Οροι που προφανως σου ειναι τοσο μπερδεμενοι στο μυαλο σου,οσο και πραγματικα αδιαφοροι για μενα...
Στην κατασταση που ειναι η Ελλαδα σημερα,ουδεμια σχεση εχουν,και καμμια συνισταμενη....
Αν δεν μπορείς να δεις το αυγο του φασιστικου φιδιού, που κρυβουν οι ...αθώες, δικαιολογημενες, αγανακτισμένες δηλώσεις σου, τότε τι να πω ;
Αν, υποτιθεμενος δημοκρατης κι αριστερός, υιοθετει τη ρητορικη του Αδωνι "πανω στην αγανακτηση του", τοτε εχεις την απαντηση γιατι η 7ετία κρατησε τοσο πολυ στην Ελλαδα.
Η κατασταση στην Ελλαδα σημερα θυμιζει έντονα τις μερες του '36. Παρομοιες πολιτικες καταστασεις και οικονομικα αδιεξοδα, αναλογες τραμπες.
Ασε το Μπουταρη κατω και την επομενη φορά άνοιξε κανα βιβλιο, πριν μιλησεις για μπερδεμενους όρους....
Ο Λαος...ξερει αυτος,και εφοσον το αγαπας με τις πιπες σου περι αμεσοδημοκρατιας,ΜΗΝ ΤΟΝ ΥΠΟΤΙΜΑΣ,εαν ερθει
τετοια ωρα να αποδωσει ευθυνες ο ιδιος...Αλλα μαλλον δεν σου αρεσει αυτο ετσι???
Ο Λαός ο συγκεκριμενος, αυτη τη δεδομενη στιγμή ξερει ...ο,τι του πει η Τρεμη κι Πρετεντερης. Και κουναει συγκαταβατικα το κεφαλι του οπως ο Τσιμας.
Πώς θα αποδωσει λοιπον τις σωστες ευθυνες σε κατασταση αμεσοδημοκρατίας ;
Μια αναλογη τρομοκρατια με της Γαλλικης Επαναστασης θα εχεις (στην καλυτερη περιπτωση, γιατι οι μπολσεβικοι είχαν αφανισει το 90% των αστων απο τον τηλεφωνικο καταλογο της Μοσχας, στην πρωτη 10ετια....).
Μου αρεσει η αμεσοδημοκρατια του Περικλη και του Σώκρατες. Του Ισοκράτη. Μην μπερδευεις αυτην την αμεσοδημοκρατια με τον οχλο και τη μαχαιρα επι δικαιων και αδικων.
Γελοια επιχειρηματα και προσωπικο σου δειγμα ποιοτητας...
Τα 30 σπιτια του Παγκαλου ειναι "σπιτακι"????
Οι offshore του Μειμαρακη ειναι "χωραφακι",και μαλιστα κληρονομια για τα παιδια του????
Μην αναλισκομαστε σε αναλογα παραδειγματα....
Τα ...γελοια αυτα παραδειγματα, αναφερονται σε καθε βιβλιο ιστοριας.
Αν τα αγνοεις, καλυτερα να μειν το δειχνεις ετσι φορα παρτιδα γιατι εκτιθεσαι.
Ετσι ξεκινησαν ολοι, απο τους μεγαλους και τα πολλα χωραφακια, αλλά συντομα το μέτρο χανοτανε κι οι προσωπικες διαφορες επικρατουσαν.
Φοβασαι μην σε παρει η "σκαση"????Εχεις κατι να κρυψεις???Απο το γενικο λεπιδι,θα "ταξιδεψουν" και αρκετοι
αδικως...Ε,ωρα τους καλη,(και ας ειμαι εγω ο πρωτος..)η επομενη γενια θα μεγαλωσει καλυτερα,εαν δεν γινουν τα ιδια λαθη...
Για αυτην ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ ΠΑΝΗΛΙΘΙΕ ειναι που νοιαζομαι,γιάυτην ειναι το αγχος μου....Δεν εχεις παιδια,ειναι
προφανες..Σου ευχομαι να αποκτησεις...
Τρικυμία εν κρανίω....
Όταν ξεθολώσεις, ξαναδιάβασε τη έγραψες κι αν επιμενεις στις ιδιες αποψεις, τοτε πρεπει να είσαι τελειως ανιστορητος.
Κάθε μεγαλη Επανασταση ακολουθησε μεγαλο λεπιδι επι δικαιων και αδικων και κατεληξε σε ενα χειροτερο καθεστως καταπιεσης απο την προτερα κατασταση (Ναπολεων, Σταλιν, Χιτλερ, Μαο, Πολ Ποτ κτλ).
Πραγματικά ειναι ντροπή να λες τοσο χοντρες βλακειες, στο ονομα της επομενης γενιας.
Διακρινω μια αποστροφη προς το Ισλαμ...Καταλαβαινω οτι αδυνατεις να το καταλαβεις,προσπαθησε,θα διδαχτεις πολλα
για την δικια σου θρησκεια....
Και αν τα ειπε,και τι εγινε δηλαδη???Πες μας την γνωμη σου για αυτοςυ που αυτοβουλως και εργολαβικα
ανελαβαν να τα εφορμοσουν δια του παραδειγματος τους????Καποιον Παντελεημονα τον ξερεις????
Ποιο ειναι το πρωτοτυπο στο οποιο αναφερεσαι????Ο Χριστιανισμος???
Η θρησκεια μου ειναι ο ορθός λόγος.
Αλλά το να μη βλεπεις ότι το Ισλάμ είναι αντιγραφή άλλων παραδόσεων, με πιο ...μεστη τεκμηρίωση, δε σημαινει οτι εγω αντιπαθω το Ισλάμ του Ρουμι.
Λεπτα πρανματα,για λεπτους ανθρωπους,και εκλεπτυσμενες εποχες
Εδω ο Λαος ειναι μεταξυ σφυρας και ακμονος
Εισαι ετοιμος να εφαρμοσεις την Πλατωνος Πολιτεια????
Μπορεις να εφαρμοσεις τα Περι Πολιτικων του μεγαλου Σταγειριτη????
Αστοςυ ησυχους εκει που ειναι και μελετησε τον λογο του Ισοκρατη...
Πάλι τα ίδια...
Μόνο η μορφωση σε απελευθερωνει απο τα δεσμα σου !
Τι περιμενεις απο τον οχλο να κανει αν του αρνεισαι κι ολας τη μονη πνευματικη παραδοση που ειχε ποτε ;
Στο σημειο που ειμαστε,καλυτερα 10 αδικως κομμενα χερια και κεφαλια και ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΦΑΛΜΑ,παρα
κλεψιμο με 100 χερια και φαι με 100 μασελες και δεν μας ακουμπαει κανενας....
άιντε παλι οι ιδιες ...γκασμαδιές !
Πες ρε φίλε ένα παραδειγμα που οι αδικοι θανατοι, ευνοησαν και προστατευσαν το λαο !
Τα αρχιδια μου υπαρχουν
Εμεις ανταλλασουμε αποψεις στο Μπου τελεια κομ. και καποιοι δεν εχουν να φανε και κοιμουνται κατω απο τις γεφυρες
Γινοτανε αυτο την εποχη της Αμεσοδημοκρατιας σου???
Αιωνες φιλοσοφιων και θρησκειων για να καταδυναστευουμε και κατακλεβουμε τον Λαο
Με συγχωρεις,να πανε να γαμηθουνε και οι Πολιτισμοι και οι θρησκειες
Καλυτερα με τους Βουσμανους-Σαν του δασους Ιτουρι....
H αμεσοδημοκρατια κι η φιλοσοφια δεν εγιναν για να την αραξουμε στον καναπε και να στριβουμε τα τριφυλλα !
Άπαξ και την αραξες και σε βολεψε το δημοσιοϋπαλληλικι, εκει καταληξαμε....
Η Ιστορια σε νοημονα ατομα διδασκει,κατι που ειναι εμφανως οτι δεν συμβανει με σενα
Σ'αρεσει η Αθηνα και η Δημοκρατια της..Τα ειδαμε αυτα,τα ξερουμε,τα νιωσαμε στο πετσι μας...
Καιρος για νεα αρχη,για Λυκουργεια Νομοθεσια
Εξαλλου ετυμολογωντας την λεξη Λυκουργος=
Λυκεκ του lux-λυκ που σημαινει Φως,Λαμπρός +εργον
Αυτος που κανει Λαμπρό Εργο,ο Λαμπρόεργος
Μια Λαμπρόεργη Νομοθεσια λοιπον,και οχι μια Ακρατη Δημοκρατια,εστω και αμεση...
Τους λοιπους φοβους σου περι μπολσεβικων και φασιστων τις αφηνω ασχολιαστες...
Κατανοω τις φοβιες σου,στο ειπα και πριν...
Το ζητημα ειναι οτι η Ελλαδα,η Πατριδα μας,εχει περιελθει σε μια δινη Ηθικων Αξιων πρωτιστως και ενος
τεραστιου Πολιτικου αποστηματος,του οποιου τις παρενεργειες πληρωνουμε ολοι μας.....
Εχουμε διαφορετικη αποψη επι των λυσεων που (ενδεχομενως) βρισκονται μπροστα μας
Εσυ λες Αμεσοδημοκρατια και Αρχαια Αθηνα,το 'Ιδιωτευειν'΄πανω απ'ολα,σε μια κατ'επιφασην Αγαπη για την Πατριδα (αλλα
με καμμια διαθεση θυσιας γιάυτην..)
Εγω λεω Λυκουργο,Σπαρτη,εσωστρεφισμος,το "στρατευειν" για την Πατριδα με την εννοια της προσωπικης Θυσιας γιάυτην
σε ολα τα επιπεδα,απο την Παιδεια που θα παραγει Ελληνες,μεχρι την Νομοθεσια που θα οριζει Ελληνες,και βλεπουμε
για το μελλον...
Αν μπορεις να καταλαβεις την διαφορα,ευχαριστως να παμε παρακατω την κουβεντα
Αν μου συνεχισεις τις ιδιες πιπες περι Μπολσεβικισμου και φασισμου,τραγουδα μονος σου...
ψιλοτρικυμια....
εχεις προβλημα αξιολογησης και κρισης.
Το λεω με καθε συμπαθεια, γιατι ορθως, δεν γνωριζομαστε και γραφουμε στα μπου.
Αλλα κρινω τα γραφομενα σου .