Νέα

Χρεοκοπεί η Ελλάδα ή η ...ΕΕ

• Μέλος που άνοιξε το νήμα farkeli
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 98K
  • Εμφανίσεις 2M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Άλλαξε κατι;

• Οχι.Ολα τα ίδια αλλάζουν κι ολα τα ίδια μένουν.

Ψήφοι: 47 23,7%
  • Οι πλούσιοι παρέμειναν πλούσιοι οι φτωχοί έμειναν φτωχότεροι

Ψήφοι: 93 47,0%
  • Ανεργία

Ψήφοι: 14 7,1%
  • Ηρθε η αναπτυξη

Ψήφοι: 15 7,6%
  • Γίναμε πλουσιότεροι σαν Εθνος

Ψήφοι: 5 2,5%
  • Ο Τσιπρας ειναι ο καλύτερος ( δεν κολλαει αλλα ηθελα να το πω)

Ψήφοι: 24 12,1%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    198

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
H φάση ξεκίνησε με το ερώτημα αν το ευρώ γάμησε τις εξαγωγές μας...
Κάτι τέτοιο δεν προέκυψε....
Τώρα προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε αριθμούς για να πούμε ότι κάτι κακό έκανε το ευρώ αλλά δεν ξέρουμε ακριβώς τι..
Λες και η παραγωγικότητα, το θεσμικό πλαίσιο, η γραφειοκρατία κτλ δεν παίζουν ρόλο στο τελικό, αποτέλεσμα, μόνο το νόμισμα...

40DDD

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2011
Like
17
Πόντοι
16
Πέρσι, ορίστε και σύγκριση πιγκς - φρίτσιδων.

Βασικά με εξαίρεση την Πορτογαλία με οριακή άνοδο, όλοι παρουσίασαν μείωση, με αποκορύφωμα την Ιρλανδία.
Προφανώς όταν λένε ότι το ευρώ γάμησε τις περιφερειακές οικονομίες και τον νότο κάτι ξέρουν...
Καταρχήν στο γράφημα που παρουσιάζεις πρέπει ν' αλλάξουμε scale, για να δούμε τη μείωση που λες.

Απ' την άλλη, το γράφημα μιλάει από μόνο του. Ίδια εξαγωγική δυνατότητα έχει η Ισπανία με τη Γερμανία; Ίδια γκάμα προϊόντων, ίδιο φορολογικό σύστημα Ισπανίας & Γερμανίας;

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
Πέρσι, ορίστε και σύγκριση πιγκς - φρίτσιδων.

Βασικά με εξαίρεση την Πορτογαλία με οριακή άνοδο, όλοι παρουσίασαν μείωση, με αποκορύφωμα την Ιρλανδία.
Προφανώς όταν λένε ότι το ευρώ γάμησε τις περιφερειακές οικονομίες και τον νότο κάτι ξέρουν...

H Ιρλανδία γνώρισε πτώση εξαγωγών διότι σημαντικός εμπορικός της εταίρος είναι οι ΗΠΑ. Εκεί, ναι μπορούμε να πούμε ότι την έβλαψε το Ευρώ. Αλλά ταυτόχρονα να δούμε το ισοζύγιο τρέχουσων συναλλαγών. Γιαί υπήρξε και τεράστια εισροή κεφαλαίων.....

Από τους άλλους και η Ιταλία έχει μικρή άνοδο ενώ η πτώση στην Ισπανία και Ελλάδα είναι οριακές.

Δηλαδή φέτος που η Ελλάδα πάει για ρεκόρ εξαγωγών πως θα είναι το γράφημα (και με μειωμένο ΑΕΠ) ;

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.003
Πόντοι
2.606
Το ευρώ γάμησε την Ελλάδα για έναν απλό λόγο.Εξέθρεψε μια στρατιά μπουχεσών και ψωλοβρώτων,έναν ορυμαγδό απίστευτης ηλιθιότητας.Οι τύποι είχαν τζάμπα πίστωση λόγω του ευρώ.Κανονικά τα χαμηλά επιτόκια προορίζονταν για την ανάπτυξη της γερμανικής βιομηχανίας.Αυτοί έπαιρναν τα λεφτά και τα έδιναν στα ανίκανα ψωλοβρωτικά πουλέν τους.Ειχαν φτάσει όλα τα στάνταρ να πέσουν στο πάτωμα.Κάνανε ό,τι θέλανε.Ηταν γεμάτοι αλαζονεία.Ο κάθε καραψώλης αγράμματος τεμπελης μπορούσε να πάρει όποια θέση και όποιο πτυχίο ήθελε.Νόμιζαν οτι είχαν φροντίσει για το μέλλον τους και αυτό των τέκνων τους οι παπάρες.Ομως λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο.Οπως έχω πει κανέναν δεν ενδιαφέρει πλέον αν οι παπάρες καούν ή σφαγιαστούν δεν υπάρχει κανείς που να πολεμήσει ή να θυσιαστεί για αυτούς.Εχουν χάσει το ηθικό και πολιτικό τους έρεισμα.
Δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει κσι ούτε πρόκειται να καταλάβουν μέχρις ότου η αγχόνη αγγίξει τους τρυφερούς λαιμούς τους.

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Το γράφημα μια χαρά τα λέει. Όταν η Ιρλανδία είχε μείωση σχεδόν 25% στις εξαγωγές της ως ποσοστό του ΑΕΠ, η Γερμανία παρουσίασε αύξηση άνω του 40%. Από εκεί και πέρα, ο καθένας μπορεί να κάνει τις υποθέσεις του. Εγώ νομίζω ότι οι Γερμανοί έχουν βυζαντινές κοσμόσφαιρες γι' αυτό γαμούν και δέρνουν.

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
H Ιρλανδία γνώρισε πτώση εξαγωγών διότι σημαντικός εμπορικός της εταίρος είναι οι ΗΠΑ. Εκεί, ναι μπορούμε να πούμε ότι την έβλαψε το Ευρώ. Αλλά ταυτόχρονα να δούμε το ισοζύγιο τρέχουσων συναλλαγών. Γιαί υπήρξε και τεράστια εισροή κεφαλαίων.....

Από τους άλλους και η Ιταλία έχει μικρή άνοδο ενώ η πτώση στην Ισπανία και Ελλάδα είναι οριακές.

Δηλαδή φέτος που η Ελλάδα πάει για ρεκόρ εξαγωγών πως θα είναι το γράφημα (και με μειωμένο ΑΕΠ) ;

Ναι έχεις δίκιο, και η Ιταλία είχε οριακή άνοδο. Για το νέο γράφημα δεν ξέρω, όταν βγει τα ξαναλέμε.
Η εισροή κεφαλαίων δεν μου λέει κάτι από μόνη της. Τι κεφάλαια ήταν αυτά και τι έγιναν;
Για την Ιρλανδία νομίζω έγιναν στεγαστικά δάνεια άρα... παπάρια.

Το ενδιαφέρον θα ήταν να δούμε και γραφήματα με την πορεία των συναλλαγών ενδοκοινοτικά.
Μην έχουμε καμιά αντικατάσταση των υπολοίπων ευρωπαϊκών προϊόντων από γερμανικά και γελάμε...

40DDD

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2011
Like
17
Πόντοι
16
Εγώ νομίζω ότι οι Γερμανοί έχουν βυζαντινές κοσμόσφαιρες γι' αυτό γαμούν και δέρνουν.
Εγώ πάλι νομίζω ότι πρόκειται απ' τους σοβαρούς ανθρώπους στον πλανήτη. Ρούφηξαν ένα μη-κράτος σε λιγότερο από 10 χρόνια.

Εμείς 40 χρόνια ασχολούμαστε με τα ταξί και το άσυλο. :jerking:

Παίχτες που παίζουν στα διεθνή χρηματιστήρια, η Γερμανία, η Νορβηγία κλπ είναι standard χαρτιά.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
Ναι έχεις δίκιο, και η Ιταλία είχε οριακή άνοδο. Για το νέο γράφημα δεν ξέρω, όταν βγει τα ξαναλέμε.
Η εισροή κεφαλαίων δεν μου λέει κάτι από μόνη της. Τι κεφάλαια ήταν αυτά και τι έγιναν;
Για την Ιρλανδία νομίζω έγιναν στεγαστικά δάνεια άρα... παπάρια.

Το ενδιαφέρον θα ήταν να δούμε και γραφήματα με την πορεία των συναλλαγών ενδοκοινοτικά.
Μην έχουμε καμιά αντικατάσταση των υπολοίπων ευρωπαϊκών προϊόντων από γερμανικά και γελάμε...

Η Intel, η Google που πήγαν Ιρλανδία δεν σου λένε τίποτε;

Για την Γερμανία το έχω ξαναποστάρει: ένα διαρκώς αυξανόμενο μέρος των εξαγωγών της κατευθύνεται πλέον εκτός της ζώνης του Ευρώ.

Εντός του Ευρώ ο σημαντικότερος εμπορικός της εταίρος είναι η Γαλλία και μετά η Ολλανδία. Δεν νομίζω να κινδυνεύουν τα προϊόντα τους από υποκατάσταση.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.003
Πόντοι
2.606
Σημασία δεν έχουν οι εισροές εκροές εντός ΕΕ αλλά αυτές εκτός ΕΕ.Οι εντός ΕΕ είναι ισορροπημένες και προβλέψιμες.Η Γερμανία κονομάει γιατί εξάγει εκτός ΕΕ κυρίως στην Κίνα και ΗΠΑ μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας.Οι ελληνικές εξαγωγές που αφορούν αγροτικά προιόντα δεν έχουν καμία σχέση με τις γερμανικές εξαγωγές που αφορούν μηχανήματα.Οι Γερμανοί ωφλούνται από το ευρώ γιατί οι αδύναμες οικονομίες του Νότου το πληθωρίζουνε και πουλάνε φτηνότερα από ό,τι εάν είχαν το μάρκο.Οι οικονομίες του Νότου ωφελούνταν από το ευρώ λόγω του χαμηλού επιτοκίου στην πίστωση.

Το  πρόβλημα είναι οτι για να λειτουργήσει η αρχιτεκτονική του ευρώ πρέπει τα κράτη μέλη να τηρούν κάποιες μακροοικονομικές δεσμεύσεις που η Ελλάδα δεν τήρησε.Συνεπώς το ευρώ ζημίωσε την Ελλάδα διότι ωφέλησε τη λήψη αντιπαραγωγικών πιστώσεων που ωφέλησαν παπαροειδή άτομα.Τα άτομα αυτά θέλουν οι πιστώσεις να εξακολουθήσουν αφού η επιβίωσή τους εξαρτάται από αυτές.Δεν τους νοιάζει ποιοι θα πληρώσουν.Αυτό το δίκτυο εκτίθεται οριζόντια και κάθετα και θα θρυμματιστεί με μια κίνηση τη στιγμή της χρεοκωπίας.Είναι αποφασισμένοι να ρίξουν αμέτρητο ξύλο και να προβούν σε οποιαδήποτε κίνηση γδαρσίματος προκειμένου να περιφρουρήσουν τα προνόμιά τους.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
Καλό είναι επίσης να ξέρουμε να ερμηνεύουμε και τα δεδομένα.

Για παράδειγμα πως είναι δυνατόν οι εξαγωγές της Ολλανδίας να αποτελούν το 75% του ΑΕΠ της, το υψηλότερο ποσοστό στον κόσμο (αν εξαιρέσουμε τους Αραπάδες με τα πετρέλαια);

Ξέρει κανένας;

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Καλό είναι επίσης να ξέρουμε να ερμηνεύουμε και τα δεδομένα.

Για παράδειγμα πως είναι δυνατόν οι εξαγωγές της Ολλανδίας να αποτελούν το 75% του ΑΕΠ της, το υψηλότερο ποσοστό στον κόσμο (αν εξαιρέσουμε τους Αραπάδες με τα πετρέλαια);

Ξέρει κανένας;

Lucent51

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Σεπ 2008
Κριτικές
36
Like
151
Πόντοι
2.046
Γραφετε σελιδες μα σελιδες τωρα και δεν καταλαβαινω τι θελετε να πειτε! :think:

ΥΓ. Παπαρα......... κοιταξε τι συμπεριλαμβανεται στο ΑΕΠ πριν πας να κανεις τον εξυπνο!  ;)

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366

Όχι.

Λόγω του λιμανιού του Ρόττερνταμ οι Ολλανδοί μετράνε τα εισαγόμενα προϊόντα που προωθούνται εκτός της χώρας ως εξαγωγές.

Για την ακρίβεια επίσημα χαρακτηρίζονται ως επανεξαγωγές αλλά στο διάγραμμα αυτό φαίνονται σαν εξαγωγές.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Διότι η Ιταλία έχει μεγαλύτερη γραφειοκρατεία απ' ότι η Γερμανία ίσως;
παπάρια μάντολες.

οι εξαγωγές εντός εε δεν αποτελούν κριτήριο καθώς εντός εε πλέον υπάρχει ελεύθερη διακίνηση αγαθών
εάν πληρώ φόρο στη μια χώρα δεν πληρώ στην αλλη.
αρα το να εξάγεις στη γερμανία επειδή έτσι σου ζήτησε είναι αστείο να αποτελεί κριτήριο ανταγωνιστικότητας.

η μόνη χώρα που ευνοήθηκε απ το ευρω είναι η γερμανία.

λογικό αλλωστε ωε γνωστόν πάντοτε τα μεγάλα εργοστάσια ευνοούνται στον ευθύ ανταγωνισμό με τις βιοτεχνίες.

αυτό που έγινε με την εε είναι ένας συνεταιρισμός επιχειρησεων με κανόνες που ευνοούσαν πάντα τις μεγάλες επιχειρήσεις.
όπως καλή ώρα το άνοιγμα των επαγγελματων ευνοεί τους μεγάλους επενδυτές.
εσύ για παράδειγμα δε μπορείς να φέρεις απο την ολλανδία φορτηγό επειδή εδώ θα έχεις μεγαλύτερο κέρδος. πρέπει πρώτα να αγοράσεις το φορτηγό και μετά να κάνεις απόσβεση.
ελεύθερη αγορά νοείται μόνο όταν οι όροι είναι ίδιοι για όλους.
είναι σα να παίζεις πόκερ και ο αντίπαλος να έχει προκρατήσει 2 άσσους κάβα.......

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
πρόχειρα και για να μην το κουράζουμε άλλο...
η εε αποτέλεσε για τη γερμανία το ρισκ φρι περιβάλλον που δεν είχε ο χίτλερ προπολεμικά.
δλδ η εε αποτελούσε ένα μεγάλο κουβά εξαγωγής προιόντων που θα έμεναν στα απούλητα εάν έπρεπε να πληρώνει ο έλληνας ο ιταλός ο γάλλος και ο πορτογάλος το μερσεντέ όπωε τις δεκαετίες 80 90.
κοινώς και πρακτικά η γερμανία τη μεγάλη της παραγωγή την εξασφάλισε καλύπτοντας τα κόστη παραγωγής εντός εε και τα κέρδη τα κατέγραφε εκτός.
εντός το γαμάτο αλλά ακριβό προιον του γερμανού εάν προσφερθεί σε ανταγωνιστική προς των αλλων χωρών το προιόν θα γαμήσει απριορι.

η γερμανία χωρίς την ζώνη είναι μια ακόμα χώρα του κόσμου με ισχυρή οικονομία.
με την εε είναι ένα μαγαζί με μονοπώλιο σχεδόν σε όλη την ήπειρο και μεγάλα κέρδη εκ του ασφαλούς σε όλο τον πλανήτη.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
λογικό αλλωστε ωε γνωστόν πάντοτε τα μεγάλα εργοστάσια ευνοούνται στον ευθύ ανταγωνισμό με τις βιοτεχνίες.

Πάλι μιλάς χωρίς να ξέρεις μία.

Η μηχανή εξαγωγών της Γερμανίας είναι οι μεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις, οι περίφημες Mittelstand.

Και οι εξαγωγές τους απευθύνονται σε συνεχώς αυξανόμενο ρυθμό σε χώρες εκτός Ευρώ.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.003
Πόντοι
2.606
Η ΕΕ έδωσε στη Γερμανία το Lebensraum.Πριν δεν μπορούσαν εύκολα να κάνουν παιχνίδι γιατί τους σαμπόταραν οι Αγγλοσάξονες.Αμα βλέπανε δηλαδή οτι πάνε για ηγεμόνευση κούναγαν τα τσιράκια τους εδώ κι εκεί και τους έφερναν προβλήματα.Ενώ με την ΕΕ οι Γερμανοί σκέπασαν με ένα πέπλο τη φύση του ανταγωνισμού.Κάτι σαν αν πάω εγώ καλά θα πας και εσύ καλά ενώ είναι το αντίστροφο αν πας εσύ σκατά εγώ πάω καλά.

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Η δήλωση του πρωθυπουργού πως «βασικός μου στόχος σ αυτή τη δύσκολη περίοδο, να μην υπάρχει οικογένεια χωρίς τουλάχιστον έναν εργαζόμενο» προκάλεσε κάθε είδους αρνητικές αντιδράσεις: από γέλιο μέχρι οργή. Πριν καλά-καλά ολοκληρωθεί η ομιλία, στο twitter το hashtag #enas_ergazomenos γέμισε με κάθε είδους σχόλια. Παραθέτουμε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα:

@stathisdrogosis: Ένας εργαζόμενος ανα οικογένεια, ένα βιβλίο ανά τάξη, ένας γιατρός ανα όροφο, ένα νερό ανά Βαγγελιώ
@aresburas: Μπορεί ένας δημοσιογράφος να ρωτήσει, αν σ' ένα ζεύγος δουλεύουν κ οι 2, θα πρέπει να χωρίσουν ή ο ένας να παραιτηθεί;
@BebecaVIP: Ήταν ένας Άγγλος, ένας Γάλλος κι #enas_ergazomenos
@mahas0: Αντε και με το καλό #enas_ergazomenos ανά πολυκατοικία
@Anasto7: Θα αναλάβουν κι οι πολιτικοί κάποι βάρος λέει. "Μόνο ένα αυθαίρετο ανά υπουργό"
@PartonMike: Αντί να χαίρεστε που ο #enas_ergazomenos θα δουλευει και οι υπολοίποι θα αράζουμε και θα του τα τρώμε, παραπονιέστε κιόλας. Μα πόσο αχάριστοι!
@olga_from_mars: γνωρίζω οικογένεια με 2 συνταξιούχους και 2 εργαζόμενους.που κάνω καταγγελία; #enas_ergazomenos
@NickolasSpirida: Προσφέρομαι να παντρευτω εργαζομενη γυναικα...ορκιζομαι να μην ψαξω ποτε για δουλεια. #enas_ergazomenos
@marie_la_bas: Πόσοι ημιαπασχολούμενοι μας κάνουν έναν εργαζόμενο? #enas_ergazomenos
@paiktour: Επόμενη κίνηση η θέσπιση του θεσμού του εργαζόμενου της γειτονιάς
@FragileAlex: Να σταματήσει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του ο Πατίτσας ή να σταματήσει να βγάζει παντόφλες η Χρουσαλά;
@lenakas: ...η Μενεγάκη, γάτα… πρόννοησε
@allufunmarx: -Ποιος φταίει πραγματικά για το #enas_ergazomenos σε κάθε οικογένεια; -Ο #enas_psifoforos του πασόκ σε κάθε οικογένεια.
@ergodektis: Ανταλλάσω εργαζόμενο αδερφό με άνεργη μέχρι 22 ετών. Απαιτείται φωτογραφία ολόσωμη με μπικίνι στη διεύθυνση...

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Πάλι μιλάς χωρίς να ξέρεις μία.

Η μηχανή εξαγωγών της Γερμανίας είναι οι μεσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις, οι περίφημες Mittelstand.

Και οι εξαγωγές τους απευθύνονται σε συνεχώς αυξανόμενο ρυθμό σε χώρες εκτός Ευρώ.

ρε καθυστερημένο και λιωμένο βλακοσαυρίδιο
με τα "άπλετα" bulshit λινκς  :jerking: :jerking:

μήπως ξέρεις και που παράγονται τα προϊόντα τους;;;;

μα πόσο άσχετο βλακοσαυρίδιο είσαι  :uglystupid:

εμ αυτά κάνει ο ΕΡΩΤΑΣ ΣΟΥ με το GOOGLE  :jerking: :jerking: :jerking:

δε βαράς και μια παχιά  :cheesy: να ισιώσεις  :2funny: :2funny:

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Και το κορυφαίο: @christoschatzi: δεν θα βρεθεί ένας Χριστιανός να προσλάβει την Άντα;;;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom