Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 16 άτομα (0 μέλη και 16 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
Εντάξει τις συνέπεις για μια πιθανή επιστροφή στη δραχμή δε πρέπει να τις αγνούμε. Υπάρχουν και θα είναι έντονες. Θα είναι πιο οξείες οι συνέπεις βραχυπρόθεσμα, αλλά μακροπρόθεσμα θα είναι επωφελέστερο ένα τέτοιο μέτρο. Με το ευρώ συμβαίνει το αντίστροφο. Βραχυπρόθεσμα περνάς πιο ανώδυνα, αλλά μακροπρόθεσμα βουλιάζεις στο τέλμα, είναι σαν να έχεις πέσει σε κινούμενη άμμο.
το νεο φορολογικο, τα χαρατσια και οι ΕΟΖ ποσο "μακροπροθεσμα" ειναι?

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Α! Το ευρώ φταίει που στη χώρα γινόταν (και γίνονται!) σπατάλες, ρεμούλες, ασύστολη κατασπατάληση των κοινοτικών επιδοτήσεων σε εξοχικά, πουτάνες, κότερα κλπ;

Αν φταίει το ευρώ έχεις δίκιο...

οχι σε αυτό συμφωνώ (για τις λαμογιες)

Εσυ ομως ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΑΡΧΙΔΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΥΡΩ έχεις δίκιο...

αλλα επειδη δεν εχεις.....

[size=20pt]ΒΟΥΛΩΣΕ ΤΟ και μην λες ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ[/size]

Ψωριάρης

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2007
Κριτικές
9
Like
23
Πόντοι
16
Το σιγουρο ειναι παντως οτι με τις ΔΡΑΧΜΕΣ ημασταν πλουσιοτεροι σε ολα τα επιπεδα.. της καθημερινοτητας.

ΣΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΩ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΥΜΕΡΑ..

το σιγουρο ειναι οτι με το ΕΥΡΩ δεν πλουτισε ο ΜΕΣΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ αντιθετα εχασε το 40% της αγοραστικης του δυναμης..

οποτε...

Το σιγουρο ειναι οτι η ΔΡΑΧΜΗ ειχε πολλα προτερήματα σε σχεση με το ΕΥΡΩ..

και το μονο σιγουρο ειναι οτι αποτελει το μονο μεσο για να γλυτωσουμε απο την ΠΩΛΗΣΗ του ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ..

σκεψου το  ;)

Το τι θα κανουν οι αλλοι αν γυρίσουμε στην ΔΡΑΧΜΗ ειναι θεμα εισροής ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ...αγνώστου χρώματος
το οποίο επαφίεται στον ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ..

Δεν διαφωνώ πως την δραχμή ίσως να περνούσαμε καλύτερα. Κάποιοι όμως δεν φρόντισαν να υπάρξουν οι μηχανισμοί ώστε με την έλευση του ευρώ να μην ξεφτιλιστεί το σύμπαν από την κερδοσκοπία.
Ισως αν ξανααποκτήσουμε την δραχμή σε βάθος χρόνου , να τα πάμε καλύτερα . Πότε ? Σε πέντε , δέκα χρόνια ? Αν υπάρξουν πολιτικοί που θα κάνουν χρηστή διαχείρηση και θα είναι άξιοι .Το έχεις σίγουρο αυτό ? Πως δεν θα είναι πουλητάρια και ανίκανοι σαν τους σημερινούς ? Εγώ οχι .

Αν πάντως αύριο το πρωί ξαφνικά και απροειδοποίητα μου μετατρέψουν τα ευρώ που έχω στη τράπεζα σε δραχμές (άγρια υποτιμημένα προφανώς) ενώ το άλλο αρχίδι που πήρε το τιπ από τον δικό του τα έβγαλε έξω , τότε ειλικρινά θα πάρω την καραμπίνα. 

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.799
Πόντοι
1.206
αν γυρισουμε στη δραχμη, δηλαδη μετα τη χρεοκωπια, και αυτος που εχει στην (Ελληνικη) τραπεζα 10.000 και ο αλλος που εχει 1.000.000, στο λογαριασμο τους

Ρε Μέμο αυτός με το 1.000.000 ΔΕΝ το έχει άμεση ανάγκη οπότε όσο μαλάκας και να είναι κάποιο ποσό του το έχει διασφαλίσει στο εξωτερικό.

Αυτός με τις 10.000 τι να στείλει στο εξωτερικό και τι να κρατήσει για να έχει αύριο να φάει και να πληρώσει τους φόρους;

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Έξοδος από το e σημαίνει καταστροφή κ συμφωνούν όλοι σ'αυτό πλην όσων έχουν επενδύσει πάνω στην καταστροφή κ περιμένουν να αγοράσουν κοψοχρονιά με κεφάλαια από το εξωτερικό.

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
Ρε Μέμο αυτός με το 1.000.000 ΔΕΝ το έχει άμεση ανάγκη οπότε όσο μαλάκας και να είναι κάποιο ποσό του το έχει διασφαλίσει στο εξωτερικό.

Αυτός με τις 10.000 τι να στείλει στο εξωτερικό και τι να κρατήσει για να έχει αύριο να φάει και να πληρώσει τους φόρους;
αν τα εχουν σε τραπεζες της Ελλαδας, αμφοτεροι θα παρουν τα @@ μου

αν τα εχουν εξω, οταν θελησουν να τα γυρισουν πισω θα πρεπει να αποδειξουν που τα βρηκαν, αν δεν μπορεσουν τοτε θα παρουν τα @@ μου

αν τα εχουν εξω οταν αρχισει το ντομινο χρεοκωπιων στην Ευρωζωνη θα παρουν παλι τα @@ μου αν τα αφησουν σε ευρω

συμπερασμα? σε ολες τις περιπτωσεις οσοι εχουν ευρω θα παρουν τα @@ μου

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
Καταρχήν μπορεί το κράτος να ορίσει όττι ισοτιμία θέλει. Και μπορεί να απαγορεψει τη διαπραγμάτευση της δραχμής στις διεθνείς αγορές. Εξάλλου αν η Ελλάδα φύγει και το ευρώ θα υποτιμηθεί σε σχέση με άλλα νομίσματα.

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
Ναι και αυτό πούτσα είναι. Είπα το αντίθετο???
ο Βενιζελος δηλωσε οτι "ολα θα εχουν τελειωσει μεχρι τον Δεκεμβριο"

αυτο ειναι "μακροπροθεσμο?

τι εννοει με το "ολα θα εχουν τελειωσει" φανταζομαι το ξερεις...

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.799
Πόντοι
1.206
οχι σε αυτό συμφωνώ (για τις λαμογιες)

Εσυ ομως ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΑΡΧΙΔΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΥΡΩ έχεις δίκιο...

αλλα επειδη δεν εχεις.....

[size=20pt]ΒΟΥΛΩΣΕ ΤΟ και μην λες ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ[/size]

Επίσης νομίζεις πως όποιος "φωνάζει" και προσβάλει τον άλλο αποκτά κάποιο πλεονέκτημα στην "συζήτηση".
Συνήθης πρακτική όσων έχουν έλλειψη επιχειρημάτων.

Οπότε δεν έχει νόημα περαιτέρω αντιπαράθεσή μας αν δεν είσαι κόσμιος και νηφάλιος, όπως εγώ!

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Καταρχήν μπορεί το κράτος να ορίσει ό,τι ισοτιμία θέλει. Και μπορεί να απαγορεψει τη διαπραγμάτευση της δραχμής στις διεθνείς αγορές. Εξάλλου αν η Ελλάδα φύγει και το ευρώ θα υποτιμηθεί σε σχέση με άλλα νομίσματα.
Δηλαδή παίζει να θεωρήσουμε μόνοι μας την δραχμή ανώτερη του δολαρίου αν γουστάρουμε κ ότι πούμε γενικά θα περάσει;;;; :rolleyes: :P

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
αν τα εχουν σε τραπεζες της Ελλαδας, αμφοτεροι θα παρουν τα @@ μου

αν τα εχουν εξω, οταν θελησουν να τα γυρισουν πισω θα πρεπει να αποδειξουν που τα βρηκαν, αν δεν μπορεσουν τοτε θα παρουν τα @@ μου

αν τα εχουν εξω οταν αρχισει το ντομινο χρεοκωπιων στην Ευρωζωνη θα παρουν παλι τα @@ μου αν τα αφησουν σε ευρω

συμπερασμα? σε ολες τις περιπτωσεις οσοι εχουν ευρω θα παρουν τα @@ μου
Ναι καθώς μαύρο χρήμα δεν κινείται καθόλου στην αγορά αλοίμονο...

Έχεις μαζεμένα τίποτα ρούβλια ρε μπαγασάκο,πόσα,πολλά;;;;; :grin:

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Δεν διαφωνώ πως την δραχμή ίσως να περνούσαμε καλύτερα. Κάποιοι όμως δεν φρόντισαν να υπάρξουν οι μηχανισμοί ώστε με την έλευση του ευρώ να μην ξεφτιλιστεί το σύμπαν από την κερδοσκοπία.
Ισως αν ξανααποκτήσουμε την δραχμή σε βάθος χρόνου , να τα πάμε καλύτερα . Πότε ? Σε πέντε , δέκα χρόνια ? Αν υπάρξουν πολιτικοί που θα κάνουν χρηστή διαχείρηση και θα είναι άξιοι .Το έχεις σίγουρο αυτό ? Πως δεν θα είναι πουλητάρια και ανίκανοι σαν τους σημερινούς ? Εγώ οχι .

Αν πάντως αύριο το πρωί ξαφνικά και απροειδοποίητα μου μετατρέψουν τα ευρώ που έχω στη τράπεζα σε δραχμές (άγρια υποτιμημένα προφανώς) ενώ το άλλο αρχίδι που πήρε το τιπ από τον δικό του τα έβγαλε έξω , τότε ειλικρινά θα πάρω την καραμπίνα. 

Να σου πω κατι...

ΣΥΜΦΩΝΩ.. με τα γραφομενα σου..

Το θεμα ειναι οτι σιγουρα χρειαζονται καποιες προυποθεσεις για να γυρισεις..
δεν γυρνας ετσι.. κατ αρχην θα πρεπει να υπαρξει κουρεμα του 80% του χρεους

και θα γινει... στο τελος αλλα ( Ο ΤΖΕΦΡΥ ΘΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΦΙΛΕΤΑΚΙΑ γιατι ειναι "ΦΕΡΕΓΓΥΟΣ")

ΒΑΣΙΚΑ χρειαζομαστε ΑΡΧΙΔΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ οχι από την ΜΙΝΕΣΟΤΑ  ;)

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
Δηλαδή παίζει να θεωρήσουμε μόνοι μας την δραχμή ανώτερη του δολαρίου αν γουστάρουμε κ ότι πούμε γενικά θα περάσει;;;; :rolleyes: :P

Mε τα μέτρα προστασίας ναι. Αλλά κάτι τέτοιο δε θα χει κανένα όφελος. Υπάρχουν χώρες γενικά που κρατάνε τεχνητά υποτιμημένο ή υπερτιμημένο το νόμισμά τους. Υπάρχουν οι δυνατότητες. Ορίζει το κράτος μονομερώς ότι η ισοτιμία είναι αυτή. Αλλο αν μετά στην αγορά αλλάζει η ισοτιμία. Αλλά το κράτος μπορεί να αποσύρει ένα νόμισμα από τις διεθνείς συναλλαγές . Επίσης τραβάει στην τελική και μια εθνικοποίηση στις τράπεζες χωρίς να ανακοινώσει τίποτα πριν ή καμιά απαγόρευση μετακίνησης κεφαλαίων . Συνέπειες θα υπάρχουν αλλά το κράτος μπορεί να ελέγξει το νόμισμα αν θέλει και δίξει ότι μπορεί και θέλει.

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
τα τελευταια 5 χρονια ανακαλυψαν οι Ελληνες ολιγαρχες την Ελβετια
παλια μονο ακουστα την ειχαν
μπα, ολα τα κλεψιμεϊκα απο την εποχη του χρηματιστηριου και υστερα βγηκαν εξω! και μια λεπτομερεια....ποτε εγινε ειπαμε το σκανδαλο του χρηματιστηριου? μετα το ευρω? τυχαιο? δε νομιζω!!!

ολα αυτα ...στα πλαισια της ελευθερης διακινησης κεφαλαιων βεβαιως βεβαιως...

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
Just for the records,

η σημερινη ισοτιμια του Αργεντινικου πεσο (της χρεοκωπημενης Αργεντινης) ειναι $1 = 4,2 pessos

συμφωνα με τα λεγομενα των υποστηρρικτων του ευρω, θαπρεπε να ειναι 1-1000000000000000000000 τουλαχιστον.....

τυχαιο? δε νομιζω....

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
ολα αυτα ...στα πλαισια της ελευθερης διακινησης κεφαλαιων βεβαιως βεβαιως...
Και κατά της ελεύθερης διακίνησης κεφαλαίων ο Μέμος :2funny:,μας πλησιάζεις επικίνδυνα. :grin:

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Just for the records,

η σημερινη ισοτιμια του Αργεντινικου πεσο (της χρεοκωπημενης Αργεντινης) ειναι $1 = 4,2 pessos

συμφωνα με τα λεγομενα των υποστηρρικτων του ευρω, θαπρεπε να ειναι 1-1000000000000000000000 τουλαχιστον.....

τυχαιο? δε νομιζω....
Να αναλύσουμε τις παραγωγικές δυνατότητες Αργεντινής σε σύγκριση με Ελλάδα;;;;
Εδώ τυρί,ντοματούλα κ ελιές έχεις.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom