδων θα δημιουργήσει πρόβλημα. Δε νομιζω οτι τα σχολεια λειτουργουν, ουτε τα κατ ευφημισμό "πανεπιστήμια", ουτε οι εφορίες μαζεύουνε φόρους... και παει λέγοντας.

Εχω μια αλλεργία στις κλάψες των ΔΥ για μειώσεις μισθών. Ας παραιτηθουνε, στ'αρχίδια μου. Για καθε τεμπελη που κλαει για τη μειωση του "δώρου" ξυνοντας τ'αρχιδια του και τηρώντας ευλαυικά το ωράριο, υπαρχουν δεκαδες ανεργοι που παλευουνε να ζήσουνε την οικογένειά τους. Μιλάμε για αγώνα για επιβίωση.

Αυτή ειναι η δική μου πραγματικότητα. Ολα τα άλλα ειναι θεωρητικολογίες που δε με αγγίζουν και δε με ενδιαφέρουν
δεν γράφω πουθενά πως όλα λειτουργούν στον δημόσιο τομέα
το ακριβώς αντίθετο γράφω

πολύ δογματικός είσαι αλλά η δική σου "πραγματικότητα" χάσκει παντελώς λογικής

είναι πολύ αργά για να σου εξηγήσω και είμαι απόλυτα σίγουρος πως δεν θα καταλάβεις όσο και να προσπαθήσω
όπως είμαι απόλυτα σίγουρος πως θα ψηφίσεις όποιον βγει και πει πως θα απολύσει αύριο 100000 δημ. υπαλλήλους.
βέβαια δεν με έχεις πείσει στο ελάχιστο πώς θα βοηθήσει αυτό στο να καλύψεις με θέσεις εργασίας τους ανέργους για τους οποίους κόπτεσαι (ειδικά με το να βγάλεις έτσι για γούστο άλλες 100 000 ανέργους στο δρόμο)

αυτό που σε ενοχλεί (κι εμένα) είναι να κλαίγονται άνθρωποι που κονόμαγαν χοντρά χωρίς δουλειά και τώρα τους βρίσκουνε. Αυτό έχει δύο παράδοξα: το ένα είναι πως τους βρίσκουνε (;;;) αυτοί που τους βάλανε (αλλά δεν τους τιμωρούνε ποτέ). Το δεύτερο είναι πως κλαίγονται κυρίως αυτοί που ήταν "βολεμένοι". Οι άλλοι σκύβουνε το κεφάλι γιατι φοβούνται τα χειρότερα ακόμα ή γιατί το άλλο μέλος της οικογένεια (στον ιδ. τομέα) μπορεί να έχει απολυθεί κιόλας ή να έχει κλείσει την επιχείρηση.

Σε κάθε περίπτωση λοιπόν εσύ βάλλεις εναντίον μιας ολόκληρης ομάδας και όχι εναντίον αυτών που φταίνε. Κοινώς είσαι μιρικαστικό και απλά επαναλαμβάνεις τσιτάτα.

Και κάτι τελευταίο.
Μια και έχω βαρεθεί να ακούω για επιχειρήσεις που κλείνουνε κλπ. Επιχειρηματίες στην Ελλάδα δεν έχουμε. Για τον πούτσο καβάλα επιχειρηματικότητα έχουμε.

αυτά και καληνύχτα

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
44
Πόντοι
1.220
δεν γράφω πουθενά πως όλα λειτουργούν στον δημόσιο τομέα
το ακριβώς αντίθετο γράφω

είναι πολύ αργά για να σου εξηγήσω και είμαι απόλυτα σίγουρος πως δεν θα καταλάβεις όσο και να προσπαθήσω
όπως είμαι απόλυτα σίγουρος πως θα ψηφίσεις όποιον βγει και πει πως θα απολύσει αύριο 100000 δημ. υπαλλήλους.
βέβαια δεν με έχεις πείσει στο ελάχιστο πώς θα βοηθήσει αυτό στο να καλύψεις με θέσεις εργασίας τους ανέργους για τους οποίους κόπτεσαι (ειδικά με το να βγάλεις έτσι για γούστο άλλες 100 000 ανέργους στο δρόμο)

αυτό που σε ενοχλεί (κι εμένα) είναι να κλαίγονται άνθρωποι που κονόμαγαν χοντρά χωρίς δουλειά και τώρα τους βρίσκουνε. Αυτό έχει δύο παράδοξα: το ένα είναι πως τους βρίσκουνε (;;;) αυτοί που τους βάλανε (αλλά δεν τους τιμωρούνε ποτέ). Το δεύτερο είναι πως κλαίγονται κυρίως αυτοί που ήταν "βολεμένοι". Οι άλλοι σκύβουνε το κεφάλι γιατι φοβούνται τα χειρότερα ακόμα ή γιατί το άλλο μέλος της οικογένεια (στον ιδ. τομέα) μπορεί να έχει απολυθεί κιόλας ή να έχει κλείσει την επιχείρηση.

Σε κάθε περίπτωση λοιπόν εσύ βάλλεις εναντίον μιας ολόκληρης ομάδας και όχι εναντίον αυτών που φταίνε. Κοινώς είσαι μιρικαστικό και απλά επαναλαμβάνεις τσιτάτα.

Και κάτι τελευταίο.
Μια και έχω βαρεθεί να ακούω για επιχειρήσεις που κλείνουνε κλπ. Επιχειρηματίες στην Ελλάδα δεν έχουμε. Για τον πούτσο καβάλα επιχειρηματικότητα έχουμε.

αυτά και καληνύχτα

Ελα μωρη γλωσοκοπανα  :rockon: :rockon:
έδωσες θεμελιώδεις λυσεις????

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Τύπε προσωπικά δεν περιμένω να μιλήσει κανείς από τους δικούς μας. Δεν θα μου φανεί περίεργο, ακόμα και να "αναβληθούν" οι εκλογές. Μας έχουν πει ότι θα γίνουν στις 6 Μαΐου, αλλά και πάλι, μας έχουν φλομώσει τόσο πολύ στα ψέμματα που προσωπικά δεν πιστεύω κανέναν, που να τον δω να κρέμεται.

Βυθιζόμαστε συνεχώς σε μια μη αναστρέψιμη ρουμανοποίηση, και όταν τελειώσει το παραμύθι, δεν θα έχουν σημασία και οι αντιδράσεις.
γυρνούσα εχθές από Μόναχο
έπρεπε να ήσουνε δίπλα μου να άκουγες τι λέγανε

τι να σου πω τώρα....όλο το βράδυ να μιλάμε

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
44
Πόντοι
1.220
γυρνούσα εχθές από Μόναχο
έπρεπε να ήσουνε δίπλα μου να άκουγες τι λέγανε

τι να σου πω τώρα....όλο το βράδυ να μιλάμε

Επρεπε να τους πεις οτι εισαι διευθυντης προσωπικου
και οτι σε ενοχλουν τυπε να δεις θα σταματουσαν  :P

RPM

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2011
Like
0
Πόντοι
16

Αφου το λες εσύ, έτσι θα ειναι.

Μα προφανως εγω ειμαι αυτός που δεν καταλαβαινει, σε καμμια περιπτωση εσυ. Εγω εχω το πρόβλημα, εσυ εισαι πολύ ψηλά για να σε κοιτάξω

Τσιτάτα. Επαναλαμβάνω. Μαλιστα. Ε αφου το λες εσυ

Φανταζομαι οτι δε σου εχει περασει απο το μυαλό οτι εισαι λίγο ψώνιο

αυτά και καληνύχτα

Καλη ξεκουραση

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Σου απαντω μιας και ρώτησες για ανταγωνισττικότητα - κάτι αρκετά σύνθετο. Η ερώτησή σου είναι πολύ καλή.

Δε θελω να παριστανω τον εξυπνο. Ακόμα και απόφοιτος ΙΕΚ Ξυνη μπορει να πει οτι βασικά υπαρχουν 2 κατευθύνσεις - χτυπας στο κόστος (εδω ισως μπορει να βοηθησει η δραχμή) και χτυπας σε υπηλής προστιθέμενης αξίας προϊοντα (εδω χτυπανει οι προηγμένες χώρες)

Αυτη τη στιγμή η ελλάδα δεν εχει προιόντα ανταγωνιστικά - δεν ειναι αρκετά φτηνα ωστε να τα προτιμησει κάποιος σε αγορές εκτος ελλαδας σε σχέση με τα κινζεικα/ ινδικα/ τουρκικά κλπ Δεν ειναι στην αιχμή της γνώσης - τεχνολογιας ώστε να δικαιολογήσουν υψηλότερη τιμή πώλησης. Η ελλλάδα δεν παράγει ανταγωνιστικές υπηρεσίες (εκτος αν χτυπησει στο κόστος αλλα εκει παιζουνε βουλγαροι και ρουμανοι), δεν παράγει βιομηχανικά προϊόντα τα οποια μπορουν να σταθουν επάξια σε ξένες αγορές (ισως και να υπάρχουν κάποια, δε θελω να ειμαι μηδενιστής)

Δεν ξέρω αν ειναι καλή επιλογή η επιστροφή στη δραχμή μιας και αυτό δε θα αλλάξει τίποτα απο αυτά που πρέπει να αλλάξουν.

Πάνω κάτω, στα ίδια συμπεράσματα έχω καταλήξει και εγώ. Το θέμα είναι βέβαια, ότι εφόσον η χώρα μας δεν παράγει τίποτα, αν ξεκινήσει να παράγει, το πιο πιθανό είναι να ξεκινήσει με πατάτες και ελαιόλαδο, και όχι με υπολογιστές και αυτοκίνητα. Συνεπώς, όντως εδώ η δραχμή θα βοηθούσε. Το μόνο άλλο που θα μπορούσαν να σκεφτώ είναι ιδιαίτερα προϊόντα του αγροτικού τομέα (πχ. φέτα, ούζο) αλλά και πάλι εκεί χρειάζονται επενδύσεις για την προώθηση τους.

(Μπάι δι γουέι, ξέρω τον άνθρωπο που διεκπεραίωσε όλη την νομική διαδικασία για τον χαρακτηρισμό ΠΟΠ της Φέτας. Είναι ΔΥ. Θα γελάσεις αν μάθεις πόσα παίρνει τώρα)

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Σωστός.

Εντός της ευρωζώνης, υπάρχει ένα όριο που μπορεί να διαμορφωθεί η τιμή.

Αν πχ. ο ίδιος παραγωγός (εν προκειμένω η ΠιΕνΤζι) δίνει το Αριέλ στην Γερμανία στο 1 ευρώ και στην Ελλάδα στα 0.5, τότε οι γερμανικές εταιρίες λιανεμπορίου θα αρχίσουν να αγοράζουν από... Ελλάδα.
η ένσταση συνεχίζεται
οι εταιρίες αυτές διαμορφώνουνε (κατά παράβαση ευρωπαϊκού κανονισμού) την τελική τιμή του διανομέα τους (ψιλικατζίδικο, σούπερ κλπ). Επίσης το να πας να πάρεις ένα καταναλωτικό αγαθό Χ μάρκας από την Ελλάδα αντί για τη Γερμανία είναι το ακριβώς ίδιο του να γίνεται το αντίθετο (να το παίρνεις στη Γερμανία αντί στηνΕλλάδα - κάτι που μπορεί να γίνει τώρα)

Πρακτικά η συζήτηση γίνεται για τα καταναλωτικά αγαθά πρώτης ανάγκης - για καλλυντικά και μαλακίες τούμπανα γενικώς βρίσκεις ίδιες τιμές παντού (πολύ μικρές αποκλίσεις). Μιλάμε δηλαδή κυρίως για τροφές και όχι για μάρκες αλλά για είδη. Το γιαούρτι, το γάλα, το ψωμί, το αβγό κλπ.
Ε, αυτωνών η τιμή μπορεί να παίξει και πολύ μάλιστα

και ναι, μπορούμε να έχουμε τη χαμηλότερη τιμή στην ευρωζώνη. Αλλά ...

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
η ένσταση συνεχίζεται
οι εταιρίες αυτές διαμορφώνουνε (κατά παράβαση ευρωπαϊκού κανονισμού) την τελική τιμή του διανομέα τους (ψιλικατζίδικο, σούπερ κλπ). Επίσης το να πας να πάρεις ένα καταναλωτικό αγαθό Χ μάρκας από την Ελλάδα αντί για τη Γερμανία είναι το ακριβώς ίδιο του να γίνεται το αντίθετο (να το παίρνεις στη Γερμανία αντί στηνΕλλάδα - κάτι που μπορεί να γίνει τώρα)

Πρακτικά η συζήτηση γίνεται για τα καταναλωτικά αγαθά πρώτης ανάγκης - για καλλυντικά και μαλακίες τούμπανα γενικώς βρίσκεις ίδιες τιμές παντού (πολύ μικρές αποκλίσεις). Μιλάμε δηλαδή κυρίως για τροφές και όχι για μάρκες αλλά για είδη. Το γιαούρτι, το γάλα, το ψωμί, το αβγό κλπ.
Ε, αυτωνών η τιμή μπορεί να παίξει και πολύ μάλιστα

και ναι, μπορούμε να έχουμε τη χαμηλότερη τιμή στην ευρωζώνη. Αλλά ...

Έχω την εντύπωση ότι ο κύριος διαμορφωτής των τιμών δεν είναι ο παραγωγός, αλλά ο λιανικός πωλητής, ειδικά αν μιλάμε για τεράστιες αλυσίδες τύπου Καρφούρ, Ντελέζ ή Σέινσμπουρι. Αυτός μπορεί, λόγω του ελέγχου που έχει στην διανομή στο κοινό, να πετύχει σημαντικά ντισκάουντς. Το θέμα όμως είναι ότι προφανώς και υπάρχουν αντίθετα συμφέροντα, ο έμπορος της λιανικής αν μπορέσει να βρει το ίδιο προϊόν σε χαμηλότερη τιμή κάπου αλλού, σαφώς και θα το προτιμήσει. Ειδικά, αν το προϊόν αυτό είναι κυριολεκτικά το ίδιο.

Αν πχ. εσύ ήσουν στο τμήμα προμηθειών της Καρεφούρ στην Γαλλία, από που θα αγόραζες Αριέλ, από την ΠιΕνΤζι Γαλλίας με 1 ευρώ ή από την αντίστοιχη της Ελλάδας με 0,8 και 0,1 μεταφορικά;

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Αφου το λες εσύ, έτσι θα ειναι.

Μα προφανως εγω ειμαι αυτός που δεν καταλαβαινει, σε καμμια περιπτωση εσυ. Εγω εχω το πρόβλημα, εσυ εισαι πολύ ψηλά για να σε κοιτάξω

Τσιτάτα. Επαναλαμβάνω. Μαλιστα. Ε αφου το λες εσυ

Φανταζομαι οτι δε σου εχει περασει απο το μυαλό οτι εισαι λίγο ψώνιο

Καλη ξεκουραση
όχι, δεν μου έχει περάσει από το μυαλό
αν θεωρούσα πως τα ξέρω όλα δεν θα καθόμουνα να διαβάσω κανενός τις αράδες

ωστόσο αν θεωρείς πως το πρόβλημά σου είναι ο αριθμός των ΔΥ σόρρυ αλλά είσαι απλά παπαγαλάκι των δημοσιογράφων
Όταν ο ΔΥ χαλούσε 300 ευρώ το μήνα για σουπερμάρκετ, τώρα χαλάει 100 και κλαίει το σούπερμαρκετ. Οκ, το σούπερμαρκετ θα φύγει λοιπόν λόγω μειωμένων κερδών και θα μείνουνε 300 υπάλλοιοι ιδιωτικοί στους δρόμους.
Αλλά θα φταίνε οι ΔΥ κατεσέ. Οκ λοιπόν, να τους διώξουμε τους μισούς. ωστε να φύγουνε και τα υπόλοιπα σουπερμάρκετ και να απολυθούνε κι άλλοι ιδ. υπάλληλοι (που επίσης δεν ψωνίζουνε τίποτα αφού είναι άνεργοι).

Στο ξαναλέω, έχεις κολλήσει στο κλάμα (από βολεμένους ανθρώπους) και καταδικάζεις μια ολόκληρη ομάδα. Καταλήγεις δε σε παράλογο συμπέρασμα.
"να διώξουμε τόσους"

σε πληροφορώ πως αν διωχτούνε "τόσοι"¨, αυτοί οι "τόσοι' θα είναι αυτοί που τώρα βγάζουνε την όποια δουλειά βγαίνει.
Οπότε μετά εσύ θα λες πάλι να φύγουνε άλλοι τόσοι - ενώ από την αρχή θα έπρεπε να εστιάζεσαι στο ΠΩΣ και στο ΠΟΙΟΙ.

α....και δεν έμαθα, να μου πει κανείς τελικά....φύγανε τελικά οι αντιδήμαρχοι; οι αντιπρόεδροι; οι γραμματείς τους;; οι σύμβουλοί τους;;
πόσες υπογραφές συγκεντρώνεις για άνοιγμα επιχείρησης αυτές τις μέρες;

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
A ναι, να προσθέσω και αυτό:

Ορατό είναι πλέον το ενδεχόμενο αναβολής των εκλογών καθώς η διαδικασία του PSI που αποτελεί προϋπόθεση ολοκλήρωσης της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην ολοκλήρωσή της σε ότι αφορά στα ομόλογα αγγλικού δικαίου. Ήδη όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών δόθηκε παράταση έως τις 4 Απριλίου για ομόλογα ξένου δικαίου και δάνεια προς ΟΣΕ,ΟΑΣΑ και ΕΑΣ που δόθηκαν με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.

RPM

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2011
Like
0
Πόντοι
16
Πάνω κάτω, στα ίδια συμπεράσματα έχω καταλήξει και εγώ. Το θέμα είναι βέβαια, ότι εφόσον η χώρα μας δεν παράγει τίποτα, αν ξεκινήσει να παράγει, το πιο πιθανό είναι να ξεκινήσει με πατάτες και ελαιόλαδο, και όχι με υπολογιστές και αυτοκίνητα. Συνεπώς, όντως εδώ η δραχμή θα βοηθούσε. Το μόνο άλλο που θα μπορούσαν να σκεφτώ είναι ιδιαίτερα προϊόντα του αγροτικού τομέα (πχ. φέτα, ούζο) αλλά και πάλι εκεί χρειάζονται επενδύσεις για την προώθηση τους.

(Μπάι δι γουέι, ξέρω τον άνθρωπο που διεκπεραίωσε όλη την νομική διαδικασία για τον χαρακτηρισμό ΠΟΠ της Φέτας. Είναι ΔΥ. Θα γελάσεις αν μάθεις πόσα παίρνει τώρα)

Ετσι ειναι. Πρέπει να ξεκινησουμε απο απλά πράγματα και απο αυτά που μπορουμε εύκολα να καταστήσουμε ανταγωνιστικά. Και ο αγροτικός τομέας προσφέρεται. Και εκει μπορουμε να παιξουμε σε μερικές περιπτωσεις πολύ ανταγωνιστικά χτυπώντας όχι στο κοστος αλλα σε ενα προϊον πραγματικά εξαιρετικό. Ελαιόλαδο (μας εχουνε γαμησει οι ιταλοι εδω), τυρί, εσπεριδοειδή με γεύση. Υπάρψουν ακόμα προϊόντα μας που ακομα και ο καθε πουστογερμανός αν τα δει στο ράφι θα τα προτιμησει επειδή ξερει (η νομιζει) ότι ειναι καλύτερα. Συμφωνώ, εδω η δραχμή θα βοηθησει πολύ. Το μεγάλο πρόβλημα που έχουμε εδω ειναι η τυποποίηση και η προβολή.

Τα δύσκολα ειναι στα πιο σύνθετα. Αλλα απο κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε.

Οδηγώντας απο Βουδαπέστη για Βελιγράδι και απο εκει Σκόπια, ειδα νταλίκες Dacia να ανηφορίζουν. Μπορουν οι ρουμανοι και δε μπορουμε εμεις; Γαμω την αγαναΧτηση

Ο τυπακος με τη φέτα ειναι ακόμα ΔΥ; Πρέπει να παιρνει 1500-2000 το μήνα;

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
44
Πόντοι
1.220
γλειστριδα φάγατε αποψε  :think:

RPM

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2011
Like
0
Πόντοι
16
α....και δεν έμαθα, να μου πει κανείς τελικά....φύγανε τελικά οι αντιδήμαρχοι; οι αντιπρόεδροι; οι γραμματείς τους;; οι σύμβουλοί τους;;
πόσες υπογραφές συγκεντρώνεις για άνοιγμα επιχείρησης αυτές τις μέρες;

Αυτός ειναι ο πυρηνας του προβλήματος. Εκει πρέπει να επικεντρωθουμε. Και στο σπασιμο της μαφιας των εφοριακων και των πολεοδομιών. Και εκει καμμια τροικα δε θα κανει τίποτα. Κανεις δεν τα βάζει με το βαθυ κράτος. Επειδη ολοι τρώνε απο εκει. Τα δικα μας λεφτα

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Έχω την εντύπωση ότι ο κύριος διαμορφωτής των τιμών δεν είναι ο παραγωγός, αλλά ο λιανικός πωλητής, ειδικά αν μιλάμε για τεράστιες αλυσίδες τύπου Καρφούρ, Ντελέζ ή Σέινσμπουρι. Αυτός μπορεί, λόγω του ελέγχου που έχει στην διανομή στο κοινό, να πετύχει σημαντικά ντισκάουντς. Το θέμα όμως είναι ότι προφανώς και υπάρχουν αντίθετα συμφέροντα, ο έμπορος της λιανικής αν μπορέσει να βρει το ίδιο προϊόν σε χαμηλότερη τιμή κάπου αλλού, σαφώς και θα το προτιμήσει. Ειδικά, αν το προϊόν αυτό είναι κυριολεκτικά το ίδιο.

Αν πχ. εσύ ήσουν στο τμήμα προμηθειών της Καρεφούρ στην Γαλλία, από που θα αγόραζες Αριέλ, από την ΠιΕνΤζι Γαλλίας με 1 ευρώ ή από την αντίστοιχη της Ελλάδας με 0,8 και 0,1 μεταφορικά;
εξαρτάται από τα συμβόλαια συνήθως
και να ξέρεις πως αυτή τη στιγμή μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ μεγάλων αλυσίδων και μεγάλων brand. δεν είναι τυχαίο που στην Καρφουρ δεν βρίσκεις πια τα πάντα.

αλλά αυτό που έλεγα είναι πως μπορεί να σου πει η Λορεάλ ας πούμε πως η τιμή λιανικής είναι 35 ευρώ στο μπουκαλάκι των 50 ml γιατί έτσι γουστάρω να είναι εγώ παντού. Και αυτό είναι ενάντια στις ευρωπαϊκές νόρμες, αλλά γίνεται.

τεσπα
έχουμε ξαναπεί πολλές φορές
2 πράγματα λείπουνε στο σύστημα της Ελλάδος και κανένα γαμημένο σύστημα δεν λειτουργεί χωρίς αυτά σωστά: ο έλεγχος και η δικαιοσύνη.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
44
Πόντοι
1.220
εξαρτάται από τα συμβόλαια συνήθως
και να ξέρεις πως αυτή τη στιγμή μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ μεγάλων αλυσίδων και μεγάλων brand. δεν είναι τυχαίο που στην Καρφουρ δεν βρίσκεις πια τα πάντα.

αλλά αυτό που έλεγα είναι πως μπορεί να σου πει η Λορεάλ ας πούμε πως η τιμή λιανικής είναι 35 ευρώ στο μπουκαλάκι των 50 ml γιατί έτσι γουστάρω να είναι εγώ παντού. Και αυτό είναι ενάντια στις ευρωπαϊκές νόρμες, αλλά γίνεται.

τεσπα
έχουμε ξαναπεί πολλές φορές
2 πράγματα λείπουνε στο σύστημα της Ελλάδος και κανένα γαμημένο σύστημα δεν λειτουργεί χωρίς αυτά σωστά: ο έλεγχος και η δικαιοσύνη.

ΟΛο τεσπα και τεσπα και 100 καληνυχτες

αντε ρε παικτη... γεια λεμε. Πηγαινε να κοιμηθεις τον υπνο του δικαιου τωρα
:rockon:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.297
Πόντοι
8.006
1.150 ευρω?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom