foufoutos_30
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 26 Νοε 2009
- Like
- 36
- Πόντοι
- 166
Εχεις προσωπικη εμπειρια και τα λες αυτα? Ή ειναι ο κλασσικος μυθος οτι στη Γερμανια, στην Αυστραλια, στο Ντουμπαι, και δεν ξερω και γω που αλλου κανουν κρα για Ελληνες μηχανικους?
Και για τι επαγγελματικη εμπειρια μιλας? Graduate ή για καποιον με 2-3 ετη στην πλατη του?
Ειχα κανει αιτησεις σε ποσες γερμανικες εταιριες και πηρα τα αρχιδια μου!
Σημειωσε οτι μιλαω γερμανικα αρκετα εως πολυ καλα.
κανουν κρα για ελληνα οι αυστραλοι πχ???γιατι? ειναι τοσο καλυτερος ο ελληνας μηχανικος απο τον γερμανο, αμερικανο ή εχουν σε μεγαλη υποληψη το ελληνικο πολυτεχνειο?
εαν δεν κουβαλας 3-4 χρονια εμπειρια ωστε να διεκδικησεις Intermediate posiotions και ψαχνεσε μονο για GRADUATE POSITIONS θα δυσκολευτεις..αγγλια ειδικα οπου graduateς απο imperial Και oxford απορροφουνται δυσκολα λογω μειωσης των graduate schemes..γερμανια δεν ξερω γενικα την αγορα μιας και ειμαι ακομη στο σταδιο εκμαθησης της γλωσσας με ιδιαιτερα..
εαν εισαι μηχανολογος δεν εχεις μεγαλη εμπειρια και εχεις ορεξη για μαθηση στον τομεα των building services μπορω να σου στειλω υλικο μεσω mail (μελετες, υπολογισμους, τευχη κτλ)ωστε να βαλεις 2-3 πραγματα στο cv σου.
επισης επειδη ανεφερες και αραβια, εαν εισαι διατεθειμενος να περασεις τα νιατα σου για 7-8ευρω την ωρα δουλευοντας 13,14ωρα/καθημερινα με μηδενικη ζωη τοτε καντο..εγω δεν ειμαι παντως γι αυτο κι αρνηθηκα σχετικη προταση απο μεγαλη εταιρεια
εγραψες οτι στην οικοδομη οι ανω των 30 μηχανικοι εβγαλαν λεφτα εχω να σ πω οτι το μπαμ στην οικοδομη ηταν απο 2001,2002 - peak 2005 τοτε με τον φπα - πτωση 2008-πατος 2010..
οποτε για να εβγαζε καποιος λεφτα θα επρπε 2002-2005 να ηταν παραγωγικος και δικτυωμενος..δηλαδη 32-35ρης πχ οπου θα κουβαλουσε σχετικη εμπειρια ωστε να μπορει να σταθει σχετικα καλα στις πολεοδομιες και ΚΥΡΙΩΣ τις μελετες εφαρμογης-επιβλεψεις-κατασκευη..
οποτε σημερα ειναι ανω των 40...
και επισης μην ξεχναμε οτι απο την οικοδομη εβγαλαν λεφτα ακομα και ασχετοι του χωρου πχ κουρεις,υπαλληλοι τραπεζων με πλουσιους γονεις, συνταξιουχοι μεταναστες, κυφηνες οπου το παιζανε κατασκευαστες..βεβεαι ενιοτε εκαναν καποιες παρατυπιες..πχ δεν εβαζαν ξεθυμαστρες αποχετευσης αλλα αυτο ειναι λεπτομερεια εαν δεν καπνιζεις ενω αφοδευες..
και εγω ειμαι ανω των 30 sth αλλα την οικοδομη την προλαβα οταν αρχισε η πτωση της..