Νέα

αυθαιρετες χρεωσεις ιντερνετ σε κινητα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα attol69
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3
  • Εμφανίσεις 748
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

attol69

Μέλος
Εγγρ.
24 Μαρ 2009
Κριτικές
1
Like
33
Πόντοι
6
εχω δυο κινητα , ενα επισημο με συμβολαιο και ενα καρτοκινητο για τις βρωμοδουλειες μου.
τελευταια λαμβανα  που και που μηνυματα για χρεωσεις ιντερνετ.  φυσικα ποτε δεν μπαινω στο ιντερνετ με το κινητο, το θεωρω ακραια ηλιθιο,αν και ψωμιζομαι απο το ιντερνετ, η μια συσκευη μαλιστα ειναι τυπου "παντοφλα" ανω της δεκαετιας.
ριχνοντας μια ματια στο θειο γουγλη ειδα αρκετα γυρω απο αυτο

εχει κανεις παρομοια εμπειρια? 
ειμαστε μερικα εκατομυρια συνδρομητες , απο ενα ευρω να μας χρεωνουν στη χαση και στη φεξη ειναι μερικα εκατομυρια ευρω . και ο καθενας απο μας σκεφτεται " ε δεν βαριεσαι για ενα ευρω , και τι να κανω που να τρεχω τωρα κλπ"
ετοιμαζω επωνημη καταγγελια στην επιτροπη τλεπικοινωνιων και θα ηθελα να μαθω τι συμβαινει με τους υπολοιπους απο σας

Captain Bordeli

Νέο Μέλος
Εγγρ.
9 Μαΐ 2008
Κριτικές
3
Like
6
Πόντοι
0
δώσε βαση για να δεις τι συμβαίνει. Μέχρι πριν 2 χρόνια οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, αν κάποιος έμπαινε στο Internet από την συσκευή του(εννοώ την περίπτωση της κατά λάθος εισόδου πάντα - εν αγνοια μας δηλαδή) χρέωναν με βάση την μονάδα μέτρησης που είναι το byte. Αν το υπολογήσεις είναι ακριβή η χρέωση.
Εδώ και 2 χρόνια για να γλιτώσουν από δυσαρεστημένους πελάτες, γιατί οι καταγγελίες ήταν πολλές, εφαρμόζουν την εξής "μαγκιά" γιατί φυσικά δεν θέλουν να χάσουν και τις πολλές χιλιάδες ευρώ που κονομάνε από την κατα λάθος είσοδο του συνδρομητή. Η νέα μέθοδος λέγεται εισιτήριο ημερήσιας εισόδου. Πιο συγκεκριμένα αν πατήσεις κατά λάθος ένα κουμπί στο κινητό σου και μπείς δεν χρεώνεσαι αβερτα όσο γράψει το κοντέρ όπως γίνονταν παλιά, αλλά χρεώνεσαι 1 ευρώ. Αυτό είναι καλό από την μια, γιατι δεν χρεώνεσαι τα χιλιάρικα όπως παλιά, αλλά από την άλλη υπάρχει κοσμάκης που δεν γουστάρει να χρεώνεται και αυτό το ένα ευρώ επειδή πάτησε ένα γαμημένο κουμπί.
Πάμε τώρα να αναλύσουμε μερικά στοιχειώδη πράγματα που αγνοεί ο πολύς κόσμος. Ακούω από πολλούς: "δεν έκανα τίποτα και μπήκα στο Internet". Πρέπει ΟΛΟΙ να καταλάβουν ότι όταν λαμβάνει κάποιος το μήνυμα στο κινητό του ότι μπήκε στο internet και χρεώθηκε το 1 ευρω ΤΟΤΕ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ στο internet είτε το θέλει είτε όχι ακόμη και αν είναι παντόφλα(δεν θα επεκταθώ σε αυτό γιατί είναι μεγάλο το θέμα). Η συσκευή του με λίγα λόγια έχει την ρύθμιση για να μπει. Τι κάνουμε λοιπόν για να μην έχουμε παρόμοιες χρεώσεις και να ΜΗΝ αγχονώμαστε? ΚΑΝΟΥΜΕ 2 ΠΡΑΜΓΑΤΑ.
1. Σβήνουμε τις ρυθμίσεις από τοκινητό μας για να μην μπαίνει και αν δεν ξερουμε πως να το κανουμε πηγαίνουμε στο κατάστημα της εταιρίας στην οποία ανήκουμε και μας το κανουν οι υπάλληλοι. ΕΠΕΙΔΗ όμως οι περισσότεροι υπάλληλοι στα καταστηματα αυτά ψωλάρουν ερχόμαστε στην δεύτερη και ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΗ λύση.
2. Παίρνουμε τηλέφωνο στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατων της εταιρίας στην οποία ανήκουμε και αφού κάνουν εξακρίβωση στοιχείων τους ζητάμε να αφαιρέσουν από την γραμμή μας την παράμετρο wap/gprs/internet!! Προσέξτε έτσι ακριβώς όπως σας το γράφω. Με την αφαίρεση αυτής της παραμέτρου στην γραμμή σας, ΟΤΙ και να κάνετε μετα ΔΕΝ μπορεί η συσκευή σας σε ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ περίπτωση να συνδεθεί στο Internet. Και έτσι ησυχάζει το κεφάλι σας μια και καλή.
Αυτά τα ολίγα και ελπίζω να μην κούρασα

OP
OP
attol69

attol69

Μέλος
Εγγρ.
24 Μαρ 2009
Κριτικές
1
Like
33
Πόντοι
6
φιλε εισαι σαφεστατος ,για το ενα κινητο που ειναι σμαρτ , εχω παει στις ρυθμισεις του και εχω κλεισει τη συνδεση, και αυτο μου κανει εντυπωση , πως εξακολουθουσε να μπαινει , το αλλο (παντοφλα) εχει και αυτο ασφαλως δυνατοτητα προσβασης αλλα το εχω σε ενα συρταρι μεσα και ουτε το σκαλιζω ουτε τιποτα και μια ωραια πρωια αρχισε να εχει αναζητησεις ιντερνετικες .συν τοις αλλοις βλεπει κανεις απο τα αρθρα στο δικτυο οτι εχουν γινει βρωμιες απο πλευρας εταιριων γιαυτο και τα τεραστια προστιμα
το πρωτο αρθρο που παραθετω εχει την υπογραφη στελεχους της επιτροπης ελεγχου τηλεπικοινωνιων στην οποια σκοπευω να απευθυνθω

υπαρχει και σχετικη φορμα για καταγγελιες  γνωμη μου ειναι οτι αφου δεν μπορουνε πια να αρμεγουνε τα "ψωνια" που ολη μερα χαιδολογανε το κινητο τους το ριξανε στους μικρους χρηστες οπως ειμαι εγω και φανταζονται οτι δεν θα αντιδρασει καποιος γιατι θα πει "για ενα ευρω , μην με περασουνε και για τσιπη"
Στην δευτερη λυση που αναφερεις κατεφυγα ,χθες για το ενα ,και σημερα για το αλλο ,  δεν τα προλαβαινω βλεπεις, τοσο πολυ σερφαρισμα εχει πεσει .Παντως αν εχει κανεις παρομοια εμπειρια ας μας πει

dude33

Μέλος
Εγγρ.
10 Νοε 2007
Like
767
Πόντοι
146
φιλε εισαι σαφεστατος ,για το ενα κινητο που ειναι σμαρτ , εχω παει στις ρυθμισεις του και εχω κλεισει τη συνδεση, και αυτο μου κανει εντυπωση , πως εξακολουθουσε να μπαινει , το αλλο (παντοφλα) εχει και αυτο ασφαλως δυνατοτητα προσβασης αλλα το εχω σε ενα συρταρι μεσα και ουτε το σκαλιζω ουτε τιποτα και μια ωραια πρωια αρχισε να εχει αναζητησεις ιντερνετικες .
Μπορει να μπηκε στο ιντερνετ για να "δει" αν υπάρχει κάποια αναβάθμιση.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom