Νέα

Αθήνα vs Επαρχία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 78
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

ΑΘΗΝΑ Η ΕΠΑΡΧΙΑ?

• Αθήνα

Ψήφοι: 1 25,0%
  • Επαρχία

Ψήφοι: 3 75,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    4

Επισκέπτης
Επειδή πολύ κουβέντα γίνετε σε διάφορα thread για το που είναι καλύτερα να ζει κάποιος (Αθήνα ή επαρχία), ανοίγω αυτό εδώ για να πούμε τι πιστεύει ο καθένας και να γράψουμε τα θετικά ή τα αρνητικά του. Αλλά και ιδέες για το πώς βελτιώνονται κάποιες καταστάσεις που αντιμετωπίζουν όσοι διάλεξαν να ζουν επαρχία και όσοι διάλεξαν ή τους επιβλήθηκε να ζουν στην Αθήνα ή στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Κατ’ αρχήν δεν θεωρώ ότι ζεις στην επαρχία αν μένεις σε μεγάλες πόλεις πχ Πάτρα, Σαλονικη, Ηράκλειο κτλ. Αλλά σε μικρές πόλεις ως 10000 κατοίκους ας πούμε.
Εγώ διάλεξα να ζήσω σε ένα χωριό 900 κατοίκων, δουλεύω (εκτός από τα αγροτικά) σε διπλανή πόλη και ίσως κάποτε ζήσω σε ένα άλλο χωριό 300 κατοίκων.

Τα θετικά, για μένα, από τη ζωή στην επαρχία, όπως μου έρχονται στο μυαλό τώρα :

* Βρίσκεις να παρκάρεις όπου θέλεις.
* Ξέρεις τι τρως γιατί αγοράζεις κατευθείαν από τον παραγωγό (αγρότη κτηνο-πτηνοτρόφο) ή από μαγαζιά που τους ξέρεις και σε ξέρουν. Η αν έχεις τη δυνατότητα καλλιεργείς εσύ αυτά που καταναλώνεις.
* Είναι φτηνότερη η ζωή από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Όχι σε όλα τα είδη όμως.
* Οι μπάτσοι δεν σε γράφουν, ούτε σου σκοτίζουν τ΄αρχιδια γιατί τους ξέρεις και σε ξέρουν. Μπορεί να είναι συμμαθητής σου, πρώην φίλος ή απλά γνωστός.
* Η αποστάσεις είναι μικρές και έχεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο στη διάθεση σου. Πχ εγώ από το σπίτι μου στο κτήμα κάνω 10 - 15 λεπτά με τα πόδια. Και από το σπίτι στην πόλη που δουλεύω  20 λεπτά με το αμάξι ή 10 – 15 με τη μηχανή.
* Έχεις ησυχία.
* Δεν κάνει τόση ζεστή όσο στις μεγάλες τσιμεντουπόλεις. Γιατί τα περισσότερα σπίτια είναι πέτρινα, δεν υπάρχει παντού άσφαλτος και έχεις δίπλα το δασός. Όσο δεν έχει καεί βέβαια.
* Οι σχέσεις είναι πιο ανθρώπινες μεταξύ των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών  χωρίς να λείπουν βέβαια και οι κόντρες, τα κουτσομπολιά και οι τσακωμοί.
* Τα παιδιά, αν έχεις παιδιά ή σκέπτεσαι να κάνεις, μεγαλώνουν σε περιβάλλον καθαρό και έχουν χώρους για παιχνίδι, τρέξιμο, έρχονται σε επαφή με τη φύση και τα ζώα και πιστεύω ότι αυτό τα βοηθά να διαμορφώσουν καλύτερο χαρακτήρα.

Αυτά μου έρχονται στο μυαλό αυτή τη στιγμή. Ο καθένας μπορεί να συμπληρώσει κάτι που ξέχασα να γράψω ή τι άλλο θεωρεί θετικό ή αρνητικό.
Τα αρνητικά πάντως θα τα γράψω αργότερα γιατί υπάρχουν και αυτά.

larousse

Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
227
Πόντοι
36
ολοι στην επαρχια να αδειασει επιτελους η αθηνα  :rockon: :rockon: :rockon:

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166
καλο φραπε εχι στιν επαρχια???

EvilPlasma

Ανώτατος
Εγγρ.
21 Δεκ 2007
Κριτικές
97
Like
11.528
Πόντοι
17.885
ετσι ντε! Ας πάει και κανένας επαρχία! Εγω λέω να μείνω εδώ!  :2funny:

Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
Συμφωνω απολυτα με τον παραλίμνιο.
Παλια εμενα Πειραια, τωρα μενω σε επαρχιακη πολη με περιπου 50000 κατοίκους, και παλι η ποιότητα ζωής δε συγκρίνεται με αυτη στην πολη. Η Αθηνα κι ο Πειραιας εχουν γινει απανθρωπες και αφυσικες πολεις.
Φυγετε απο κει οποτε μπορεσετε παιδες. Μονο τοτε θα καταλάβετε.

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.584
Πόντοι
4.615
Είναι δύσκολα να κάνεις σύγκριση μεταξύ Αθήνας και επαρχίας γενικά. Διότι επαρχία με επαρχία διαφέρει. Ο φίλος Παραλίμνιος που άνοιξε το thread, ανέφερε ότι ζει μεν σε ένα χωριό 900 κατοίκων και εργάζεται δίπλα σε μία πόλη. Δηλαδή, η απόσταση μεταξύ του χωριού του και της διπλανής επαρχικής πόλης (θα ήταν χρήσιμο να μας πει πόσους κατοίκους έχει) είναι προσπελάσιμη σε καθημερινή βάση. Και είναι άλλη η περίπτωση όπου ζει κάποιος σε ένα χωριό με 800 μόνιμους κατοίκους, με την πρωτεύουσα του νομού όχι εύκολο σε πρόσβαση καθημερινά, όπου μπορεί και να αποκλειστεί το χειμώνα. Έχω ζήσει σε κατάσταση όπως αυτή που περιγράφω προηγουμένως. Εάν έχει ζήσει κάποιος σε κάτι αντίστοιχο και του άρεσε, δέχομαι κάθε άποψη ότι η επαρχία είναι μία χαρά και του βγάζω το καπέλο.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Με τον προαστιακό από τη μία και κάποιους καινούργιους δρόμους, είναι πλέον εφικτό να ζεις εκτός Αθηνών (πχ Κόρινθο ή Ξυλόκαστρο, Θήβα, Ανάβυσσο και άλλες περιαστικές περιοχές) και να εργάζεσαι στον Άγιο Στέφανο, στην Ελευσίνα ή κάπου κοντά σε στάση του προαστιακού ή σε έξοδο εθνικής οδού...Ειδικά τώρα που πολλές επιχειρήσεις, ακόμη και παροχής υπηρεσιών έχουν εγκαταλείψει το κέντρο...
Οι χρόνοι που κάνεις είναι ίδιοι ή και μικρότεροι απ ' ό,τι πχ Μαρούσι- Κέντρο με κίνηση αλλά λιγότερο κουραστικά και φυσικά έχεις όλα τα πλεονεκτήματα της μικρής πόλης...
Μια νέα γενιά commuters γεννιέται...

hehe

Μέλος
Εγγρ.
14 Αυγ 2008
Like
0
Πόντοι
0
Σωστός ο paralimnios.. κι εγώ προς τα εκεί βαδίζω.. Αν έχεις μια σταθερή δουλειά σε οποιαδήποτε πόλη εκτός από Αθήνα νομίζω οτι είναι εύκολο να βρεις ένα σπιτι σε διπλανό χωριό και να ζεις σαν άνθρωπος.. Γιατί τελικά οι μεγάλες πόλεις δεν παλεύονται.. Εντάξει έχουν και τα καλά τους τα οποία όμως δεν τα χάνεις αν ζεις κοντά σε μια μεγάλη πόλη..

Τα μπογαλάκια μας και δρόμο!!

Επισκέπτης
Αρνητικα

* Κουτσομπολιο. Οι κατοικοι εδω, εχουν μια περιεργη νοοτροποια, στην οποια δυσκολα χωραει το διαφορετικο. Πχ εγω οταν ηρθα στο χωριο δεν ημουν αποδεκτος λογο εμφανισης (σκουλαρικια, ντυσιμο, πολλα τατουαζ). Με τον καιρο ομως και αναλογα το χαρακτηρα του καθενος αυτα ξεπερνιουνται.
* Ακριβεια. Οπως εγραψα πιο πριν καποια προιοντα στην επαρχια τα βρισκεις φτηνα καποια αλλα πανακριβα. Μπορει να αγοραζεις το κατσικακι απο τον κτηνοτροφο 7 ευρω το κιλο ή να εχει δικες ντοματες αλλα ενα τετραδιο που κανει 0,30 στο super market εδω στον μπακαλη κανει 1 ευρω και ενα κουτακι μπυρα 1,20 οταν στην πολη το βρισκεις 0,70. Και αυτο λυνετε με το να κατεβενεις στην πολη και να ψωνιζεις για να την βγαλεις πολυ καιρο.
* Διασκεδαση. Κακα τα ψεμματα. Στην επαρχια δεν υπαρχουν οι επιλογες που εχεις στις μεγαλες πολεις. Εδω η διασκεδαση αρχιζει στο καφενειο της πλατειας και τελειωνει στην ψησταρια απεναντι.
* Ιατρικη περιθαλψη. Παρακαλας να μην παθεις κατι σοβαρο.
* Για το τελος το πιο σοβαρο. Γυναικες. Αν δεν εχεις ηδη γκομενα, θα πρεπει να το σκεφτεις πολυ καλα πριν παρεις την αποφαση να ζησεις σε χωριο. Εδω οι λιγοστες κοπελες που υπαρχουν κοιτανε μονο το γαμο και την αποκατασταση. Ασε που ολες θελουν να παντρευτουν σε πολη για να γλυτωσουν απο τα χωραφια. Το μπουρδελο ειναι μια λυση αναγκης αλλα οταν πρεπει να κανεις μια ωρα δρομο να πας και αλλο τοσο να γυρισεις, πανε οι καυλες. Βεβαια οταν υπαρχει χρονος, καμια Κυριακη ας πουμε, πεταγομαστε μια Αθηνα για κανα CG αλλα οσο περνανε τα χρονια και αυτο κουραζει. Υπαρχουν βεβαια και τα κωλομπαρα στην κοντινη πολη αλλα εκει για να "φας" θα πρεπει να τα σκασεις χοντρα.

lolita2006

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2007
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
1
Χωρις διαθεση για κοντρα με τον παραλιμνιο που ανοιξε το θεμα και σεβομαι απολυτα την αποψη του,η αποψη που πλαναται ειναι οτι ολοι θελουν να πανε επαρχια αλλα ολοι μενουν αθηνα(κατα βαση).Μηπως τελικα λαικιζουν?Γιατι θεωρω οτι εαν εισαι κατω απο 40,ειναι ασυγκριτα καλυτερη η ζωη στην πολη(με τα πολλα αρνητικα της).Επισης,εγω τα περισσοτερα νεαρα ατομα που ξερω να ζουν επαρχια,μεσα στα παγια εξοδα τους εχουν και τα ψυχοφαρμακα.

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Εμεις δυστυχως οι Αθηναιοι (εννοω οσοι δεν εχουμε καμια πια επαφη με το χωριο μας ή τεσπα με τον τόπο καταγωγης) ειμαστε ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ

Ζουμε σε μια συνοικια της Αθηνας με ολα τα κακα της επαρχιας

• [li]κουτσομπολιο
      [/li][li] ιδιες φατσες[/li]
       [li]τοv τρελλο του χωριου[/li]
    [li]ΤΡΕΛΛΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ[/li]
    [li]κλπ[/li]

Το να παμε στο εξωτερικο θεωρειτε πολυ μεγαλο βήμα και δυσκολα σε στηρίζουν και το να πας στην Επαρχια δεν υπάρχει σαν λύση γιατι οι ντοπιοι θα σε φάνε.

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.584
Πόντοι
4.615
καλο φραπε εχι στιν επαρχια???
Έχει και φραπέ η επαρχία, και πολύ καλό. Πλην όμως, ιδίως εάν είναι μικρό το μέρος και απομακρυσμένο, η όποια κατάσταση είναι μονοπωλιακή και οι τιμές απλησίαστες. Και σας μιλώ εξ ιδίας πείρας.

Επισκέπτης
επειδη εχω ζησει πολλα χρονια σε επαρχια μπορω να πω οτι εχει τα θετικα της πιο μαζεμενης ζωης χωρις το χαος της αθηνας(κοντινες αποστασεις,πιο στενος κυκλος γνωριμιων,λιγοτερη εγκληματικοτητα-σχετικο βεβαια-καλυτερη ποιοτητα φαγητων κτλ...)αλλα απο την αλλη στην επαρχια μαθαινεις πολυ γρηγορα τι υπαρχει απο διασκεδαση και ανθρωπους και δυστυχως βαριεσαι.αμα δεν εχει και μπορδελα δε αστα να πανε...η ουσια ειναι πως εξαρταται τι θελει κανεις απ τη ζωη του,αν γουσταρεις φασαρια και μεγαλη πολη η αθηνα ειναι καλη επιλογη ,αν οχι υπαρχουν πανεμορφα μερη στην ελλαδα με πιο ησυχους ρυθμους.φυσικα μπορεις να πετυχεις και τα δυο,πχ ναυπλιο η πατρα

TRIVIUM

Μέλος
Εγγρ.
1 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Εγώ προτείνω να φύγουν οι Αλβανοί απ την Αθήνα.
Τότε να δείτε για πότε θα ηρεμήσουμε όλοι εδώ.

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166
βλεπο ισε και σι διμοκρατις και αντιρατσιστης σα τον Αδονι γεοργιαδη!!!!
ευγε και γο μαζι

Επισκέπτης

Στο χωριο εχουμε Αλβανους και δεν τρεχει τιποτα, μια χαρα παιδια ειναι.
"Αλβανικο" ομως στο χωριο δεν παιζει με τιποτα. Μονο ντοπια προιοντα "καταναλωνουμε εδω!!!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom