Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 18 άτομα (0 μέλη και 18 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166

Αυτό μωρέ το ορθογώνιο κομμάτι χαρτιού που μπορείς πλέον να χρησιμοποιείς ως χαρτί για τσιγάρο (εναλλακτικά για πολλές τζιβάνες), προσάναμα στο τζάκι και για να γράφεις παραγγελίες αν δουλεύεις σε ντελιβεράδικο.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.297
Πόντοι
8.006
Έχω ρίξει προϋπολογισμό αφρικανικής χώρας στο συγκεκριμένο και στον καουμπόικο ξαδελφάκι του, στα μπλιμπλίκια...
Προσωπικώς εχω κλεισει οκταωρα στον αλλο μεγαλο θρυλο, το bubble bubble.
Και σε περιοδους εξεταστικης βεβαια.
Αναρωτιεμαι καμια φορα πώς πηρα πτυχιο.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Τι τσίγκο έχω ταϊσει το συγκεκριμένο φλιπεράκι δε λέγεται..

Ας πούμε αν τα' χα φυλάξει τα εικοσάρικα και τα πενηντάρικα που έφαγα σε αυτό και κανά δυο άλλα, σήμερα θα μπορούσα σκάω άνετα πεντακοσάευρα για λονγκ ντρίνκς!

Επισκέπτης
Αυτό μωρέ το ορθογώνιο κομμάτι χαρτιού που μπορείς πλέον να χρησιμοποιείς ως χαρτί για τσιγάρο (εναλλακτικά για πολλές τζιβάνες), προσάναμα στο τζάκι και για να γράφεις παραγγελίες αν δουλεύεις σε ντελιβεράδικο.

Και ταπετσαρία γίνεται.
Έχω φτιάξει έναν τοίχο μούρλια..

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Ο τράστης παίζει τις ισοτιμίες στα δάκτυλα.
Στην Ουγγαρία του ζητάει η τάνα 5000 φιορίνια, της δίνει 500 ευρώ και πιστεύει πως την έπιασε κότσο..

για tips στο χοτελι δινω τοσα ///// φιορινια....

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.297
Πόντοι
8.006
Τί θα έπρεπε να νιώσουμε δηλαδή με τέτοια γραφικά;;; :P
Εμ τοσα ξερεις μικρε μου...
Εμεις ζησαμε και εποχη με δυο μονο καναλια στην τηλεοραση...
Και χωρίς κινητα...
Και χωρις pc...
Εποχή που για να δουμε ενα βιντεοκλιπ περιμεναμε τον Γιωργο Γκουτη καθε Παρασκευη απογευμα στο "Μουσικοραμα"...
Μια χαρα ημασταν, ομως!

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Προσωπικώς εχω κλεισει οκταωρα στον αλλο μεγαλο θρυλο, το bubble bubble.
Και σε περιοδους εξεταστικης βεβαια.
Αναρωτιεμαι καμια φορα πώς πηρα πτυχιο.

Το ίδιο αναρωτιέμαι και εγώ γιατί τρίτο έτος ανακάλυψα το civilization 2 και το age of empires...
Τρελό κάψιμο...

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
4
Πόντοι
16
Να τα πάρουμε ένα ένα.

Καταρχήν άλλο αστική κοινωνία άλλο δουλοκτητική. Υπάρχουν ουσιώδεις διαφορές στον τρόπο παραγωγής κλπ.

Προτεκτοράτο η χώρα εξ αρχής ήταν. Επειδή η αστική της τάξη δεν έκανε τη ΔΙΚΗ της επανάσταση. Ήταν ακόμη πρώιμη όταν έγινε η ελληνική επανάσταση. Τώρα το κακό είναι πως δεν ευοδώθηκε το όραμα του Ρήγα για μια αστική επανάσταση, αλλά αυτο της Φιλικής για μια εξέγερση που εξυπηρετούσε αλλότρια συμφέροντα.

Κατ' αρχήν, παρα τις διαφορες στους τροπους παραγωγής, οι ανθρωπινες κοινωνιες τεινουν να εχουν κοινα χαρακτηριστικά, αλλά καλλιεργημενα σε διαφορετικο βαθμό. Σε αλλη ποσοστωση, που εξηγει και τις διαφορετικες πορειες που εχουν.
Όλες οι κοινωνιες πΧ ήταν δουλοκτητικες, πρωτα ομως στην Αθηνα ξεπηδησε η ελευθερη σκεψη και η δημοκρατία.
Μηπως γιατι ειχε προηγηθεί η χρεωκοπία πρώτα και την ακολουθησε μετα η σεισαχθεια του Σολωνα ;;;
Ευτυχης συγκυρια, κοινωνικου αναβρασμου και σωστου ηγετη - σωστης πολιτικης ;;;

Αστικη ταξη στην Οθωμανική Ελλάδα, δεν υπήρχε. Ή για να είμαστε πιο δικαιοι - ήταν σε πολυ πρωτογονη μορφη αυτο που ηταν οι αντιστοιχες ευρωπαικες ταξεις. Και σιγουρα δεν ειχε διαμορφωσει τη δικη της συνειδηση. Εδώ καν με το ζόρι δεν ειχε επιτευχθει καθολικη εθνικη αφυπνηση.

Δε νομιζω οτι ο Ρηγας οραματιστηκε μια αστικη επανασταση με τη σημερινη έννοια. Ζητησε τον ξεσηκωμο εναντια στο δυναστη με ενα λιγο θολο κι οχι σαφως προσδιορισμενο τροπο (μαλλον δεν προλαβε να το διατυπώσει, πριν την εκτελεση του) : όλοι οι βαλκάνιοι, αλλά και ...οι τούρκοι, εναντια στην οθωμανικη δυναστεια.

Το οραμα της φιλικης εταιρειας ήταν μια εθνικη επανασταση.
Σε ποια αλλοτρια συμφεροντα αναφερεσαι ; Δεν εχω υποψιν μου οι φιλικοι να ηταν υποχειρια κάποιας ξενης δυναμης.

Και εδώ ερχόμαστε στο ΠΟΙΑΝΟΥ προτεκτοράτου ήταν η Ελλάδα για αρχή.

Η Αγγλία ποτέ δεν υποκίνησε επανάσταση στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ίσα ίσα. Αυτή που επανειλημένως το κανε ήταν η Ρωσία. Εξάλου είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Έμποροι που δραστηριοποιούταν στη ρωσία, αξιωματικός του ρωσικού στρατού, και υπουργός του τσάρου πρώτος κυβερνήτης. Και όλοι οι φιλικοί στα ρωσικά προξενεία στην Οθωμανική Αυτοκρατορία ή την πρεσβεία, υπάλληλοι του Στρογκανώφ.

Για το ότι η χώρα ήταν κράτος -φάντασμα- σύμφωνα με το Μαρξ. Φαίνεται καθαρά από το ότι έγινε ένα κράτος από μια επανάσταση που στρατιωτικά ΗΤΤΗΘΗΚΕ. Αλλά έγινε με την παρέμβαση πρώτον του ρωσικού, αγγλικού και γαλλικού στόλου στο Ναυαρίνο και δεύτερον το ρωσο-τουρκικό πόλεμο του 1829 και την προέλαση του Ρώσου στρατηγού Ντίμπις προς την Κωνσταντινούπολη. Στην Αδριανούπολη σταμάτησε. Το δε Ναυαρίνο έγινε με την πρωτοβουλία του Ρώσου Χέυντεν. Παρασημοφορήθηκε, ενώ οι Κόδριγκτον και Δεριγνύ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΑΝ! Αυτό λέει πολλά.

Στη συνέχεια το νεαρό κράτος ήταν κυρίως ρωσικό προτεκτοράτο. Η Αγγλία άρχισε να βάζει περισσότερες επιρροές μετά τον Κριμαικό πόλεμο το 1856 ( παρεπιπτόντως τότε μια ελληνική λεγεώνα 1000 αντρών πολέμησε μαζί με την Ρωσία στον πόλεμο αυτόν). Η αγγλική επιρροή εμπεδώθηκε με τους Γλύξμπουργκ πιο σταθερά μια δεκαετία ύστερα.

Πρώτη μου φορά ακούω ότι η Ελλάς, μετα την απελευθερωση ήταν ρωσικο προτεκτορατο !!!!!
Τα δανεια φιλε μου ήρθαν από το Σιτι, σοου, Σιτι ρουλζ !
Το νεαρο κρατος έγινε εξαρχης αγγλικο προτεκτορατο για να ανακοπει η ρωσικη καθοδος στη μεσογειο.
Η αγγλια δεν ηθελε διασπαση της οθωμανικης αυτοκρατοριας κι απορροφηση της απο τη ρωσσια του τσαρου, αλλα όταν οι εθνικες εξεγερσεις έγιναν αναποφευκτες, προτιμησε να δημιουργηθει ενα μικρο, καταχρεωμενο σε αυτην και θνησιγενες κρατιδιο, που ηταν ντε φακτο προτεκτορατο της.

rouKoun13

Μέλος
Εγγρ.
19 Ιαν 2010
Κριτικές
2
Like
62
Πόντοι
16
το τραγικό με τη φάρα τη νεοελληνική είναι το εξης...
κάποιοι χρόνια γνωστοί κάνουν για δεκαετίες μια χώρα μπουρδέλο...
όταν ρωτάς γιατι ρε παιδιά δεν αντιδράτε τι διάλο δε βλέπετε;
η απάντηση είναι έλα μωρέ ελλάδα είναι δεν ξέρεις τώρα πως πάνε αυτά;

όταν μετά γαμιέται το σύμπαν και αρχίζει επιτέλους να κινείται κάτι για να αλλάξει η κατάσταση αρχίζει η γνωστή μαλακία...
σιγά
τους έκλασαν τα παπάρια κλπ......

είναι προφανές βεβαίως ότι η μαλακία που δέρνει το μέσο έλληνα είναι μεγαλύτερη καιαπο τα εγκλήματα που διαπράττουν μπομπολοκουρήδες....

γιατί αντί να πουν μπράβο οκ κάτι γίνεται πλέον όταν μαφιόζοι οδηγούνται στο εδώλιο με καουργηματικού τύπου κατηγορίες, αυτοί αρχίζουν τα χαχα καλά τονα τάλλο....
πίπες καμαρωτές....

και το πρόβλημα δεν είναι μεμονωμένων ατόμων
είναι γενικό και δομικό.....
δλδ ενώ δεκαετίες κλαψομουνιάζονται ότι κάποιοι έχουν γαμήσει τα πάντα, όταν κάποτε αρχίσει και εφαρμόζεται η ποινική διαδικασία αυτοί αρχίζουν πάλι τις πίπες του στυλ
σιγά τους έκλασαν τα παπάρια κλπ κλπ....
ΛΕς και το να οδηγείσαι αυτόφωρο σιδηροδέσμιος για να δικαστείς μετά απο αναβολή για κακουργηματικού τύπου πράξεις ε νταξ δεν είναι και τίποτα.....

λαός γάλησέτα κιαφησέτα
σε αυτο εχεις δικιο..
πρεπει να ειμαστε η μονη χωρα που οι κατοικοι ξερουν τους απατεωνες επιχειρηματιες και κανεις δεν τους συλλαμβανει...

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Εμ τοσα ξερεις μικρε μου...
Εμεις ζησαμε και εποχη με δυο μονο καναλια στην τηλεοραση...
Και χωρίς κινητα...
Και χωρις pc...
Εποχή που για να δουμε ενα βιντεοκλιπ περιμεναμε τον Γιωργο Γκουτη καθε Παρασκευη απογευμα στο "Μουσικοραμα"...
Μια χαρα ημασταν, ομως!
Δεν θα διαφωνήσω,τώρα μας ταϊσανέ πολλά κ θέλουμε πολλά.

Θα μας τα πάρουν πίσω μιας κ ποτέ δεν ήτανε δικά μας αλλά δανεικά κ θα κλαίμε γοερά...κάτσε να δεις.

skaska

Μέλος
Εγγρ.
16 Απρ 2009
Like
11
Πόντοι
66
Πω ρε πούστη... μη μου πεις ρε πόντικα ότι δοαβάζεις και τα σεντόνια της ΟΑΚΚΕ?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom